34 نتیجه برای سعادت
حسین سعادت زاده،
دوره 16، شماره 7 - ( 1-1338 )
چکیده
حسن میردامادی، حسین سعادت زاده،
دوره 17، شماره 1 - ( 2-1338 )
چکیده
از مجموع 1107 آزمایشی که بر سرمهای مثبت و منفی با امولسیون آنتی ژنهایی که پیوسته در حرارت 6 تا 8 درجه بالای صفر به مدتهای متفاوت زیر: یک ، سه، پنج، هفت، ده روز نگهداری می شده و با مقایسه با آنتی ژن تازه تهیه شده به عمل آمده است به این نتیجه رسیدیم که هیچ گونه اختلافی تا آنتی ژن هفت روز مانده مشهود نیست بنابراین آزمایشگاه های شخصی می توانند (به شرط آن که آنتی ژن پایدار و به اندازه کافی حساس بیابند) امولسیون آنتی ژن V.D.R.L را فقط تا هفت روز در شرایط صحیح نگهداری نموده روزانه از آن استفاده نمایند. از هفت روز به بعد آنتی زن صلاحیت استعمال خود را به کلی از دست میدهد. البته باز هم به عنوان احتیاط باید همیشه همراه با هر ردیف آزمایش یک سرم مثبت و منفی معلوم نیز به عنوان بازرسی درستی فعالیت آنتی ژن آزمایش نمود.
میردامادی، سعادت زاده،
دوره 21، شماره 3 - ( 1-1342 )
چکیده
هوشنگ سعادت،
دوره 22، شماره 1 - ( 2-1343 )
چکیده
حسین سعادت زاده،
دوره 22، شماره 7 - ( 1-1344 )
چکیده
حسن طباطبائی، هوشنگ سعادت،
دوره 22، شماره 8 - ( 1-1344 )
چکیده
حسن میردامادی، حسین سعادت زاده،
دوره 23، شماره 5 - ( 2-1344 )
چکیده
حسن میردامادی، حسین سعادت زاده،
دوره 23، شماره 10 - ( 1-1345 )
چکیده
در سرم افراد مایه کوبی شده بر ضد وبای التور امکان پیدایش آگلوتی نین غیر اختصاصی ضد بروسلاها فراوان است که به کمک سایر آزمایشهای تشخیصی بروسلاها نظیر کشت خون، مغز استخوان، غدد لنفی - تکرار آزمایش آگلوتیناسیون رایت به فاصله یک هفته تست درون پوستی بورنه بویژه با آنتی ژنهای پروتئینی خالص بروسلاها - در نظر گرفتن سوابق و یا نشانه های کنونی بیماری بروسلوز و عوارض آن در بیماران میتوان استفاده نمود و بخصوص اگر امکان داشته باشد از پدیده جذب آگلوتی نینهای متقابل کمک گرفت و این دو آگلوتی نین غیر اختصاصی (در مایه کوبی ضد وبا) و اختصاصی (در گرفتاری ببروسلوز) را از یکدیگر متمایز ساخت و تشخیص بروسلوز را در بیمار اثبات یا رد نمود.
فضل الله معتضدی، حسن طباطبائی، هوشنگ سعادت،
دوره 24، شماره 2 - ( 2-1345 )
چکیده
در بالا یک مورد فشار خون در یک زن جوان که مسلماً ناشی از پیلونفریت یک طرفه در یک کلیه هیپوپلازیک بوده است شرح داده شد. فشار خون بیمار قبل از عمل نوسانات زیادی داشت و هیچگاه از 18 روی 13 پائین تر نمی آمد. بعد از عمل، فشار خون استقرار بیشتری یافت و نوسانات آن کمتر شد و هیچگاه از 16 بالا نرفت. البته این یک مورد با این فاصله زمانی کوتاه به هیچ وجه کافی برای نتیجه گیری صحیح نیست ولی همین قدر میتوان گفت که بیمار از نظر بالینی نتیجه محسوسی گرفته و مشی عوارض ته چشمی و عصبی و عروقی مسلماً متوقف شده و یا احتمالاً به تاخیر افتاده است. همراه با شرح حال بیمار مرور کوتاهی در نشریات طبی در زمینه فشار خون های کلیوی نیز بعمل آمده است.
حسین سعادت زاده،
دوره 24، شماره 3 - ( 2-1345 )
چکیده
اندازه کمپلمان سرم در جریان بیماری های گوناگون تغییرات متفاوتی می نماید. افزایش میزان کمپلمان در مواقع التهاب و آنفلاماسیون نظیر آرتریت روماتوئید، آنفارکتوس حاد میوکارد و در بعضی عفونت های حاد چون سرخک و مخملک و نیز در اثر پرتوتابی اشعهX و در غا لب سرطان ها دیده می شود.
کاهش میزان کمپلمان در دو بیماری گلومرولونفریت حاد و لوپوس اریتماتوزسیستمیک به طور اختصاصی وجود دارد. در نارسائی های کبدی و اختلال سنتز پروتئین ها و فقر غذائی و بودن مواد ضد کمپلمانی در سرم نیز کاهش کمپلمان مشاهده شده است.
برای تعیین عیار کمپلمان و روشن ساختن تشخیص و علل بیماری مربوطه از روش ذکر شده در متن مقاله می توان استفاده کرد و برای تحقیق در اجزاء کمپلمان و خصوصیت هر یک از آنها در بیماری های مختلف می توان از کروماتوگرافی ستونی و ایمونوالکتروفورز که هنوز جنبه عملی در کارهای روزانه را ندارد کمک گرفت.
حسن طباطبائی، هوشنک سعادت،
دوره 24، شماره 5 - ( 2-1345 )
چکیده
شرح یک مورد لوپوس اریتماتوی منتشر که با دیدن سلولهای LE وافر در خون محیطی و بیوپسی پوست و عضله تائید شده در بالا آمده است. بیمار از علائم مهم لوپوس کم خونی، رعاف، سندرم رینو، نفخ شدید و سر سخت شکم، و نارسائی کلیوی را دارد. بیمار تحت درمان با مقادیر هنگفت پردنیزون قرار گرفت و با حال عمومی خوب از بیمارستان مرخص شد. نحوه بروز سندرم رینو و لزوم درمان کورتیزونی بطور مجمل مورد بحث قرار گرفته است.
حسن طباطبائی، هوشنگ سعادت، افشاری،
دوره 25، شماره 2 - ( 2-1346 )
چکیده
حسن طباطبائی، هوشنگ سعادت، داود فروزانپور،
دوره 27، شماره 6 - ( 2-1348 )
چکیده
در این مقاله مختصری از تجربیات ما در زمینه اختلالات کلیوی ناشی از اعمال جراحی آمده است. البته این تجربیات به هیچ وجه کامل و کافی نیست تا بتوان یک نتیجه گیری مسلم کرد، ولی همین قدر می توان گفت که کلیه در صورت داشتن سرمایه عملی کافی ، می تواند به سهولت از مشکلات ناشی از عمل جراحی پیروزبیروم آید و اگر اندک اختلالی حاصل شود آن را به سرعت اصلاح و ترمیم می کند.بیماران ما همگی به علت اختلالات مجاری ادراری عمل شده اند و همین دلیل دیگری است که کلیه می تواند در شرایط دشوار هم به شرط داشتن ذخیره عملی کافی ، اعمال جراحی سنگین و دشوار را تحمل کند و متابولیسم آب و الکترولیت ها و تعادل اسید و باز را تامین نماید.
پرویز ادیب فر، حسین سعادت زاده،
دوره 29، شماره 4 - ( 2-1350 )
چکیده
1- تشخیص سریع وبا به کمک میکروسکوپ کنتراست دوفاز و اگلوتیناسیون با سرمهای اختصاص ضد وبایی سریع و اختصاصی و آسان است و مزیت بیشتر نسبت به میکروسکوپ زمینه سیاه دارد.2- با همین روش 174 نمونه ویبریون التوز نوع اینابا ( بخش میکروبشناسی دانشکده پزشکی) و 30 نمونه ویبریون وبا را که از ایستگاههای مختلف تحقیقاتی ازبکستان شوروی جمع آوری شده بود (25 نمونه نوع التورتیپ اوگاوا و پنج نمونه ویبریون ساپروفیت) ] 4 [ شناخته شده اند.
حسین سعادت زاده، پرویز بهادری، عبدالحسین نوید حمیدی،
دوره 29، شماره 7 - ( 2-1351 )
چکیده
لیستریا منوسیتوژن عامل عفونی و مشترک بین انسان و حیوانات است که از راه تماس مستقیم و با مصرف فرآورده های حیوانی به انسان سرایت می کند و به صور مختلف عوارض و علائم آن تظاهر می نماید که از همه مهمتر سقط زنان حامله و یا مرگ و میر جنین و نوزادان است. راه تشخیص این بیماری یافتن عامل میکربی است ولی در مواردی که این کار ممکن نباشد می توان با تجسس آنتی کرهای سرمی تا حدی به تشخیص بیماری رسید. در مدت هفت سال مطالعه روی 500 بیمار نتایج زیر را به دست آورده ایم:در 210 مورد سقط که فقط یک بار نزد زنها پیش آمده بود (4%) و در 20 مورد که بیش از یک بار سقط دیده شده بود(5/12%) در سرم خود آنتی کرهای لیستریائی را نشان دادند. در بقیه بیماران که به علت نازائی و یا عوارض حاد عفونی مشکوک به لیستریا مراجعه نموده بودند آنتیکرلیستریا را نیافتیم.
هوشنک سعادت، فیروز پناهی،
دوره 31، شماره 2 - ( 2-1352 )
چکیده
شرح یک مورد گزانتوماتوز تاندونی هیپرکلسترولمیک خانوادگی را که به تازگی در بخش طبی چهار مرکز پزشکی پهلوی مشاهده شد، در اینجا آورده ایم علائم مشخصه بیماری ، یعنی توزیع خانوادگی، وجود گزانتوم های تاندونی و پوستی و وضع خاص لیپوپروتئین های پلاسما تردیدی باقی نمی گذارد که یک مورد هیپرلیپوپروتئینمی تیپ lIa فردریکسون درکاست . یکی از کیفیات جالب در این بیمار تظاهرات روماتیسمی و دردهای مفصلی است که در مقاله دیگری به تفصیل خواهد آمد. در بحث این بیمار اشاراتی به لیپوپروتئین های پلاسما و موقعیت هیپرلیپوپروتئینمی تیپ دو شده است. از درمانهای مختلفی که برای این بیماری پیشنهاد شده در پایان این نوشته به اختصار ذکری به میان آمده است. به طور خلاصه در دو منطقه ایرانشهر و خاش بمورد اجرا گزارده شده است. آبهای معدنی اطراف ایرانشهر در شمال غرب ایرانشهر و در شمال جزموریان در دامنه جنوبی رشته کوههای آذرین بارز در آبرفتهای دوران چهارم از زمین خارج می شوند.این آبها از دسته آبهای کلروره سدیک و سولفاته کلسیک گرم با باقیمانده خشک زیاد می باشند . منشاء این آبها سطحی به نظر می رسد و املاح موجود در آب نیز از رسوبات آبرفتی و تبخیری و دریاهای گرم منشاء گرفته است.آبهای معدنی اطراف تفتان که در رابطه تظاهرات آتشفشان خاموش تفتان می باشد از دسته آبهای سولفاته کلسیک سرد با PH اسید و باقیمانده خشک زیاد می باشند.بالاخره آبهای مشروب شهرهای ایرانشهر، خاش و زاهدان که به همراه آبهای معدنی مناطق مزبور مطالعه شده است از دسته آبهای سولفاته کلسیک و کلروره سدیک با PH متمایل به اسید و باقیمانده خشک زیاد بوده و از حد مجاز استانداردهای بین المللی سنگین تر هستند.غالب چشمه های معدنی فوق دارای آب دهی نسبتاً زیادی می باشند و دارای ارزش کاپتاژ صحیح به منظور شرب، بهداشت و اضافه آن کشاورزی مناطق اطراف چشمه می باشند.آبهای اطراف ایرانشهر در بیماری های مزمن زنانه ، انواع روماتیسم های مزمن، دردهای مفصلی و درمان لنفاتیسم و راشیتیسم مؤثرند.آبهای اطراف خاش مدر بوده و در درمان بیماری های دستگاه گوارش و مجاری ادرار به کار می رود.
عبدالحسین نوید حمیدی، حسین سعادت زاده، منصور معتبر، محمد علی برزگر،
دوره 32، شماره 1 - ( 2-1353 )
چکیده
به منظور تعیین آگلوتی نینهایی که در اکثر مصونیت با باکتری های سالمونلا - بروسلا - پروته آ در افراد یک منطقه فراهم می شود و نیز بررسی وضع اپیدمیولوژیک در شرایط زمانی و مکانی واحد و ارتباط آن با پیشرفت های بهداشتی کشور در طرح مشترک بررسی مسائل جمعیتی ، اجتماعی و بهداشتی منطقه ای بطور نمونه شهرستان رودسر در حوزه بحر خزر انتخاب شده است.متناسب با وضع جغرافیایی خاص این ناحیه از سه منطقه کوهستانی، کوهپایه و دشت ساحلی در 44 قریه تعداد 1676 نمونه سرم و در دو شهر املش و رودسر تعداد 159 نمونه سرم مورد آزمایش قرار گرفته است.آلودگی سالمونلاتیفی T (12%) در منطقه کوهستان به علت عدم رعایت بهداشت و در شهرها و منطقه دشت به علت تراکم جمعیت فراوان تر از سایر سالمونلاها است. سالمونلاپارا B (9%) نسبت به سالمونلاپارا A (2/6%) انتشار بیشتری داشته و هر چه از منطقه دشت و شهر به طرف منطقه کوهستان نزدیک تر شویم انتشار آنها مطلوب تر می گردد.سالمونلاپاراسی ( 4/1%) به ندرت مشاهده می شود. بروسلاآبورتوس (5/10%) و پروتئوسها به نسبت POXK (6/9%) و POX2 (4/9%) و POX19 (14%) در سراسر این شهرستان آلودگی یکنواختی پدید می آورند.
هوشنگ احراری، علی اسلامی، حسین سعادت زاده،
دوره 35، شماره 3 - ( 2-1356 )
چکیده
سترونی کیستهای هیداتیک انسانی به هنگام درمان جراحی تا کنون با مواد شیمیایی بیشماری انجام می شده است که هر یک به علل معایبی که داشته اند تدریجاً متروک شده اند.در این مقاله اثر اسکولکس کشی ماده شیمیایی جدیدی به نام ستریماید را که علاوه بر نتایج درخشان و مطمئن سمیت و حساسیت هم ندارد و به آسانی به کار می رود و بر روی تجارب آزمایشگاهی و بیماران عمل شده به اثبات رسانده ایم و استفاده از آن را به همکاران جراح توصیه می نماییم.ضمناً با مقایسه این ماده و اثرات سترونی محلول نمکی غلیظ 20 درصد عیوب و علل عود بیماری و عدم موفقیت کامل و بی ارزش بودن به کاربردن محلول نمکی را یادآور شدیم.
طلعت مختاری آزاد، حکیمه محمدی، محمود محمودی، زهرا سعادتمند، اشرف السادات موسوی، رسول همکار، رخشنده ناطق،
دوره 57، شماره 2 - ( 2-1378 )
چکیده
یررسی سرولوژیک ویروس آنفلوانزای C در ایران در سال 1376، نخستین بررسی ویروس آنفلوانزای C در ایران است. این تحقیق در مرکز ملی آنفلوانزا-بخش ویروس شناسی دانشکده بهداشت انجام گرفت. با انجام تست سرولوژی (Hemagglutination Inhibition (HI بر روی 689 نمونه سرم از تهران و 391 نمونه از سایر استانها و محاسبه افراد دارای تیتر ایمنی بخش نسبت به این ویروس (دارای تیتر <40)، مشخص شد که درصد افراد دارای تیتر ایمنی بخش در تهران و استانها تقریبا در یک محدوده قرار دارد و حدود 40% افراد مورد بررسی، دارای تیتر ایمنی بخش نسبت به ویروس آنفلوانزای C/Paris/1/67 می باشند. توزیع سنی شیوع آنتی بادی ایمنی بخش نسبت به ویروس آنفلوانزای C، تقریبا مشابه سایر کشورهای جهان می باشد. بدین صورت که تیتر آنتی بادی از کودکی شروع به افزایش کرده در جوانی به بیشترین درصد می رسد و با افزایش سن، کاهش تدریجی دارد، که این روند را به عفونت اولیه در کودکی، عفونت مکرر در جوانی و کاهش میزان آنتی بادی قابل تشخیص با HI در پیری، می توان نسبت داد. این ویروس در سال 1376 در ایران همزمان با دو تیپ دیگر ویروس آنفلوانزا یعنی تیپهای A و B در گردش بوده است.
ناهید رحیمی فرد، بهرام فتحاله زاده، مرتضی پیرعلی همدانی، زهرا نوری، شهلا سعادتی، مریم زوار، بهناز پیروز، شهناز اصغری، معصومه خضریپور، سحر صابری،
دوره 65، شماره 8 - ( 8-1386 )
چکیده
اسپور باسیلوس سرئوس به صورت گستردهای در طبیعت پراکنده بوده و میتوان آن را از مواد غذایی گوناگونی جدا نمود. این باکتری تولیدکننده انتروتوکسینهای مولد اسهال و تهوع بوده و قادر به ایجاد سندرم اسهال و تهوع میباشد. بررسی وجود این باکتری در شیر خشک نوزادان به لحاظ سن کم مصرفکنندگان و احتمال بیماریزایی آن از اهمیت بسزایی برخوردار میباشد.
روش بررسی: 60 نمونه شیر خشک نوزاد از نظر وجود باسیلوس سرئوس مورد آزمایش قرار گرفت. یک میلیلیتر از رقت 1/0 بر روی چهار پلیت فنل رد آگار دارای مانیتول، زرده تخم مرغ و سولفات پلیمیکسین B کشت داده شد و پلیتها در دمای 30 درجه سلسیوس به مدت 24 ساعت در گرمخانه گذاشته شدند. سپس بر روی کلنیهای مشکوک آزمونهای تاییدی انجام پذیرفت.
یافتهها: از میان 60 نمونه شیر خشک نوزاد، 11 نمونه دارای بیش از cfu/g 10 باسیلوس سرئوس و از این میان چهار نمونه حاوی بیش از cfu/g 102 باسیلوس سرئوس بود. 49 نمونه دیگر دارای کمتر از cfu/g 10 باسیلوس سرئوس بودند.
نتیجهگیری: لازم است حد مجاز باسیلوس سرئوس در شیرخشک به کمتر از cfu/g 10 کاهش یابد. بدین منظور پیشنهاد میگردد از روش ارائه شده در این مقاله و انجام آزمونهای حساسیت به پنیسیلین، همولیز بتا و چگونگی رشد در° c 45 جهت تایید استفاده گردد.