جستجو در مقالات منتشر شده


142 نتیجه برای سادات

مرتضی سادات اخوی، محمد علی ابراهیمی،
دوره 21، شماره 3 - ( 1-1342 )
چکیده


مرتضی سادات اخوی، محمدعلی ابراهیمی،
دوره 23، شماره 2 - ( 2-1344 )
چکیده


فرج الله شفاء، خسرو فرهی، فخر السادات محمدزاده کیائی،
دوره 25، شماره 9 - ( 1-1347 )
چکیده

آزمایشهای انجام شده در این مطالعه ثابت کردند که:1- نه تنها ویروسهای کوچک (آنتروویروسها) بلکه ویروسهای درشتی که اندازه آنها در حدود 200 میلی مو می باشد ( واکسین) به سهولت می توانند از راه ریشه به داخل پیکر گیاه راه یافته و در اندک زمانی درون اندامهای هوائی نبات و حتی میوه آن حضور یابند و بر حسب عوامل متعددی از قبیل نوع ویروس، وضع بیولژیکی آن هنگام ورود بداخل اندامهای گیاهی، درجه حرارت محیط زندگی گیاه و احتمالاً محل آن در اندامهای نبات از چند روز تا چند ماه در بافتهای گیاهان زنده بمانند.2- اشعه ماوراء بنفش و محلول های ویرولیسید نظیر آب کلر و پرمنگنات پتاسیم در روی ویروسهائی که درون اندامهای گیاهی قرار دارند اثر نمی کند.ویروسهای پلیومیلیت، کوکساکی، اکو، هپاتیت عفونی، آدنوویروسها و رئوویروسها در مدفوع بیماران و افراد ضاهراً سالمی که به اشکال خفیف و بدون علامت بیماریهای ناشی از ویروسهای نامبرده مبتلا شده اند بوفور یافت می شوند از این رو در کشور ایران و بطور کلی در کشورهائیکه از مدفوع انسان بعنوان کود طبیعی در کشاورزی و بخصوص در سبزیکاری استفاده می شود میتوان سبزیهائی را که خام مصرف می شود و احتمالاً بعضی از میوه ها را یکی از مهمترین عوامل انتشار بیماریهائی محسوب کرد که ویروس مولد آنها در مدفوع و یا پیشاب وجود دارد.


مرتضی سادات اخوی، علی مرشد، شهریار قندی،
دوره 26، شماره 1 - ( 2-1347 )
چکیده


خسرو فرهی، فخرالسادات محمدزاده کیائی،
دوره 27، شماره 8 - ( 1-1349 )
چکیده

 در حال حاضر آدنوویروسها تنها دسته از ویروسهای شناخته شده انسان میباشند که اگر به نوزاد بعضی از جانوران تلقیح گردند در پیش آنها تولید غده سرطانی می نمایند.تا سا 1964 فقط سروتیپهای دوازده و هیجده به داشتن قدرت تولید تومور شناخته شده بودند ولی به تدریج نشان داده شد که سروتیپهای 3 و 7 و 14 و 21 هم این خاصیت را دارا میباشند.افرادی که روی خاصیت تومورزائی آدنوویروسها کار میکنند تا این اواخر متفقاً معتقد بودند که آدنوویروسهای 1 و 2 و 5 و 6 که برای انسان بیش از سروتیپهی دیگر بیماریزا هستند، برای جانوران هیچ گونه خاصیت سرطان زائی ندارند ولی فریمن و همکارانش کشف کرده اند که آدنوویروسهای1 ,2 و 5 و6 میتوانند در سلولهای جنین موش که بطور in-vitro کشت داده شده باشند، تحول ایجاد نمایند و آنها را به یاخته های سرطانی مبدل سازند.نکته جالبی که در مشاهدات فریمن وجود دارد این است که آدنوویروسهای اخیر در صورتی میتوانند باعث ترانسفورماسیون سلولهای جنینی موش گردند که در محیط کشت یاخته های مزبور مقدار کلسیم خیلی کمتر از حد معمول باشد.به این ترتیب میتوان پیش بینی کرد که در آینده با بکاربردن روشهای تازه و شرایط مناسب، نشان دادن خاصیت سرطان زائی تعداد بیشتری از سروتیپهای آدنو ویروسها امکان پذیر خواهد شد.


خسرو فرهی، فخر السادات محمدزاده کیانی،
دوره 28، شماره 2 - ( 1-1350 )
چکیده

علم ویروس شناسی پیشرفت سریع خود را به کشت سلول مدیون است که از سال 1952 به بعد متداول شده است. بدون اغراق می توان گفت که استفاده از کشت سلول تحولی شگرف و انقلابی پر ثمر در ویرولوژی بوجود آورد. کشت سلول نه تنها به تحریک واکسن بر ضد تعدادی از بیماری های ویروسی انسان و جانوران تحقق بخشید بلکه شناسائی ویروسهای جدیدی را نیز سبب گردید و به کشفیات با ارزش بی شماری امکان داد. در ویروس شناسی امروزه دو نوع کشت سلول مورد استفاده قرار می گیرد که عبارتند از کشت های نخستین سلول و کشت های رده پیوسته .در حال حاضر شش رده سلولی در آزمایشگاه میکروبیولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه تهران نگهداری و مورد استفاده قرار می گیرند که عبارتند از رده های سلولی RK13، Vero ، Am57 ، HeP2 ، KB ، HeLa


فروغ السادات ابطحی، مسعود همتی،
دوره 29، شماره 7 - ( 2-1351 )
چکیده

کلسی تونین هورمونی است پلی پپتیدی مرکب از 32 اسید آمینه که از سلولهای پارافولیکولر "C" غدد تیموس و تیروئید پستانداران و از جسم اولتیموبرانیکال حیوانات غیر پستاندار ترشح می شود.چگونگی فعالیت این هورمون در سال 1961 کشف و شرح داده شده است. کلسی تونین از طریق فیدبک منفی باعث کاهش کلسیم خون شده و بدین وسیله نقش عمده ای در تنظیم غلظت کلسیم ایفا می کند.این هورمون نفوذپذیری سلولها را نسبت به کلسیم کاهش داده فعالیت استئوکلاست ها را متوقف کرده از طریق وقفه در برداشت کلسیم از استخوانها و تشدید فعالیت استئوبلاست ها عمل استخوان سازی را تسهیل و تشدید می کند. در نتیجه کلسیم و فسفات خون کاهش یافته باعث کاهش هیدروکسی پرولین خون و ادرار نیز می شود. کلسی تونین غلظت منیزیم خون را به طور متغیر کم می کند.گلوکاگن و ایمیدازول اثرات هیپوفسفاتمیک شبیه کلسیتونین دارند و تئوفیلین ایزوپروترنول و کورتیزون اثرات کلسی تونین را متوقف می کنند.به سبب اثرات هیپوکلسمیک کلسیتونین از این هورمون در درمان بیماریهائی که با اختلال تعادل کلسیم همراه هستند استفاده شده است که از آن جمله بیماری پاژه استخوانی، استئودیستروفی و هیپرپاراتیروئیدیسم را می توان نام برد.


فخرالسادات محمدزاده کیائی،
دوره 30، شماره 4 - ( 3-1351 )
چکیده


فخرالسادات محمدزاده کیائی، خسرو فرهی،
دوره 30، شماره 6 - ( 3-1351 )
چکیده


فخرالسادات محمدزاده کیائی،
دوره 35، شماره 5 - ( 2-1356 )
چکیده

نظر به اینکه برنامه ای برای مطالعه چگونه انتشار سیتومگالوویروسها در ایران تهیه گردیده است و تحقیق در این مورد با روشهای سرولوژیکی انجام خواهد گرفت بنابراین لازم بود روش سرولوژیکی حساسی که با امکانات فنی ما وفق دهد بررسی و انتخاب گردد.به این منظور با دو روش ثبوت مکمل و هماگلوتیناسیون غیر مستقیم در سرم 72 نفر از دهندگان خون (Blood Donors) و 16 نمونه سرمی که از نوزادان مشکوک به عفونت سیتومگالوویروسی و مادرانشان بدست آمده بود به جستجو و تعیین عیار آنتی بادی سیتومگالوویروس مبادرت گردید. در این مقاله مختصری از اهمیت سیتومگالوویروسها در پاتولوژی انسانی، نتایج حاصل از مقایسه حساسیت دو تست ثبوت مکمل و هماگلوتیناسیون غیر مستقیم و همچنین روش مناسب برای تهیه و تیتراسیون آنتی ژن سیتومگالوویروسی از نظر می گذرد.


خسرو فرهی، فخرالسادات محمدزاده کیائی،
دوره 35، شماره 7 - ( 1-1357 )
چکیده

ویروسهای اینفلونز، بخصوص ویروس اینفلوانزای نوع A ، بعلت دارا بودن ژنوم سگمانته و در نتیجه استعداد و آمادگی خاص برای رکمبیانسیون ژنتیک و موتاسیون دائماً از نظر آنتی ژنهای هماگلوتینین و نورامینیداز در حال تغییر می باشد. چون برای ویروسهای تغییر یافته، در بدن افراد آنتی بادی وجود ندارد و یا با عیار مؤثر موجود نیست بنابراین ویروس تغییر یافته به سرعت منتشر می شود و بیماری اینفلوانزا عالمگیر می گردد و گاهی مرگ و میر ناشی از آن به میلیونها نفر سر می زند. از این جهت است که مقامات سازمان جهانی بهداشت دائماً نگران تغییرات ویروسهای اینفلوانزا بوده و مراقبت ویرولوژیکی اپیدمی های بیماری اینفلونزا را اکیداً توصیه می نماید. بعبارت دیگر لازم است ساختمان هماگلوتینین و نورامینیداز ویروس مولد هر اپیدمی اینفلوانزا، از طریق مقایسه با سایر شیفت ها و دریفت های آنتیژنیکی ویروسهای اینفلوانزا مورد مطالعه قرار گیرد. ضمن مطالعه سویه های بدست آمده از اپیدمی های جدید، اگر به شیفت یا دریفت آنتیژنیکی تازه ای برخورد شود باید نمونه آن فوراً به یکی از مراکز بین المللی اینفلوانزا فرستاده شود زیرا اگر این مرکز در مقایسه سویه های تغییر یافته ، که از ممالک یا نقاط مختلف دریافت کرده است آنها را مشابه هم بیابد، ظهور و بارز شدن و شروع انتشار شیفت و یا دریفت آنتی ژنیکی جدیدی از ویروس اینفلونزا مسلم می گردد و سازمانهای مسئول بموقع می توانند برای آن، واکسن تهیه کنند. با توجه به مطالب فوق سویه های ویروس اینفلونزا که در زمستان سال 1977 از بیماران اینفلونزائی تهران جدا شده بود، از نظر ساختمان هماگلوتینین و نورامینیداز ، با شیفت آنتیژنیکی A/Hong Kong/8/68(H3N2) و پنج دریفت آنتی ژنیکی وابسته به همین شیفت مقایسه گردید و قرابت آنها به دریافت آنتی ژنیکی A/Victoria/3/75(H3N2) به اثبات رسد. نتیجه این مطالعه و نمونه های ویروسی به مرکز جهانی اینفلوانزا، مستقر در CDC. (آتلانتا - جورجیا) ارسال شد.


زهرا السادات مشکانی، محمد جهانفر،
دوره 55، شماره 3 - ( 2-1376 )
چکیده

رشد سریع جمعیت در کشورهای جهان سوم، بویژه در دهه های اخیر، یکی از معضلات اجتماعی این کشورها شده است. اندیشمندان سعی کرده اند که از دیدگاههای متفاوتی این مسئله را بررسی کرده، راه حلهای مختلف ارائه کنند. اما، به نظر می رسد که راه حل تلفیقی، یعنی تلاشی همه جانبه در جهت توسعه آموزشی، اقتصاد، بهداشت، و اقدامات سازمان یافته دولت برای ارائه خدمات پزشکی به منظور جلوگیری از بارداریهای اضافی، راهی باشد که موفقیت بیشتر و سریعتر را تضمین می کند. در این مقاله به بررسی آماری رابطه بین کاهش میزان باروری و شاخص توسعه اقتصادی و اقدامات دولتی در زمینه جلوگیری از بارداری در کشورهای جهان سوم می پردازیم. با در نظر گرفتن شاخصهای درآمد ناخالص ملی، نرخ مرگ و میر کودکان، نرخ ناخالص ثبت نام در مدارس و امکان دستیابی به تلویزیون، رادیو، و اتومبیل به عنوان توسعه ارتباطات و با درجه بندی اقدامات دولتی برای ترویج تفکر کنترل موالید و ارائه خدمات پزشکی لازم برای جلوگیری از بارداری، رابطه بین کاهش میزان باروری را با عوامل فوق به روش آماری سنجیده و نشان می دهیم که عوامل مهم در کاهش میزان باروری، شاخص توسعه اقتصادی و اثر متقابل شاخص توسعه اقتصادی و اقدامات دولتی است ولی اقدامات دولتی به تنهایی اثری ندارد.


فرشاد فرنقی، زهرا صفایی نراقی، صفیه السادات محیط،
دوره 56، شماره 1 - ( 1-1377 )
چکیده

بیماری مایکوزیس فونگوئیدس (MF) یک لنفوم پوستی در اثر لنفوسیتهای T بدخیم می باشد. در این بیماری آلوپسی (ریزش مو) بطور نادر دیده می شود که آن هم به شکل فولیکولار موسینوزیس می باشد. در این مقاله بیماری معرفی می شود که در تمامی ضایعات او، ریزش مو بدون علایم موسینوز دیده می شد. اضافه بر آن یک پلاک فقط با ریزش مو بدون تغییرات بالینی اپیدرمال، کاملا شبیه به آلوپسی آره آتا و از نظر آسیب شناسی منطبق با MF وجود داشت. بعد از حدود شش ماه درمان، در تمامی ضایعات، رویش موی مجدد تقریبا طبیعی اتفاق افتاده است.


زهرا سادات مشکانی،
دوره 56، شماره 3 - ( 2-1377 )
چکیده

بزهکاری نوجوانان مسئله ای اجتماعی است که موجب ناراحتی و رنج خانواده ها و باعث مشکلاتی برای نهادهای اجتماعی و موسسات دولتی می گردد. به منظور پیشگیری از این رفتار نابهنجار، آگاهی کامل از علل بزهکاری ضروری به نظر می رسد. در این مقاله، به بررسی میدانی موضوع بزهکاری نوجوانان که به جرم بزهکاری در تهران بزرگ در سال 1371 دستگیر شده اند، پرداخته ایم. چارچوب نظری این بررسی، یک نظریه التقاطی است که از تلفیق دو نظریه کنترل اجتماعی هیرشی و پیوندهای افتراقی ساترلند و کرسی به وجود آورده ایم تا در تعیین علتها، هم نیروهای درونی و هم نیروهای بیرونی موثر در بزهکاری را به حساب آوریم. از بین 140 پسر و 15 دختر زیر 18 سال که در آن سال دستگیر شده بودند، با 90 پسر و همه دختران مصاحبه سازمان یافته به عمل آوردیم و چهار متغیر مربوط به معرف اعمال بزهکارانه و 81 متغیر مستقل را که شامل خصوصیات فردی، وضع زندگی و مهاجرت، نظام حمایتی خانواده، باورها و عملکردها، ارتباط با بزهکاران و سرگرمیها و گذران اوقات فراغت بودند، اندازه گیری کردیم. از روش آماری تحلیل عاملی برای تحویل داده ها به ابعادی کوچکتر استفاده کرده ایم. اجرای یک تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که تنها سه عامل بر شدت بزهکاری اثر دارند و می توانند آن را تبیین کنند. این سه عامل عبارت بودند از: "وابستگی نوجوانان به خانواده"، "باورها و نگرشها" و "ارتباط با بزهکاران". یافته های بررسی، فرضیه پژوهش را مبنی بر اینکه کنترل اجتماعی و پیوندهای افتراقی با بزهکاران به تنهائی یا به طور توام بر بزهکاری نوجوانان اثر دارند را تایید کرد.


زهرا سادات مشکانی،
دوره 56، شماره 4 - ( 4-1377 )
چکیده

در این بررسی اثر خالص هر متغیر، پس از حذف سایر متغیرهای موثر بر مرگ و میرهای نوزادان زیر یک ماه، که علت آنها ناشناخته است برآورد شده است. داده های این تحقیق از اطلاعات حاصل از طرح نمونه گیری زاد و ولد و مرگ و میر سال 1370 سازمان ثبت احوال کشور استخراج شده اند. این داده ها با روش آماری رگرسیون لجستیک چند متغیره تجزیه و تحلیل گردیده اند و نتایج زیر بدست آمده اند. در مرگ و میر نوزادان زیر یکماه علاوه بر ازدواجهای خویشاوندی، متغیرهای نوع تولد (یک قلو یا بیشتر)، تعداد فرزندان مرده قبلی مادر، زبان مادری مادر، سن مادر در موقع تولد فرزند، تحصیلات پدر، تعداد زایمانهای مادر نیز تاثیر داشته اند. پس از حذف سایر عوامل، تاثیر ازدواج خویشاوندی بر مرگ و میر نوزادان زیر یکماه به صورت مستقل و به صورت متقابل با تعداد فرزندان مرده قبلی ظاهر شده است. نتیجه آنکه نسبت بخت (Odds Ratio) مردن بچه فعلی طی یک ماه برای مادرانی که یک فرزند مرده قبلی دارند، به مادرانی که فرزند مرده قبلی ندارند، به رابطه خویشاوندی آنها بستگی دارد. این نسبت در گروهی که والدین، رابطه خویشاوندی نزدیک (یک پدربزرگ و یا مادربزرگ مشترک) دارند، برابر 5/45 و در گروهی که والدین رابطه خویشاوندی ندارند 4/96 است، که دلیل بر تاثیر ازدواج خویشاوندی در مرگ و میر نوزادان زیر یکماه است.


زهرا سادات مشکانی،
دوره 56، شماره 5 - ( 4-1377 )
چکیده

پیچیدگی زندگی در قرن اخیر باعث شده است که انسان بطور دائم در مقابل ناملایمات از خود سازگاری نشان دهد. همه افراد بشر قادر نیستند در برابر ناملایمات از شیوه های صحیح سازگاری استفاده کنند. اضطراب یکی از شایعترین اختلالاتی است که در مقابل ناسازگاریهای اجتماعی بروز می کند. احتمال بروز این اختلال در سنین نوجوانی، زمانی که نوجوان در پی هویت یابی، تصمیم برای زندگی آینده و انتخاب رشته تحصیلی است افزایش می یابد. در این مطالعه شیوع اضطراب آشکار و پنهان و عوامل موثر بر آن در دانش آموزان دختر و پسر در دبیرستانهای قاسم آباد اسلامشهر که در حاشیه تهران قرار دارد بررسی شد. برای تعیین شیوع اضطراب از آزمون هنجاریابی شده اشپیل برگر (Spiel berger) استفاده شد. این بررسی بر روی 793 دانش آموز در محدوه سنی 14 تا 21 سال صورت گرفت. متغیرهای مورد بررسی در این مطالعه شامل: سن، جنس، مدرسه محل تحصیل، پایه تحصیلی، رشته تحصیلی، بعد خانوار، بیماری یا ناتوانی، اشتغال دانش آموز، نوع اشتغال والدین، میزان تحصیلات والدین، فقدان پدر یا مادر، مرگ اقوام درجه یک در یکسال گذشته، بیماری یا ناتوانی در خانواده، اعتقادات مذهبی و وضعیت تحصیلی است. نتایج مطالعه حاکی از آن است که 15 درصد جمعیت مورد مطالعه دارای اضطراب آشکار و 20/1 درصد دارای اضطراب پنهان هستند. بین اضطراب آشکار و تحصیلات پدر (P=0.006)، فوت مادر (P=0.01)، بیماری و ناتوانی فردی (P=0.003)، بیماری در خانواده (P=0.005)، وضعیت تحصیلی (P=0.01) و اشتغال مادر خارج از خانه (P=0.02) ارتباط معنی داری یافت شد. اضطراب پنهان با متغیرهای جنس (P=0.001)، اشتغال فرد (P=0.002)، اعتقادات مذهبی (P=0.01)، میزان تحصیلات پدر (P=0.01) و وجود بیماری در خانواده (P=0.004) ارتباط معنی دار نشان داد.


اشرف السادات جوادزاده احمدی، محمد فشارکی،
دوره 56، شماره 6 - ( 4-1377 )
چکیده

سازمان تامین اجتماعی دارای 39 واحد بهداشتی درمانی در تهران می باشد. 5 هسته طب کار در بیمارستان های فیاض بخش، لواسانی و پلی کلینیک های شهید حیدری، ابوریحان و طوس انجام معاینات قبل از استخدام و معاینات دوره ای، بازدید از کارگاهها و کارخانجات، تاسیس، تجهیز و تامین داروهای اولیه خانه های بهداشت کارگری، برگزاری دوره های آموزشی و بازآموزی بهداشتیاران کار را به عهده داشتند، همچنین برگزاری سمینار استانی کمک در امر تهیه و توزیع نشریه های بهداشتی و ایمنی، شرکت در کمیته های بهداشت، تغذیه و ...، از دیگر فعالیت های هسته های طب کار در سال تحت مطالعه بود. از شهریور ماه 1375 تا شهریور ماه 1376، از 56 مورد از کارافتادگی های ناشی از کار، 60/72% از کارافتادگی کلی و 39/28% از کارافتادگی جزیی بود. بالاترین درصد از کارافتادگی ناشی از کار، مربوط به رده سنی 30-20 سال بود. از نظر نوع حرفه، مشاغل مکانیکی و باربری هرکدام با 16/07% بالاترین رقم از کارافتادگی های ناشی از کار را به خود اختصاص داده بودند. با توجه به نظر کارشناسان، 75% از کارافتادگی های ناشی از کار به جهت عدم توجه کارگران به مقررات، 21/43% به علت نقص ماشین آلات و 3/57% مربوط به عدم توجه کارفرمایان به موازین بهداشتی و ایمنی بود. آسیب های وارده به اعضا دست (50%) و مهره های کمری (19/64%) بالاترین درصد از کارافتادگی ناشی از کار را شامل شده بودند. از لحاظ ساعت وقوع حوادث منجر به از کارافتادگی های شغلی، بیشترین مورد، بین ساعت 15 تا 17 (25%) بود. طی برآورد به عمل آمده، هزینه های از کارافتادگی کلی 21%، جزیی 27% و غرامت نقص عضو، 20% در سال 77 افزایش خواهد داشت.


طلعت مختاری آزاد، حکیمه محمدی، محمود محمودی، زهرا سعادتمند، اشرف السادات موسوی، رسول همکار، رخشنده ناطق،
دوره 57، شماره 2 - ( 2-1378 )
چکیده

یررسی سرولوژیک ویروس آنفلوانزای C در ایران در سال 1376، نخستین بررسی ویروس آنفلوانزای C در ایران است. این تحقیق در مرکز ملی آنفلوانزا-بخش ویروس شناسی دانشکده بهداشت انجام گرفت. با انجام تست سرولوژی (Hemagglutination Inhibition (HI بر روی 689 نمونه سرم از تهران و 391 نمونه از سایر استانها و محاسبه افراد دارای تیتر ایمنی بخش نسبت به این ویروس (دارای تیتر <40)، مشخص شد که درصد افراد دارای تیتر ایمنی بخش در تهران و استانها تقریبا در یک محدوده قرار دارد و حدود 40% افراد مورد بررسی، دارای تیتر ایمنی بخش نسبت به ویروس آنفلوانزای C/Paris/1/67 می باشند. توزیع سنی شیوع آنتی بادی ایمنی بخش نسبت به ویروس آنفلوانزای C، تقریبا مشابه سایر کشورهای جهان می باشد. بدین صورت که تیتر آنتی بادی از کودکی شروع به افزایش کرده در جوانی به بیشترین درصد می رسد و با افزایش سن، کاهش تدریجی دارد، که این روند را به عفونت اولیه در کودکی، عفونت مکرر در جوانی و کاهش میزان آنتی بادی قابل تشخیص با HI در پیری، می توان نسبت داد. این ویروس در سال 1376 در ایران همزمان با دو تیپ دیگر ویروس آنفلوانزا یعنی تیپهای A و B در گردش بوده است.


فهیمه رمضانی تهرانی، عصمت باروتی، فریده خلج آبادی فراهانی، سیدمهدی سادات هاشمی،
دوره 57، شماره 2 - ( 2-1378 )
چکیده

حدود 30% از زوجها علی رغم عدم تمایل به باروری، از هیچگونه روش پیشگیری از بارداری استفاده نمی نمایند و این امر منجر به بروز حاملگی ناخواسته می گردد. در این مطالعه که از نوع مقطعی می باشد، 4177 خانم که حداقل دارای 1 فرزند زنده بوده و به منظور زایمان به 12 بیمارستان آموزشی تهران در سال 1375 مراجعه نموده اند، مورد پرسشگری در زمینه استفاده قبلی از وسایل پیشگیری از حاملگی و خواسته یا ناخواسته بودن حاملگی اخیر قرار گرفتند. داده های حاصله براساس مدل رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در طی این مطالعه 20/3% از افراد در حالیکه هیچگونه تمایلی به حاملگی نداشتند، از هیچ روش پیشگیری استفاده ننموده اند، 41/1% از افرادی که از یک روش پیشگیری از بارداری استفاده می نموده اند، دچار حاملگی ناخواسته گردیده اند. براساس مدل بدست آمده سن، تحصیلات، آشنایی قبلی زن با روشهای تنظیم خانواده و تحصیلات همسر وی از عوامل موثر در استفاده از پیشگیری از حاملگی می باشد و خانمهای گروه سنی 20 سال و کمتر و همچنین بیش از 35 سال و افراد بیسواد از خطر نسبی عدم استفاده از روشهای پیشگیری بالاتری برخوردار می باشند. تفاوت چندانی در خطر عدم استفاده از روش، با توجه به جنس فرزند قبلی بین فرزند دختر و پسر وجود ندارد. این موضوع بیانگر ارتقا بینش و فرهنگ باروری خانواده های ایرانی در خصوص جنسیت و تعداد فرزندان می باشد. بجاست که سیاستگزاران در زمینه سوادآموزی، آموزش و مشاوره صحیح روشهای پیشگیری از بارداری و ارتقا کیفی ارائه خدمات مذکور سیاست مناسب تری اتخاذ نمایند.



صفحه 1 از 8    
اولین
قبلی
1
 

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb