30 نتیجه برای سهراب
حسین سهراب ، محمدعلی نشرودی،
دوره 1، شماره 10 - ( 1-1322 )
چکیده
حسن سهراب،
دوره 4، شماره 7 - ( 6-1326 )
چکیده
حسین سهراب،
دوره 5، شماره 1 - ( 6-1326 )
چکیده
حسن سهراب،
دوره 5، شماره 10 - ( 6-1327 )
چکیده
حسن سهراب، نهایتیان،
دوره 5، شماره 10 - ( 6-1327 )
چکیده
سهراب، نهاپتیان،
دوره 8، شماره 7 - ( 1-1330 )
چکیده
سهراب، نهاپتیان،
دوره 8، شماره 9 - ( 1-1330 )
چکیده
حسین سهراب، نهاپتیان،
دوره 9، شماره 9 - ( 1-1331 )
چکیده
حمید محسنین، سهراب داروگر،
دوره 14، شماره 1 - ( 2-1335 )
چکیده
حمید محسنین، سهراب داروگر،
دوره 14، شماره 4 - ( 2-1335 )
چکیده
حمید محسنین، سهراب داروگر،
دوره 14، شماره 8 - ( 1-1336 )
چکیده
حمید محسنین، سهراب داروگر،
دوره 16، شماره 8 - ( 1-1338 )
چکیده
حمید محسنین، سهراب داروگر،
دوره 17، شماره 1 - ( 2-1338 )
چکیده
حمید محسنین، سهراب داروگر،
دوره 17، شماره 2 - ( 2-1338 )
چکیده
حمید محسنین، سهراب داروگر،
دوره 17، شماره 8 - ( 1-1339 )
چکیده
حمید محسنین، سهراب داروگر،
دوره 18، شماره 1 - ( 2-1339 )
چکیده
مطالعات با میکرسکپ الکترونیک بر روی ویروس تراخم به این نتیجه رسیده است که:
1- اجسام المانتر گرد یا بیضی شکل بوده و تیره تر از سایر فرمهای ویروسی و به اندازه 300-200 میکرمو می باشد. غالباً در وسط آن یک قسمت تیره تر از محیط دیده می شود (شبیه هستک)
2- میتسوئی و سوزوکی در موارد استثنائی اجسام بزرگی در داخل انکلوزیون پیدا کرده اند و همین اجسام اینیسیال بزرگ تشکیلاتی شبکه مانند و یا آلوئولر دارند و بعضی اوقات محتوی دانه های مخصوص می باشند در صورتی که اجسام اینیسیال کوچکتر یک جسم ساده و شبیه اجسام المانتر هستند.
3- اجسام اینیسیال و فرمهای واسطه ای روشن تر از اجسام المانتر می باشند و این قوم ویروس رابطه با بزرگی جسم دارد بدین معنی که هر چه اندازه ویروس بزرگتر باشد قوام آن نیز کمتر می شود و بدین ترتیب فرمهای واسطه ای از اجسام اینیسیال تیره تر بوده و از اجسام المانتر روشن تر می باشند اجسام اینیسیال کوچکتر ساختمانی شبیه اجسام المانتر دارند.
عبدالکریم سهرابی،
دوره 30، شماره 8 - ( 1-1352 )
چکیده
ضمن بررسی عفونتهای روده ای در سواحل بحر خزر دو مورد آلودگی انسانی به دیکروسولیوم مشاهده گردید.تشخیص این بیماران با آزمایشات مکرر مدفوع تحت رژیم بدون جگر مسجل گردیده عوارض بالینی هر دو بیمار شامل دردهای شکمی و اختلالات گوارشی به صورت نفق و سوء هاضمه بود.آئوزینوفیلی در یک بیمار 9% و در دیگری 11% تا 17% بود.
عبدالکریم سهرابی،
دوره 30، شماره 9 - ( 1-1352 )
چکیده
دومین مورد بیمار مبتلا به ایزوسپرابلی در ایران پسر بچه 5/2 ساله ایست اهل شهسوار که در طی دو بار آزمایش مدفوع بلافاصله شش روز ایزوسپرابلی را نشان داد و یک ماه بعد خود به خود بهبود یافت. در تجسسات اپیدمیولوژیک منبع آلودگی شناخته نشد.
کریم حدادیان، امیدوار رضایی، سهراب صادقی، علی مدرس زمانی، گیو شریفی، علی ناظمی رفیع،
دوره 62، شماره 3 - ( 3-1383 )
چکیده
مقدمه: باتوجه به عوارض بیولوژیک و سایکولوژیک صرع مزمن مقاوم به درمان طبی و این نکته که اکثر این بیماران دارای ضایعات مغزی قابل برداشت با عمل جراحی هستند و نیز باتوجه به روش های تشخیصی غیر تهاجمی ساده از قبیل MRI مغزی و SPECT قابل تشخیص هستند و نیز با در نظر گرفتن عدم آشنایی کافی از جراحی صرع در کشورمان تصمیم گرفته ایم تا بیمارانی را که بین سال های 82-1376 در بخش جراحی مغز و اعصاب بیمارستان لقمان حکیم بعلت صرع مقاوم به درمان طبی تحت عمل جراحی صرع قرار گرفته اند، مورد بررسی قرار دهیم.
مواد و روش ها: این تحقیق بصورت گذشته نگر بر روی 30 بیمار مبتلا به صرع مقاوم به درمان طبی انجام شد. همه این بیماران قبل از عمل تحت MRI مغزی، SPECT و EEG و سنجش IQ قرار گرفتند. در این بیماران نوع عمل جراحی براساس یافته های بالینی، MRI و SPECT و EEG انجام شد. فرکانس تشنجات قبل و بعد از عمل و عوارض بعد از عمل مورد بررسی قرار گرفت. میزان کنترل تشنج براساس معیارهای Engel سنجیده شد.
یافته ها: سن متوسط بیماران در این تحقیق 22.4 سال بود. سه بیمار (10%) مونث بودند که همگی تحت عمل جراحی لوبکتومی مزیال تمپورال قرار گرفتند. 18 بیمار (60%) ضایعه مشخص منطبق با کانون تشنج داشتند که 9 نفر از آنها (30%) بعلت وجود ضایعه در سطح مزیال لوب تمپورال تحت عمل جراحی لوبکتومی مزیال تمپورال و 9 بیمار دیگر (30%) بعلت ضایعه قابل برداشت نئوکورتیکال تحت عمل جراحی لژنکتومی قرار گرفتند. 12 بیمار باقیمانده (40%) که ضایعه مشخص منطبق با کانون تشنج نداشتند ولی دچار حملات Drop مکرر ناشی از یکی یا ترکیبی از تشنجات آتونیک، تونیک کلونیک، میوکلونیک، ابسنس یا کلونیک داشتند، تحت عمل جراحی کالوزوتومی قدامی قرار گرفتند. میزان رهایی از تشنجات با یا بدون درمان طبی در لوبکتومی مزیال تمپورال 77.7% در کالوزوتومی قدامی 58.3% و در لژنکتومی 55.5% بود.
نتیجه گیری و توصیه ها: بشرط انتخاب دقیق بیماران جهت جراحی صرع تشنجات مقاوم به درمان طبی را می توان بصورت قابل قبول تحت کنترل درآورد. باتوجه به عوارض ناشی از صرع مقاوم به درمان طبی، نتایج قابل قبول جراحی صرع و روش های ساده غیر تهاجمی حساس مثل MRI که در کشور ما در دسترس هستند، جراحی صرع در کشور ما باید بصورت جدی مورد توجه قرار گیرد و گسترش یابد.
فاطمه رمضانزاده، احمدعلی نوربالا، حسین ملک افضلی، نسرین عابدینیا، عباس رحیمی فروشانی، مامک شریعت، بتول رشیدی، انسیه تهرانینژاد، فرناز سهرابوند، مریم باقری،
دوره 65، شماره 8 - ( 8-1386 )
چکیده
عدم باروری میتواند منجر به مشکلات روانی و تجربیات استرسزای هیجانی شود. هدف از این مطالعه تاثیر مداخلات روانپزشکی در میزان بروز حاملگی زوجین نابارور میباشد.
روش بررسی: این مطالعه یک کارآزمائی بالینی بوده، از بین 638 مراجعهکننده به مرکز تحقیقات بهداشت باروری ولیعصر(عج)، 140 زوج نابارور داوطلبانه انتخاب شده سپس بهصورت تصادفی 70 زوج در گروه مداخله و 70 زوج در گروه کنترل قرار گرفتند. گروه مداخله به مدت شش ماه با داروی فلوکستین mg 60-20 روزانه و درمانهای شناختی- رفتاری و روان درمانی حمایتی، تحت درمان قرار گرفتند. سپس میزان حاملگی کلینیکی در طی شش ماه پیگیری هر دو گروه با مشاهده کیسه حاملگی در سونوگرافی، شش هفته بعد ازLMP مقایسه شد. ابزارهای بهکار برده شده شامل آزمون افسردگی بک (BDI)، مقیاس درجهبندی سازگاری مجدد اجتماعی (هولمز- ریهی) و پرسشنامه دموگرافیک- اجتماعی بوده است.
یافتهها: نتایج بررسی نشان داد که 1/47% در گروه درمان و 1/7% در گروه کنترل حاملگی داشتهاند. شانس حاملگی در طبقه تحصیلی سیکل- دبیرستان (در گروه مردان)، طول مدت ازدواج و نازائی کمتر از پنج سال، استرس کمتر و ناباروری با علت نامشخص (Unexplained) بیشتر مشاهده گردید و این ارتباطات از لحاظ آماری معنیدار بود (001/0p<).
نتیجهگیری: با توجه به موثر بودن مداخلات روانی در بروز حاملگی که در این مطالعه اثر آن معنیدار بود باید توجه جدی به درمان این گروه بیماران صورت گیرد. بدون شک این امر منجر به سلامت روان و همچنین افزایش میزان باروری خواهد شد.