جستجو در مقالات منتشر شده


6 نتیجه برای شریعت پناهی

محمدرضا غفوری، محمد شریعت پناهی، بهناز تاییدی، ناهید رهبر،
دوره 29، شماره 9 - ( 2-1351 )
چکیده

دو چشمه درکه و اوین در طرفین رودخانه درکه و در شمال غرب تهران واقع شده اند. چشمه درکه در غرب رودخانه از زمینهای آهکی در مجاور یک گسل از زمین خارج می شود و در شبکه لوله کشی آب دهکده درکه جریان می یابد. آب این چشمه از دسته آبهای بیکربناته کلسیک سرد (Bicarbonatee Calcique) با PH متمایل به اسید و باقیمانده خشک کم می باشد. چشمه اوین نیز در پائین چشمه درکه از زمین خارج شده ودارای ترکیب بیکربناته کلسیک بوده و جزو دسته آبهای سرد با PH نزدیک به خنثی و باقیمانده خشک کم می باشد. این آب نیز به مصرف روزمره اهالی اوین میرسد. رودخانه درکه یکی از رشته آبهای دامنه جنوبی البرز بوده که پس از مشروب کردن درکه و اوین به منطقه امیرآباد میرسد.آبده آن در مواقع بارندگی زیاد و در فصول دیگر سال تابع مقدار آب حاصل ذوب برفهای البرز می باشد.آزمایش های میکروبی انجام شده بر روی نمونه آب چشمه درکه نشان می دهد که این آب با توجه به در برداشتن تعدادی باکتری از نظر کلی فرم و در نتیجه، آلودگی با باکتریهای مدفوعی مبری است، هم چنین این آب طبق آزمایشهای انجام شده فاقد استرپتوکوکوس فکالیس و کلستریدیوم پرفرنژنس بوده و نتیجتاً این آب می تواند به مصرف شرب و شستشوی اهالی برسد. با توجه به اینکه غالب چشمه های طبیعی عاری از آلودگی میکروبهای بیماری زا هستند آب چشمه اوین واجد کلی فرمهای مدفوعی بوده که نشانه آلوده شدن آن با فاضلاب منازل می باشد، در نتیجه آب چشمه مذکور برای شرب و حتی شستشو مناسب نمی باشد.آب رودخانه درکه مانند غالب رودخانه ها آلوده به انواع باکتریهاست. در نمونه ابتدای رودخانه درکه با آنکه تعداد کلی باکتریها نسبت به نمونه های دیگر کمتر است نتیجه آزمایش احتمالی آن خیلی بالا بوده و آزمایش تشخیصی، آلودگی آن را با کلی فرمهای مدفوعی ثابت می کند. در برخی نمونه ها تعداد باکتریها بسیار زیاد می باشد مانند آب نهر مجاور دانشگاه ملی.نتایج حاصله از آزمایش این آب آلودگی آن را با باکتریهای خاکی و کلی فرمهای غیر مدفوعی نشان می دهد که احتمالاً آب در این نواحی با زباله تماس پیدا کرده است. خلاصه آنکه آلودگی فراوان آب رودخانه از ابتدا تا انتها که از مطقه اوین می گذرد با میکروبها خصوصاً کلی فرمهای مدفوعی خطر استفاده از این آب را برای شرب ثابت و استفاده به منظور شستشو و احتیاجات روزمره اهالی را به طور ثانوی روشن می سازد.به طور خلاصه با توجه به اختصاصات فیزیکی، شیمیائی، میکربی و هیدروژنولوژی سه چشمه درکه، چشمه اوین و رودخانه درکه چنین نتیجه گرفته می شود که آب چشمه درکه برای شرب مناسب و با در نظر گرفتن آبده فراوان چشمه می توان آز آن با ایجاد شبکه آبرسانی کاملتری برای مصرف اهالی اطراف منطقه نیز استفاده به عمل آورد.آب چشمه اوین که از نظر شیمیائی نزدیک به آب رودخانه درکه می باشد احتمال دارد از آب رودخانه تغذیه کرده باشد و به سبب آلودگی فراوان از نظر شرب مناسب نمی باشد. آب رودخانه درکه نیز به سبب آن که جمع کننده فاضلاب اطراف بستر خود می باشد و آزمایشهای میکربی آلودگی شدید آن را معلوم ساخته است نمی تواند به مصرف شرب و حتی شستشو برسد.


عباس خدابنده، محمدرضا غفوری، محمد شریعت پناهی،
دوره 30، شماره 10 - ( 1-1352 )
چکیده

بررسی آبهای استان سیستان و بلوچستان به طور خلاصه در دو منطقه ایرانشهر و خاش بمورد اجرا گزارده شده است. آبهای معدنی اطراف ایرانشهر در شمال غرب ایرانشهر و در شمال جزموریان در دامنه جنوبی رشته کوههای آذرین بارز در آبرفتهای دوران چهارم از زمین خارج می شوند این آبها از دسته آبهای کلروره سدیک و سولفاته کلسیک گرم با باقیمانده خشک زیاد می باشند. منشاء این آبها سطحی به نظر می رسد و املاح موجود در آب نیز از رسوبات آبرفتی و تبخیری دریاهای گرم منشاء گرفته است.بالاخره آبهای مشروب شهرهای ایرانشهر، خاش ، زاهدان که به همراه آبهای معدنی مناطق مزبور مطالعه شده است از دسته آبهای کلروره و سولفاته کلسیک و سدیک با PH متمایل به اسید و باقیمانده خشک زیاد بوده و از حد مجاز استانداردهای بین المللی سنگین تر هستند.غالب چشمه های معدنی فوق دارای آبدهی نسبتاً زیاد می باشند و دارای ارزش کاپتاژ صحیح به منظور شرب، بهداشت و اضافه آن کشاورزی مناطق اطراف چشمه می باشند.


عباس خدابنده، محمد رضا غفوری، محمد شریعت پناهی،
دوره 31، شماره 2 - ( 2-1352 )
چکیده


محمد شریعت پناهی، رضا مرتضوی،
دوره 36، شماره 9 - ( 2-1359 )
چکیده

به علت شیوع برخی از بیماریها از قبیل ناراحتیهای دستگاه گوارش گواتر و فساد دندان در منطقه لواسانات واقع در شمال تهران بر آن شدیم که از 20 نمونه آبهای خوراکی منطقه آزمایشهای فیزیکی و شیمیائی و میکربی بعمل آورده و نتایج حاصل را مورد مطالعه قرار دهیم.نتایج حاصل از آزمایشهای فیزیکی و شیمیائی نمونه آبها در فصول مختلف نشان می دهد که ترکیب شیمیائی آبهای منطقه جزو دسته آبهای بیکربناته کلسیک بوده که باقیمانده خشک و سنگینی آنها در حد استاندارد بین المللی آبهای خوراکی می باشد ولی میزان یدوفلوئور نمونه ها بسیار ناچیز بوده که علت کمبود دو عنصر اخیر با در نظر گرفتن سایر عوامل می تواند علل در پیدایش گواتر و فساد دندان در منطقه باشد.نتایج حاصل از آزمایش میکربی نشان می دهد که نمونه آب غالب نقاط بعلت وجود میکروبهای دستگاه گوارش که توسط فاضلاب وارد آب شده اند آلوده بوده و قابل شرب نمی باشند و می توان شیوع اسهال و سایر بیماریهای گوارش رایج در منطقه را با آلودگی میکروبی آبها در ارتباط دانست. بنابراین پیشنهاد می شود که آب چشمه ها و قنوات منطقه لواسانات را قبل از مصرف در منبعی هدایت و پس از استریل (توسط کلرو یا ترکیبات دیگر) در شبکه لوله کشی توزیع نمود.


محمد شریعت پناهی، رضا مرتضوی،
دوره 37، شماره 1 - ( 1-1360 )
چکیده

این بررسی روی 12 نمونه از آبهای خوراکی منطقه " رودبار قصران" واقع در شمال شرق تهران در چهار فصل سال انجام گرفته است که بطور خلاصه نتایج حاصل از بررسی آزمایشهای فیزیکی و شیمیائی نمونه آب ها نشان می دهد که سنگینی ، باقیمانده خشک ، هدایت الکتریکی ، میزان کاتیون ها و آنیون ها در حد قابل قبول استاندارد بین المللی آبهای خوراکی می باشد ولی میزان ید و فلوئور که از نظر بهداشتی قابل توجه است در نمونه ها بسیار ناچیز بوده و کمبود دو عنصر اخیر با در نظر گرفتن سایر فاکتورها می تواند عللی در پیدایش گواتر و فساد دندان در منطقه باشد.بررسی نتایج آزمایش های میکربی نشان می دهد که نمونه آب غالب نقاط مورد مطالعه بعلت وجود میکربهای دستگاه گوارش انسان و سایر پستانداران که توسط فاضلاب و رودخانه های اطراف وارد آبهای خوراکی منطقه شده اند آلوده بوده و می توان شیوع بیماریهای دستگاه گوارش مخصوصاً اسهال را در منطقه با آلودگی میکربی آبها در ارتباط دانست.بنابراین پیشنهاد می شود که قبل از بهره بردار مستقیم از آب چشمه و قنات، آنها را به مخزنی هدایت نموده و پس از کلریناسیون در شبکه لوله کشی توزیع نمود و در صورت امکان میزان فلوئور را نیز به حد قابل قبول استاندارد آبهای خوراکی (lp.p.m.) رسانید و برای پیشگیری از گواتر نیز از نمک یده استفاده نمود.


شمسا شریعت پناهی، سهیلا خداکریم، فاطمه ابول پور مفرد،
دوره 72، شماره 9 - ( آذر 1393 )
چکیده

زمینه و هدف: ضایعه نخاعی مزمن که از عوامل مهم اختلالات حسی و حرکتی می‌باشد زیان‌های بسیاری به‌دنبال دارد از این‌روی توجه به عوارضی که پس از آن ایجاد می‌شوند، ضروری به‌نظر می‌رسد. از مهم‌ترین عوارض ضایعه‌ی نخاعی مزمن تغییرات پیرامون استخوان‌ها و مفاصل این بیماران است که موجب ایجاد درد و افزایش ناتوانی حرکتی آنان می‌شود. روش بررسی: در این مطالعه مقطعی، 500 بیمار جانباز نخاعی بستری در بیمارستان خاتم‌الانبیای تهران از فروردین 1388 تا فروردین 1391، انتخاب و تصاویر رادیوگرافی ستون فقرات و لگن این بیماران از نظر وجود تغییراتی نظیر انواع اسیفیکاسیون‌های اطراف ستون فقرات، کاهش فاصله مفصل هیپ، ساکروایلییت، هتروتوپیک اسیفیکاسیون، انتزوفیت و وجود ترکش در گرافی‌ها مورد مطالعه قرار گرفت. یافته‌ها: بین سن با تعداد مهره‌های درگیر (001/0P<)، اسیفیکاسیون شبیه پسوریازیس (048/0P=) و استئوفیت‌های بزرگ (037/0P=) و بین مدت گذشته از آسیب با کاهش فاصله مفصل هیپ (008/0P=) و تعداد مهره‌های درگیر (001/0P<) ارتباط معنادار دیده شد. بین وجود ترکش در گرافی و استئوفیت‌های بزرگ و نیز میزان هتروتوپیک اسیفیکاسیون نیز رابطه وجود داشت. نتیجه‌گیری: با توجه به نوع نمونه‌گیری و توجه به اینکه بیشترین علت ضایعه نخاعی در این مطالعه ترکش بوده است، نتایج ما قابل تعمیم به کل بیماران نخاعی نمی‌باشد. اما به‌طور کلی در گرافی کمر بیماران مورد مطالعه ما، استئوفیت، ترکش و اسیفیکاسیون شبیه پسوریازیس و در گرافی لگن آنان کاهش فاصله مفصل هیپ، ساکروایلییت و هتروتوپیک اسیفیکاسیون بیشترین تغییرات موجود بوده‌اند.

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb