40 نتیجه برای بیژن
ناصر انصاری، بیژن جانبخش،
دوره 8، شماره 3 - ( 2-1329 )
چکیده
حسین بیژن،
دوره 11، شماره 1 - ( 2-1332 )
چکیده
غلامحسین صبا، احمد مثقالی، حسین بیژن،
دوره 16، شماره 9 - ( 1-1338 )
چکیده
عبدالصمد رفعت، بیژن نظری، رستم الهی،
دوره 22، شماره 6 - ( 2-1343 )
چکیده
دیالیز صفاقی را بعنوان یک درمان کمکی در نارسائی حاد کلیه می شناسیم. گذاردن کانتر در شکم خیلی ساده و بدون عفوننت بوده و از طرفی وجود مایع های دیالیز استریل که توسط کارخانه های معتبر ساخته شد سهولت انجام کار را برای ما فراهم ساخته است.
بکار بردن پروتزهای پلاستیکی شبیه به قرقره در جدار شکم ما را از شکاف های مکرر جدار شکم در هر دیالیز و نیز بکار بردن ماشین های خودکار جدید ما را از مراقبت دائم پرستار بی نیاز ساخته بطوریکه دیالیز صفاقی را میتوان در منزل بیماران انجام داد.
اما باید دانست که تاثیر دیالیز صفاقی 20 تا 40 دصد همودیالیز است بطوریکه همودیالیز با کلیه مصنوعی در بسیاری موارد بر دیالیز صفاقی ترجیح دارد آقای مریل (Merrill) که نتیجه آخرین مطالعات خود را در چند ماه قبل در دانشگاه هاروارد وارد امریکا انتشار داده است در یک سری از 14 مریض که تحت درمان با دیالیز صفاقی قرار داده فقط 4 بیمار را با وضع خوب بیش از 6 ماه زنده نگاه داشته است زیرا اشکالات زیادی از قبیل کاهش محسوس پروتئین مایع صفاق و عوارضی از قبیل عفونت ها و درد فیبروزه که بخصوص مجرای پروتز پلاستیکی را مسدود می سازد و نیز عوارض متعددی که در نزد بیماران مبتلا به نارسائی مزمن کلیه که دیالیز صفاقی برای طولانی کردن زندگانی آنها بکار رفته است دیده شده از کوشش زیاد برای انجام این دیالیز کاسته است.
عبدالصمد رفعت، بیژن نظری، رستم الهی،
دوره 23، شماره 2 - ( 2-1344 )
چکیده
بیژن جهانگیری،
دوره 23، شماره 2 - ( 2-1344 )
چکیده
بیژن جهانگیری،
دوره 23، شماره 4 - ( 2-1344 )
چکیده
بیژن نظری،
دوره 23، شماره 5 - ( 2-1344 )
چکیده
بررسی ارزش بالینی آزمایش های کبدی در 30 بیمار در طی شش ماه اخیر در بخش داخلی بیمارستان کمک شماره 3 انجام گرفته که تشخیص نهائی بیماری آنها بر پایه علائم بالینی- آزمایش های کبدی و بالاخره نسج برداری از کبد استوار بوده است به طور خلاصه آنچه به استناد این بررسی که اساس آن بر پایه تجربیات قبلی ما نیز که در ایالات متحده امریکا صورت گرفته بود استوار بوده به شرح زیر می باشد:
1- احتباس برم سولفوفتالئین دربیشتر موارد ارزش تشخیصی قاطع در امراض دژنراتیو متاستازها در کبد دارد.
2- اندازه گیری فعالیت ترانس آمینازها در کبد همیشه گواه بر ضایعات نکروزی و دژنراتیو کبد خواهد داد.
3- نسج برداری از کبد با رعایت اصول کلی اجرای آن. در تمام بیماری های کبدی توصیه می شود.
4- و بالاخره آزمایش های B.S.P احتباس برم سولفوفتالئین. اندازه گیری فعالیت ترانس- آمینازها و بالاخره بیوپسی کبد برای تعیین نوع- سیر و شدت و هم چنین تعیین درجه ضایعات بعد از درمان در بیماری های کبدی توصیه می شود.
محمد خوئی، بیژن جهانگیری،
دوره 23، شماره 6 - ( 2-1344 )
چکیده
اسید اتا کرینیک یک مدر جدید غیر جیوه ای است که اثر آن قابل مقایسه با مدرهای جیوه ای تزریقی می باشد. لطف آن این است که زیادتر از تیازیدها سدیم و کلر دفع می نماید ولی دفع پتاسیم خیلی جزئی بالا می رود و به علاوه باعث دفع ادرار اسید شده و بر عکس تیازیدها و استازولامید اسیدوز ایجاد نمی نماید.
بیژن جهانگیری، محمد خوئی،
دوره 23، شماره 7 - ( 1-1345 )
چکیده
برای چگونگی اثر ضد درد مرفین سه طریقه بررسی مورد نظر قرار گرفته است: الکتروفیزیولوژیک- بیوشیمیک ونوروهومورال. مسلم گردیده است که دارو از هر سه جهت فوق تغییراتی ایجاد می کند ولی این که دقیقاً اختلال در کجاست و به چه ترتیب موجب حذف احساس درد می گردد هنوز به خوبی روشن نشده است.
مریم پوررضا، بیژن جهانگیری،
دوره 23، شماره 9 - ( 1-1345 )
چکیده
بیژن نظری،
دوره 23، شماره 9 - ( 1-1345 )
چکیده
وجود سندرم دوپویترن را ما در 90 بیماری که به امراض مختلف کبد دچار بودند تحت مطالعه قرار دادیم.
آنچه از مطالعات خود نتیجه گرفتیم این بود که 44 نفرشان دچار این سندرم در مراحل مختلف بوده اند.
در 62 نفر بیمار مبتلی به سیروزالکلیک مورد مطالعه ما 34 نفرشان سندرم دوپویترن را به وضوح دارا بودند.
این تناوب در دسته دیگر از بیماران که دچار بیماریهای کبد بغیر از سیروز الکلیک بودند فقط در 7/35 درصدشان به اثبات رسید.
بدواً ما کوشیدیم تا به وسیله گرفتن یک شرح حال دقیق از وضعیت شغلی - اعتیادات و احتمالاً ضایعاتی که قبلاً در دستهایشان در اثر ضربه شکستگی و کارهای دیگر پدید آمده بود بررسی کرده و این بیماران را از گروه مورد مطالعه خود حذف کنیم تا ظهور سندرم دوپویترن که بعلل دیگر نیز دیده می شود اشکالی در نتیجه مطالعات ما که صرفاً روی بیماران کبدی نوع الکلیک صورت گرفته بود پدید نیاورد. آنچه ما نتیجه گرفتیم این تناوب شیوع سندرم دوپویترن در بیماران الکلیک 54% و در بیماران کبدی دیگر 35% بوده است.
علی اکبر هنجنی، بیژن نظری،
دوره 23، شماره 10 - ( 1-1345 )
چکیده
سندروم هماتوری در شروع بیماری مییلوم مولتیپل با ضایعات کلیوی بسیار نادر و تا کنون مواردی از آن گزارش نشده است بیمار ما از دو نظر جالب توجه است یکی آنکه شروع آن با تظاهر هماتوری متناوب بوده دیگر آنکه مشی بسیار بطنی داشته و قریب 6 سال که از شروع بیماری او میگذرد هیچگونه عوارض مهمی جز کم خونی و تبهای زودگذر قابل مداوا و هماتوری های متناوب نداشته است.
بیژن جهانگیری، جمال صادقی،
دوره 23، شماره 10 - ( 1-1345 )
چکیده
در استعمال این مواد می بایست سعی نمود pH معده را که بعلت هیپراسیدیته بسیار کم شده است بحد طبیعی رساند. طبیعی شدن pH باعث از بین رفتن سوزش و تخفیف حس درد می گردد.
در صورت لزوم استعمال بهتر است ضداسیدی مصرف گردد که تا حد امکان برای بیمار عوارضی(خصوصاً عوارض سیستمیک) ایجاد نکند.
اهمیت داروهای ضد اسید در درجه دوم قرار داشته و در درمن زخم های معده و دوازدهم آنچه مهم می باشد تجویز آنتی کلینرژیک ها و رژیم غذائی مناسب است.
علی اکبر هنجنی، بیژن نظری،
دوره 24، شماره 1 - ( 2-1345 )
چکیده
پریکاردیت همراه با آندوکاردیت تحت حاد اوسلر فوق العاده نادر بوده و فقط تعداد معدودی از آن در دایرﺓ المعارف گزارش شده است. بیماری که در فوق به ذکر آن پرداختیم یک مورد نادر از این بیماری می باشد که در بیمارستان کمک شماره 2 در سرویس بیماریهای داخلی و قلب تحت مطالعه بالینی و آسیب شناسی قرار گرفته بود.
علی اکبر هنجنی، بیژن نظری،
دوره 24، شماره 1 - ( 2-1345 )
چکیده
آنچه که ما از مطالعات خود نتیجه گرفتیم: آریتمی های قلب در جریان اورمی ها بیشتر از نوع اکستراسیستولهای بطنی - دهلیزی و یا از نوع فیبربلاسیون اوریکولر بوده و معمولاً به دنبال و یا در زمینه اختلالات الکترولیتی خون، آنمی ، فشار خون بالا و یا دیژیتالیزاسیون برای اصلاح حالت نارسائی قلبی اتفاق می افتد. صرفنظر از علل فوق آنچه که ما از نمونه های بیوپسی و یا اتوپسی قلب این بیماران نتیجه گرفتیم جز در موارد استثنائی در اکثر اوقات دژنرسانس موضعی و یا منتشر در الیاف عضلانی میوکارد مشاهده گردیده است. بعلاوه در چنین حالاتی اگر استعمال داروهای قلبی جهت درمان آریتمی های قلبی ضرورت پیدا کند ما استعمال اوابائین را به دیژیتال ترجیح می دهیم.
بیژن جهانگیری، منوچهر کرمانی،
دوره 24، شماره 2 - ( 2-1345 )
چکیده
با اینکه هنوز یک ماده دلخواه برای جانشینی خون پیدا نشده است ولی پلاسما رئوماکرودکس و ماکرودکس میتوانند بطور کاملاً بی خطر مورد استفاده قرار بگیرند (برحسب مورد).
درست است که تحقیقات زیادی در این باره هنوز هم ادامه دارد ولی در این نکته هم شکی نیست که برای این منظور هیچ ماده ای بهتر از خود خون نمی باشد.
علی اکبر هنجنی، بیژن نظری، الکساندر دریوقوسیان،
دوره 24، شماره 4 - ( 2-1345 )
چکیده
بیماری آنمی پرنیسیوز در ایران نسبتاً نادر می باشد. مورد گزارش شده در فوق یکی از موارد این بیماری نادر است و جالب اینکه در این بیمار، بیماری به فرم نسبتاً نادر خود یعنی آنمی پرنیسیوز با علائم آنمی هیپوکروم توام با ماکروسیت های معدود در خون محیطی تظاهر نموده بود.
از آنجائیکه امکان آزمایش Schilling بعلت فقدان B12 رادیوآکتیو میسر نبوده موفق به انجام آن نشدیم.
جمال صادقی، بیژن جهانگیری،
دوره 24، شماره 5 - ( 2-1345 )
چکیده
1- در سالهای اخیر موارد مسمومیت حاد با آهن بعلت خوردن فرآورده های داروئی بخصوص نزد اطفال فراوان دیده شده است زیرا اکثراً اطباء و فامیل بیمار و داروساز دارو را غیر سمی پنداشته و آنرا در دسترس اطفال قرار می دهند. پاره ای از این فرآورده ها بقدری خوش طعم بوده که کودک را به خود جلب می کنند.
2- طبیب در حالیکه حق دارد که از داروی آهن دار استفاده کرده و تجویز نماید بایستی به والدین اطفال تذکر دهد که دارو سمی است و باید آن را از دسترسی اطفال دور نگهدارند. در میان اطباء . متخصصین بیماریهای زنان و مامائی و اطفال که بیشتر این داروها را تجویز می کنند می بایستی دقت بیشتری مبذول دارند تا از موارد مسمومیت کاسته شود.
3- کشف داروی چنگالی دفری اکسامین که میل ترکیبی جدید و خاصی را با آهن سه ظرفیتی دارد پیش آگهی مسمومین را بکلی عوض کرده و نتایج درخشانی از آن در مورد درمان این بیماران ذکر شده است.
4- طبق توصیه Henderson اگر داروی فوق در دسترس نباشد بایستی بجای آن از ملح کلسیم و دی سدیم EDTA به مقدار 80 میلی / کیلو در 24 ساعت استفاده شود.
5- دفری اکسامین در تمام بیماریهای مزمن دیگر که احتباس آهن موجود بوده و منجر به Pharmacothesaurismose شده است مفید واقع شده و درمان به مدت طولانی حتی یکسال عارضه ای نداده است.
علی اکبر هنجنی، بیژن نظری،
دوره 24، شماره 6 - ( 2-1345 )
چکیده