جستجو در مقالات منتشر شده


72 نتیجه برای جمال

جمال صادقی،
دوره 23، شماره 7 - ( 1-1345 )
چکیده


بیژن جهانگیری، جمال صادقی،
دوره 23، شماره 10 - ( 1-1345 )
چکیده

در استعمال این مواد می بایست سعی نمود pH معده را که بعلت هیپراسیدیته بسیار کم شده است بحد طبیعی رساند. طبیعی شدن pH باعث از بین رفتن سوزش و تخفیف حس درد می گردد.
در صورت لزوم استعمال بهتر است ضداسیدی مصرف گردد که تا حد امکان برای بیمار عوارضی(خصوصاً عوارض سیستمیک) ایجاد نکند.
اهمیت داروهای ضد اسید در درجه دوم قرار داشته و در درمن زخم های معده و دوازدهم آنچه مهم می باشد تجویز آنتی کلینرژیک ها و رژیم غذائی مناسب است.

 


جمال صادقی، بیژن جهانگیری،
دوره 24، شماره 5 - ( 2-1345 )
چکیده

1- در سالهای اخیر موارد مسمومیت حاد با آهن بعلت خوردن فرآورده های داروئی بخصوص نزد اطفال فراوان دیده شده است زیرا اکثراً اطباء و فامیل بیمار و داروساز دارو را غیر سمی پنداشته و آنرا در دسترس اطفال قرار می دهند. پاره ای از این فرآورده ها بقدری خوش طعم بوده که کودک را به خود جلب می کنند.
2- طبیب در حالیکه حق دارد که از داروی آهن دار استفاده کرده و تجویز نماید بایستی به والدین اطفال تذکر دهد که دارو سمی است و باید آن را از دسترسی اطفال دور نگهدارند. در میان اطباء . متخصصین بیماریهای زنان و مامائی و اطفال که بیشتر این داروها را تجویز می کنند می بایستی دقت بیشتری مبذول دارند تا از موارد مسمومیت کاسته شود.
3- کشف داروی چنگالی دفری اکسامین که میل ترکیبی جدید و خاصی را با آهن سه ظرفیتی دارد پیش آگهی مسمومین را بکلی عوض کرده و نتایج درخشانی از آن در مورد درمان این بیماران ذکر شده است.
4- طبق توصیه Henderson اگر داروی فوق در دسترس نباشد بایستی بجای آن از ملح کلسیم و دی سدیم EDTA به مقدار 80 میلی / کیلو در 24 ساعت استفاده شود.
5- دفری اکسامین در تمام بیماریهای مزمن دیگر که احتباس آهن موجود بوده و منجر به Pharmacothesaurismose شده است مفید واقع شده و درمان به مدت طولانی حتی یکسال عارضه ای نداده است.


جمال صادقی،
دوره 29، شماره 4 - ( 2-1350 )
چکیده

پس از بررسی درباره انواع داروهای مؤثر در درمان فشار خون که اکنون در درمان شناسی استفاده می شود درباره ماهیت شیمیایی ، محل و مکانیسم اثر داروی جدیدی به نام کلونیدین بحث شده است.- کلونیدین با مکانیسم متفاوت از آنچه که تا کنون شناخته شده بود و با محل اثر مرکزی موجب کاهش تنوس سمپاتیک و مقاومت عروق محیطی شده فشار شریانی را کاهش می دهد. چون دارو در محیط اثر آلفاسمپاتومیمتیک دارد فصل جدیدی در فارماکولوژی بوجود آورده است و توجه اهل فن را به وجود و عمل این گیرنده ها در مغز جلب کرده است و اینک رل این گیرنده ها را در کیفیات همودینامیک و تظاهرات روانی و رفتاری به طور وسیعی مورد مطالعه و تحقیق قرار داده اند.چنانکه ملاحظه می شود و با توجه به پیشرفتهای قابل ملاحظه سالهای اخیر درباره فیزیوپاتولوژی و درمان شوک و هیپوتانسیون اینک تحقیقات جدید فارماکولوژی باعث شده که در درمان فشار خون از داروی آلفاسمپاتومیمتیک استفاده شود و به عکس در درمان شوک و هیپوتانسیون در پاره ای اوقات از داروهای آلفاسمپاتولی تیک استفاده گردد و این پدیده فوق العاده جالب در درمان شناسی است.


جمال صادقی،
دوره 30، شماره 7 - ( 1-1352 )
چکیده

تفسیر نتایج حاصل از این یافته های تجربی آزمایشگاهی و بالینی برای یک طبیب در بالین این قسم بیماران چیست؟
در انفارکتوس حاد میوکارد - اکنون چندین یافته تجربی مختلف در دست است که تجویز G.I.K مفید واقع شده است. پزشک بالینی مایل است بداند آیا این اثرات سودمند حاصل به آن حد کافی است که بتواند سایر خطرات موجود در این قسم درمان را بپوشاند و جبران کند یا نه ؟ جواب به این سئوال این است که بررسیهای جدید کلینیکی به این منظور انجام شده است و ایجاب می کند که دیگران هم دنبال کنند و آنچه را که قبلاً انجام شده است حداقل دارای سه نقص کلی بوده است:1- در نزد نیمی از بیماران که تحت درمان با G.I.K قرار گرفته اند شروع درمان حداقل 6 ساعت پس از شروع انفارکتوس بوده است.2- مقدار قند خون - اسید چربی آزاد و پتاسیم آن به وضوح بررسی نشده است.3- مقادیری از G.I.K که تجویز شده است کمتر از آن مقداری بوده است که سفارش شده است. ولی هرگاه در نظر بگیریم که تجویز G.I.K با تناوب مناسبی انجام شده باشد بعید است که این قسم درمان لطمه ای به بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد وارد سازد. لیکن اوپی (Opie ) پیشنهاد کرده است و حدس زده است که تنها بیمارانی که اختلالی در مصرف اکسیژن دارند و یا مبتلا به کمبود ایون پتاسیم هستند به این قسم درمان جواب مساعد می دهند- ولی روی هم رفته در مورد بیماران مبتلا به نارسائی قلب گزارشهای جدید حاکی از تاثیر امیدوار کننده G.I.K بوده است . می ماند که سایر محققین تاثیر این درمان جدید را که اکنون در دست دارند مورد بررسی قرار داده و تایید کنند.عده دیگر از بیماران که شاید از درمان با G.I.K استفاده کنند بیمارانی هستند که پس از ابتلا به انفارکتوس حاد قلب دچار نارسائی قلب می شوند. از آنجا که بروز اثرات حاصل از درمان با G.I.K سریع است و دارای اثرات جانبی کم است شاید در درمان این قبیل نارسائی ها که گاه مقاوم در برابر سایر درمانها هستند به طور وسیعی مورد استفاده قرار گیرد. از آنجا که بر خلاف سایر داروهای قلبی (که اثراتشان را به خوبی می شناسیم) طرز عمل دقیق G.I.K را بر روی قلب نمی دانیم نمی توان گفت که کدامیک از این سه ماده به تنهایی مناسب تر است و داروی اصلی کدام است. ولی در عین حال به نظر می رسد که این قسم درمان وسیله ساده و مطمئن است که به درمان شناسی قلب اضافه می شود.در خاتمه باید دانست که در سال 1912 گولستون ( Gouleston ) نوشته است که درمان با قند داروی همه ناراحتی های قلبی نیست لیکن یک درمان اضافی است بر سایر تجهیزاتی که در این باره قبلاً داشتیم. ولی این نتایج که در سالهای اخیر بدان رسیده ایم دارای تفاوت مختصری با نوشته گولستون می باشد.


جمال صادقی میبدی، فروغ اعظم غفارپور،
دوره 32، شماره 1 - ( 2-1353 )
چکیده

در این مقاله راجع به گیرنده موجود در روی جدار سلولهای مختلف در برابر واسطه های شیمایی عصبی و انواع داروها بحث شده است و دلایلی که ما را به قبول فرضیه گیرنده ها در سطح سلول وادار می کند و مکانیسم های بیوشیمیایی و آنزیماتیک که تا کنون شناخته شده ذکر شده است. در خاتمه دلایلی چند مبنی بر وجود این گیرنده ها در سلسله اعصاب مرکزی آورده شده است.


رضا جمالیان، محمد علی مولوی، علیرضا یلدا، محمد حسین نصیرزاده،
دوره 32، شماره 3 - ( 2-1353 )
چکیده

2 خانم جوان که مبتلا به لنفادنوپاتی ژنرالیزه بوده و با توجه به نتایج مثبت ایمونوفلوئورسانس و آگلودیناسیون به توکسوپلاسموز مشکوک شده و با جدا کردن سوش توکسوپلاسما گوندئی از مغز موش هایی که با تلقیح غدد لنفاوی بیماران فوق به محوطه صفاقی آنها آلوده شده بودند معرفی شدند.بیماران ما با دختر جوان دیگری که توسط آقایان دکتر قربانی و سمیعی مورد مطالعه قرار گرفته اند در ایران اولین بیمارانی هستند که با جدا کردن سوش از بافتهای آنها پس از تلقیح به حیوان تشخیص نهایی داده شده است.بهترین روش برای تشخیص توکسوپلاسموز پس از انجام تست های ایمونولوژیک وسرولوژیک و اشکال همراه با آدنوپاتیل جدا کردن انگل می باشد.


جمال صادقی میبدی،
دوره 33، شماره 1 - ( 8-1354 )
چکیده

در این مقاله نخست از اثرات فیزیولوژیک هرمون گلوکاگون مترشحه از سلولهای آلفای پانکراس بحث شده است و سپس درباره اثرات فارماکولوژیک آن از این خصوصیات صحبت شده است.1- مدت ادامه اثر قلبی گلوکاگون از کاتکولامین ها اندکی طولانی تر است.2- انسداد گیرنده بتا در قلب توسط داروهای مسدد این گیرنده مانع بروز عمل قلبی گلوکاگون نیست.3- تجویز هرمون موجب بروز آریتمی در قلب نشده و با وجود اثرات اینووکرونوتروپ مثبت موجب افزایش حساسیت و خودکاری در عضله قلب انسان نمی شود.4- موجب افزایش مصرف اکسیژن وسیله عضله قلب می شود.5- مقاومت عروقی را کاهش داده و شدت گردش خون در اکثر بسترهای عروقی افزایش می یابد (بخصو در عروق کلیه ها). با توجه به این خصوصیات و مزایای گلوکاگون بر کاتکولامین هاست که موارد استعمال بالینی فرق را برای آن پیشنهاد کرده و از آن استفاده می کند.


رضا جمالیان،
دوره 35، شماره 1 - ( 2-1356 )
چکیده


جمال صادقی میبدی، مهدی سلیمی،
دوره 35، شماره 5 - ( 2-1356 )
چکیده

گیرنده های آلفای قلبی عروقی موجب تنگی رگها و گیرنده های بتای قلبی عروقی موجب گشادی رگها و تحریک عمل قلب می شوند. همه رگهای بدن دارای هر دو گیرنده آلفا و بتا می باشند. در بعضی از بسترها، مثلا در پوست و کلیه ها تغوق با گیرنده های آلفاست. در بعضی بسترهای عروقی مانند عروق مغذی عضلات مخطط تفوق با گیرنده بتاست. در سایر مسیرهای عروقی، مانند رگهای قلب، احشاء و نسوج همیشه هر دو گیرنده فعالیت دارند.اثرات قلبی عروقی محرک های آدرنرژیک بستگی به نوع گیرنده ای دارد که بر روی آن تاثیر می کنند. فنیلفرین محرک اختصاصی آلفاست و ایزوپروترنول محرک اختصاصی بتاست. اپی نفرین و نوراپی نفرین بر روی هر دو قسم گیرنده مؤثر واقع می شوند.ارزش حقیقی دانستن خواص اختصاصی یک دارو در برابر یک گیرنده این است که میتوان اثرات جانبی آن دارو را به راحتی پیش بینی کرد. بعنوان مثال محرک های آدرنرژیک در قلب دارای خواص ضد آسم هم می باشند، بنابراین داروهای آدرنرژیک مؤثر در درمان آسم قادر به تحریک بیش از حد در قلب خواهند بود.در آینده، داروهای محرک آدرنرژیکی را خواهیم داشت که نه تنها مخصوص تحریک یک گیرنده باشند، بلکه اثر اختصاصیشان بیشتر در یک بافت بخصوص باشد. چنانچه اولین آنها امروزه داروئی است بنام تربوتالین (Terbutaline) و دیگری شبیه به آن به نام سالبوتامول (Salbutamol) .برای هر کدام از گیرنده ها مسددهای اختصاصی (Antagonist) نیز در دست است. این داروهای مسدد مانع بروز اثر حاصل از تزریق داروهای محرک مربوطه (Agonists) و یا نوراپی نفرین آزاد شده از رشته های عصبی می شوند. جواب قلبی عروقی اساسی حاصل از انسداد گیرنده های آلفا، کاهش فشار خون وضعیتی است که موجب تاکیکاردی رفلکس هم می شود. هرگاه تنگی رگها از منشاء عصبی نیز در کار باشد موجب رفع آن خواهد شد.جواب قلبی عروقی اساسی حاصل از انسداد گیرنده های بتا عباتست از آهسته شدن ضربانات قلب، هرگاه آریتمی سریعی در کار باشد آن هم آهسته خواهد شد. انسداد گیرنده بتا موجب افزایش مقاومت عروقی محیطی می شود. ولی هرگاه قبلاً اختلالی در گردش خون موجود بوده است این جواب انقباض عروقی خیلی واضح نخواهد بود.داروهای مسدد گیرنده بتا در درمان بیماریهای قلبی با ارزشند. در انواع آریتمی های سریع مؤثراند. توام با نیتروگلیسیرین درمان انتخابی در انژین صدری می باشند. در درمان افزایش فشار خون شریانی نیز داروهای مسدد بتا یک درمان انتخابی هستند. در درمان میگرن مسددهای بتا مانند سایر داروهای مؤثر در این بیماری می باشند. مطالعات بیشتری لازم است تا تاثیر دارو را در درمان اضطراب تائید نماید و بدون شک موارد استعمال دیگری نیز برای آنها پیدا خواهد شد.


ناصر سیم فروش، منصور جمالی،
دوره 37، شماره 5 - ( 1-1360 )
چکیده

با توجه به نتایج بالا به خصوص توجه به سن بیمارانی که تحت عمل جراحی قرار گرفته اند مرگ و میر پائین و عوارض ناچیز و قابل کنترل، کوتاه بودن مدت بستری و در نتیجه کمک به اقتصاد و توجه به نتایج آسیب شناسی پیشنهاد می شود:1- هر چه زودتر مراکز انجام این عمل در مراکز آموزشی اورولوژی گسترش یافته و مهارت در این رشته زیر نظر متخصصین مجرب افزایش یابد. هر رزیدنت این رشته وقتی می تواند اقدام به انجام عمل T.U.R بنماید که حداقل 100 مورد آن را زیر نظر استاد مربوطه انجام داده باشد.2- به تدریج که مهارت جراحان متخصص اورولوژی در انجام این عمل افزایش می یابد تدریجاً تعداد بیشتری از اعمال پروستات به طریقه رزکسیون الکتریکی از مجرای ادرار (T.U.R) انجام شود.3- با تداوم و پشتکار به راحتی می توان 80% پروستاتها را به طریقه فوق عمل نمود و تدریجاً اندازه و وزن پروستات مانعی برای جراح نخواهد بود.4- عوارض و مرگ و میر ناشی از این طریقه عمل در شرایط مساوی باید کمتر از عمل باز باشد.5- با توجه به نتایج آسیب شناسی تاکید می شود که در تمام اعمال پروستات آزمایش آسیب شناسی با دقت زیاد و روی قطعات متعدد انجام شود. در مواردی که در معاینه مقعدی کوچکترین سفتی حس می شود بیوپسی از طریقه پرینه با سوزن مخصوص الزامی است اعم از این که بیمار علامت بالینی داشته یا نداشته باشد.


شهناز صابری کله، جمال صادقی میبدی،
دوره 38، شماره 5 - ( 1-1361 )
چکیده


منصور جمالی، فریبا شاه نظری،
دوره 44، شماره 2 - ( 1-1369 )
چکیده

مرد 66 ساله ای به دلیل احساس پری در ناحیه رکتوم با خروج ترشحات چرکی از اطراف مقعد به بخش جراحی مراجعه نموده و با تشخیص فیستول آنال بستری و تحت عمل جراحی قرار می گیرد. توده ارسالی به بخش آسیب شناسی مورد بررسی قرار گرفته تشخیص( TAILGUT CYST) داده شد. کیستهای رترورکتال بسیار نادر بوده تا کنون 81 مورد در لیتراتور گزارش شده است به همین دلیل در مورد تعریف و نامگذاری این کیستهای هنوز اشکالاتی وجود دارد ، ممکن است برخی از این ضایعات تحت عنوان تراتوما ، کیست درموئید و غیره معرفی شده با شند ، منشا این ضایعه از بقایای جنینی روده اولیه است که باقی مانده و تشکیل کیست میدهد.
محمود معتمدی، منصور جمالی زواره ای،
دوره 51، شماره 2 - ( 2-1372 )
چکیده

سابق بر این، درمان سارکومهای استخوانی رادیوتراپی به میزان 4000-2000 راد (rad) اشعه بود که این روش درمان بخاطر عوارضی که دربرداشت از طرفداران آن کاسته شد. بعد از اینکه درمان را با رادیوتراپی شروع می کردند حدود 5/5-2/5 سانتی متر بالای محل ابتلا عضو را قطع می کردند و سپس رادیوتراپی را ادامه می دادند. با این روش درمانی شانس زنده ماندن بعضی از سارکومها مانند استئوسارکوم بعد از دو سال به میزان کمتر از 20% بوده است (ولی در بعضی از تومورهای استخوانی مدت زنده ماندن بیشتر می باشد). با پیشرفت علم پزشکی درمان جدیدی برای سارکومهای استخوانی پیشنهاد گردید و آن عبارت بود از شیمی درمانی بطوریکه در ابتدا بیمار را بمدت حداقل 4-2 هفته شیمی درمانی کرده و سپس عضو را قطع می کردند که با این شیوه درمانی شانس زنده ماندن را از 77-52% بمدت پنج سال رسانیده اند و امروزه در بسیاری از کشورهای جهان بویژه آمریکا، اروپا و ژاپن از این روش درمانی پیروی می کنند. در حال حاضر درمان جدیدتری برای سارکومهای استخوانی ارائه شده است و آن عمل limb salvage می باشد. شانس زنده ماندن بیمارانی که مورد مطالعه و درمان مذکور قرار گرفتند در کندروسارکوم چهار سال می باشد که با مقایسه با شانس زنده ماندن گزارش شده از مراکز دیگر تقریبا برابری می کند، ولی عود آن کمی بیشتر از آن مراکز می باشد؛ شانس زنده ماندن بیماران مبتلا به استئوسارکوم بیشتر از دو سال است و در ضمن معلوم شده که از نظر سنی دخترها دو سال زودتر از پسرها به استئوسارکوم مبتلا می شوند و در افراد بلند قد نیز استئوسارکوم شایعتر است. در giant cell tumor (غده با سلولهای غول آسا) شانس زنده ماندن بیشتر از استئوسارکوم بوده است بطوریکه برای بیماری که دچار این عارضه در ناحیه زانو بود عمل فیوژن (Fusion) بعد از برداشتن کامل تومور انجام شد و اکنون که پنج سال از عمل او می گذرد هنوز عود و متاستاز ریوی در وی مشاهده نشده است.


منصور جمالی زواره ای، سیدحسین احمدی،
دوره 52، شماره 1 - ( 1-1373 )
چکیده

خانم 30 ساله ای بعلت تنگی نفس، تاکیکاردی و احساس درد مبهم در پشت جناغ با سابقه یکساله مراجعه نموده است. در الکتروکاردیوگرافی و اکوکاردیوگرافی تشخیص پریکاردیال افیوژن داده شد و با این تشخیص بیمار تحت عمل جراحی قرار گرفت. در هنگام عمل توده بزرگی در محل تیموس وجود داشت که به نسوج اطراف چسبندگی و یا تهاجم نداشت که در پاتولوژی تیمولیپوما گزارش گردید.


باقر مینائی زنگی، منصور جمالی زواره ای، مجتبی رضازاده، شمس شریعت تربقان،
دوره 52، شماره 3 - ( 2-1373 )
چکیده

یکی از سلولهای تشکیل دهنده دیواره سینوزوئید کبد سلول Ito می باشد. این سلول به دنبال افزایش چربی پلاسما، حاصل از رژیم غذایی توام با روغن ذرت 10% و روغن ماهی 10% آسیب می بیند. این آسیب که به صورت تجمع داخل سلولی چربی است، می تواند نشان دهنده آزار در بافت کبد باشد.


اکبر میرصالحیان، شهلا بهره مند، منصور جمالی، علیرضا شهدی،
دوره 52، شماره 3 - ( 2-1373 )
چکیده

ارتباط هلیکوباکترپیلوری (H.Pylori) با پاتوژنز ناهنجاری های دستگاه گوارش از آن جمله گاستریت در کودکان با نمای خاص آندوسکوپی آنتروندولار ارزش زیادی را در پیش گویی عفونت ناشی از این باکتری در کودکان بهمراه داشته است. با این حال در بررسی حاضر همبستگی معنی دار و بسیار گویایی را بین آنتریت ندولار در نمای آندوسکوپی و حضور فولیکولهای لنفوئیدی در مشاهدات بافت شناسی با جایگزینی H.Pylori در بیماران خردسال مشاهده نمودیم در این مطالعه 4 نفر (34/1 درصد) از کل بیماران از نظر H.Pylori مثبت بودند که در این میان میانگین سنی بیماران H.Pylori مثبت مشخصا بالاتر از میانگین سنی بیماران H.Pylori منفی بود و در این راستا یعنی افزایش احتمال وقوع عفونت همراه با افزایش سن در کودکان مورد تایید قرار گرفت. ضمنا ارتباط معنی داری بین حضور باکتری با علائم بالینی از آن جمله درد در ناحیه اپی گاستر، تهوع و استفراغ در بیماران یافتیم. یکی دیگر از نتایج حاصل از این مطالعه اثبات وجود ارتباط بین سابقه ناهنجاریهای دستگاه گوارشی فوقانی بستگان نزدیک با عفونت ناشی از H.Pylori در بیماران می باشد.


منصور جمالی زواره ای، کتایون فیاض مقدم،
دوره 54، شماره 1 - ( 1-1375 )
چکیده

طی اتوپسی های انجام شده در 50 سال گذشته، مشخص شده است که شیوع حقیقی کارسینوم پروستات بیشتر از شیوع بالینی آن است. شیوع حقیقی کارسینوم پروستات ترکیب شیوع کارسینوم هایی است که از نظر بالینی تشخیص داده شده (و در اتوپسی و یا جراحی اثبات شده اند) و موارد مخفی آنست که در اتوپسی و یا بطور اتفاقی در نمونه های برداشت شده جهت هیپرپلازی یافت می شود. ولیکن علائم بالینی ندارد. برای بررسی شیوع سرطان مخفی پروستات در ایران، کل ضایعات پروستات (اعم از هیپرپلازی و یا سرطان) 10 ساله (70-1360) مجتمع بیمارستانی امام خمینی و دو ساله-مرکز جهاد دانشگاهی مرکز پزشکی ایران و سه ساله (63-1360) دانشکده پزشکی یزد، مورد بررسی مجدد قرار گرفت. کل موارد شامل 1110 مورد بوده که از آن میان 1085 مورد پس از بررسی، جهت آمارگیری انتخاب شده، تمام لام ها ابتدا بررسی شده و موارد آدنوکارسینوم به کل ضایعات پروستات محاسبه شده، سپس انواع کارسینوم و درصد آنها از کل موارد مشخص گشته و نهایتا موارد سرطان مخفی و درصد تشکیل دهنده از کل موارد بدخیمی ارائه شده است. براساس یافته های بدست آمده مشخص شده است که: 1) سیستم "Grading" مناسبی که با پیش آگهی بیمار ارتباط داشته باشد در گزارشات پاتولوژی مربوط به سرطان پروستات وجود ندارد توصیه شده که از روش طبقه بندی MD Anderson گردد. 2) جهت کشف سرطان مخفی، رعایت اصول مربوط به پروسه "Gross pathology" توسط پاتولوژیست ضروریست و پیشنهاد شده که تمام نمونه حاصل از عمل Transurethral resection پروستات پروسس شده و در مورد نمونه های حاصل از پروستاتکتومی از هر 5 گرم یک قطع از نواحی توپر برش داده و مورد مطالعه قرار گیرد.


اشرف جمال،
دوره 54، شماره 2 - ( 2-1375 )
چکیده

نوزادان زودرس برحسب سن حاملگی در معرض پیدایش سندرم دیسترس تنفسی ناشناخته می باشند. این بیماری هنوز علت اصلی مرگ و میر نوزادان می باشد و علت مرگ و میر در نتیجه هیپوکسی اسیدوز ناشی از تبادل ناکافی گازها در سطح آلوئولها و عروق می باشد. استروئید درمانی مادر قبل از تولد (در مطالعات مختلف) اثرات جلوگیری کننده از این سندرم را داشته است. در این مطالعه جهت بررسی اثر کورتیکوستروئید روی سندرم دیسترس تنفسی 37 نوزاد زودرس درمان شده با 29 نوزاد زودرس مشابه از نظر سن حاملگی که درمان نشده بودند از نظر پیدایش بیماری و مرگ ناشی از آن مقایسه گردیدند و در نتیجه مشاهده شد که دارو کاهش خفیفی در پیشگیری از سندرم دیسترس تنفسی دارد ولی اثرش در پیشگیری از مرگ ناشی از بیماری بیشتر است و بعلاوه اثر مثبت آن در نوزادان دختر بیشتر از پسر می باشد.


عباس منتظری، رسول جمالی، عبدالمحسن کاظمی،
دوره 55، شماره 3 - ( 2-1376 )
چکیده

یک مادر و دختر 28 و 11 ساله از یک خانواده پنج نفری ساکن شهر تبریز بفاصله ده دقیقه بعد از مصرف روده نیم پز گوسفند بعنوان قسمتی از تغذیه روزانه، دچار خارش شدید گلو و در پی آن، مادر بفاصله یکساعت و دختر بعد از یک روز دچار استفراغ گردیدند. متعاقبا خارش شدید مجاری بینی، خارش شیپوراستاش، خارش گوش، گرفتگی بینی، خونریزی از دهان و بینی، سرفه های پی در پی، سردرد، سرگیجه، خارش پیشانی و دفع خلط به مقدار زیاد نیز در هر دو بیمار عارض گشت و تعداد زیادی انگل کوچک سفید شیری رنگ در اندازه 6-4 میلی متر از دهان و بینی بیماران در طی دو روز قبل از مراجعه از طریق خلط دفع گردید که در بررسی آزمایشگاهی، نمف (Nymph) لینگواتولا سراتا (Linguatula serrata) تشخیص داده شد. علایم بیماری تقریبا در هر دو بیمار یکسان بوده است.



صفحه 1 از 4    
اولین
قبلی
1
 

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb