جستجو در مقالات منتشر شده


11 نتیجه برای سعادت زاده

حسین سعادت زاده،
دوره 16، شماره 7 - ( 1-1338 )
چکیده


حسن میردامادی، حسین سعادت زاده،
دوره 17، شماره 1 - ( 2-1338 )
چکیده

از مجموع 1107 آزمایشی که بر سرمهای مثبت و منفی با امولسیون آنتی ژنهایی که پیوسته در حرارت 6 تا 8 درجه بالای صفر به مدتهای متفاوت زیر: یک ، سه، پنج، هفت، ده روز نگهداری می شده و با مقایسه با آنتی ژن تازه تهیه شده به عمل آمده است به این نتیجه رسیدیم که هیچ گونه اختلافی تا آنتی ژن هفت روز مانده مشهود نیست بنابراین آزمایشگاه های شخصی می توانند (به شرط آن که آنتی ژن پایدار و به اندازه کافی حساس بیابند) امولسیون آنتی ژن V.D.R.L را فقط تا هفت روز در شرایط صحیح نگهداری نموده روزانه از آن استفاده نمایند. از هفت روز به بعد آنتی زن صلاحیت استعمال خود را به کلی از دست میدهد. البته باز هم به عنوان احتیاط باید همیشه همراه با هر ردیف آزمایش یک سرم مثبت و منفی معلوم نیز به عنوان بازرسی درستی فعالیت آنتی ژن آزمایش نمود.


میردامادی، سعادت زاده،
دوره 21، شماره 3 - ( 1-1342 )
چکیده


حسین سعادت زاده،
دوره 22، شماره 7 - ( 1-1344 )
چکیده


حسن میردامادی، حسین سعادت زاده،
دوره 23، شماره 5 - ( 2-1344 )
چکیده


حسن میردامادی، حسین سعادت زاده،
دوره 23، شماره 10 - ( 1-1345 )
چکیده

در سرم افراد مایه کوبی شده بر ضد وبای التور امکان پیدایش آگلوتی نین غیر اختصاصی ضد بروسلاها فراوان است که به کمک سایر آزمایشهای تشخیصی بروسلاها نظیر کشت خون، مغز استخوان، غدد لنفی - تکرار آزمایش آگلوتیناسیون رایت به فاصله یک هفته تست درون پوستی بورنه بویژه با آنتی ژنهای پروتئینی خالص بروسلاها - در نظر گرفتن سوابق و یا نشانه های کنونی بیماری بروسلوز و عوارض آن در بیماران میتوان استفاده نمود و بخصوص اگر امکان داشته باشد از پدیده جذب آگلوتی نینهای متقابل کمک گرفت و این دو آگلوتی نین غیر اختصاصی (در مایه کوبی ضد وبا) و اختصاصی (در گرفتاری ببروسلوز) را از یکدیگر متمایز ساخت و تشخیص بروسلوز را در بیمار اثبات یا رد نمود.


حسین سعادت زاده،
دوره 24، شماره 3 - ( 2-1345 )
چکیده

اندازه کمپلمان سرم در جریان بیماری های گوناگون تغییرات متفاوتی می نماید. افزایش میزان کمپلمان در مواقع التهاب و آنفلاماسیون نظیر آرتریت روماتوئید، آنفارکتوس حاد میوکارد و در بعضی عفونت های حاد چون سرخک و مخملک و نیز در اثر پرتوتابی اشعهX و در غا لب سرطان ها دیده می شود.
کاهش میزان کمپلمان در دو بیماری گلومرولونفریت حاد و لوپوس اریتماتوزسیستمیک به طور اختصاصی وجود دارد. در نارسائی های کبدی و اختلال سنتز پروتئین ها و فقر غذائی و بودن مواد ضد کمپلمانی در سرم نیز کاهش کمپلمان مشاهده شده است.
برای تعیین عیار کمپلمان و روشن ساختن تشخیص و علل بیماری مربوطه از روش ذکر شده در متن مقاله می توان استفاده کرد و برای تحقیق در اجزاء کمپلمان و خصوصیت هر یک از آنها در بیماری های مختلف می توان از کروماتوگرافی ستونی و ایمونوالکتروفورز که هنوز جنبه عملی در کارهای روزانه را ندارد کمک گرفت.

 


پرویز ادیب فر، حسین سعادت زاده،
دوره 29، شماره 4 - ( 2-1350 )
چکیده

1- تشخیص سریع وبا به کمک میکروسکوپ کنتراست دوفاز و اگلوتیناسیون با سرمهای اختصاص ضد وبایی سریع و اختصاصی و آسان است و مزیت بیشتر نسبت به میکروسکوپ زمینه سیاه دارد.2- با همین روش 174 نمونه ویبریون التوز نوع اینابا ( بخش میکروبشناسی دانشکده پزشکی) و 30 نمونه ویبریون وبا را که از ایستگاههای مختلف تحقیقاتی ازبکستان شوروی جمع آوری شده بود (25 نمونه نوع التورتیپ اوگاوا و پنج نمونه ویبریون ساپروفیت) ] 4 [ شناخته شده اند.


حسین سعادت زاده، پرویز بهادری، عبدالحسین نوید حمیدی،
دوره 29، شماره 7 - ( 2-1351 )
چکیده

لیستریا منوسیتوژن عامل عفونی و مشترک بین انسان و حیوانات است که از راه تماس مستقیم و با مصرف فرآورده های حیوانی به انسان سرایت می کند و به صور مختلف عوارض و علائم آن تظاهر می نماید که از همه مهمتر سقط زنان حامله و یا مرگ و میر جنین و نوزادان است. راه تشخیص این بیماری یافتن عامل میکربی است ولی در مواردی که این کار ممکن نباشد می توان با تجسس آنتی کرهای سرمی تا حدی به تشخیص بیماری رسید. در مدت هفت سال مطالعه روی 500 بیمار نتایج زیر را به دست آورده ایم:در 210 مورد سقط که فقط یک بار نزد زنها پیش آمده بود (4%) و در 20 مورد که بیش از یک بار سقط دیده شده بود(5/12%) در سرم خود آنتی کرهای لیستریائی را نشان دادند. در بقیه بیماران که به علت نازائی و یا عوارض حاد عفونی مشکوک به لیستریا مراجعه نموده بودند آنتیکرلیستریا را نیافتیم.


عبدالحسین نوید حمیدی، حسین سعادت زاده، منصور معتبر، محمد علی برزگر،
دوره 32، شماره 1 - ( 2-1353 )
چکیده

به منظور تعیین آگلوتی نینهایی که در اکثر مصونیت با باکتری های سالمونلا - بروسلا - پروته آ در افراد یک منطقه فراهم می شود و نیز بررسی وضع اپیدمیولوژیک در شرایط زمانی و مکانی واحد و ارتباط آن با پیشرفت های بهداشتی کشور در طرح مشترک بررسی مسائل جمعیتی ، اجتماعی و بهداشتی منطقه ای بطور نمونه شهرستان رودسر در حوزه بحر خزر انتخاب شده است.متناسب با وضع جغرافیایی خاص این ناحیه از سه منطقه کوهستانی، کوهپایه و دشت ساحلی در 44 قریه تعداد 1676 نمونه سرم و در دو شهر املش و رودسر تعداد 159 نمونه سرم مورد آزمایش قرار گرفته است.آلودگی سالمونلاتیفی T (12%) در منطقه کوهستان به علت عدم رعایت بهداشت و در شهرها و منطقه دشت به علت تراکم جمعیت فراوان تر از سایر سالمونلاها است. سالمونلاپارا B (9%) نسبت به سالمونلاپارا A (2/6%) انتشار بیشتری داشته و هر چه از منطقه دشت و شهر به طرف منطقه کوهستان نزدیک تر شویم انتشار آنها مطلوب تر می گردد.سالمونلاپاراسی ( 4/1%) به ندرت مشاهده می شود. بروسلاآبورتوس (5/10%) و پروتئوسها به نسبت POXK (6/9%) و POX2 (4/9%) و POX19 (14%) در سراسر این شهرستان آلودگی یکنواختی پدید می آورند.


هوشنگ احراری، علی اسلامی، حسین سعادت زاده،
دوره 35، شماره 3 - ( 2-1356 )
چکیده

سترونی کیستهای هیداتیک انسانی به هنگام درمان جراحی تا کنون با مواد شیمیایی بیشماری انجام می شده است که هر یک به علل معایبی که داشته اند تدریجاً متروک شده اند.در این مقاله اثر اسکولکس کشی ماده شیمیایی جدیدی به نام ستریماید را که علاوه بر نتایج درخشان و مطمئن سمیت و حساسیت هم ندارد و به آسانی به کار می رود و بر روی تجارب آزمایشگاهی و بیماران عمل شده به اثبات رسانده ایم و استفاده از آن را به همکاران جراح توصیه می نماییم.ضمناً با مقایسه این ماده و اثرات سترونی محلول نمکی غلیظ 20 درصد عیوب و علل عود بیماری و عدم موفقیت کامل و بی ارزش بودن به کاربردن محلول نمکی را یادآور شدیم.



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb