111 نتیجه برای صادقی
هنجن، حمید صادقی،
دوره 16، شماره 1 - ( 1-1337 )
چکیده
هوشنگ صادقی نژاد،
دوره 21، شماره 4 - ( 1-1342 )
چکیده
1- شرح حال بیماری که سه بار مبتلی به انواژیناسیون شده و بار سوم با ثابت کردن ایلئون به دیواره کولون بهبودی یافته است ذکر شد.
2- در مورد نسبت ایجاد انواژیناسیون مکرر - پاتولوژی و تشخیص آن بحث بعمل آمد.
3- دو متد معالجه هیدروستاتیک و عمل جراحی در درمان انواژیناسیون شرح داده شد.
هنجن، حمید صادقی،
دوره 21، شماره 9 - ( 1-1343 )
چکیده
هاشم هنجن، حمید صادقی،
دوره 23، شماره 2 - ( 2-1344 )
چکیده
هنجن، حمید صادقی،
دوره 23، شماره 7 - ( 1-1345 )
چکیده
جمال صادقی،
دوره 23، شماره 7 - ( 1-1345 )
چکیده
بیژن جهانگیری، جمال صادقی،
دوره 23، شماره 10 - ( 1-1345 )
چکیده
در استعمال این مواد می بایست سعی نمود pH معده را که بعلت هیپراسیدیته بسیار کم شده است بحد طبیعی رساند. طبیعی شدن pH باعث از بین رفتن سوزش و تخفیف حس درد می گردد.
در صورت لزوم استعمال بهتر است ضداسیدی مصرف گردد که تا حد امکان برای بیمار عوارضی(خصوصاً عوارض سیستمیک) ایجاد نکند.
اهمیت داروهای ضد اسید در درجه دوم قرار داشته و در درمن زخم های معده و دوازدهم آنچه مهم می باشد تجویز آنتی کلینرژیک ها و رژیم غذائی مناسب است.
جمال صادقی، بیژن جهانگیری،
دوره 24، شماره 5 - ( 2-1345 )
چکیده
1- در سالهای اخیر موارد مسمومیت حاد با آهن بعلت خوردن فرآورده های داروئی بخصوص نزد اطفال فراوان دیده شده است زیرا اکثراً اطباء و فامیل بیمار و داروساز دارو را غیر سمی پنداشته و آنرا در دسترس اطفال قرار می دهند. پاره ای از این فرآورده ها بقدری خوش طعم بوده که کودک را به خود جلب می کنند.
2- طبیب در حالیکه حق دارد که از داروی آهن دار استفاده کرده و تجویز نماید بایستی به والدین اطفال تذکر دهد که دارو سمی است و باید آن را از دسترسی اطفال دور نگهدارند. در میان اطباء . متخصصین بیماریهای زنان و مامائی و اطفال که بیشتر این داروها را تجویز می کنند می بایستی دقت بیشتری مبذول دارند تا از موارد مسمومیت کاسته شود.
3- کشف داروی چنگالی دفری اکسامین که میل ترکیبی جدید و خاصی را با آهن سه ظرفیتی دارد پیش آگهی مسمومین را بکلی عوض کرده و نتایج درخشانی از آن در مورد درمان این بیماران ذکر شده است.
4- طبق توصیه Henderson اگر داروی فوق در دسترس نباشد بایستی بجای آن از ملح کلسیم و دی سدیم EDTA به مقدار 80 میلی / کیلو در 24 ساعت استفاده شود.
5- دفری اکسامین در تمام بیماریهای مزمن دیگر که احتباس آهن موجود بوده و منجر به Pharmacothesaurismose شده است مفید واقع شده و درمان به مدت طولانی حتی یکسال عارضه ای نداده است.
حمید صادقی،
دوره 24، شماره 6 - ( 2-1345 )
چکیده
حمید صادقی،
دوره 25، شماره 1 - ( 2-1346 )
چکیده
صادق مختارزاده، فضل الله صادقی، مهرو حق بین،
دوره 25، شماره 2 - ( 2-1346 )
چکیده
ناصر صادقی،
دوره 25، شماره 2 - ( 2-1346 )
چکیده
P.K.P بیماری جدیدی که بازکس برای اولین بار از آن یاد می کند و جا دارد که بنام بیماری بازکس خوانده شده بنظر می رسد که چندان استثنائی نباشد.
در آزمایش سیستماتیک از بیماران جوان چه بسا می توان به مقدار قابل توجهی آنرا یافت.P.K.P گر چه در گروه کرمیدروز طبقه بندی شده اما تفاوت زیادی با آن دارد. زیرا در این بیماری غدد مترشحه عرق کاملاً سالم باقی می مانند. و تنها آزارها مربوط به مجاری غدد عرق هستند.از نظر بالینی شناسائی آن آسان است. این بیماری هیچگونه ناراحتی ایجاد نکرده و درمان خاصی جز بمنظور زیبائی برای آن در نظر نگرفته اند.تنها اهمیت این بیماری تشخیص افتراقی آن با ملانوم بدخیم است. و طبیب باید آنرا بشناسد و یا بیماری دیگری اشتباه نکند.
جهرمی، صادقی، دارا عزیزی،
دوره 25، شماره 9 - ( 1-1347 )
چکیده
بعد از معرفی یک مورد بیمار مبتلا به کیست هیداتی کلیه راست که با آنژیوگرافی بخوبی مشخص شده است بمعرفی و بحث درباره علائم کلی بیماری - علائم پرتوشناسی و سونی گرافی پرداخته ایم. همچنین درمانهای پیشنهاد شده نیز مورد بحث قرار گرفته اند. بطور کلی هیداتیدوز کلیه بیماری خوش خیمی است که اگر با عمل نفرکتومی و قبل از اینکه عارضه مهمی پیش آمده باشد درمان شود، اثری از خود بجا نمیگذارد.
حسین میر محمد صادقی،
دوره 25، شماره 10 - ( 1-1347 )
چکیده
فریدون امین صادقیه،
دوره 26، شماره 4 - ( 2-1347 )
چکیده
بطور کلی تومورهای غده تیروئید را به سه دسته تقسیم می کنند: تومورهای خوش خیم شامل استروماندوزا ماکروفولیکرلر جزو آدنومهایحقیقیبودهوازفولیکولهائی که با یک ردیف سلولهای اپیتلیال مسطح مفروش شده اند تشکیل شده است.استروماندوزاترابکولر با طنابهای سلولی و استروماندوزاماکروفولیکولریا Mixt ademoma و بالاخره Pappilary Cystademoma که جزو تومورهای خوش خیم می باشد ولی بعلت هجوم به عروق خونی می تواندبدخیم تلقی شود.تومورهای بدخیم شامل: پایلری آدنوکارسینوما،فولیکولر و آلوئولرکارسینوما -اپیدرموئید کارسینوما-سارکومها-اسکواموز کارسینوما و بالاخره -I استرومااوارین- تومورهای متفرقه غده تیروئید مانند- گواتر کلوئید آندمیک و اسپورادیک آمیلوز غده تیروئید و کیست مجرای تیروگلوس
فریدون امین صادقیه، ماهیار اردشیری،
دوره 26، شماره 6 - ( 2-1347 )
چکیده
در این نوشته بیماری مورد بررسی قرار می گیرد که با داشتن کولسیستیت سنگی مبتلا به تومور سر لوزالمعده نیز می باشد ( یکی از استثناهای قانون کوروازیه) ضمن مطالعه متوجه می شویم:1- بیوپسی تومورهای سر لوزالمعده فوق العاده مشکل است و در این مقاله مطالعه و نظریه Birstingel جراح انگلیسی تایید می شود.2- با توجه به سه تابلو ضمیمه معلوم می شود که سختی های سر لوزالمعده به علت احتباس صفرا باعث سنگ در مجاری صفرا می شود.3- در اثر مرور زمان فونکسیون کبد و لوزالمعده بیمار به تدریج مختل می شود که پس از رفع انسداد مجدداً بهبود می یابد.
فریدون امین صادقیه،
دوره 27، شماره 4 - ( 2-1348 )
چکیده
با آنچه که تا کنون شرح داده شده است آزمایشات مهم از نظر تشخیص بیماری تیروئید بر حسب اهمیت عبارتند از: اندازه گیری مقدار سرم یا پلاسما مطالعه ید رادیواکتیو ، فتوموتوگرافی یا رفلکسوگرافی ، متابولیسم بازال ، کلسترول سرم، آزمایش تحمل کراتین و کراتینوری خود به خود ، حساسیت درمانی به ید
جمال صادقی،
دوره 29، شماره 4 - ( 2-1350 )
چکیده
پس از بررسی درباره انواع داروهای مؤثر در درمان فشار خون که اکنون در درمان شناسی استفاده می شود درباره ماهیت شیمیایی ، محل و مکانیسم اثر داروی جدیدی به نام کلونیدین بحث شده است.- کلونیدین با مکانیسم متفاوت از آنچه که تا کنون شناخته شده بود و با محل اثر مرکزی موجب کاهش تنوس سمپاتیک و مقاومت عروق محیطی شده فشار شریانی را کاهش می دهد. چون دارو در محیط اثر آلفاسمپاتومیمتیک دارد فصل جدیدی در فارماکولوژی بوجود آورده است و توجه اهل فن را به وجود و عمل این گیرنده ها در مغز جلب کرده است و اینک رل این گیرنده ها را در کیفیات همودینامیک و تظاهرات روانی و رفتاری به طور وسیعی مورد مطالعه و تحقیق قرار داده اند.چنانکه ملاحظه می شود و با توجه به پیشرفتهای قابل ملاحظه سالهای اخیر درباره فیزیوپاتولوژی و درمان شوک و هیپوتانسیون اینک تحقیقات جدید فارماکولوژی باعث شده که در درمان فشار خون از داروی آلفاسمپاتومیمتیک استفاده شود و به عکس در درمان شوک و هیپوتانسیون در پاره ای اوقات از داروهای آلفاسمپاتولی تیک استفاده گردد و این پدیده فوق العاده جالب در درمان شناسی است.
جمال صادقی،
دوره 30، شماره 7 - ( 1-1352 )
چکیده
تفسیر نتایج حاصل از این یافته های تجربی آزمایشگاهی و بالینی برای یک طبیب در بالین این قسم بیماران چیست؟
در انفارکتوس حاد میوکارد - اکنون چندین یافته تجربی مختلف در دست است که تجویز G.I.K مفید واقع شده است. پزشک بالینی مایل است بداند آیا این اثرات سودمند حاصل به آن حد کافی است که بتواند سایر خطرات موجود در این قسم درمان را بپوشاند و جبران کند یا نه ؟ جواب به این سئوال این است که بررسیهای جدید کلینیکی به این منظور انجام شده است و ایجاب می کند که دیگران هم دنبال کنند و آنچه را که قبلاً انجام شده است حداقل دارای سه نقص کلی بوده است:1- در نزد نیمی از بیماران که تحت درمان با G.I.K قرار گرفته اند شروع درمان حداقل 6 ساعت پس از شروع انفارکتوس بوده است.2- مقدار قند خون - اسید چربی آزاد و پتاسیم آن به وضوح بررسی نشده است.3- مقادیری از G.I.K که تجویز شده است کمتر از آن مقداری بوده است که سفارش شده است. ولی هرگاه در نظر بگیریم که تجویز G.I.K با تناوب مناسبی انجام شده باشد بعید است که این قسم درمان لطمه ای به بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد وارد سازد. لیکن اوپی (Opie ) پیشنهاد کرده است و حدس زده است که تنها بیمارانی که اختلالی در مصرف اکسیژن دارند و یا مبتلا به کمبود ایون پتاسیم هستند به این قسم درمان جواب مساعد می دهند- ولی روی هم رفته در مورد بیماران مبتلا به نارسائی قلب گزارشهای جدید حاکی از تاثیر امیدوار کننده G.I.K بوده است . می ماند که سایر محققین تاثیر این درمان جدید را که اکنون در دست دارند مورد بررسی قرار داده و تایید کنند.عده دیگر از بیماران که شاید از درمان با G.I.K استفاده کنند بیمارانی هستند که پس از ابتلا به انفارکتوس حاد قلب دچار نارسائی قلب می شوند. از آنجا که بروز اثرات حاصل از درمان با G.I.K سریع است و دارای اثرات جانبی کم است شاید در درمان این قبیل نارسائی ها که گاه مقاوم در برابر سایر درمانها هستند به طور وسیعی مورد استفاده قرار گیرد. از آنجا که بر خلاف سایر داروهای قلبی (که اثراتشان را به خوبی می شناسیم) طرز عمل دقیق G.I.K را بر روی قلب نمی دانیم نمی توان گفت که کدامیک از این سه ماده به تنهایی مناسب تر است و داروی اصلی کدام است. ولی در عین حال به نظر می رسد که این قسم درمان وسیله ساده و مطمئن است که به درمان شناسی قلب اضافه می شود.در خاتمه باید دانست که در سال 1912 گولستون ( Gouleston ) نوشته است که درمان با قند داروی همه ناراحتی های قلبی نیست لیکن یک درمان اضافی است بر سایر تجهیزاتی که در این باره قبلاً داشتیم. ولی این نتایج که در سالهای اخیر بدان رسیده ایم دارای تفاوت مختصری با نوشته گولستون می باشد.
علی صادقی لویه،
دوره 31، شماره 4 - ( 2-1352 )
چکیده
تومورهای خوش خیم معده 5/0 تا 2/9 درصد تومورهای معده می باشند. گزارش های دیگر در مطبوعات پزشکی مورد بررسی قرار گرفت. تمام تومورهای خوش خیم معده می توانند تغییر پیدا نموده و بدخیم بشوند. بنابراین در اولین فرصت در صورت وجود تومور باید فوراً عمل جراحی صورت گیرد.در این گزارش بخصوص 2 مورد تومور خوش خیم معده لیومیوم که یکی در داخل معده و دیگری در خارج معده رشد کرده بودند شرح داده شده است که با علائم مختلف به ما مراجعه کرده بودند و فوری تحت عمل جراحی قرار گرفتند.