4 نتیجه برای سلطان زاده
اکبر سلطان زاده، فرزان مجیدفر،
دوره 51، شماره 2 - ( 2-1372 )
چکیده
بلز پالسی (Bell's palsy) یک نوع فلج محیطی عصب هفتم است که معمولا بصورت یکطرفه و ناگهانی شروع می شود که در این مقاله 228 مورد آن بررسی گردیده است. حدود 60% بیماران پیش از بروز فلج از درد منطقه پشتی گوش شکایت داشته اند. شایعترین دوره سنی ابتلا به این عارضه 40-30 سالگی بوده و 55% بیماران مذکر و 45% مؤنث بوده اند. در این بررسی ارتباط قابل ملاحظه ای بین بلز پالسی، پرفشاری خون و دیابت بدست آمد، بطوریکه در 11/3% بیماران فشار خون بالا و در 11/17% مرض قند وجود داشت. عود (recurrence) بیماری در 9% بیماران دیده شد و در افراد دیابتی عود فلج بیش از دیگران بود. در موارد متوسط و شدید، درمان با دگزامتازون (Dexamethasone) نتایج خوبی در پی داشته است. شایعترین یادگار پس از درمان و فیزیوتراپی، عدم تقارن صورت بویژه هنگام خندیدن بود که در 15% کل بیماران ملاحظه گردید.
اکبر سلطان زاده، احمد جوادیان،
دوره 55، شماره 1 - ( 1-1376 )
چکیده
سم بوتولینوم یکی از قویترین سموم می باشد که از کلستریدیوم بوتولینوم تولید می گردد. عارضه بسیار مهم این باکتری در انسان بیماری بوتولیسم می باشد. در سالهای اخیر سم بوتولینوم تیپ A را به صورت آمپولهای تزریقی تهیه نموده اند که جهت درمان دیستونیها بویژه بلفارواسپاسم و همی فاسیال اسپاسم بکار می برند. مکانیسم اثر این سم بلوک نمودن پیوندگاه عصبی عضلانی به طریق جلوگیری از آزاد شدن استیل کولین می باشد. در این مقاله 36 بیمار (22 مرد و 14 مورد زن) مورد تزریق این دارو قرار گرفتند. 85 تا 90 درصد بیماران علیرغم فلج شدن موقتی پلک و صورت، از نتایج تزریق بسیار راضی بودند. بیمارانی که در اسپاسم پلکی مورد تزریق واقع شدند 17 نفر و همی فاسیال اسپاسم 19 نفر بودند. عوارض مهم در بیماران عبارت بود از افتادگی پلکها، فلج نیمه صورت، سوزش دهان و کبودی محل تزریق، نتایج مطالعه نشان داد که اکثر بیماران راضی بودند و دریافت این داروی تزریقی را بر مصرف خوراکی سایر داروها ترجیح می داد.
اکبر سلطان زاده،
دوره 55، شماره 5 - ( 2-1376 )
چکیده
در این مطالعه کوشش بر این بوده است تا علائم بالینی بیماری پارکینسون و میزان شیوع آنها مورد بررسی قرار گیرد. بدین منظور در یک مطالعه آینده نگر از 317 بیمار مبتلا به بیماری پارکینسون مراجعه کننده به درمانگاه اعصاب معاینه بعمل آمده و اطلاعات مربوط به سن، جنس و علائم بالینی براساس پرسشنامه از پیش تعیین شده جمع آوری گردید و سپس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. شایعترین تابلوی بیماری، ترمور و بعد از آن رژیدیتی عضلانی بوده است. اختلال بویایی در 61% بیماران مشاهده گردید. اختلال تکلم، قامت خمیده، قیافه ماسکه، اختلال قوای ذهنی و هوشی و پدیده On & Off با شیوع متفاوتی مشاهده گردید. نکته نسبتا جدید و مهم در این مقاله وجود آنوسمی یا هیپوسمی در بیماران پارکینسونی است که در سایر کتب و مقالات اشاره بسیار کمی به آنها شده است و در بیماران ما بطور قابل ملاحظه ای وجود داشت.
اکبر سلطان زاده، احمد جوادیان،
دوره 55، شماره 6 - ( 5-1376 )
چکیده
در این مطالعه که بصورت توصیفی (نوع Case series) روی بیست بیمار انجام شده است، فراوانی MRI غیرطبیعی در اولین حمله نوریت اپتیک و نیز بروز اسکلروز متعدد (MS) در ماهها و سالهای بعد پی گیری شده است. از 20 بیمار، 15 بیمار زن و 5 نفر مرد بودند، کمترین سن 15 سال، بالاترین آن 29 سال و متوسط سن بیماران 23 سال و شایعترین علامت آغازگر بیماری افت بینایی و تاری دید بوده است. از همه بیماران معاینه دقیق نورولوژیک بعمل آمد تا از گرفتاری دستگاه عصبی مرکزی اطمینان حاصل شود. در 15 بیمار (75%)، MRI اولیه که از چند روز تا چند ماه بعد از ظهور نوریت اپتیک انجام شده بود غیرطبیعی و نشان دهنده پلاکهای MS در مغز بود و 5 نفر (25%)، MRI اولیه طبیعی داشتند. 14 بیمار از 20 بیمار فوق که از یک ماه تا 8 سال پی گیری شدند به مالتیپل اسکلروسیس مبتلا شدند که از این عده در 11 نفر آنها MRI اولیه غیرطبیعی بوده است. از نتایج این پژوهش چنین برمی آید که نوریت حاد عصب بینایی می تواند عارضه پیشتازی برای بروز MS در آینده باشد، بویژه اگر MRI اولیه مغز غیرطبیعی و علی رغم نبودن علائم بالینی گرفتاری CNS، پلاکهای تخریب میلین را در مغز نشان می دهد.