3 نتیجه برای فتحعلی
ناصر گیتی، فتحعلی برهان منش،
دوره 18، شماره 1 - ( 2-1339 )
چکیده
1- به منظور تعیین استاندارد فشار شریانی طبیعی در ایران 1700 نفر از اشخاص سالم را در 27 مؤسسه (آموزشگاه و بیمارستان و کارخانه) تحت آزمایش قرار دادیم. از عده فوق 1541 نفر را برای آمار گیری انتخاب کردیم که از این عده 792 نفر مرد و 719 نفر زن در سنین مختلف 16 به بالا بودند.
2- اندازه گیری فشار شریانی بازو بطریقه غیر مستقیم سمعی کوروتکوف و به توسط فشار سنج انروئید نوع واکز و با رعایت نکات تکنیکی لازم انجام گرفت.
3- بررسی نتایج آمار نشان می دهد که:
اولاً فشار شریانی (سیستولی و دیاستولی و افتراقی) با بالا رفتن سن افزایش می یابد و این افزایش که یک کیفیت فیزیولوژیک مانند سایر هومئوستازیهای بدن در هر گروه سنی دارای حدودی است.
ثانیاً فشار شریانی مراحل بحرانی جنسی (هنگام کمال بلوغ و یاس) افزایش می یابد.
ثالثاً مقایسه آمار ما با آمار غربیها نشان می دهد که مقدار متوسط فشار شریانی در گروههای سنی مختلف در ایرانیها کمتر از غربیهاست.
هر یک از نتایج فوق مورد بحث و تحلیل قرار گرفت.
سعید آل آقا، مرتضی مهین پور، فتحعلی نظری،
دوره 35، شماره 7 - ( 1-1357 )
چکیده
صوفیا نقدی، فریبا انجهئی، نورالدین نخستین انصاری، مجتبی فتحعلی،
دوره 70، شماره 11 - ( 11-1391 )
چکیده
زمینه و هدف: تست پیامد سینوس- بینی 20 (SNOT-20) یک مقیاس خود ایفا برای ارزیابی بیماران رینوسینوزیت میباشد. هدف پژوهش حاضر، ترجمه این مقیاس به فارسی و بررسی پایایی و اعتبار آن در بیماران مبتلا به رینوسینوزیت مزمن بود.
روش بررسی: SNOT-20 از انگلیسی به فارسی ترجمه گردید. 30 بیمار مبتلا به رینوسینوزیت مزمن SNOT-20 فارسی را دو بار با فاصله 2–1 هفته تکمیل کردند. برای ارزیابی اعتبار تمایزی، 30 فرد سالم SNOT-20 فارسی را تکمیل کردند.
یافتهها: مقادیر ضریب آلفای کرونباخ بالا بودند با 88/0 برای آزمون و 90/0 برای بازآزمون. مقدار ICC برای پایایی آزمون- بازآزمون 95/0 بود. نمرات بیماران بهطور معنیداری بالاتر از نمرات افراد سالم بود. اثرات بالاترین و پایینترین نمره وجود نداشت.
نتیجهگیری: SNOT-20 فارسی برای ارزیابی بیماران فارسی زبان مبتلا به رینوسینوزیت پایا و معتبر است.