جستجو در مقالات منتشر شده


6 نتیجه برای رواقی

محمد علی ملکی، مهرداد رواقی،
دوره 16، شماره 10 - ( 1-1338 )
چکیده


ملکی، محقق یزدی، رواقی،
دوره 17، شماره 5 - ( 2-1338 )
چکیده


محمد علی ملکی، مارتروسیان، رواقی،
دوره 17، شماره 7 - ( 1-1339 )
چکیده


حسن محقق یزدی، مهرداد رواقی،
دوره 21، شماره 4 - ( 1-1342 )
چکیده


مهرداد رواقی، علی نقی الویری، امین سلیمانی،
دوره 29، شماره 9 - ( 2-1351 )
چکیده

زمین ما همیشته تحت تاثیر عوامل مختلف قرار دارد از جمله هسته های با بار الکتریسیته مثبت عناصر مختلف مانند ئیدروژن و هلیوم که پرتوهای کیهانی اولیه نامیده می شوند با برخورد به آتمسفر زمین مقداری فراوان از آن دفع شده و بخش ناچیزی از پوشه 3 میلیمتری O3 (اوزون) که فیلتری معادل ضخامت یک متر سرب می باشد از نفوذ پرتوهای مختلف به روی زمین جلوگیری کرده و در نتیجه مقداری اولتراویوله به زمین می رسد که برای رشد و نمو موجودات لازم اند. مقداری از این پرتو از آن ستارگان و بخشی نیز از آن خورشید است.این پرتو جانبخش تمام افراد را تحت تاثیر قرار داده و گاهی از اوقات آزارهای مختلفی را ببار می آرود از قبیل آلوژیها - فوتوتوکسیک - پیری زودرسی پوست - لیکن های آفتابی - آسیب های پیش چنگاری و چنگاری پوست . کهیرهای آفتابی اریتم پولی سرف های آفتابی پلاگر و غیره که این مقاله بحث درباره آسیب های فتوتوکسیک و فوتوآلرژیک است.فوتوتوکسیسیته Photo toxicite یک مکانیسم غیر ایمنی است که نزد تمام افراد ممکن است پیدا شود و از مولکولهای فوتوسانسیبیلاتور مواد مصرف شده (خوراکی، موضعی) تحت تاثیر انرژی پرتو خورشیدی فعال شده و سپس موجب خرابی سلولهای اپیدرم میگردد. هر ترکیب دارای یک طیف جذب ویژه خود می باشد.فتوآلرژی Photo Allergie عبارتست از یک واکنش ایمنی که در 1% افراد پیدا می شود. تابش پرتو خورشیدی ماده فوتوسانسیبیلیزان را به هاپتن تبدیل نموده که با پروتئین موجود در اپیدرم یک آنتی ژن را بوجود آورده و دریافت رتیکولوآندوتلیال آنتی کور آن ساخته دشه و سپس (این واکنش ایمنی آنتی ژن و آنتی کور) فوتوالرژیک را ظاهر می سازد.درمان : درمان علت است.پیش گیری: فردی - اجتماعی - بهداشتی


سوگند تورانی، سلمان باش‌زر، شکوفه نیکفر، حمید رواقی، مهران صادقی،
دوره 76، شماره 6 - ( شهریور 1397 )
چکیده

زمینه و هدف: ترومبولیتیک درمانی گزینه مناسب درمانی در ساعات اولیه پس از شروع نشانه‌های بیماری در شرایط عدم دسترسی به آنژیوپلاستی اولیه برای درمان انفارکتوس حاد میوکارد با صعود قطعه ST (STEMI) می‌باشند. هدف این مطالعه ارزیابی ایمنی و اثربخشی استرپتوکیناز در مقایسه با داروی جدیدتر تنکتپلاز در درمان انفارکتوس حاد میوکارد بود.
روش بررسی: یک مطالعه مرور سیستماتیک و متاآنالیز می‌باشد که در شهریور ۱۳۹۶ در دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام پذیرفت. پایگاه‌های داده‌ای MEDLINE, Cochrane library,Web of Science, EMBASE در فاصله سال‌های ۱۹۸۰ تا مارس ۲۰۱۷ به منظور پیدا کردن مطالعات ایمنی و اثربخشی بالینی به‌صورت الکترونیکی و ژورنال‌های قلب و عروق آمریکا، اروپا و ایران و کارآزمایی‌های در حال انجام به‌صورت دستی جستجو شدند. کارآزمایی‌های بالینی و مطالعات مشاهده‌ای مرتبط که به یکی از زبان‌های فارسی- انگلیسی و کره‌ای بودند وارد مطالعه شدند. ارزیابی کیفیت مطالعات توسط دو نفر به‌صورت جداگانه انجام گرفت و داده‌ها با استفاده از فرم استخراج داده‌های کاکرین صورت پذیرفت، سپس داده‌ها با نرم‌افزار Review Manager, Version 5.3 (The Nordic Cochrane Centre, Cochrane Collaboration, 2014, Copenhagen, Denmark) تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: چهار مطالعه مورد-شاهدی وارد این پژوهش شدند. مطالعات دارای کیفیت بالا بودند. تفاوتی میان تنکتپلاز و استرپتوکیناز در خطر مرگ‌ومیر (۰/۴۰P=، ۱/۰۳-۰/۲۰ =%۹۵ CI، ۰/۴۵RR=)، افت فشارخون (۰/۳۳P=)، خونریزی (۰/۵۳P=، ۳/۹۹- ۰/۴۹ =۹۵% CI، ۱/۴۰=RR) و همچنین در پیامد ST-segment resolution >۵۰% (۰/۸۱P=) وجود نداشت.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که اثربخشی و ایمنی استرپتوکیناز با داروی تنکتپلاز یکسان می‌باشد.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb