جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای رهگذر

نصرت الله رهگذر،
دوره 25، شماره 6 - ( 2-1346 )
چکیده


نصرت الله رهگذر،
دوره 35، شماره 5 - ( 2-1356 )
چکیده

اندازه ذررات داروها علاوه بر تاثیری که بر روی خواص فیزیکی آنها می گذارد بر روی جذب موضعی و عمومی آنها نیز تاثیر عمیق داشته و می تواند موجب تسریع در جذب آنها شود و یا تاثیر آنها را آهسته نماید. این موضوع در مورد سولفونامیدها ، پنیسیلین ، کلرامفنیکل ، گلیزوفولوین ، تولبوتامید ( پایین آورنده قند خون )، اسپیرونولاکتوم (دیورتیک) نشان داده شده است. علاوه بر این اندازه ضررات داروها از نظر خواص سیلانی پودرها اهمیت زیاد داشته و اختلاط بهتر پودرهای دارویی را امکان پذیر ساخته و اطمینان به یکنواختی دارو را در فرم های دارویی جامد نظیر قرص و کپسول بیشتر می سازد. از نظر بهداشت عمومی نیز اندازه ذررات آلوده کننده و معلق موجود در هوا یا فضای کارخانجات با سلامت افراد ارتباط داشته و از اهمیت خاص برخوردار می باشد. فراورده های دفع آفات نباتی و سموم حشره کش زمانی کاملاً مؤثر واقع می شوند که ذررات دارویی محتوی در سوسپانسیون های تهیه شده از آنها از لحاظ اندازه کنترل شده باشند. اندازه ذررات در آئروسلهای دارویی علاوه بر آنکه محل و موقعیت دارو را در مجاری تنفسی تعیین می نماید بر روی اثرات درمانی آنها نیز تاثیر می گذارد. در دامپزشکی استفاده از ذررات بسیار ریز داروها بصورت پاشیدن (Aerosol) استعمال دارو را در دامها آسان نموده و از هدر رفتن دارو در نتیجه تحرک حیوان جلوگیری می نماید. امروزه با استفاده از ذرات بسیار ریز داروها و با تکنیک خاصی که در تهیه آئروسلها به کار برده می شود این شکل دارویی جای ویژه ای را در بین شکلهای دارویی باز نموده و می تواند جانشینی برای برخی از فراورده های تزریقی داخل وریدی گردد.


شهرام ابوطالبی، علیرضا خوشنویسان، امیرحسن کهن، ابراهیم پیشیاره، مهدی رهگذر،
دوره 68، شماره 2 - ( 2-1389 )
چکیده

زمینه و هدف: "محدودیت درمانی" (CIMT) در بهبود کارکرد اندام فوقانیِ بزرگسالان مبتلا به سکته‌های مغزی نوید- بخش می‌باشد. این‌روش عبارت ‌است از ایجاد محدودیت حرکتی در اندام سالم‌و انجام اقدامات درمانی فشرده‌تر بر روی اندام مبتلا. مقالات موجود در مورد استفاده از این روش در کودکان معدود می‌باشد. هدف از این مطالعه، ارزیابی اثرات روش "محدودیت درمانی" بر اندام فوقانی کودکان مبتلا به فلج مغزیِ نیمۀ بدن و مقایسۀ آن با درمان‌های سنتی بود.
روش بررسی:
در این کارآزمایی بالینی، دوازده کودک (هفت دختر و پنج پسر، در سنین 72-48 ماهگی و انحراف‌معیار ١٥/٩±٩١/٥٩) به‌روش تصادفی به دو گروه درمان (شش نفر) و کنترل (شش نفر) تقسیم شدند. کودکان به استفاده از اندام مبتلا ترغیب شدند. برنامۀ فشردۀ کاردرمانی به‌مدت پنج ساعت در روز و ٢١ روز پی‌درپی برای همگی آن‌ها انجام شد. اندام فوقانی سالم با اسلینگ بی‌حرکت شد. کارکرد اندام فوقانی، اسپاستی‌سیتی، و تحریک‌پذیری نورون آلفا پیش و پس از مداخله مورد اندازه‌گیری قرار گرفت.
یافته‌ها:
توانایی استفاده از اندام فوقانی مبتلا در کودکانی که تحت درمان به‌روش CIMT قرار گرفتند نسبت به کودکان گروه کنترل از نظر آماری بهبودی معنی‌داری نداشت. با این وجود، گزارشات مراقبان بیمار و مشاهدات بالینی حاکی از آن است که بر میزان استفاده از اندام مبتلا و کیفیت حرکات افزوده شده است.
نتیجه‌گیری:
یافته‌ها بیانگر آن است نتیجه‌گیری قطعی در مورد به‌کار بردن روش استفاده CIMT در کودکان مبتلا به فلج مغزیِ نیمۀ بدن نیازمند مطالعات بیشتر است.



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb