6 نتیجه برای غازانشاهی
سیمین غازانشاهی،
دوره 34، شماره 2 - ( 2-1355 )
چکیده
به طور خلاصه در مطالعه لنفوسیتهای T و B در 22 نفر بیماران مبتلا به آسم تعداد کل هر دو نوع لنفوسیتهای T و B در میلیمتر مکعب خون کمتر از اشخاص طبیعی بود و این مشاهده فرضیه ای را که بیماری های آلرژی ممکن است با نقص سیستم ایمنی همراه باشند مستحکم تر می نماید . تعداد روزت های T با طریقه نگهداری نمونه به طور طویل مدت (20 ساعت) در 4 درجه سانتی گراد بیشتر از طریقه سریع المدت ( یک ساعت) بود. که احتمال می رود دو دسته فرعی لنفوسیتهای T وجود داشته باشد که یک دسته سریعتر از دسته دیگر با گلبولهای قرمز گوسفند ایجاد روزت نماید پس بهتر است که شمارش روزت های T به دو طریقه هم سریع المدت (یک ساعته ) و هم طویل المدت (20 ساعته) انجام گیرد. تعداد کل ائوزنیوفیلها در بیماران آسمی خیلی بیشتر از اشخاص طبیعی بوده ولی هیچ نوع ارتباطی بین تعداد آئوزنیوفیلها و لنفوسیتهای T و B در بیماران آسمی وجود نداشت.
سیمین غازانشاهی، احمد مسعود،
دوره 34، شماره 9 - ( 1-1356 )
چکیده
اندازه گیری تعداد لنفوسیتهای T و B در خون محیطی به روش تست روزت یکی از راه های بررسی سیستم ایمنی می باشد. تعداد روزت های T بر حسب مدت نگهداری نمونه ها در 4 درجه سانتیگراد متغیر می باشد. تعداد آنها بعد از نگهداری نمونه ها به مدت 24 ساعت در شرایط فوق الذکر به حد نهایی خود می رسد سپس بعد از 72 ساعت به تدریج از تعدادشان کاسته شده در 6-7 به صفر می رسد. روزت های B مخصوصاً روزت های T نسبت به عوامل مکانیکی بسیار حساس بوده و حرکات شدید لوله آزمایش جهت حل کردن رسوب روزت ها در محلول فوقانی در هنگام تهیه نمونه برای شمردن آنها باعث جدا شدن گلبولهای گوسفند چسبیده به لنفوسیتها و در نتیجه سبب کاهش روزت های تشکیل شده می گردد. بدین جهت تمام مراحل تهیه نمونه جهت شمارش روزت ها مخصوصاً روزت های T باید به ملایمت و آرامی انجام گیرد.
سیمین غازانشاهی،
دوره 35، شماره 1 - ( 2-1356 )
چکیده
راژین آلرژی که اسم جدید آن IgE یا ایمونوگلوبین E می باشد در 60-75 درصد اشخاص مبتلا به بیماریهای آلرژی میزان آن در سرم به میزان قابل ملاحظه زیادتر از اشخاص طبیعی می باشد. در تجربه اخیر اندازه گیری IgE سرم به طریقه رادیوایمونوآسی بوسیله تست Rist (Radioimnunosorbent test) در 20 بیمار مبتلا به آسم برونشیک و 20 فرد سالم کنترل که از لحاظ سن و جنس مشابه اشخاص آسمی بودند اندازه گرفته شد. IgE سرم در اشخاص مبتلا به آسم بین 42 تا 2500 واحد با حد متوسط 637 واحد در اشخاص سالم کنترل بین 25 تا 900 واحد با حد متوسط 183 واحد بود تجربه اخیر تایید می نماید که در بیماران مبتلا به امراض آلرژیک IgE خیلی زیادتر از اشخاص سالم طبیعی ساخته می گردد.
احمد مسعود، سیمین غازانشاهی،
دوره 35، شماره 3 - ( 2-1356 )
چکیده
واضح است که لنفوسیتها نقش اساسی در تمام واکنش های ایمنی بدن دارند، لنفوسیتها در دو نوع عمده به اسم لنفوسیتهای T و B تشکیل شده اند. لنفوسیتهای T منشاء تیموسی دارند و مسئول مقاومت بدن در مقابل بعضی از عوامل بیماری زا مثل قارچ ها، ویروسها، باکتریهای داخل سلول و همچنین حساسیت های دیر رس می باشند و بعلاوه نوع مخصوصی از لنفوسیتهای T به اسم Killer T cells در از بین بردن سلولهای سرطانی و واکنش پیوند بر علیه میزبان GVH نقش مهمی را ایفا می نمایند. لنفوسیتهای B مستقیماً از مغز استخوان مشتق می شوند و عهده دار ایمنی هومورال می باشند.لنفوسیت های T و B هر کدام دارای پذیرنده هایی در سطح خود می باشند.لنفوسیت های B را بوسیله وجود ایمونوگلوبین های متصل شده به سطح آنها، پذیرنده های مخصوص قسمت سوم C3 وچهارم C4 سیستم کمپلمان ، پذیرنده های مخصوص قطعه FC ایمونوگلوبین G ، ویروس Epstein Barr و گلبولهای قرمز موش می توان مشخص نمود. لنفوسیتهای T دارای پذیرنده های طبیعی برای گلبولهای قرمز گوسفند می باشند و با گلبولهای قرمز گوسفند روزت های Rosettes غیر ایمون none immune ایجاد می نمایند. همچنین لنفوسیتهای B دارای آنتی ژن های مخصوص و اختصاصی می باشند که بوسیله آنتی کر اختصاصی به روش سیتوتوکسیسیتی Cytotoxicity و یا به طریق ایمونوفلورسان می توان آنها را مشخص نمود.
سیمین غازانشاهی،
دوره 35، شماره 8 - ( 1-1357 )
چکیده
در تجربه خود ما مشاهده نمودیم که در انجام تست روزت مخصوص اندازه گیری تعداد لنفوسیتهای T و B تاخیر در انجام تست پس از گرفتن خون از شخص ویا بعد از جدا کردن لنفوسیتها سبب مرگ عده ای از لنفوسیتها ( ده تا سی درصد از لنفوسیتها بعد از 24 ساعت نگهداری در 4 درجه سانتی گراد می میرند) و در نتیجه کاهش تعداد روزت های T و B مخصوصاً تعداد روزت های T می گردد. (جدول 1) زنده بودن لنفوسیتها اهمیت بیشتری را در تست روزت مخصوص لنفوسیتهای T دارد در صورتی که انجام تست روزت مخصوص لنفوسیتهای B با کمی تاخیر بعد از گرفتن خون و یا جدا نمودن لنفوسیتها به اندازه تست روزت مخصوص لنفوسیتهای T مختل نمی گردد.به هر صورت توصیه می گردد تست روزت مخصوص اندازه گیری لنفوسیتهای T و B را باید بلافاصله حداکثر یک یا دو ساعت بعد از گرفتن خون از شخص و جدا نمودن لنفوسیتها انجام داد. تاخیر در انجام تست سبب مرگ لنفوسیتها و کاهش تعداد روزت ها مخصوصاً روزت های T می گردد.
سیمین غازانشاهی، پروانه وثوق، احمد مسعود،
دوره 36، شماره 7 - ( 1-1359 )
چکیده
در بررسی پذیرنده های سطحی در خون محیطی کودکان مبتلا به لوسمی لنفوستیک حاد ما مشاهده نمودیم که این Acute lymphocytic leukemia بیماری غیر متجانس heteroqenous بوده بعضی از انواع آن از نوع سلولهای غیر T و B و یا سلولهای نل Null cells می باشند و در کودکان نوع سلولهای نل شایع تر بوده و پیش آگهی بهتری دارد بنابراین با بررسی اولیه پذیرنده های سطحی در لوسمی لنفوستیک حاد می توان نوع و پیش آگهی آن را تخمین زد.