نفیسه ظفرقندی، آمنه شیرین ظفرقندی، شهرزاد هداوند، فرید زایری، لیلا حمزه لو،
دوره 64، شماره 7 - ( 5-1385 )
چکیده
بررسی عوامل خطر مرتبط با پارگی درجه چهارم در زایمان واژینال
روش بررسی: در این مطالعه مورد شاهدی 131802 پرونده بیماران زایمان واژینال در طول 14 سال (1383-1369) در دو مرکز مورد بررسی قرار گرفت. پارگی درجه چهارم 93 مورد در بیمارستان و هفت مورد متعاقب زایمان در خانه اتفاق افتاده بود. گروه کنترل 200 زایمان واژینال بدون پارگی درجه سوم یا چهارم بودند و به صورت تصادفی انتخاب شدند تأثیر سن مادر، ملیت، پاریتی، سن حاملگی، ساعت زایمان وعوامل دیگر بر روی پارگی درجه چهارم مورد مطالعه قرار گرفت.
یافتهها: از بین 131802 زایمان واژینال 93 مورد (070/0%) پارگی درجه چهارم ثبت شده به دست آمد
نتیجهگیری: این مطالعه فاکتورهای متعددی را که با افزایش ریسک پارگی درجه چهارم همراه بودند شناسایی نموده است. اپیزیوتومی میدلاین ،اول زا بودن، ماکروزومی جنین و وضعیت اکسیپوت پوستریور عضو نمایش از عوامل خطر قابل توجه در پارگی درجه چهارم هستند و نیازمند توجه بیشتر عامل گیرنده زایمان میباشند.
نفیسه ظفرقندی، فرحناز ترکستانی، شهرزاد هداوند، فرید زایری، هدیه جلیلینژاد،
دوره 64، شماره 11 - ( 7-1385 )
چکیده
هیسترکتومی یک عمل جراحی رایج برای برطرف کردن مشکلات خوشخیم ژنیکولوژی میباشند. هر ساله بیش از نیممیلیون زن آمریکایی تحت عمل هیسترکتومی قرار میگیرند. در این مطالعه بهدنبال تأثیر هیسترکتومی بر عملکرد جنسی زنان میباشیم.
روش بررسی: این مطالعه مقطعی - تحلیلی، بر روی 100 نفر از زنانی انجام شد که حداقل دو سال از عمل جراحی آنها گذشته و معیارهای ورود به مطالعه را داشتند. در ابتدا فرمهای اطلاعاتی طی مصاحبه با افراد تکمیل شدند، سپس معاینه صورت گرفت و اطلاعات بیشتر از طریق پرونده بیماران بهدست آمد.
یافتهها: در این بررسی، بیشترین علت عمل، فیبروم و شایعترین نوع عمل، توتال ابدومینال هیسترکتومی بود، و اکثراً بدون برداشتن تخمدان انجام شده بود. در 20 درصد افراد مورد مطالعه در مرحله قبل از عمل، میل جنسی وجود نداشت و یا ضعیف بود اما در 80 درصد آنها، میل جنسی متوسط یا قوی بود. پس از جراحی، این میزان در دو گروه بهترتیب به 41% و 59% تغییر یافت لذا بعد از عمل میل جنسی با 001/0=P، دفعات نزدیکی با 001/0P= و رضایت جنسی با 013/0=P بهطور معنیداری کاهش یافتند. با افزایش سن میل جنسی بهصورت معنیداری کاهش یافت (01/0=P). بین برداشتن تخمدانها و میل جنسی رابطهای وجود نداشت.
نتیجهگیری: عملکرد جنسی بعد از هیسترکتومی کاهش قابل توجهی پیدا میکند، که این کاهش به نوع عمل و برداشتن تخمدانها بستگی ندارد.