۱۷ نتیجه برای قانع
صادق مختارزاده، احمد قانع بصیری،
دوره ۶، شماره ۹ - ( ۱-۱۳۲۸ )
چکیده
محمد قریب، قانع بصیری،
دوره ۷، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۲۸ )
چکیده
محمد قریب، عباس نکوفر، احمد قانع بصیری،
دوره ۸، شماره ۱۰ - ( ۴-۱۳۳۰ )
چکیده
محمد قریب، قانع بصیری،
دوره ۹، شماره ۱۰ - ( ۱-۱۳۳۱ )
چکیده
احمد قانع بصیری،
دوره ۱۱، شماره ۱۰ - ( ۱-۱۳۳۳ )
چکیده
محمد قریب، صادق مختارزاده، احمد قانع بصیری،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۲-۱۳۳۳ )
چکیده
محمد قریب، صادق مختارزاده، احمد قانع بصیری،
دوره ۱۲، شماره ۶ - ( ۲-۱۳۳۳ )
چکیده
محمد قریب، احمد قانع بصیری،
دوره ۱۲، شماره ۸ - ( ۱-۱۳۳۴ )
چکیده
احمد قانع بصیری،
دوره ۱۲، شماره ۱۰ - ( ۱-۱۳۳۴ )
چکیده
احمد قانع بصیری،
دوره ۱۸، شماره ۷ - ( ۱-۱۳۴۰ )
چکیده
احمد قانع بصیری،
دوره ۲۳، شماره ۱۰ - ( ۱-۱۳۴۵ )
چکیده
احمد قانع بصیری،
دوره ۲۶، شماره ۳ - ( ۲-۱۳۴۷ )
چکیده
احمد قانع بصیری،
دوره ۲۶، شماره ۴ - ( ۲-۱۳۴۷ )
چکیده
مصطفی قانعی، حسین ثقفی،
دوره ۵۵، شماره ۳ - ( ۲-۱۳۷۶ )
چکیده
آنمی فقر آهن و بتا تالاسمی مینور از علل شایع کم خونی هیپوکروم میکروسیتیک هستند. افتراق این دو علت در تصمیم گیری درمانی برای فرد حامله تاثیر بسزائی دارد. هموگلوبین (HbA۲) بالاتر از ۳/۵% به نفع بتا تالاسمی مینور است. از مواردی که HbA۲ منفی کاذب می شود آنمی فقر آهن است. از آنجا که کم خونی فقرآهن در حاملگی امر شایعی است افتراق این دو نوع کم خونی از یکدیگر مشکل می شود. محققین درصدد برآمدند با حذف متغیرهای فقرآهن و اسید فولیک، اثر مستقل حاملگی را بر معیارهای تشخیص افتراقی این دو نوع کم خونی بیابند و راهی برای تشخیص و درمان ارائه دهند.
جعفر اصلانی، مصطفی قانعی، لیلا خسروی،
دوره ۶۰، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۸۱ )
چکیده
مقدمه: تماس شغلی با ذرات کربن-سیلیس و کوارتز عامل شناخته شده برای ایجاد آنتراکوزیس در برونش می باشد. مواردی از آنتراکوزیس در برونکوسکوپی مشاهده گردیده که هیچ سابقه تماس شغلی نداشتند و در بعضی موارد مشخص گردید عفونت با مایکروباکتریوم توبرکلوزیس در این بیماران وجود دارد.
مواد و روشها: در یک مطالعه آینده نگر در طی سالهای ۱۳۷۸ لغایت ۱۳۸۰ از ۹۱۹ برونکوسکوپی بعمل آمده در بخش برونکوسکوپی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله الاعظم (عج) تعداد ۹۶ بیمار که یافته های منطبق بر آنتراکوزیس داشتند انتخاب شدند.
یافته ها: از این تعداد ۲۶ (۲۷%) بیمار در اسمیر و یا کشت ترشحات ریه مایکوباکتریوم توبرکلوزیس رشد کرد که از این ۲۶ نفر تنها ۸ (۸%) نفر سابقه شغلی مثبت داشتند. در مابقی بیماران ۴۱ بیمار هیچ گونه سابقه شغلی نداشتند و ۲۹ بیمار نیز سابقه شغلی داشتند.
نتیجه گیری و توصیه ها: یافته های فوق به نفع همراهی قوی توبرکلوزیس و آنتراکوزیس ریوی می باشد. مطالعات تکمیلی جهت مشخص نمودن ارتباط اتیولوژیک این دو مورد نیاز است.
محمدرضا قانع، احسان صبوری، امین صبوری،
دوره ۶۹، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۰ )
چکیده
زمینه و هدف: پنوموتوراکس از مشکلات بالقوه تهدید کننده حیات بهخصوص در بیماران با مشکلات زمینهای همراه است. در این مطالعه قصد داریم میزان صحت تشخیصی پزشکان عمومی و متخصصین اورژانس در تشخیص رادیوگرافی قفسه صدری بیماران مشکوک به پنوموتوراکس ایاتروژنیک در بخش اورژانس را مورد بررسی قرار دهیم. روش بررسی: مطالعه حاضر بر روی عکسهای رادیوگرافیک ۱۰۰ بیمار مراجعهکننده به بیمارستان شهید چمران تهران در طی سالهای ۹۰-۱۳۸۸ که تحت کاتتریزاسیون ورید مرکزی فوقانی قرار گرفتهاند انجام شده است. یافتهها: از کل (۵۰۰ کلیشه نفر) گرافیهای قفسه صدری ۸/۹۶% (معادل ۴۸۴ کلیشه نفر) توسط پزشک عمومی و ۴/۹۹% (معادل ۴۹۷ کلیشه نفر) توسط پزشک متخصص درست تشخیص داده شده است (۰۰۰۱/۰P<). هیچ یک از متغیرهای زمینهای بر روی صحت تشخیصی تاثیرگذار نبودهاند (۰۵/۰P>). نتیجهگیری: صحت تشخیصی در پزشکان متخصص به وضوح بالاتر از پزشکان عمومی است لیکن میزان صحت تشخیصی در دو گروه پزشکان بالاتر از مقادیر در مطالعات مشابه است که این اختلاف میتواند به علت آموزشهای داده شده در بخش اورژانس باشد.
پوریا مشاطهگان، محمد رضا قانع، علی بهرامیفر، مهدی راعی،
دوره ۸۲، شماره ۶ - ( شهریور ۱۴۰۳ )
چکیده
زمینه و هدف: اینتوباسیون معمولاً در شرایط اورژانسی یا پیش از عمل جراحی انجام میشود و فشار کاف لوله تراشه باید بهطور منظم کنترل شود. فشار کاف بالای ۲۰ تا ۳۰ سانتیمتر آب باید حفظ شود، فشار بیش از حد میتواند منجر به آسیب و نکروز دیواره نای و فشار ناکافی منجر به نشت هوا و ترشحات شود که خطر پنومونی آسپیراسیون را افزایش میدهد. هدف این مطالعه مقایسه فشار کاف لوله تراشه پرشده با لیدوکائین قلیایی و هوا از نظر عوارض پس از اکستوباسیون و تغییرات فشار کافها است.
روش بررسی: این مطالعه بهصورت کوهورت آیندهنگر برروی بیمارانی که در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان بقیهالله الاعظم تهران از اردیبهشت تا بهمن ۱۴۰۲ بستری شده و تحت اینتوباسیون در این بخش قرار گرفته و شرایط ورود به مطالعه را داشتهاند صورت گرفت. فشار کاف لوله تراشه در ۶۲ بیمار در زمانهای ۳۰، ۶۰، ۱۲۰ دقیقه، شش ساعت و ۲۴ ساعت پس از اینتوباسیون با استفاده از دستگاه مانومتر اندازهگیری شد. بیماران به دو گروه تقسیم شدند: گروه "هوا" با کاف پرشده با هوا و گروه "لیدوکائین" با کاف پرشده با ۲% لیدوکائین. عوارضی مانند گلودرد، خشونت صدا و سرفه پس از اکستوباسیون و ۲۴ ساعت بعد بررسی شد. همچنین جابجایی لوله تراشه کنترل شد.
یافتهها: فشار کاف لوله تراشه پرشده با لیدوکائین بهطور معناداری کمتر از کاف پرشده با هوا بود (۰۰۱/۰P=). بروز گلودرد، سرفه و خشونت صدا پس از اکستوباسیون نیز در گروه لیدوکائین بهطور معناداری کمتر بود (۰۰۱/۰P=).
نتیجهگیری: کافهای لوله تراشه پرشده با لیدوکائین قلیایی از فشار بالای کاف جلوگیری کرده و عوارض اینتوباسیون مانند گلودرد را کاهش میدهند. بهنظر میرسد کافهای پرشده با لیدوکائین قلیایی ایمنتر از کافهای پرشده با هوا هستند.