جستجو در مقالات منتشر شده


4 نتیجه برای شجاعی زاده

داود شجاعی زاده،
دوره 55، شماره 1 - ( 1-1376 )
چکیده

مطالعه حاضر بررسی عوامل افسردگی در جانبازان بالای 40 درصد معلولیت شهر اصفهان در سال 1370 می باشد. در این مطالعه تعداد افراد کل جامعه مورد نظر مجموعا 1186 نفر بود. که به درجه تفکیک درصد معلولیت 49-40 و 69-50 و 70 به بالا طبقه بندی شد. تعداد کل هر طبقه به ترتیب 1 تا 680، 1 تا 272 و 1 تا 234 نفر می باشد که به ترتیب شماره گذاری و سپس با استفاده از جداول اعداد اختلافی 10 درصد هر طبقه (مجموعا 120 نفر) انتخاب گردیدند. لازم به ذکر است که از بین جمعیت مورد نظر 4 نفر به دلایل عدم حضور در شهر و دلایل دیگر در آزمون شرکت نکردند. نتیجه آزمون نشان داد بیشترین فراوانی مربوط به افسردگی با درجات بالا است. 32/70 درصد نسبت به کل افسردگی (65%) است به طوری که با افزایش سن میزان شدت افسردگی نیز افزایش می یابد. بالاترین نرخ افسردگی مربوط به فاکتورهای مسائل مادی، مسکن، آموزش و تحصیل و در نهایت شغلی بوده است.


داود شجاعی زاده،
دوره 55، شماره 5 - ( 2-1376 )
چکیده

این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی است که جهت بررسی و مقایسه تاثیر دو روش مستقیم و غیر مستقیم آموزش بهداشت بر آگاهی و نگرش دانشجویان پسر دانشگاه پیام نور مرکز سقز در زمینه ایدز در شهر سقز و در سال 1372 انجام گرفت. روش نمونه گیری در این مطالعه، روش نمونه گیری تصادفی بوده و 106 نفر دانشجو از میان 218 نفر جامعه آماری انتخاب و بطور تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند. گروه اول با استفاده از روش مستقیم آموزش بهداشت (سخنرانی همراه با وسایل آموزشی نوری دیداری) و گروه دوم با استفاده از روش غیرمستقیم آموزش بهداشت (خودآموز) تحت آموزش قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات در این مطالعه پرسشنامه بوده که از چهار بخش (مشخصات عمومی، منابع کسب اطلاعات، آگاهی، نگرش) تشکیل شده بود. پس از انجام آزمون اولیه برنامه آموزشی طی سه هفته به اجرا درآمد و چهار هفته پس از اتمام برنامه آموزشی، آزمون ثانویه انجام شد. سپس اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از روشهای آماری تجزیه و تحلیل گردید. یافته های پژوهش نشان داد که در هر دو روش بین میزان آگاهی و نگرش واحدهای مورد پژوهش در قبل و بعد از اجرای برنامه آموزشی تفاوت معنی داری وجود دارد. همچنین یافته های پژوهش نشان داد که بین دو روش مستقیم و غیر مستقیم از نظر تاثیر بر افزایش میزان آگاهی تفاوت معنی داری وجود ندارد، ولی از نظر نگرش تفاوت معنی دار بوده و روش مستقیم بیش از روش غیرمستقیم بر تغییر نگرش واحدهای مورد پژوهش تاثیر داشته است.


داود شجاعی زاده،
دوره 55، شماره 6 - ( 5-1376 )
چکیده

این پژوهش، یک مطالعه نیمه تجربی است که تاثیر یک برنامه آموزشی را بر آگاهی، نگرش و عملکرد کمک دندانپزشکان تجربی شیراز در زمینه ایدز، راههای انتقال ویروس در دندانپزشکی و روشهای پیشگیری از آن براساس چهار متغیر آموزش، آگاهی، نگرش و ارزیابی مورد بررسی و عملکرد قرار داده است. روش انجام پژوهش بدین نحو است که پژوهشگر، یک موقعیت خاص را که همان اجرای برنامه آموزشی است ایجاد نموده و طی دو مرحله آزمون اولیه قبل از اجرای برنامه آموزشی، و آزمون ثانویه بعد از اجرای برنامه آموزشی، تاثیر این برنامه را بر متغیرهای ذکر شده مورد بررسی و ارزیابی قرار داده است. اطلاعات لازم جهت بررسی متغیرهای پژوهش و ارزیابی برنامه آموزشی از طریق پرسشنامه و چک لیست که قبل و بعد از اجرای برنامه آموزشی تکمیل گردیده به دست آمد. پس از انجام آزمون اولیه و تکمیل چک لیست عملکرد توسط مشاهده مستقیم در مطب های افراد مورد پژوهش، براساس نیاز آنان به یک برنامه آموزشی که شامل روشهای سخنرانی، بحث گروهی، پرسش و پاسخ با استفاده از وسایل کمک آموزشی بوده در 4 جلسه و به مدت یکماه تدوین و اجرا گردید. به منظور کاهش تاثیر عوامل مداخله گر، آزمون ثانویه در مورد آگاهی و نگرش، 6 هفته بعد از آموزش و در مورد سنجش عملکرد حدود 3 ماه بعد، انجام گرفت، و مجددا جهت کنترل عملکرد، از چک لیست استفاده شد که با بازدید از مطب و مشاهده مستقیم در چند نوبت تکمیل گردید. یافته های پژوهش نشان داد که بین نمرات آگاهی، نگرش و عملکرد قبل و بعد از برنامه آموزشی، تفاوت معنی داری از نظر آماری وجود دارد. به عبارت دیگر، برنامه آموزشی در ارتقا سطح آگاهی، ایجاد نگرش مثبت و همچنین عملکرد مناسب در افراد مورد پژوهش، موثر بوده است.


سوسن تحویلداری، داوود شجاعی زاده، کاظم محمد، محمدعلی محققی،
دوره 57، شماره 3 - ( 3-1378 )
چکیده

در این تحقیق 600 زن کادر اداری و آموزشی منطقه 7 آموزش و پرورش تهران جهت بررسی میزان آگاهی قبل و بعد از آموزش خودآزمایی پستان مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات مورد نیاز قبل و بعد از آموزش از طریق پرسشنامه جمع آوری گردید. نتایج بررسی نشان داد که میانگین نمرات آگاهی، قبل و بعد از آموزش به ترتیب 42/3 و 54/2 بود و اختلاف معنی دار آماری از نظر آگاهی در رابطه با خودآزمایی ماهیانه پستان قبل و بعد از آموزش در زنان تحت بررسی وجود داشت (P<0.0001). بین قومیت و وضعیت تاهل با آگاهی زنان در رابطه با خودآزمایی پستان هیچگونه اختلاف معنی دار آماری مشاهده نشد. لیکن بین سن تحصیلات زنان تحت بررسی و همچنین سطح تحصیلات همسر زنان تحت بررسی با آگاهی آنان در مورد خودآزمایی ماهیانه پستان اختلاف معنی دار آماری مشاهده شد (P=0.04).



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb