در این مطالعه تاثیر تزریق سم بوتولینوم-A داخل عضله دترسور مثانه در بیماران مبتلا به مثانه overactive و بیاختیاری مقاوم به درمان بررسی شده است.
روش بررسی: در این مطالعه آیندهنگر، 12 بیمار مرد با مثانه بیشفعال و بیاختیاری ادراری به دلیل ترومای نخاعی که درمان موفقیتآمیز نداشتهاند، وارد شدند. 300 واحد سم بوتولینوم- Aبه کمک سیستوسکوپ F20 در 30 نقطه عضله دترسور مثانه خارج از تریگون تزریق شد. بیماران شش هفته، شش ماه و 9 ماه بعد از درمان برای پیگیری مراجعه نمودند و همچنین مطالعه یورودینامیک در پایان شش هفته انجام شده است.
یافتهها: در پایان شش هفته پیگیری 9 بیمار از 12 بیمار اختیار کامل ادراری خود را باز یافتند و بعد از شش ماه، یک بیمار از مطالعه خارج شده و هفت بیمار از 9 بیمار همچنان اختیار کامل ادراری خود را حفظ کردند. و در پایان 9 ماه پیگیری سه بیمار اختیار ادراری را حفظ کرده بودند. همه بیماران که با موفقیت درمان شدند از درمان راضی بودند و هیچ عارضه جدی در طول درمان رخ نداده است. میانگین ظرفیت سیستومتریک مثانه (001/0p<)، کامپلیانس مثانه (001/0p<)، میانگین باقیمانده ادراری (001/0p<) در حد معنیداری افزایش و حداکثر فشار دترسور هنگام ادرار کردن کاهش یافته است. (001/0p<).
نتیجهگیری: تزریق سم بوتولینوم A- یک روش موثر و بیخطر در درمان مثانه بیشفعال در بالغین دچار ترومای نخاعی که به درمان دارویی پاسخ ندادند، میباشد، حتی اگر مثانه این بیماران کمپلیانس پائین داشته باشد. برای حفظ اختیار ادراری ممکن است بیماران، شش ماه بعد نیاز به تزریق مجدد داشته باشند.