جستجو در مقالات منتشر شده


64 نتیجه برای فیروز

جواد نوربخش، عزالدین معنوی الله، فیروز نقش تبریزی،
دوره 22، شماره 5 - ( 2-1343 )
چکیده


ه. داویدیان، فیروز نقش تبریزی،
دوره 23، شماره 9 - ( 1-1345 )
چکیده


عباس فیروزآبادی، ابراهیم خیراندیش، فیروز بهشتی،
دوره 24، شماره 1 - ( 2-1345 )
چکیده


محمد حسن دیبا، عباس فیروزآبادی،
دوره 24، شماره 7 - ( 1-1346 )
چکیده

سرطان سر آلت بین مللی که شرایط بهداشتی مناسب ندارند و کودکان خود را ختنه نمی کنند بیماری نسبتاً شایعی است. بالعکس در اجتماعاتی که ختنه انجام می شود و بخصوص در روزهای اول تولد این عمل انجام می گیرد سرطان سر آلت دیده نشده است.
(Noncornified Granular Cells) Smegma مشتق از پوشش مالپیگی یک ماده سرطان زاست. در سنین اول زندگی تراکم این ماده از هر موقع دیگر زیادتر است.
بنابر این عمل ختنه نه تنها از جمله واجبات است بلکه می بایستی این عمل در روزهای اول تولد انجام گیرد.
ما در بررسی خود در طی 10 سال اخیر به 18 سرطان سر آلت تناسلی مرد برخورد نمودیم که از این عده 14 نفر مسلمان، 2 نفر زرتشتی و دو نفر عیسوی بوده اند. نزد کلیمیان این بیماری مشاهده نشد.
در کشور ما اکثریت جمعیت مسلمان هستند و بر حسب دستور دین مبین اسلام عمل ختنه می بایستی انجام گیرد و از جمله واجبات است اما متاسفانه ختنه دیر انجام می گیرد و گاه در سنین قبل از بلوغ (10-14 سالگی) مبادرت به این عمل می شود. به نظر می رسد که در این سنین ماده سرطانزای اسمگما (Smegma) از خود اثر گذاشته باشد. روی این اصل شیوع این بیماری ما بین جمعیت مسلمان از طرفی و اقلیت های مسیحی و زرتشتی از طرف دیگر که در بین آنها عمل ختنه رایج نیست و با در نظر گرفتن نسبت درصد جمعیت تقریباً یکسان است.
به نظر ما مؤسسات بهداشتی و اطباء بایستی کوشش نمایند و مردم را تشویق کنند که کودکان پسر را در همان روزهای اول تولد ختنه کنند.
از سوی دیگر پیدایش هر نوع توموری در سر آلت بایستی مشکوک به سرطان تلقی گردد و بیوپسی و آزمایش هیستولوژیکی انجام گیرد. در صورت سرطانی بودن امپوتاسیون کامل و در صورت خوش خیم بودن برداشتن ضایعه به طور کامل توصیه می شود.


ناصر کمالیان، فیروز بهشتی،
دوره 26، شماره 4 - ( 2-1347 )
چکیده

فیبروالاستوز آندوکارد نوعی بیماری قلبی است، که با پرولیفراسیون نسج الاستیک و کلاژن آندوکارد مشخص می شود. علت قطعی بیماری معلوم نیست. به نظر می رسد که عیب ذاتی در پیدایش بیماری رل مهم و اصلی داشته و شاید سایر عوامل نظیر آنوکسی و انسداد عروق لنفاتیک و خونی نقش ثانوی داشته باشد.
نویسندگان در بررسی 1313 مورد اتوپسی کودک تا 16 ساله، که بین سالهای 44-1335 در بیمارستانهای دانشکده پزشکی تهران انجام شده، به چهار مورد از این بیماری برخورد کرده اند. نسبت بروز بیماری در جنس مذکر و مؤنث برابر هم و حداکثر سن مبتلایان سه سال، حداقل سه روز و سن متوسط تقریباً 5/1 سال بوده است. در سه مورد نارسائی دریچه میترال وجود داشته و در یک مورد (کودک سه روزه) این نارسائی دیده نشد. علاوه بر نارسائی، تنگی دریچه میترال که کیفیت نادری است، در یک مورد نیز مشاهده گردید. در یک مورد (مورد دوم) باز بودن مجرای شریانی و سوراخ بوتال و در مورد دیگر ( مورد سوم) دولتی بودن دریچه شریان ریوی یافت شده است. سابقه عفونت داخل رحمی در هیچ مورد ذکر نگردیده و علائم بالینی بطور کلی شامل علائم نارسائی قلب و عفونت ریوی بوده است.


هوشنک سعادت، فیروز پناهی،
دوره 31، شماره 2 - ( 2-1352 )
چکیده

شرح یک مورد گزانتوماتوز تاندونی هیپرکلسترولمیک خانوادگی را که به تازگی در بخش طبی چهار مرکز پزشکی پهلوی مشاهده شد، در اینجا آورده ایم علائم مشخصه بیماری ، یعنی توزیع خانوادگی، وجود گزانتوم های تاندونی و پوستی و وضع خاص لیپوپروتئین های پلاسما تردیدی باقی نمی گذارد که یک مورد هیپرلیپوپروتئینمی تیپ lIa فردریکسون درکاست . یکی از کیفیات جالب در این بیمار تظاهرات روماتیسمی و دردهای مفصلی است که در مقاله دیگری به تفصیل خواهد آمد. در بحث این بیمار اشاراتی به لیپوپروتئین های پلاسما و موقعیت هیپرلیپوپروتئینمی تیپ دو شده است. از درمانهای مختلفی که برای این بیماری پیشنهاد شده در پایان این نوشته به اختصار ذکری به میان آمده است. به طور خلاصه در دو منطقه ایرانشهر و خاش بمورد اجرا گزارده شده است. آبهای معدنی اطراف ایرانشهر در شمال غرب ایرانشهر و در شمال جزموریان در دامنه جنوبی رشته کوههای آذرین بارز در آبرفتهای دوران چهارم از زمین خارج می شوند.این آبها از دسته آبهای کلروره سدیک و سولفاته کلسیک گرم با باقیمانده خشک زیاد می باشند . منشاء این آبها سطحی به نظر می رسد و املاح موجود در آب نیز از رسوبات آبرفتی و تبخیری و دریاهای گرم منشاء گرفته است.آبهای معدنی اطراف تفتان که در رابطه تظاهرات آتشفشان خاموش تفتان می باشد از دسته آبهای سولفاته کلسیک سرد با PH اسید و باقیمانده خشک زیاد می باشند.بالاخره آبهای مشروب شهرهای ایرانشهر، خاش و زاهدان که به همراه آبهای معدنی مناطق مزبور مطالعه شده است از دسته آبهای سولفاته کلسیک و کلروره سدیک با PH متمایل به اسید و باقیمانده خشک زیاد بوده و از حد مجاز استانداردهای بین المللی سنگین تر هستند.غالب چشمه های معدنی فوق دارای آب دهی نسبتاً زیادی می باشند و دارای ارزش کاپتاژ صحیح به منظور شرب، بهداشت و اضافه آن کشاورزی مناطق اطراف چشمه می باشند.آبهای اطراف ایرانشهر در بیماری های مزمن زنانه ، انواع روماتیسم های مزمن، دردهای مفصلی و درمان لنفاتیسم و راشیتیسم مؤثرند.آبهای اطراف خاش مدر بوده و در درمان بیماری های دستگاه گوارش و مجاری ادرار به کار می رود.


فیروز پناهی،
دوره 31، شماره 8 - ( 1-1353 )
چکیده

در این مقاله ما فقط تظاهرات روماتیسمی بعضی از بیماریهای ویروسی را مورد بررسی قرار دادیم چون در بعضی موارد تظاهرات روماتیسمی ممکن است فوق العاده شدید و در درجه اول اهمیت قرار گیرند که اگر توسط طبیب شناخته نشود شاید اقدامات درمانی این مورد به عمل آید که برای مریض خطرناک باشد.


فیروز پناهی،
دوره 32، شماره 5 - ( 2-1353 )
چکیده


فیروز پناهی، پروین دخت متحده،
دوره 33، شماره 7 - ( 1-1355 )
چکیده


فیروز پناهی، پروین دخت متحده،
دوره 34، شماره 5 - ( 2-1355 )
چکیده


کیهان بانو لشگری، مهلا فیروز، توران میرعمادی،
دوره 34، شماره 5 - ( 2-1355 )
چکیده


کیهان بانو لشکری، طاهره حکیمی پور، مهلا فیروز، توران میرعمادی،
دوره 35، شماره 10 - ( 1-1357 )
چکیده


فیروز آزردگان، حسن افتخار ،
دوره 47، شماره 1 - ( 1-1368 )
چکیده

تعداد 14454 نوزاد زنده به دنیا آمده از سه بیمارستان مختلف تهران انتخاب شدند که بلافاصله ( در فاصله 4 ساعت پس از زایمان ) توسط پرستاران ورزیده و با تجربه و با نظارت پزشک متخصص اطفال وزن شدند که مطابق جدول شماره (3) به چهار گروه وزنی تقسیم شدند. در این مطالعه معلوم شد که نسبت جنسی 108 می باشد. پسرها در موقع تولد بطور متوسط حدود 150 گرم سنگین تر هستند. حدود 6 درصد بچه کم وزن (L.B.W) و حدود 6 درصد نیز با وزن زیادتر از حد طبیعی متولد شده اند. خطر کم وزن بودن (خطر نسبی) در دختران در حدود 8/1 برابر پسرهاست. این اختلاف از لحاظ آماری معنی دار است. میانگین وزن نوزادان در مجموع 3260 گرم با انحراف معیار 526 محاسبه گردید. 3/1 درصد نیز دو قلوزائی مشاهده شده است که در حدود 60 درصد آنها بنا به تعریف کم وزن بوده اند.
فیروزه نیلی،
دوره 55، شماره 5 - ( 2-1376 )
چکیده

به منظور تعیین رابطه شدت و زمان بروز اکلامپسی و پره اکلامپسی و عوامل مساعد کننده آن با شدت عوارض نوزادی، 102 زن بهمراه نوزادانشان بطور گذشته نگر مورد بررسی قرار گرفتند. عوامل مستعد کننده بیماری مانند اول زائی، فشارخون مزمن، ناهنجاری رحمی، حاملگی چند قلویی و سوابق ارثی بارز نبودند. اما چندزایی در اکثریت زنان وجود داشت که با توجه به وضعیت فرهنگی و اقتصادی این زنان، نقش احتمالی تغذیه در رابطه با کمبود مصرف کلسیم به عنوان عامل مستعد کننده مطرح می گردد. بین شدت و شیوع عوارض نوزادی با شدت بیماری مادر رابطه ای بدست نیامد. نوزادان مادرانی که علائمشان در سه ماهه دوم ظاهر شده بود، بیشترین عوارض را داشتند. بنابراین می توان زمان شروع بیماری مادر را به عنوان عامل خطرزا در نوزادان در نظر گرفت. بیماری زایی در حدود نیمی از نوزادان احتمالا در ارتباط با مراقبت ناکافی حین حاملگی بود.


حسن افتخار، عزیزاله باطبی، فیروز آزادگان، فاطمه علیان فینی، نسرین سرحدی،
دوره 55، شماره 6 - ( 5-1376 )
چکیده

اا
فیروزه اکبری اسبق، افسانه خادمی،
دوره 56، شماره 1 - ( 1-1377 )
چکیده

این ناهنجاری دومین مورد گزارش شده در جهان می باشد. مورد گزارش شده در این مقاله یک رحم سپتوم دار، دوپلیکاسیون سرویکس و سپتوم واژن به نحو احسن با نظریه Muller قابل توجیه است. براساس این نظریه، این ناهنجاری در اثر اختلال اتصال قسمت پایین مجاری مولرین با وجود تکامل طبیعی رحم اتفاق افتاده است، اما طبق تقسیم بندی کلاسیک AFS رحم بعد از اتصال مجاری مولرین شکل می گیرد و اتصال از توبرکول مولرین آغاز شده و به سمت بالا پیش می رود (اتصال یک سویه مجاری مولرین از پایین به بالا). براساس نظریه کلاسیک AFS دوپلیکاسیون سرویکس به علت عدم اتصال در مجاری مولرین است و این مورد گزارش شده از نظر کلاسیک تبعیت نمی کند، زیرا در صورتی امکان پذیر است که اتصال فوقانی انجام پذیرد بدون اینکه اتصال در ناحیه تحتانی رخ داده باشد. در این بیمار آندومتریوز که در ناهنجاریهای مولرین شایعتر است نیز دیده شده است.


فیروزه اکبری اسبق،
دوره 56، شماره 4 - ( 4-1377 )
چکیده

در این بررسی پرونده 200 تن از خانمهایی که جهت درمان ناباروری از اوایل سال 1374 لغایت 1375 به بخش IVF بیمارستان میرزا کوچک خان مراجعه نموده اند بطور گذشته نگر مورد مطالعه قرار گرفت و نتایج هیستروسالپنگوگرافی و لاپاراسکپی کلیه بیماران مقایسه گردید. هدف تعیین ارتباط بین تغییرات پولیپوئیدی و هیپرتروفی آندومتر در هیستروسالپنگوگرافی و آندومتریوز یافته شده در لاپاراسکپی است. از 32 خانمی که آندومتر هیپرتروفیک و یا نقص در پرشدگی پولیپوئیدی داشته اند فقط 3 مورد در لاپاراسکپی آندومتریوز نشان دادند و تشخیص آنها با آسیب شناسی مورد تایید قرار گرفت، در حالیکه در 168 خانم که هیستروسالپنگوگرافی طبیعی داشتند، 22 مورد آندومتریوز مشاهده گردید. بنابراین می توان نتیجه گرفت وجود هیپرتروفی یا تغییرات پولیپوئیدی آندومتر نمایانگر وجود آندومتریوز نیست، و بالعکس هیستروسالپنگوگرافی طبیعی وجود آندومتریوز را نفی نمی نماید.


آذر تاج الدینی، فیروزه نیلی،
دوره 57، شماره 3 - ( 3-1378 )
چکیده

شیرخوار 43 روزه با میلومننگوسل ناحیه لومبوساکرال به علت بیحالی و کاهش خوردن شیر تحت بررسی قرار گرفت. اسید،c متابولیک، همراه هیپوناترمی و هیپرکالسمی، اسیدوز توبولر تیپ 4 را مطرح کرد. در آزمایشات بعدی عفونت ادراری و ریفلاکس وزیکواوترال دو طرفه مشاهده شد. بعد از درمان عفونت، اسیدوز و اختلالات الکترولیتی برطرف گردید و تشخیص پسودوهیپوآلدوسترونیزم گذرا داده شد.


فیروزه نیلی،
دوره 58، شماره 3 - ( 3-1379 )
چکیده

علیرغم پیشرفت دستگاه های تهویه مکانیکی نوزادان، هنوز آسیب ناشی از تهویه مصنوعی به ریه یک علت مهم بیماریزایی و مرگ می باشد. بمنظور تعیین اثر دستگاه تنفس مصنوعی با فرکانس بالا (HFOV) در نارسایی شدید تنفسی، تعداد ده نوزاد بصورت آینده نگر مورد بررسی قرار گرفتند. متوسط سن جنینی نوزادان حدود 35 هفته و گرادیان اکسیژن آلوئولوآرتریال (A-a DO2) و نسبت اکسیژن آرتریال به آلوئولار (a/A) درست قبل از رفتن به روی HFO بترتیب 610 و 72% محاسبه شد. این نوزادان از طریق دستگاه معمولی (CV)، غلظت اکسیژن بالای 95% و متوسط فشار راه هوایی بیش از 12 سانتیمتر آب دریافت کرده بودند. مقایسه A-a DO2 و a/A قبل و بعد از رفتن روی HFOV در دو گروه مرده و زنده، همچنین فاکتورهایی مانند سن جنینی، وزن تولد و سن بعد از تولد در دو گروه، تفاوت آماری مهمی را نشان ندادند. سه نوزاد زنده مانده دچار سندرم دیسترس تنفسی نوزاد (RDS) بودند و از 7 نوزاد فوت شده، همگی دارای فاکتور زمینه ای بوده که 4 نفر RDS به همراه آسفیکسی، دو نفر نارسایی قلبی و پنومونی و یک مورد هیپوپلازی ریه داشتند. با توجه به اینکه متوسط نسبت a/A در 24 ساعت اول از شروع HFO در گروه زنده مبتلا به RDS، برابر 0.75 و در گروه فوت شده، 0.25 بود این نسبت را می توان بعنوان یک عامل پروگنوستیک مطرح کرد. در این مطالعه محدود، تاثیر مثبت HFOV در گروه فاقد فاکتور زمینه ای مشاهده گردید، ولی در گروهی که فاکتورهایی مانند هیپوپلازی ریه، نارسایی قلب و پنومونی و آسفیکسی داشتند، تاثیر چندانی مشاهده نشد.



صفحه 1 از 4    
اولین
قبلی
1
 

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb