جستجو در مقالات منتشر شده


4 نتیجه برای بیگدلی

میرسپاسی، م. بیگدلی،
دوره 23، شماره 9 - ( 1-1345 )
چکیده

1- از بررسی آماری عملکرد 13 ساله بیمارستان روزبه در بدو امر افزایش ظاهری فاحش و وحشتناکی بدست می آید که در ظرف ده سال تقریباً دو برابر شده است.
2- خوشبختانه این افزایش تماماً حاصل زیاد شدن بیماریها نیست بلکه نتیجه عوامل مختلفی است که در متن مقاله شرح داده شده است (افزایش تعداد تخت بیمارستان از 60 به 100، بکار بردن روشهای درمانی جدید، توسعه کادر فنی، امکانات داروئی و توجه خاص اولیاء دانشکده پزشکی به گروه آموزشی روانی، ترقی و پیشرفت علم روانپزشکی در جهان و ده ساله اخیر در ایران).
3- دقیقترین آمار ارزش نسبی دارد بویژه در بیماریهای روانی.
4- مقایسه آمار ما با آمار خارجی نتایج و نکات ضعف مشابهی را نشان می دهد.
5- طی مقالات آینده بررسی آماری انواع بیماریها را جداگانه دنبال و با آمار مشابه خارجی مقایسه خواهیم کرد.


مصطفی قلی بیگدلی،
دوره 35، شماره 9 - ( 1-1357 )
چکیده

اخیراً در زمینه اثر اعتیاد آور الکل تئوریهای متعددی ارائه شد و احتمال اینکه آمین های بیولوژیکی مانند کاتکولامین ها رل عمده ای در اعتیاد داشته باشند مورد بحث قرار گرفته است. اهمیت این آمین ها در الکلیسم به این صورت بیان گردیده که استالدهید حاصله از متابولیسم اتانول در انتهای رشته های عصبی با کاتکولامین ها ترکیب شده و به آلکالوئیدهای ایزوکینولینی تبدیل می گردد (شکل 2) همچنین مشتق آلدهیدی کاتکولامین ها که در اثر افزایش استالدهید تجمع می یابد به نوبه خود با مولکول دیگری از کاتکولامین ها ایجاد آلکالوئیدهای شبه مرفینی می کند (شکل 3).تشکیل این آلکالوئیدها در نسوج عصبی عوامل بیوشیمیایی اعتیاد و عوارض ترک اعتیاد قلمداد شده است. در این بررسی تئوریهای پیشنهاد شده در زمینه الکلیسم شرح داده شده و نتایج بدست آمده از تحقیقاتی که در قبول یا رد این نظریات منتشر شده مورد بحث قرار گرفته است. در پایان اهمیت فیزیولوژیکی و فارماکولوژیکی آلکالوئیدهای حاصله و همچنین شباهت آنها با خود کاتکولامین ها مطالعه گردیده است.


مصطفی قلی بیگدلی،
دوره 36، شماره 8 - ( 2-1359 )
چکیده


فاطمه قائم مقامی، فرشته انسانی، حورا بیگدلی،
دوره 57، شماره 1 - ( 1-1378 )
چکیده

در یک مطالعه پروسپکتیو مقطعی، بیوپسی آندومتر به وسیله PIPELLE را به روش سرپایی از نظر تشخیصی، توانایی در تهیه بافت کافی، میزان درد و عوامل موثر در نتایج بیوپسی آندومتر با روش دیلاتاسیون و کورتاژ (D&C) در بیماران مبتلا به خونریزیهای غیرطبیعی رحم (AUB) مقایسه نموده ایم. در 70 خانم با شکایت از خونریزی غیرطبیعی رحم، که 20 نفر آنها در سنین بعد از منوپوز بودند و جهت کورتاژ تشخیصی بستری شده بودند، قبل از عمل بوسیله PIPELLE بیوپسی آندومتر را انجام داده و نتایج را مقایسه نمودیم. بیوپسی آندومتر به وسیله PIPELLE در 96% از کل بیماران (67 نفر) و 90% از کل بیماران بعد از منوپوز به وسیله PIPELLE به طریقه سرپایی، امکان پذیر بود. 79% بیماران، میزان درد کم و 21% درد متوسط داشتند. بیوپسی آندومتر به وسیله PIPELLE در 77% از بیماران تشخیص صحیح و کاملا مشابه با D&C فراهم نمود. PIPELLE در 24 بیمار از کل بیماران (34%) نتوانسته بود بافت کافی از آندومتر جهت تفسیر هیستولوژیک فراهم نماید که البته در 14 نفر (20%) در هر دو روش، هیچ موردی از هیپرپلازی آندومتر و یا کانسر آندومتر وجود نداشت. این مطالعه نشان داد که در 77% از کل بیماران توانستیم به بیوپسی سرپایی با PIPELLE اکتفا کنیم و عمل کورتاژ تشخیصی با ریسک بیهوشی و هزینه بیشتر را منتفی نماییم.



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb