جستجو در مقالات منتشر شده


7 نتیجه برای لسانی

محمدحسین اردوبادی، محمود لسانی،
دوره 22، شماره 8 - ( 1-1344 )
چکیده

در این مقاله شرح حال دو بیمار مبتلا به پلاگر بطور نمونه ذکر شده و علائم مهم بیماری مورد بحث قرار گرفته است و در این باب آنچه مصنفین از مشاهده نظایر آن در سایر نقاط دنیا ذکر کرده اند با آنچه ما در کشورمان دیده ایم مقایسه شده است مخصوصاً توجه همکاران جوان به اشکال خفیف بیماری که بسیار شایع به نظر می رسد جلب گردیده است.
مآخذ مربوط به این مقاله در آرشیو مجله محفوظ است.


محمدحسین اردوبادی، محمود لسانی،
دوره 23، شماره 6 - ( 2-1344 )
چکیده

در این مقاله شرح حال یک بیمار مبتلا به لوسمی میلوئید با ضایعات استخوانی بررسی شده است. ضایعات استخوانی در زائده های عرضی مهره های گردنی هفتم و هشتم و اولین مهره پشتی و انتهای خلفی دنده وجود داشت و ایجاد سندرمی شبیه سندرم پانکوست کرده بود که معمولاً به علت تومور قله ریه است. به اضافه در این مقاله انتشارات پزشکی در مورد ضایعات استخوانی لوسمی میلوئید مورد بررسی واقع شده است.


محمد حسین اردوبادی، ناصر کمالیان، محمود لسانی،
دوره 26، شماره 2 - ( 2-1347 )
چکیده

در این مقاله شرح حال بیماری ذکر شده است که ضمن تابلوی مشخص نارسائی قلب مبتلا به لوسمی حاد بود. تشخیص نارسائی قلب بعلت ارتشاح لکوزی میوکارد داده شده که در کالبد گشائی تائید گردید. انتشارات پزشکی درباره ضایعات و علائم عوارض قلبی لوسمی حاد مورد بررسی قرار گرفته است و در پایان خلاصه ای از کلیه تظاهرات بالینی و رادیولوژی و الکتروکاردیوگرافی شرح داده شده است.


ناصر کمالیان، محمود لسانی،
دوره 27، شماره 8 - ( 1-1349 )
چکیده

 مورد معرفی زنی است 45 ساله که در اتوپسی وی هفت ناحیه تنگ اصلی در روده باریک و قسمت صعودی و عرضی روده بزرگ دیده شد. همچنین تعداد زیادی از تنگیهای خفیف تر بخصوص در روده بزرگ وجود داشت. بیمار به سل فیبروکازئیفیه قدیمی قله ریه راست و سل کازئیفیه عقده های لنفاوی مزانتریک مبتلا بوده و در امتحان هیستولوژی جداد روده در نواحی تنگ، ضایعات گرانولومی سلی مشاهده گردید.


محمود لسانی،
دوره 27، شماره 9 - ( 1-1349 )
چکیده

در این مقاله در باره پیدایش و سنتزومتابلیسم کائه کولامین‌ها و اثر آنها در روی مصرف اکسیژن و ریتم و کار قلب بحث شده است و سپس مواد ضدکاته کولامینی و انواع موجود آنها مورد مطالعه قرار گرفته است و در پایان اثر درمان‌کننده بتا آدرنولی تیک و موارد استفاده آنها در بیماری‌های قلبی مثل آنژین صدری و اریتمی و مکانیسم و راه تاثیر آنها شرح داده شده است.


محمود لسانی،
دوره 31، شماره 6 - ( 1-1353 )
چکیده

در این مقاله شرح حال جوانی 19 ساله گزارش شده است که با تزریق روزانه 5/12 گرم مسکن از نوع پیرازولون برای آرام کردن درد پهلو دچار کم خونی همولیتیک حاد خطرناک همراه با شوک شده بود و پس از تشخیص بیماری، پیرازولون از دستورات دارویی حذف و با ترانسفوزیون خون و گلبول شسته شده تحت درمان قرار گرفت و با بهبودی کامل از بیمارستان مرخص شد.


مریم رزاقی‌آذر، مینا سپهران، بهاره لسانی گویا،
دوره 81، شماره 3 - ( خرداد 1402 )
چکیده

زمینه و هدف: کم‌کاری مادرزادی تیرویید یکی از شایعترین علل قابل‌پیشگیری عقب‌افتادگی ذهنی در دنیا است. این مطالعه با هدف بررسی حساسیت و ویژگی آزمایش غربالگری با کاغذ فیلتر در تشخیص کم‌کاری مادرزادی تیرویید انجام شده است.
روش بررسی: این مطالعه به‌صورت مقطعی و از نوع توصیفی-تحلیلی می‌باشد که برروی اطلاعات مربوط به      2739 نوزاد که در طول برنامه غربالگری کم‌کاری مادرزادی تیرویید در طی سال‌های 1393-1390 در مراکز بهداشتی درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران (غرب تهران) فراخوان شده بودند، انجام شد. داده‌ها پس از جمع‌آوری وارد SPSS software, version 21 (SPSS Inc., Chicago, IL, USA) شد. از منحنی (Receiver operating characteristic, ROC) جهت تعیین TSH cut off point (حدتمایز TSH) با نمونه‌گیری روی کاغذ فیلتر و تعیین حساسیت و ویژگی آن استفاده شد.
یافته‌ها: در این مطالعه میزان فراخوان 4/5% و شیوع هایپوتیروییدی سه در 1000 نوزاد بود. در میان نوزادان هایپوتیرویید 1/51% پسر و 9/48% دختر بودند که تفاوت آماری معناداری مشاهده نشد. بین ابتلا به بیماری و میانگین سطح TSH غربالگری در فصل‌های مختلف، تفاوت آماری معناداری مشاهده نشد. شدت همبستگی بین سطح TSH سرم و TSH کاغذ فیلتر با ضریب همبستگی (379/0r=) در حد متوسط بود و از نظر آماری معنادار بود (05/0P<). براساس منحنی ROC، نقطه برش تعیین‌شده جهت فراخوان mIU/L 5/6 با حساسیت (777/0-771/0)5/77 و ویژگی (585/0-575/0)58% و سطح زیر منحنی 74/0 به‌دست آمد.
نتیجه‌گیری: براساس یافته‌های مطالعه با توجه به حساسیت و ویژگی کیت‌های موجود در کشور و اهمیت تشخیص زودرس نوزادان با هایپوتیروییدی مادرزادی، Cut off point فعلی منطقی و قابل‌قبول است.

 

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb