جستجو در مقالات منتشر شده


۲۲۴ نتیجه برای سعید

ابوالفضل سعیدی،
دوره ۲۵، شماره ۸ - ( ۱-۱۳۴۷ )
چکیده

بافتهائیکه از اتوپسی بدست آمده و در فرمالین بطریقه معمولی فیکسه شده بوسیله گلیکول متاکریلات قالبگیری شدند. انجام عمل از قالبگیری با پارافین چندان مشکل تر نیست.اندازه مقاطع را ۲×۲×۲ میلیمتر تهیه و بضخامت ۱-۲ میکرن با تیغه های فولادی میکروتوم دوار میبرند.در مقاطع رنگ شده حفاظت وضع سلول و بافت با این روش بهتر از پارافین است.مواردی از نکروز سانترال لبول کبدی مورد مطالعه قرار گرفت. ضایعه اساسی در نتیجه آنوکسی، در آندوتلیوم سینوزوئیدهای منطقه مرکزی لبول کبدی پیدا میشود و در نتیجه گلبولهای قرمز و سفید همراه با مقداری مایع وارد فضای دیس می شوند ضمناً اتروفی سلولهای پارانشیمال موجب اتساع فضای دیس می گردد.


ابوالفضل سعیدی،
دوره ۲۵، شماره ۱۰ - ( ۱-۱۳۴۷ )
چکیده

داروهای میوتیک بعضیها در درمان استرابیسمهای تطابقی مؤثر است و گاهی هم جنبه تشخیصی را دارند،یک سئوال پیش می آید - آیا میوتیکها در انحرافات چشمی که با تقارب زیاد همراه است جواب می دهند یا خیر اگر نه پس چه اثری روی استرابیسم های تقاربی دارند شاید تجارب آینده موضوع را روشن نماید.


ابوالفضل سعیدی،
دوره ۲۶، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۴۷ )
چکیده


ابوالفضل سعیدی،
دوره ۲۶، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۴۷ )
چکیده


سیمین سعیدی، گل چهره بهرامی،
دوره ۲۹، شماره ۵ - ( ۲-۱۳۵۰ )
چکیده


قدسی دانشبد، جواد قاضی سعیدی،
دوره ۳۳، شماره ۱ - ( ۸-۱۳۵۴ )
چکیده

۶ مورد اریترولوسمی در اطفال ۳ تا ۱۰ ساله که در سه سال اخیر در بخش اطفال مرکز پزشکی پهلوی تشخیص داده شده گزارش می شود.اکثر بیماران دختر بودند. دو نفر از بیماران با تظاهرات بالینی همولیز مراجعه نمودند افزایش آنزیم گلوکز ۶ فسفات دزهیدروژناز در دو مورد دو افزایش هموگلوبولین در دو مورد دیگر از آنها مشاهده گردید. بعضی از آنها با درمانهای تشخیص داده شده بهبود نسبی نشان دادند.در یکی از بیماران اتوپسی انجام شد و انفیلتراسیون سلولهای میلوئیدواریتروئید در تمام بافتهای رتیکولوانداوتلیال مشاهده گردید.


حسین سعیدی نژاد، سیروس سیدالمجاهدین، رضا نعنائیان،
دوره ۳۳، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۵۴ )
چکیده

در این مقاله ضمن بررسی پرونده ۵۰۰ بیمار مبتلا به کانسر مثانه در بخش رادیو تراپی مرکز پزشکی ثریا دانشگاه اصفهان در مورد اتیولژی- پاتوژنی- طبقه بندی- علائم کلینیکی درمان و بالاخره پیش آگهی این دسته ضایعات بحث شده است. باید در نظر داشت که متاسفانه ضایعات تومورال این دسته بیماران در هنگام مراجعه پیشرفته (۷۶% درجه ۳ و۴) و با متاستازهای لنفاوی و یا ژنرالیزه همراه بوده است,۸۲% بیماران با علامت هماتوری مراجعه و حداکثر ابتلا در سن ۶۰-۵۱ سال و بیشترین نوع تومور ترانزیشنل سل کار سینوما (۶۶%) و بیشتر در کف مثانه (۶۴%) بوده است.

 


منوچهر دانشگر، سیروس سیدالمجاهدین، سعید صفوی، شهزاد طوری،
دوره ۳۳، شماره ۶ - ( ۸-۱۳۵۴ )
چکیده

در این مقاله ضمن یکسال مطالعه و بررسی ۱۷۵ مورد تومور پلک و چشم که از مجموع پرونده هائی که طی ۱۲ سال اخیر در مراکز چشم پزشکی ، پاتولوژی و رادیوتراپی دانشکده پزشکی دانشگاه اصفهان جمع آوری شده است ، در مورد تقسیم بندی پاتولوژی ، تظاهرات بالینی ، امکانات تشخیصی ، درمان و پیش آگهی تومور های بدخیم چشم بحث میشود .در این مطالعه ابتلاء قسمتهای خارجی کره چشم ۵/۷۳% بوده که شیوع بیشتری در پلک تحتانی داشته است . از تومورهای داخل چشمی (۵/۲۶% بقیه) ۵۲% را رتینوبلاستوم تشکیل میدادند که حداکثر ابتلا در سن ۵-۳ سالگی بوده است .از آنجا که گروهی از بیماران هنگام مراجعه به مراکز درمانی ضایعه تومورال چشمی آنها پیشرفت زیاد داشته و همراه متاساز بوده و از طرفی در آن دسته بیماران که پی گیری بعلت عدم مراجعه امکان پذیر نبوده ، پیش آگهی مساعدی نداشته اند ،بطوریکه در مورد ریتنوپلاستوم سوروایوال ۶ ماه تا ۲ سال و در مورد ملانوم حداکثر ۳ سال پس از تشخیص بوده است . اما در آن دسته از بیمارانی که با ضایعات تومرال پلک مراجعه و پس از درمان پیگیری و معالجه را دنبال کرده اند پیش آگهی خوب بوده بطوریکه ۸۵% بهبودی دیده شده است .


سعید عباس زاده،
دوره ۳۴، شماره ۷ - ( ۱-۱۳۵۶ )
چکیده

در این مقاله مشخصات کلینیکی فیبروز دیسپلاژیا و سیر و راههای درمانی جراحی و رادیوتراپی آن در حد امکان به تفصیل مورد بحث قرار گرفت. گر چه در نشریات پزشکی به موارد استحاله بدخیمی این تومور کمتر برخورد می شود ولی مرور دقیق مقالات منتشر تا سال ۱۹۷۶ گزارش ۲۹ مورد از استحاله بدخیمی فیبروزدیسپلاژیا نشان می دهد در این مقاله یک مورد دیگر از استحاله فیبروز دیسپلاژیا گزارش شد و علائمی که تومور در حین شروع به استحاله بدخیمی به خود می گیرد و راه درمان مورد بحث قرار گرفت.


محمود جلالی، حسین سعیدی نژاد، ایرج فرجامی،
دوره ۳۵، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۵۶ )
چکیده


حسین سعیدی نژاد، محمود جلالی، حسین امامی، محمد ناظمیان،
دوره ۳۵، شماره ۳ - ( ۲-۱۳۵۶ )
چکیده

هرمافرودیت حقیقی دارای بیضه و تخمدان می باشند که ممکن است تخمدان و بیضه در یک طرف (Ovotestis) و یا اینکه در دو طرف بطور جداگانه وجود داشته باشد. بر حسب محل قرار گرفتن گونادهای فرمهای طرفی (لاترال)، دو طرفی (بی لاترال) و یک طرفی (یونی لاترال) تشخیص داده می شود. بیمار مورد مطالعه به علت غیر طبیعی بودن دستگاه تناسلی به بیمارستان مراجعه می نماید و بعد از انجام آزمایشات لازم مورد عمل جراحی قرار می گیرد. در اولین عمل جراحی واژن بیمار برداشته و مجرای ادراری به خارج راه داده می شود. در حین دومین عمل جراحی در طرف چپ در عمق کانال مغبنی بافت سفتی به ابعاد ۵/۰×۳×۲ سانتیمتر مشاهده گردید در آزمایش بافت شناسی لوله فالوپ و ساختمان تخمدان را تائید می کند و در طرف راست توده ای در دهانه خارجی مجرای مغبنی وجود داشت که پائین آورده شد و بیوپسی گردید و آزمایش پاتولوژی وجود ساختمانهای بیضه را تایید نمود. در سومین عمل جراحی فستیبال ایجاد شده اصلاح و به طور کلی اندام جنسی مردانه ترمیم گردید.در آزمایش سیتولوژی در ۹/۸۵ درصد سلولهای انترفازپیازموکروماتین جنسی منفی بود. در ۲۱۱ سلول مورد بررسی در کشت خون کروموزومهای سوماتیک طبیعی و کروموزمهای جنسی (X,Y) گزارش گردید.


سعید آل آقا، مرتضی مهین پور، فتحعلی نظری،
دوره ۳۵، شماره ۷ - ( ۱-۱۳۵۷ )
چکیده


حسین سعیدی نژ اد، احمد غفاریان، عباس منتظم،
دوره ۳۵، شماره ۱۰ - ( ۱-۱۳۵۷ )
چکیده

یک مورد نابینایی چشم راست با علائم افتالموسکپی نوروپاتی ایسکومیک اپتیک و کاهش دید چشم چپ با علائم افتالموسکپی رتینیت هیپرتانسیو گزارش شد پس از انجام آزمایشات و معاینات کلینیکی و تشخیص نارسائی کلیه چپ بیمار تحت عمل جراحی نفرواورترکتومی قرار گرفت.قدرت بیماری چشم چپ ۱۰/۱ بود طی دو هفته پس از عمل به ۱۰/۹ افزایش یافت و فشار خون بیمار از ۱۷۰/۲۳۰ به ۸۰/۱۱۰ میلیمتر جیوه تغییر پیدا کرد. بیمار با حالت عمومی خوب و قدرت بینایی نسبتاً طبیعی چشم چپ بیمارستان را ترک کرد از نظر پیش آگهی باید دانست که تشخیص فوری و عمل جراحی به موقع می تواند سرنوشت بیمار را به طور رضایتبخش تغییر دهد.


کبری قاضی سعیدی، مرتضی صمیمی،
دوره ۳۶، شماره ۶ - ( ۱-۱۳۵۹ )
چکیده

در بیمارانی که برای جراحی ضایعات تراضه تحت بیهوشی قرار می گیرند، علائم حیاتی، ECG و گازهای خونی بایستی حتی الامکان مانیتور گردد. در بازنگه داشتن راه هوائی حداکثر دقت به عمل آید. چگونگی لوله گذاری تراشه این بیماران بستگی به محل انسداد تراشه و میزان آشنائی متخصص هوش بری با تکنیک مورد نظر دارد.اکسیژناسیون و تهویه کافی این بیماران قبل از دستگاه تراشه بسیار مهم است. و بالاخره شکی نیست که متخصص هوش بری بزرگترین نقش را در نجات حیات این بیماران دارا می باشد.


کیومرث قاضی سعیدی، عزت الله قائمی،
دوره ۵۱، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۷۲ )
چکیده

برای بررسی نقش گاردنرلا واژینالیس در ایجاد واژینوز باکتریائی، ترشحات واژن ۱۰۰ نفر از زنان بیمار مبتلا به واژینوز باکتریائی و ۱۰۰ نفر افراد سالم را با لام مرطوب، رنگ آمیزی گرم و کشت، مورد بررسی قرار داده و نتایج را با علائم بالینی و کلینیکی واژینوز باکتریائی مقایسه نمودیم. ما توانستیم در ۸۸% از افراد بیمار، گاردنرلا واژینالیس را جدا نمائیم در حالیکه فقط در ۳۴% از افراد سالم مورد مطالعه این ارگانیسم، ایزوله گردید. بعلاوه در اغلب موارد (۸۱/۸%) کلونیزاسیون ارگانیسم در واژن بیماران بسیار بالاتر از افراد سالم بوده است. جداسازی گاردنرلا واژینالیس با تراکم بالا از کشت با مشاهده «کلوسل» در لام مرطوب و رنگ آمیزی گرم و همچنین با وجود ترشحات هموژن خاکستری رنگ مطابقت نشان می دهد. زنان در گروه سنی ۳۰-۲۱ ساله، زنانی که ۱۰-۶ سال از ازدواج آنها گذشته و آنهائی که ۴-۳ فرزند دارند و همچنین زنان استفاده کننده از IUD بالاترین درصد مبتلایان به واژینوز باکتریائی را تشکیل می دهند.


مهدی میرسعیدی،
دوره ۵۱، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۷۲ )
چکیده

برای درمان شکستگیهای چند قطعه ای سوپرا کندیلر در بازوی بالغین روشهای مختلفی در کتابهای ارتوپدی پیشنهاد شده است که این روشها عبارتند از: ۱) درمانهای جراحی ۲) درمانهای غیرجراحی (conservative). معایب و محاسن درمانهای فوق در کتابهای ارتوپدی مورد بحث و ارزیابی قرار گرفته است.


کیومرث قاضی سعید، مریم محمدی،
دوره ۵۵، شماره ۳ - ( ۲-۱۳۷۶ )
چکیده

به منظور بررسی میکوباکتریومهای محیطی در استخرهای پرورش ماهی قسمتهای مختلف شمال ایران ۳۰۷ نمونه از رسوبات این استخرها مورد آزمایش قرار گرفت و پس از انجام مراحل کشت ۱۰۷ مورد میکوباکتریوم بدست آمد و بوسیله تستهای مختلف بیوشیمیایی ۱۱۲ مورد میکوباکتریوم شناسایی گردید. از میان میکوباکتریومهای جدا شده بالاترین رتبه مربوط به م.فورتوینوم با فراوانی ۱۳/۹۷ درصد و م.گوردونه با ۱۰/۶۶%، م.زنوپی، م.نان فراوانی کروموژنیکم با فراوانی ۸/۲% و بالاخره م.مارینوم با فراوانی ۵/۷۴ درصد بوده است. م.مارینوم عامل توبرکولوزیس ماهی بوده و در ایجاد گرانولوما اهمیت دارد و بعد از آن مافورتوتیوم، ماکانزاسی، م.گوردونه، م.هموفیلوم، از جمله میکوباکتریومهایی هستند که در ایجاد عفونتهای پوستی دخالت دارند.


غلامرضا علیائی، محمد اکبری، حسن باقری، رویا ابوالفضل، سعید طالبیان مقدم، فریبا فتاحی،
دوره ۵۵، شماره ۵ - ( ۲-۱۳۷۶ )
چکیده

اتیولوژی سندرم تونل کارپ در بیشتر موارد ناشناخته است. ما در یک تحقیق آینده نگر بمنظور بررسی عوامل زمینه ساز ابتلا به سندرم، تعداد ۱۰۳ زن شامل ۷۰ زن مبتلا و ۳۳ زن غیرمبتلا به سندرم در محدوده سنی ۲۲ تا ۷۰ سال را مورد مطالعه قرار دادیم. کلیه افراد پس از گرفتن تاریخچه بالینی مورد ارزیابی توسط آزمونهای الکترودیاگنوستیک (NCS) قرار گرفته و زمان تاخیر و هدایت عصبی دیستال اعصاب مدیان و اولنار در آنها اندازه گیری شد. همچنین ابعاد مچ و قو و وزن نمونه ها جهت محاسبه نسبت مچ دست (Wrist Ratio) و شاخص جرم بدن (Body Mass Index) سنجیده شد. کلیه افراد از نظر داشتن شرایط فردی، شغلی، فیزیکی و بیماریهای زمینه ای بررسی شدند. نتایج بدست آمده توسط روش های آماری t-test، همبستگی پیرسون و رگرسیون تجزیه و تحلیل شدند. بیماران مبتلا به سندرم وزن، شاخص جرم بدن و نسبت مچ بالاتری داشتند. آنالیز رگرسیون همبستگی مثبت و بالایی را بین نسبت مچ بیماران و زمانهای تاخیری عصب مدیان نشان داد. بیشترین همبستگی بین نسبت مچ و اختلاف زمان هدایت مدیان منهای اولنار راست بدست آمد. سن بیماران با مقادیر الکتروفیزیولوژیک و نیز با نسبت مچ رابطه ای نداشت. بین وزن و شاخص جرم بدن با زمانهای هدایت عصبی همبستگی دیده نشد. بین دو گروه بیمار و شاهد از نظر داشتن سابقه انجام فعالیتهای مکرر دستی و مدت انجام آنها، دیابت، اختلال در تیروئید، آرتریت روماتوئید و شرایط زنان (نظیر مصرف داروهای ضد بارداری خوراکی، هیسترکتومی، سن یائسگی و ...) اختلاف معنی داری دیده نشد. براساس این نتایج بنظر می رسد یک فاکتور مهم در ایجاد سندرم تونل کارپ، نسبت مچ فرد حتی در کسانیکه عوامل زمینه ساز فوق را دارند، می باشد. در واقع افراد با نسبت مچ بالا و مستعد به سندرم، اگر در معرض بعضی از شرایط زمینه ای قرار گیرند ممکن است علائم سندرم در آنها بروز کند.


مهدی نجفی کوپایی، سعید سمنانیان، امیدوار رضایی، کوروش قره گزلو،
دوره ۵۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۷۷ )
چکیده

میگرن به عنوان یکی از شایعترین انواع سردرد با شیوع و بروز بالا تاثیرات قابل توجهی بر شرایط زندگی فرد مبتلا به جای می گذارد. این پژوهش با هدف بررسی آثار میگرن بر وضعیت اقتصادی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا انجام شده است. در این تحقیق پرسشنامه بانک اطلاعاتی درد تدوین شده توسط انجمن بین المللی مطالعه درد (IASP) در سال ۱۹۹۵، را به فارسی برگردانده با توجه به ویژگیهای فرهنگی، جغرافیایی و قومی کشور ایران تعدیل اولیه روی آن صورت دادیم. ۶۵ بیمار (۵۵ زن و ۱۰ مرد) از مراجعین به درمانگاه داخلی اعصاب انتخاب شدند. پس از انتخاب مبتلایان به میگرن بدون اورا با تشخیص پزشک متخصص داخلی اعصاب و براساس معیارهای انجمن بین المللی سردرد (HIS)، پرسشنامه به طریقه مصاحبه تکمیل می شد. بیماران از نظر تاثیر درد بر خواب، وزن، رابطه زناشویی (سازگاری)، فعالیت های اجتماعی، تفریح، فعالیت جنسی و همچنین چگونگی مصرف دارو، نوع داروهای مصرفی و استفاده از پاراکلینیک بررسی شدند. تاثیر درد بر ساعات خواب (بطور متوسط ۱,۹±۷.۴ ساعت در مواقع عادی، ۳.۷±۶ ساعت در حین درد) قابل ملاحظه بوده است (P<۰.۰۰۱). تاثیر درد بر رابطه زناشویی، فعالیت های اجتماعی، تفریح و فعالیت جنسی براساس مقیاس صفر تا ده بوسیله آزمون Wilcoxon مقایسه شد و اختلاف معنی داری بین فعالیت های اجتماعی، تفریح و فعالیت جنسی در هنگام سردرد و مواقع عادی نشان داد (P<۰.۰۲). در مجموع قابل ذکر است که آثار اجتماعی-اقتصادی میگرن بدون اورا و تاثیر آن به عنوان یک درد طولانی مدت بر کیفیت زندگی مبتلایان و بر جامعه قابل ملاحظه بوده و شایسته است در برنامه ریزیهای بهداشتی-درمانی مورد توجه قرار گیرد.


مرضیه آقا حسینی، اشرف آل یاسین، افسانه خادمی، حجت الله سعیدی،
دوره ۵۶، شماره ۵ - ( ۴-۱۳۷۷ )
چکیده

IUI) Intrauterine Insemination) یک روش درمان ناباروری می باشد که در آن اسپرمهای متحرک شوهر جهت تلقیح استفاده می شود. این عمل در طی چند ساعت قبل از تخمک گذاری انجام می گیرد. در طی مطالعه گذشته نگر که در بخش ناباروری بیمارستان شریعتی در طی بیش از سه سال انجام شد، ۴۲۷ پرونده از بیماران تحت درمان مورد بررسی قرار گرفت. در بیماران فوق، ۵۷۴ سیکل IUI انجام شد. در کل ۸۰ مورد حاملگی اتفاق افتاد، یعنی میزان حاملگی به ازای هر سیکل IUI برابر ۱۴% بوده است. هرچقدر تعداد سالهای نازایی کمتر و تعداد سیکلهای درمانی بیشتر باشد شانس حاملگی افزایش می یابد. میزان موفقیت IUI در مقالات مختلف از ۳% تا ۴۰% گزارش شده است. بنابراین میزان موفقیت در بخش نازایی بیمارستان شریعتی تقریبا با سایر مراکز ناباروری دنیا مطابقت می نماید و با توجه به اینکه IUI یک روش ساده، ارزان و آسان نسبت به GIFT ،ZIFT و IVF که به ترتیب نتایج بهتری در درمان نازایی با علل غیرلوله ای دارند، می باشد، بنظر می رسد صلاح در این باشد که برای بیماران نازا که شرایط انجام IUI را دارند، حداقل قبل از پرداختن به سایر روشهای درمانی ۳ تا ۶ سیکل IUI انجام شود.



صفحه ۱ از ۱۲    
اولین
قبلی
۱
...
 

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb