علیرغم پیشرفتهای اخیر در زمینهPercutaneous Coronary Intervention (PCI) ، هنوز در مورد نتایج آن در بیماران دیابتی اختلاف نظرات زیادی وجود دارد. هدف از این مطالعه مقایسه نتایجPCI بین دو گروه دیابتی و غیر دیابتی در طی مدت بستری در بیمارستان است.
روش بررسی: در این مطالعه 115 بیمار دیابتی و 115 بیمار غیر دیابتی بستری شده جهت انجام PCI در مرکز قلب بیمارستان امام خمینی در سالهای83 و 84 در یک مطالعه تحلیلی از نوع cohort وارد شدند. اطلاعات مربوط به خصوصیات بالینی، آنژیوگرافیک، Proceduralو Post procedural (24ساعت) بیماران در فرم مربوط به هر بیمار وارد شد. دادهها از طریق آزمونهای آماری Chi-square, Independent t- test و Fisher's Exact test آنالیز شد.
یافتهها: بیماران دیابتی مسنتر بودند. کلاس آنژینی، ریسک فاکتورهای همراه بیشتر و Ejection Fraction پایینتری داشتند. ضایعات بیماران دیابتی طولانیتر بوده، بیشتر در ناحیه پروگزیمال عروق قرار داشتند، ولی میزان موفقیت، عوارض ماژور (مرگ، روسکولاریزاسیون، Q Wave MI، CVA) و عوارض مینور (عوارض عروق محیطی و کرونر، ادمپولمونر و ایسکمی) در دو گروه تفاوت معنیدار نداشت.
نتیجهگیری: دیابت به عنوان یک فاکتور مستقل بر روی نتایج کوتاهمدتPCI مؤثر نبوده و در این بیماران PCI با نتایج مطلوب قابل انجام است.