جستجو در مقالات منتشر شده


157 نتیجه برای فرید

فریدون فرزین، منصور احتشامی،
دوره 7، شماره 7 - ( 1-1329 )
چکیده


فریدون ارفع،
دوره 17، شماره 4 - ( 2-1338 )
چکیده


فریدون منوچهریان، ذبیح الله عزیزی، نصرت الله گلبان مقدم،
دوره 17، شماره 10 - ( 1-1339 )
چکیده


حامد سیادت، علی مشحون، فریدون امینی، حسن صفرپور،
دوره 18، شماره 7 - ( 1-1340 )
چکیده


فریدون منوچهریان، ذبیح اله عزیزی، محمد علی حدیدی، خلیل معزز،
دوره 18، شماره 7 - ( 1-1340 )
چکیده


فریدون منوچهریان، ذبیح الله عزیزی، داود همدانی،
دوره 21، شماره 3 - ( 1-1342 )
چکیده


فریدون منوچهریان، ذبیح اله عزیزی، رضا فتوره چی،
دوره 21، شماره 7 - ( 1-1343 )
چکیده


فریدون منوچهریان، ذبیح الله عزیزی، مهدی شریفی، خلیل معزز، رضا فتوره چی،
دوره 23، شماره 6 - ( 2-1344 )
چکیده

تشخیص وراء صوتی روش جدیدی است برای تمیز بعضی از بیماری ها. این شیوه بر خلاف آن چه به نظرمی آید جانشین تشخیص پرتوشناسی نبوده بلکه مکمل آن است. چه تشخیص وراء صوتی در عین نداشتن مخاطرات بالقوه تشخیص پرتوشناسی نظیر سرطان، موتاسیون های ژنتیک، آب مروارید، عقیمی و غیره وسیله کاوش برخی بافت ها و تشکیلات غیر قابل معاینه با اشعه ایکس است.


فریدون مهدی،
دوره 25، شماره 3 - ( 2-1346 )
چکیده


نورالدین هادوی، علی اکبر هنجنی، بیژن نیک اختر، منوچهر سهائی، فریدون علوی، محمد علی ناصر قدسی، حسام الدین مبرهن، انوشیروان نظری، قاسم شفیع زاده،
دوره 26، شماره 4 - ( 2-1347 )
چکیده

مطالعه داروهای ایمونوسوپرسیو immuno suppressive و روش های دیگر جلوگیری از پدیده عدم تحمل پیوند کلیه در سالهای اخیر مورد توجه محافل تحقیقاتی پیوند کلیه در ایالات متحده امریکا قرار گرفته است، این مطالعات که خلاصه آن بر روی 110 بیمار مطالعه شده است نشان میدهد که هنوز بهترین داروی ایمونوسوپرسیو در جلوگیری از پدیده عدم تحمل پیوند کلیه asathioprine و کورتیکو استروئیدها در درجه اول، کبالت ترابی در درجه دوم و برداشتن طحال و تخلیه لنف کانال توراسیک و تابانیدن اشعه x به مناطق لنف سازی بدن در درجه سوم اهمیت قرار دارد بنابراین چون پیوند کلیه از مراحل تحقیقاتی خود خارج شده و بمرحله عمل رسیده است لذا جا دارد این طریقه درمانی را تعمیم داد تا شاید بدین وسیله توان نیاز بیماران کلیوی را در آینده اجابت نمود.


فریدون امین صادقیه،
دوره 26، شماره 4 - ( 2-1347 )
چکیده

بطور کلی تومورهای غده تیروئید را به سه دسته تقسیم می کنند: تومورهای خوش خیم شامل استروماندوزا ماکروفولیکرلر جزو آدنومهایحقیقیبودهوازفولیکولهائی که با یک ردیف سلولهای اپیتلیال مسطح مفروش شده اند تشکیل شده است.استروماندوزاترابکولر با طنابهای سلولی و استروماندوزاماکروفولیکولریا Mixt ademoma و بالاخره Pappilary Cystademoma که جزو تومورهای خوش خیم می باشد ولی بعلت هجوم به عروق خونی می تواندبدخیم تلقی شود.تومورهای بدخیم شامل:  پایلری آدنوکارسینوما،فولیکولر و آلوئولرکارسینوما  -اپیدرموئید کارسینوما-سارکومها-اسکواموز کارسینوما و بالاخره -I استرومااوارین- تومورهای متفرقه غده تیروئید مانند- گواتر کلوئید آندمیک و اسپورادیک آمیلوز غده تیروئید و کیست مجرای تیروگلوس

 

 


فریدون امین صادقیه، ماهیار اردشیری،
دوره 26، شماره 6 - ( 2-1347 )
چکیده

در این نوشته بیماری مورد بررسی قرار می گیرد که با داشتن کولسیستیت سنگی مبتلا به تومور سر لوزالمعده نیز می باشد ( یکی از استثناهای قانون  کوروازیه) ضمن مطالعه متوجه می شویم:1- بیوپسی تومورهای سر لوزالمعده فوق العاده مشکل است و در این مقاله مطالعه و نظریه Birstingel جراح انگلیسی تایید می شود.2- با توجه به سه تابلو ضمیمه معلوم می شود که سختی های سر لوزالمعده به علت احتباس صفرا باعث سنگ در مجاری صفرا می شود.3- در اثر مرور زمان فونکسیون کبد و لوزالمعده بیمار به تدریج مختل می شود که پس از رفع انسداد مجدداً بهبود می یابد.


فریدون علا، ایراندخت شعاعی،
دوره 27، شماره 4 - ( 2-1348 )
چکیده

سندرم آشرمن عبارتست از چسبندگی تروماتیک داخل رحمی در اثر کورتاژ شدید بعد از سقط جنائی، سقط ناقص، میکست آبورشن، مول هیداتیفرم، ورتانسیون جفت بعد از زایمان و عفونت های بعد از زایمان.این سندرم با علائم اختلالات قاعدگی بصورت اولیگومنوره، آمنوره و نازائی ثانویه شناخته می شود. تشخیص سندرم با سابقه کورتاژ قبلی و علائم هیستروگرافی است.درمان سندرم عبارتست از دیلاتاسیون دهانه رحم و حفره رحمی و بریدن چسبندگی ها . هفت موردی که ما درمان کرده ایم فقط با دیلاتاسیون دهانه رحم و حفره رحمی انجام شده است.تمام بیماران بعد از معالجه رگل شده اند، 5 مورد آنها حامله شده اند که زایمان طبیعی انجام داده ولی نکته جالب چسبندگی جفت به دیواره رحم بعد از زایمان می باشد که لزوم یک Delivrance Artificielle را ایجاب کرده است.


فریدون امین صادقیه،
دوره 27، شماره 4 - ( 2-1348 )
چکیده

با آنچه که تا کنون شرح داده شده است آزمایشات مهم از نظر تشخیص بیماری تیروئید بر حسب اهمیت عبارتند از: اندازه گیری مقدار  سرم یا پلاسما مطالعه ید رادیواکتیو ، فتوموتوگرافی یا رفلکسوگرافی ، متابولیسم بازال ، کلسترول سرم، آزمایش تحمل کراتین و کراتینوری خود به خود ، حساسیت درمانی به ید


فریدون علاء، ایراندخت شعاعی،
دوره 27، شماره 5 - ( 2-1348 )
چکیده

سالهاست که پریکاردیت های ترشحی مزمن چه با علت چه بدون علت شناخته شده اند و مکرر شرح حالهایی منتشر گردیده است. در تمام این حالات مایع تجمعی در پریکارد زیاد ، سایه قلب خیلی بزرگ و بیمار سالها مبتلا به عارضه قلبی بوده است بدون اینکه شکایت و ناراحتی فوق العاده ای داشته باشد و به علاوه مایع پریکارد مایعی بوده روشن که جز در موارد تکرار پنکسیون و تروماتیسم هیچگاه خونی نبوده است.در این مقاله شرح حال سه بیمار ذکر شده است که با تشخیص های نارسائی قلب راست ، سیروز کبد و کلسیستیت و سنگ کیسه صفرا تحت معالحه بوده اند و بالاخره تشخیص واقعی « تمپوناددر در اثر هموپریکارد مزمن » بوده است . راه تشخیص عبارت است از :1- آثار کلینیکی حاصل از عوامل فشارنده قلب2- الکتروکاردیوگرام هماهنگ با عارضه پریکارد و بدون داشتن آثار ضایعه میورکارد، آندوکارد و یا نقص هدایت 3- رادیوگرافی سینه با سایه قلب بزرگ تر از عادی ولی بدون علائم رسوب کلسیم در پریکارد 4- آنژیوگرافی که با نشان دادن فاصله بین دهلیز راست و کناره راست سایه قلب ، وجود مایع پریکارد را مسلم می سازد.5- بالاخره پنکسیون پریکارد که یک مایع خونی غلیظ را بیرون می آورد.علت این پریکاردیت هم مثل انواع ترشحی مزمن نامعلوم است. علت خونی بودن آن از ابتدا مشخص است. علت ایجاد تمپوناد مزمن و عدم گسترش پریکارد در این عارضه وجود هموپریکارد و رسوب فیبرین بر روی پریکارد و توسعه سریع فیبروز در آن فرض گردیده است. معالجه با پریکاردکتومی و نتیجه آن موقتاً مطلوب است .


نوشین فروزانفر، فریدون دواچی،
دوره 29، شماره 2 - ( 2-1350 )
چکیده


اسمعیل قدیریان، فریدون ارفع،
دوره 29، شماره 9 - ( 2-1351 )
چکیده

اثر درمانای تیابندازول با مقدار 25 میلیگرم برای هر کیلو گرم وزن در بین 2 گروه 50 نفری مبتلا به تریکوسترونژیلوس از سکنه دو قریه اطراف اصفهان مورد ارزشیابی قرار گرفت.نتایج حاصله نشان داد که نسبت بهبود بیماران در دو قریه 93 درصد می باشد، نسبت تقلیل تخم در بین افرادیکه هنوز مثبت بوده اند در حدود 88% بوده است.عوارض جانبی در 38 درصد افراد مشاهده گردید که شدت چندانی نداشته است تریکوسترونژیلوسهای جمع آوری شده شامل سه نوع : اوریانتالیس - کولوبریفورمیس و ویترینوس بوده است که نشان می دهد صد در صد بیماران به اوریانتالیس مبتلا بوده اند.نتیجه کلی حاصله مبین اثر قابل توجه این دارو با مقدار 25 میلی گرم برای هر کیلو گرم وزن در بیماران است.


هورچیترا فریدونی،
دوره 33، شماره 4 - ( 8-1354 )
چکیده

9 بیمار با آترزی سوراخ خلفی معاینه و تحت عمل قرار گرفتند که 6 تای آنها آترزی یکطرفه و 3تای دیگر دو طرفه بودند- 6 نفر از بیماران مبتلا به آترزی استخوانی و 3 نفر آترزی غشائی داشتند- عمل جراحی Transnasal در بیماران مبتلا به انسداد غشائی سوراخ خلفی بینی انجام شد و کاملا رضایت بخش بود.در بیمارانی که مبتلا به آترزی سوراخ خلفی بینی بودند عمل از راه Transpalatal انجام گرفت که در 4 بیمار نتیجه کاملا رضایت بخش بود ولی از 2 بیمار دیگر خبری نداریم ناگفته نماند که قرار دادن فیلم رادیو گرافی در بیمارانی که فیبروز دیررس در محل عمل ایجاد می شود کمک کوثری در بهبودی آنها خواهد داشت.


احمد مسعود، غلامرضا نظری، فریدون علاء، حسین پاشا عمادی، ناصر علی سیادت،
دوره 33، شماره 10 - ( 1-1355 )
چکیده

بررسی های خود را بر روی خون محیطی 53 بیمار جذامی که 40 نفر مرد و 13 نفر زن بودند انجام دادیم. سن متوسط این بیماران 46 سال یعنی 11-62 سال بوده است. 30 نفر از بیماران مبتلا به شکل لپروئید بیماری و 23 نفر بقیه مبتلا به شکل توبرکولوئیدی بیماری بوده اند. همه بیماران تحت درمان با مواد ضد لپر بوده اند . 10 نفر افراد سالم از میان خون دهندگان سازمان ملی انتقال خون ایران به عنوان شاهد انتخاب شدند.لنفوسیتهای T و B به کمک روشهای In - Vitro روزت طبیعی و ایمون مشخص شده اند.درصد سلولهای T و B در بیماران توبرکولوئیدی به ترتیب 36 و 20 درصد بوده است و حال آنکه در بیماران لپروئیدی 38 و 21 درصد بوده است. این سلولها در افراد طبیعی 60 درصد برای سلولهای T و 25 درصد برای سلولهای B بوده است. نتایج بدست آمده از بررسی لنفوسیتهای T و B با اندکس مهاجرت لوکوسیتی بیماران و افراد طبیعی در حضور PHA مورد مقایسه قرار گرفته است.مقایسه تعداد لنفوسیت های T افراد طبیعی و بیماران نشان دهنده کاهش شدید این لنفوسیت در بیماران است و حال آنکه سلولهای B در این گروه تفاوت قابل توجهی با هم ندارند از طرف دیگر کاهش پاسخ تحریکی سلولها به کمک PHA با تست مهاجرت لوکوسیتی نشان دهنده هماهنگی فرو افتادن تعداد سلولهای T می باشد.بنابراین مطالعات ابتدایی که بدین ترتیب گرفته می تواند تا اندازه ای فقدان ایمنی سلولی را در بیماران فوق بازگو کند.


داریوش سامی، محمد پیراسته، فریدون مصطفوی، حسن زمانی،
دوره 33، شماره 10 - ( 1-1355 )
چکیده



صفحه 1 از 8    
اولین
قبلی
1
 

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb