جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای خیری

عبدالله خیریه،
دوره 32، شماره 7 - ( 7-1354 )
چکیده

اهمیت بیوپسی کلیه از راه پوست مورد قبول اکثر محققین قرار گرفته است و هرگاه بیوپسی کلیه با دست ورزیده انجام گیرد بی خطر بوده و زحمت بیمار کمتر خواهد بود. امروزه این روش یکی از وسایل مهم تشخیص آزمایشگاهی در بیماریهای کلیوی به شمار می رود و انجام آن در حدود 52 درصد قطعیت تشخیص ضایعه را بالا می برد . وسیله بیوپسی یک سوزن استاندارد فرانکلین ویم سیلورمن (Franklin-Win - Silverman) است.مهمترین نقطه ای که در بیوپسی کلیه باید مورد توجه قرار گیرد جلوگیری از ایجاد عارضه و علائم بعد از بیوپسی است . با انجام روشهای کمکی ( رنال اسکن و پیلوگرام رتروگراد و الکتروکوآگولاسیون و آرتریوگرافی و غیره ) قبل از بیوپسی عوارض مذکور به حداقل خواهد رسید.بیوپسی کلیه هم برای موارد تجربی و هم برای تشخیص بیماری و همچنین برای تعیین کورتیکواستروئید تراپی به کار برده می شود.


عبداله خیریه،
دوره 35، شماره 1 - ( 2-1356 )
چکیده

گرانولوم آئوزینوفیل ضایعه خوش خیمی از موارد نادر رتیکولوآندوتلیوزها است (12). در بچه ها و جوانان دیده می شود کمتر از 20 سال معمولاً ضایعه در استخوانهاست بالاتر از 20 سال در استخوانهای پهن پیدا می شود، در سنین بالا در نسوج نرم ظاهر می گردد.ضایعه بصورت منفرد یا چند کانونی است ممکن است با ضایعات پوششی همراه باشد علائم موضعی در دو تورم و برجستگی و تغییرات استئولیتیک از علائم رادیولوژی استخوان مبتلا است. گرانولوم آئوزینوفیل یک بیماری جداگانه است که با هیستیوسیتوزیها ارتباطی ندارد. اتیولوژی آن ویروسی بودن بیماری را پیش آورده است. در آزمایش خون بیماران کلسترول دیده نشده است ولی در موارد کم آئوزینوفیلی 6-8 درصد مشاهده گردیده است. درمان با WeIben تراپی نتیجه بخش می باشند. در صورت انتخاب درمان با رادیوتراپی تجویز دز کم 200-600 را پیشنهاد می کند. رویهم رفته درمان بیماری شامل جراحی و شیمیوتراپی در صورت لزوم رادیوتراپی است. عود بیماری خیلی کم است، پرگنوز بیماری خوب است، تشخیص نهایی به وسیله بیوپسی و کورتاژ از محل ضایعه است.


صدیقه مهرابیان، احمد مجد، علی خیری،
دوره 69، شماره 12 - ( 12-1390 )
چکیده

زمینه و هدف: امروزه سرطان یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در جهان است. با توجه به عوارض جانبی داروهای مورد استفاده در درمان سرطان، دانشمندان به‌دنبال درمان‌های طبیعی با عوارض جانبی کم‌تر و اثرات درمانی بیش‌تر هستند. این مطالعه، با هدف ارزیابی اثر ضد جهشی عصاره‌های شیرابه و ژل آلوئه‌ورا با آزمون ایمز در غیاب و حضور میکروزوم کبدی موش (S9) و مقایسه تاثیر احتمالی شرایط محیطی بر آن انجام گرفت. روش بررسی: پس از تهیه عصاره‌های مختلف آبی، متانولی و اتانولی شیرابه و ژل آلوئه‌ورا، اثر ضد جهشی عصاره‌ها با آزمون ایمز بررسی گردید. در این آزمون سوش سالمونلا تیفی‌موریوم حامل جهش انتخابی در اپرون هیستیدین (HIS-) بر روی محیط حداقل در حضور ماده جهش‌زا کشت داده شد و تنها باکتری‌هایی که با جهش برگشتی، HIS+ شده بودند تشکیل کلنی دادند. در حضور عصاره‌های آلوئه‌ورا، تعداد کلنی‌های برگشتی کاهش یافت. اختلاف بین متوسط تعداد کلنی‌های برگشتی در هر پلیت تجزیه و تحلیل گردید. یافته‌ها: ضمن مشخص شدن فعالیت ضد جهشی قوی تمام عصاره‌ها نشان داده شد که عصاره‌های اتانولی شیرابه کرج و آبی شیرابه‌ی دزفول به ترتیب با درصد بازدارندگی 91% و 42% بیش‌ترین و کم‌ترین اثر ضد جهشی را دارند. نتیجه‌گیری: اثر ضد جهشی قوی عصاره‌ها ناشی از وجود ترکیبات آنتی‌اکسیدان مثل آنتراکینون‌های مختلف، فلاونوییدها و ویتامین‌های A، C و E می‌باشد. بالاترین میزان ممانعت از جهش در عصاره اتانولی شیرابه کرج مشاهده شد که بیان‌گر تاثیر شرایط محیطی بر ساخت ترکیبات آنتی‌اکسیدان در گیاه است.



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb