امیرکمال حردانی، فیروزه نیلی، مامک شریعت، فاطمه السادات نیری، حسین دلیلی،
دوره ۷۲، شماره ۱۰ - ( دی ۱۳۹۳ )
چکیده
زمینه و هدف: روش جدید نمرهدهی آپگار که روش ترکیبی نامیده میشود، توان ارزیابی دقیقتر و پیشبینی مناسبتر آسفیکسی را داراست. مطالعه حاضر با هدف مقایسه روش نمرهدهی آپگار مرسوم و ترکیبی جهت پیشگویی عوارض نوزادی، بهخصوص در آسفیکسی است.
روش بررسی: این مطالعه آیندهنگر کوهورت در ۴۶۴ نوزاد زنده متولد شده که به علل مختلف در بیمارستان ولی عصر (عج) دانشگاه علوم پزشکی تهران، طی مدت یک سال از مهر ۱۳۹۱ لغایت مهر ۱۳۹۲ بستری شدهاند، انجام شد. در نوزادان مبتلا به آسفیکسی، ارتباط بین نمره آپگار با دو روش مرسوم و ترکیبی و آسفیکسی معین شده و ارزش دو روش در پیشگویی آسفیکسی مقایسه شد.
یافتهها: در ۲۲۰۰ نوزاد متولد شده، ۴۶۴ نوزاد مورد مطالعه قرار گرفت که ۳/۹% آنها آسفیکسی داشتهاند که معادل ۲% کل موالید زنده در مدت مطالعه بوده است، در نوزادان آسفیکسی نسبت به غیر مبتلایان بهصورت معناداری عدد آپگار در آسفیکسی پایینتر بوده است و روش ترکیبی نسبت به روش مرسوم حساسیت بیشتری داشته است (حساسیت=۹۷% و ویژگی=۶۹% و ۰۰۰۱/۰P=).
نتیجهگیری: در نوزادان مبتلا به آسفیکسی در مقایسه با غیر مبتلایان، روش جدید ترکیبی حساسیت و ویژگی بالاتری در مقابل روش مرسوم نشان میدهد، از اینروی توصیه میشود در ارزیابی سلامت نوزادان، روش نمرهدهی ترکیبی جای روش مرسوم بهکار رود تا تصمیمگیری بهتری اتخاذ گردد.
مرادعلی زارعیپور، شهلا محمد خانی، بهجت خرسندی، فائزه افخمی عقدا، فاطمه مشیری نیا، مهدیه حردانی نعیمزاده،
دوره ۸۲، شماره ۱ - ( فروردین ۱۴۰۳ )
چکیده
زمینه و هدف: انتخاب نوع زایمان یکی از مهمترین رویدادهای زندگی زنان است. هدف این مطالعه بررسی نوع زایمان و تاثیر آن بر سلامت مادر و نوزاد میباشد.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی-تحلیلی بر روی ۶۹۳۲۱ مادر زایمان کرده در بیمارستانهای دولتی و خصوصی شهر یزد از فروردین ۱۳۹۷ تا اسفند ۱۴۰۰ انجام شد و دادهها از وبسایت ایمان و پروندهها جمعآوری شد. برای تحلیل از Independent samples t-test و Chi-square test و برای تعیین نسبت خطر نسبی از نسبت شانس استفاده شد. تمامی تحلیلها در (SPSS software, version ۲۶ (SPSS Inc., Chicago, IL, USA) با در نظر گرفتن سطح معناداری %۵ انجام شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که میانگین سن شرکت کنندگان ۴۴/۶±۴۵/۳۴ سال بود. پیامدهای نوزادی نشان داد که نوزادانی که از زایمان طبیعی متولد میشوند، نسبت به نوزادان زایمان سزارین، احتمال بیشتری برای داشتن نمره آپگار نامطلوب (بین چهار تا شش) دارند (۵۵/۱-۹۹/۰CI=، ۰۵/۰P=، ۲۴/۱OR=) و همچنین شانس بیشتری برای داشتن نمره آپگار کمتر از شش (۰۳/۱-۹۰CI=، ۰۰۱/۰P=، ۱/۱OR=) دارند. نسبت شانس مرگ نوزادی در زایمان سزارین ۲۲/۱ بار بیشتر از زایمان طبیعی بود (۲۵/۱-۱۹/۱CI=، ۰۰۱/۰P<، ۲۲/۱OR=). همچنین احتمال بستری شدن مادران در بخش مراقبتهای ویژه پس از زایمان سزارین تقریبا ۹/۴ برابر بیشتر از زایمان طبیعی بود (۱۲/۵-۷۱/۴CI=، ۰۰۱/۰P=، ۹/۴OR=). شانس بستری شدن مادران در اتاق عمل پس از زایمان سزارین نیز تقریبا ۳/۱۴ برابر بیشتر از زایمان طبیعی بود (۳۱/۱-۵۳/۳CI=، ۰۰۱/۰P=، ۳۳/۱۴OR=).
نتیجهگیری: باتوجه به مطالعه انجام شده در بیمارستانهای شهر یزد، نتایج نشان داد که زایمان سزارین عوارض بیشتری دارد، بنابراین ترویج زایمان طبیعی امری ضروری است.