جستجو در مقالات منتشر شده


265 نتیجه برای حمدی

عبدالحمید احمدی کاشانی،
دوره 6، شماره 4 - ( 6-1327 )
چکیده


عبدالحمید احمدی کاشانی،
دوره 6، شماره 7 - ( 1-1328 )
چکیده


حمید احمدی،
دوره 6، شماره 8 - ( 1-1328 )
چکیده


حمید احمدی،
دوره 6، شماره 9 - ( 1-1328 )
چکیده


ا . سمیعی، ع . علیمحمدی،
دوره 19، شماره 2 - ( 2-1340 )
چکیده


ا . سمیعی، ع . علیمحمدی،
دوره 19، شماره 5 - ( 2-1340 )
چکیده


بیوک فرور، حسن محمدیها،
دوره 21، شماره 2 - ( 1-1342 )
چکیده

138 مورد سنگهای ادراری در جریان سه سال از مهر ماه 1339 تا شهریور ماه 1342 در تهران مورد مطالعه قرار گرفته است. نسبت ترکیب شیمیایی این سنگها با آمارهای آمریکا و اروپای غربی مقایسه گردیده و نتیجه گرفته شده است که تعداد بیماران مبتلا به سنگهای اوراتی در ایران لااقل دو برابر کشورهای غربی بوده است. سن بیماران در این سری از 7 ماهگی تا 70 سالگی بوده است. مطالعه جالبی روی اطفال بعمل آمده و نشان داده است که غالب کودکان در ایران مبتلا به سنگ مجاری ادراری تحتانی (مثانه و اورتر) بوده و نوع آن اکثراً اورات خالص یا اورات مخلوط با عناصر دیگر بوده است.
آویتا مینوز و کمبود پروتئین نقش اصلی را در تشکیل سنگهای ادراری در اطفال در ایران دارا بوده و عفونت ادراری و موانع و انسدادهای تشریحی در اطفال کمتر مشاهده شده است.
امید نگارندگان این است که در آتیه همکاران دیگر دنباله این کار را گرفته و آمارهای مفصلتر و دقیقتری تهیه نمایند شاید بتوان برای جلوگیری از تشکیل سنگ های ادراری یا عود آنها اقدام مؤثرتری بعمل آورد.


جمشید اعلم، علی میراحمدی، ناصر معین زاده،
دوره 24، شماره 4 - ( 2-1345 )
چکیده


جمشید اعلم، ناصر معین زاده، علی میراحمدی،
دوره 24، شماره 6 - ( 2-1345 )
چکیده


جمشید اعلم، ناصر معین زاده، علی میراحمدی،
دوره 24، شماره 10 - ( 1-1346 )
چکیده


جمشید اعلم، علی میر احمدی،
دوره 25، شماره 8 - ( 1-1347 )
چکیده


جمشید اعلم، علی میر احمدی،
دوره 25، شماره 10 - ( 1-1347 )
چکیده


محمدیوسف تکشیان،
دوره 27، شماره 7 - ( 1-1349 )
چکیده

 هیپوفیزکتومی در سرطانهای غدد مترشحه داخلی که از نظر تروفیک به غده هیپوفیز بستگی دارند و علت رجحان آن بر آدرنالکتومی ذکر گردیده است. برتری ها و خطرات عمل از راه بینی و سینوس اسفنوئید برراههای داخل مغزی ذکر شده و همچنین روش عمل از راه تیغه بینی Trans septal sphenoidal ذکر شده است.دومریض مبتلا به متاستاز ستون فقرات، یکی زن مبتلا به سرطان پستان دیگری مرد مبتلا به سرطان پروستات که با وجود درمانهای ممکنه از درد زیاد رنج می بردند شرح داده شد و نتیجه هیپوفیزکتومی در آنها بررسی گردیده است.


محمدیوسف تکشیان،
دوره 27، شماره 8 - ( 1-1349 )
چکیده

 تشریح- بافت شناسی- فیزیولوژی گلوموس شرح داده شده است.سپس مورد استعمال گلومکتومی در آسم برونشیک و تاریخچه آن بررسی گردید و عوارض عمل وچند ملاحظه شخصی ذکر گردیده است .


حسن محمدی ها،
دوره 27، شماره 10 - ( 1-1349 )
چکیده

بیش از 600 نمونه سنگ ادراری آزمایش‌شده که اکثراً به روش کمی و آزمایش در قسمت اصلی سنگ انجام شده است. شکل ظاهری و خواص فیزیکی هر نمونه سنگ بررسی شده بطوری که بتوان از روی شکل تا حدودی از ترکیب سنگ اطلاع حاصل نمود. بیش از 50% سنگها ، سنگهای اکسالات کلسیم و 20% فسفاتهای مختلف، 15% اورات و اسیداوریک و بقیه سنگها شامل مخلوطی از فسفات اکسالات اورات و غیره بودند.

 


قاسم محتاط، حسن محمدی ها،
دوره 29، شماره 6 - ( 2-1350 )
چکیده

منیزیم از نظر کمی چهارمین کاتیون ارگانیسم انسان است که به روش اسپکتروفتومر جذب اتمی مقادیر و تغییرات آن را می توان به سهولت بررسی و اندازه گیری نمود.منیزیم مورد نیاز بدن از راه مواد غذایی بویژه از سبزیجات تامین می گردد. محل جذب این عنصر در دستگاه گوارشی روده کوچک می باشد و مقدار جذب آن بر حسب میزان آن در اغذیه متفاوت است مقدار منیزیم سرم زنان ایرانی به طور متوسط 2694/0 ± 0976/2 میلی گرم درصد و در سرم مردان ایرانی 2022/0 ± 08/2 میلی گرم درصد می باشد و تعداد منیزیم اولترا فیلترابل 65 تا 85 % پلاسما است که بوسیله گلومرولها صاف شده و در لوله های ادراری مجدداً جذب می گردد. واکنشهای هورمونی در تنظیم دفع و جذب منیزیم دخالت دارد. در هیپرکلسمی مقدار منیزیم در خون کاهش یافته و در هیپوکلسمی مقدار آن افزایش پیدا می کند.دخالت منیزیم در واکنش های آنزیمی و بیوسنتز پروتئینها و اکثر پدیده های زیستی شناخته شده است لذا بررسی تغییرات آن حائز ارزش کلینیکی است.


قاسم محتاط، حسن محمدی ها،
دوره 29، شماره 7 - ( 2-1351 )
چکیده

مقدار منیزیم سرم خون نسبت به مقدار آن در بدن بسیار کم است ولی تعیین مقدار منیزیم سرم و اریتروسیت ها سریعترین و ساده ترین طریقه ایست که کمبود منیزیم را مشخص و معلوم می سازد.کمبود منیزیم سبب اختلال عصبی عضلانی همراه با حساسیت زیاد توام با تشنج است. تتانی مشخص ترین علامت کمبود منیزیم است و ممکن است با اسپاسم دردناک در پاها یا قسمت های انتهایی بدن همراه باشد. با استفاده از الکتروکاردیوگرام و اندازه گیری غلظت کلسیم و منیزیم سرم می توان تتانی حاصل از هیپومنیزیمی را تشخیص داد. هیپومنیزیمی بیشتر به علت اختلال جذب یا آسیب روده کوچک و در استفراغهای شدید و در پانکراتیت حاد و در الکلیسم ها بروز می کند همچنین در بیماران کلیوی کاهش منیزیم دیده شده است. تجویز منیزیم به بیماران اورمیک سبب اختلال در کار اعصاب حسی می شود و زمانی که منیزیم سرم به L/mEq 8.0 برسداین علائم ظاهر می شود. در آلرژیهای جلدی منیزیم گلبولی کاهش می یابد دردیابت هیپرمنیزیمی دیده می شود که قبل از درمان غلظت منیزیم سرم بالاتر از L/mEq 9.3 گزارش شده و با تجویز انسولین و مایعات زیاد مقدار آن کاهش می یابد و هر گاه در این حالت منیزیم داده نشود تتانی ایجاد می گردد. منیزیم سرم بیمارانی که با داروهای دیورتیک درمان می شوند باید مرتباً کنترل شود. افراط در شیر دادن در نزد مادران و پرفیری حاد داخلی سبب ایجاد هیپومنیزیمی همراه با کاهش الکترولیت های دیگر سرم می شود.


یوسف محمدی، عنایت الله روحانیان،
دوره 29، شماره 8 - ( 2-1351 )
چکیده

ناحیه ای که در آن جراحی مجاری صفراوی صورت می گیرد از نظر تشریحی یکی از نواحی پیچیده بدن انسان است. تغییرات تشریحی در این ناحیه بسیار شایع و پاره ای از آنها از نظر جراحی بسیار مهم است.راههای صفراوی شامل راه صفراوی اصلی یا مجرای هپاتوکلدوک و راه صفراوی فرعی یا کیسه صقرا و مجرای سیستیک است که مجاورات تشریحی آنها تا حدی که راهنمای اعمال جراحی این ناحیه باشد مورد بررسی دقیق قرار گرفته است.دستگاه اسفنکتری کلدوکودوئودنال که توسط Negri و Boyden تحقیق شده است شامل سه قسمت می باشد:1- اسفنکتر مخصوص پاپی.2- اسفنکتر کلدوک.3- اسفنکتر مجرای لوزالمعده.محل پاپی در کتابهای کلاسیک تشریح در دومین قسمت دوازدهه ذکر گردیده است ولی باید دانست که فقط در 40% موارد می توان پاپی را در این ناحیه یافت. روی هم رفته برای پاپی محل مشخصی را نمی توان بیان نمود. به طوری که در مواردی آن را در معده دیده اند. بهترین وسیله مشخص نمودن کل آنژیوگرافی و یا استفاده از میله راهنما است.نکته قابل توجه در مورد مجرای سیستیک و کیسه صفرا وجود یک ساختمان اسفنکتری در ناحیه گردن کیسه صفرا است که شبیه یک والو می باشد.در مورد عروق مجاری صفراوی اولاً موضوع وجود تغییرات فراوان مورد توجه قرار گرفته است و بررسی شده است و مخصوصاً اهمیت شناختن آنها برای اعمال جراحی این ناحیه خاطر نشان گردیده. ثانیاً نشان داده شده است که بر خلاف تصور ذخیره خونی مجاری صفراوی مخصوصاً کلدوک خیلی غنی نیست و این امر به علت نازکی و شکنندگی عروق آن است از این جهت در موقع تشریح این ناحیه در حین عمل جراحی خطر ایسمکی و نکروز همیشه وجود دارد.


قاسم محتاط، حسن محمدی ها،
دوره 30، شماره 1 - ( 3-1351 )
چکیده


منوچهر دانشگر، هوشنگ احمدیان، منوچهر حریت، کیخسرو یزدانی،
دوره 35، شماره 1 - ( 2-1356 )
چکیده

در این بررسی 75 مورد آندوفتالمیت در تعقیب 2850 مورد عمل کاتاراکت با نسبت درصد تقریبی 6/2 مورد مطالعه قرار گرفت.از نظر یافته های باکتریولوژیک استافیلوکوک سفید و طلایی در ایجاد آندوفتالمیت به ترتیب در درجه اول و دوم اهمیت قرار گرفته اند.در این بررسی دریافتیم که عمل کاتاراکت به طریق اکستراکپسولر انسیدانس آندوفتالمیت را افزایش می دهد، همچنین سایر عواملی که موجب افزایش این نسبت می شوند مورد مطالعه قرار گرفت که در اینجا دیابت و برونشیت مزمن به عنوان عوامل درجه اول و دوم شناخته می شوند.کمترین میزان آندوفتالمیت در بیمارانی دیده شد که قبل از عمل کاتاراکت از قطره کلرام فنیکل موضعی استفاده کرده بودند.پایین ترین میزان اویسراسیون و آنوکلئاسیون در بیمارانی بود که بعد از تشخیص آندوفتالمیت قبل از رسیدن جواب آنتی بیوگرام تحت درمان با Gentamycin سیستمیک به صورت تزریقی و قطره کلرام فنیکل قرار گرفته بودند.



صفحه 1 از 14    
اولین
قبلی
1
...
 

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb