جستجو در مقالات منتشر شده


55 نتیجه برای مالی

صادق پیروز عزیزی، ناصر کمالیان،
دوره 24، شماره 4 - ( 2-1345 )
چکیده


ناصر کمالیان، عماد وقار، محمدعلی نیکخو،
دوره 24، شماره 9 - ( 1-1346 )
چکیده

یک مورد توکسمی حاملگی در زن چند زای 39 ساله دیده شد که بلافاصله بعد از زایمان عارض گشته و منجر به مرگ بیمار گشته است از نظر بالینی با علائم خیز، آنوری والیگوری، سقوط فشار خون. حالت نیمه اغماء ، خونریزی ته چشم، کبد بزرگ و دردناک و افزایش اوره و پتاسیم خون همراه بوده است. در اتوپسی کلیه ها بزرگ و خیزدار بوده از نظر میکروسکوپی در گلمرولها خیز بین کاپیلیر، فشردگی کاپیلرها و افزایش ضخامت مامبران بازال آنها همراه خیز انترستیس و دژنرسانس ابری و هیالن اپی تلیوم در لوله های درهم پیچیده نشان داده شده است. در کبد کانونهای نکروز و خونریزی دیده شد.


صادق مختارزاده، امیر عرفانی، ناصر کمالیان،
دوره 25، شماره 5 - ( 2-1346 )
چکیده


ناصر کمالیان،
دوره 25، شماره 6 - ( 2-1346 )
چکیده


علی اکبر هنجنی، بیژن نیک اختر، ناصر کمالیان، علیرضا حلمی،
دوره 26، شماره 2 - ( 2-1347 )
چکیده


محمد حسین اردوبادی، ناصر کمالیان، محمود لسانی،
دوره 26، شماره 2 - ( 2-1347 )
چکیده

در این مقاله شرح حال بیماری ذکر شده است که ضمن تابلوی مشخص نارسائی قلب مبتلا به لوسمی حاد بود. تشخیص نارسائی قلب بعلت ارتشاح لکوزی میوکارد داده شده که در کالبد گشائی تائید گردید. انتشارات پزشکی درباره ضایعات و علائم عوارض قلبی لوسمی حاد مورد بررسی قرار گرفته است و در پایان خلاصه ای از کلیه تظاهرات بالینی و رادیولوژی و الکتروکاردیوگرافی شرح داده شده است.


ناصر کمالیان، فیروز بهشتی،
دوره 26، شماره 4 - ( 2-1347 )
چکیده

فیبروالاستوز آندوکارد نوعی بیماری قلبی است، که با پرولیفراسیون نسج الاستیک و کلاژن آندوکارد مشخص می شود. علت قطعی بیماری معلوم نیست. به نظر می رسد که عیب ذاتی در پیدایش بیماری رل مهم و اصلی داشته و شاید سایر عوامل نظیر آنوکسی و انسداد عروق لنفاتیک و خونی نقش ثانوی داشته باشد.
نویسندگان در بررسی 1313 مورد اتوپسی کودک تا 16 ساله، که بین سالهای 44-1335 در بیمارستانهای دانشکده پزشکی تهران انجام شده، به چهار مورد از این بیماری برخورد کرده اند. نسبت بروز بیماری در جنس مذکر و مؤنث برابر هم و حداکثر سن مبتلایان سه سال، حداقل سه روز و سن متوسط تقریباً 5/1 سال بوده است. در سه مورد نارسائی دریچه میترال وجود داشته و در یک مورد (کودک سه روزه) این نارسائی دیده نشد. علاوه بر نارسائی، تنگی دریچه میترال که کیفیت نادری است، در یک مورد نیز مشاهده گردید. در یک مورد (مورد دوم) باز بودن مجرای شریانی و سوراخ بوتال و در مورد دیگر ( مورد سوم) دولتی بودن دریچه شریان ریوی یافت شده است. سابقه عفونت داخل رحمی در هیچ مورد ذکر نگردیده و علائم بالینی بطور کلی شامل علائم نارسائی قلب و عفونت ریوی بوده است.


علی اکبر هنجنی، بیژن نیک اختر، ناصر کمالیان، علیرضا حلمی،
دوره 26، شماره 7 - ( 1-1348 )
چکیده

بیماری که در فوق شرح آن گذشت جوان 12 ساله ایست که به علت تب شش ساله درد مفاصل - سندرم نفروتیک و آمیلوئیدوز کلیه به ما مراجعه و پس از بررسی کامل از نتایج آزمایشگاهی به تشخیص تب مدیترانه ای فامیلیال که یک بیماری مزمن پیش رونده با علت نا معلوم و سیر طولانی است که معمولاً به آمیلوز کلیه منجر می شود پی بردیم.این بیماری برای اولین بار در ایران گزارش می شود و چون تا کنون اکثراً در نژاد یهود دیده شده و اخیراً نیز در آمریکای جنوبی تعدادی از بیماران غیر یهودی نیز تشخیص داده شده ، برای اولین بار در دنیا نیز از طرف ما به عنوان اولین بیمار مسلمان مبتلا به تب پریودیک یا تب مدیترانه ای فامیلیال گزارش می شود. عین این شرح حال به تائید محققین انگلیسی و اسرائیلی نیز رسیده جزو 382 گزارش این بیماری در دنیا در دایره المعارف اسرائیل ثبت گردیده است.


ناصر کمالیان، محمود لسانی،
دوره 27، شماره 8 - ( 1-1349 )
چکیده

 مورد معرفی زنی است 45 ساله که در اتوپسی وی هفت ناحیه تنگ اصلی در روده باریک و قسمت صعودی و عرضی روده بزرگ دیده شد. همچنین تعداد زیادی از تنگیهای خفیف تر بخصوص در روده بزرگ وجود داشت. بیمار به سل فیبروکازئیفیه قدیمی قله ریه راست و سل کازئیفیه عقده های لنفاوی مزانتریک مبتلا بوده و در امتحان هیستولوژی جداد روده در نواحی تنگ، ضایعات گرانولومی سلی مشاهده گردید.


رضا جمالیان، محمد علی مولوی، علیرضا یلدا، محمد حسین نصیرزاده،
دوره 32، شماره 3 - ( 2-1353 )
چکیده

2 خانم جوان که مبتلا به لنفادنوپاتی ژنرالیزه بوده و با توجه به نتایج مثبت ایمونوفلوئورسانس و آگلودیناسیون به توکسوپلاسموز مشکوک شده و با جدا کردن سوش توکسوپلاسما گوندئی از مغز موش هایی که با تلقیح غدد لنفاوی بیماران فوق به محوطه صفاقی آنها آلوده شده بودند معرفی شدند.بیماران ما با دختر جوان دیگری که توسط آقایان دکتر قربانی و سمیعی مورد مطالعه قرار گرفته اند در ایران اولین بیمارانی هستند که با جدا کردن سوش از بافتهای آنها پس از تلقیح به حیوان تشخیص نهایی داده شده است.بهترین روش برای تشخیص توکسوپلاسموز پس از انجام تست های ایمونولوژیک وسرولوژیک و اشکال همراه با آدنوپاتیل جدا کردن انگل می باشد.


ناصر کمالیان،
دوره 32، شماره 9 - ( 7-1354 )
چکیده

در یک زن 43 ساله مبتلا به آمیلوئیدوز اولیه که در تابلوی نارسایی پیشرفته قلب و کلیه درگذشته است در اتویسی رسوب آمیلوئید در جدار عروق کوچک و انترستیس بافتهای همبندی سراسر بدن وجود داشت. همچنین گرفتاری در قلب ، کلیه ها، طحال، غدد بزاقی تحت فکی ، روده ها، زبان، لنگچه و حالب ها و غدد پاراتیروئید به درجات پیشرفته مشاهده گردید. در اعضای دیگر مانند ریه ها، کبد، غدد سورنال، تیروئید و هیپوفیز تنها جدار عروق گرفتار بود. علاوه بر این همراه گرفتاری قلب ترومبوز ضمائم دهلیزی دو طرف و ثانوی به ابتلای شدید کلیه ها ترومبوز تنه اصلی هر دو ورید کلیوی با گرفتاری انشعابات وریدی داخل کلیه تا وریدهای سقف هرمها و انشعابات بین گلمرولی وجود داشت. مکانیسم پیدایش نارسایی قلب و علل بروز ترومبوز ورید کلیوی در گرفتاری این اعضا به آمیلوئیدوز مورد بحث قرار گرفت. همچنین نتیجه بررسی نوشتجات طبی درباره طرح انتشار ضایعات ناشی از آمیلوئیدوز اولیه و شیوع عارضه ترومبوز ورید کلیوی در این بیمار شرح داده شده است.


کمالیان،
دوره 33، شماره 7 - ( 1-1355 )
چکیده


رضا جمالیان،
دوره 35، شماره 1 - ( 2-1356 )
چکیده


جواد غفورزاده، ناصر کمالیان،
دوره 35، شماره 9 - ( 1-1357 )
چکیده

یک مورد سیست آدنوفیبروم دو طرفه تخمدان در یک زن 52 ساله دیده شده است. سیست آدنوفیبروم تخمدان توموری است خوش خیم که از پرولیفراسیون اپی تلیوم سطحی و استرومای قشر تخمدان بوجود می آید. عناصر اپی تلیال تومور چون از پوشش سلومیک اولیه مشتق می گردد ممکن است که اپی تلیوم لوله رحمی ، آندومتر یا گردن رحم شباهت داشته باشد. در این مقاله علاوه بر گزارش مورد فوق به طور کلی سیست آدنوفیبروم تخمدان از نظر شیوع بالینی و پاتولوژی و پاتوژنی از روی نوشتجات طبی مورد بررسی قرار گرفته است.


ناصر سیم فروش، منصور جمالی،
دوره 37، شماره 5 - ( 1-1360 )
چکیده

با توجه به نتایج بالا به خصوص توجه به سن بیمارانی که تحت عمل جراحی قرار گرفته اند مرگ و میر پائین و عوارض ناچیز و قابل کنترل، کوتاه بودن مدت بستری و در نتیجه کمک به اقتصاد و توجه به نتایج آسیب شناسی پیشنهاد می شود:1- هر چه زودتر مراکز انجام این عمل در مراکز آموزشی اورولوژی گسترش یافته و مهارت در این رشته زیر نظر متخصصین مجرب افزایش یابد. هر رزیدنت این رشته وقتی می تواند اقدام به انجام عمل T.U.R بنماید که حداقل 100 مورد آن را زیر نظر استاد مربوطه انجام داده باشد.2- به تدریج که مهارت جراحان متخصص اورولوژی در انجام این عمل افزایش می یابد تدریجاً تعداد بیشتری از اعمال پروستات به طریقه رزکسیون الکتریکی از مجرای ادرار (T.U.R) انجام شود.3- با تداوم و پشتکار به راحتی می توان 80% پروستاتها را به طریقه فوق عمل نمود و تدریجاً اندازه و وزن پروستات مانعی برای جراح نخواهد بود.4- عوارض و مرگ و میر ناشی از این طریقه عمل در شرایط مساوی باید کمتر از عمل باز باشد.5- با توجه به نتایج آسیب شناسی تاکید می شود که در تمام اعمال پروستات آزمایش آسیب شناسی با دقت زیاد و روی قطعات متعدد انجام شود. در مواردی که در معاینه مقعدی کوچکترین سفتی حس می شود بیوپسی از طریقه پرینه با سوزن مخصوص الزامی است اعم از این که بیمار علامت بالینی داشته یا نداشته باشد.


سید نعمت الله آقائی میبدی، وهاب فطورچی، ناصر کمالیان،
دوره 38، شماره 1 - ( 1-1361 )
چکیده

دو بیمار که دچار میکزدم مادرزادی بوده، تحت درمان ناقص هورمون تیروئید برای مدت مدید قرار گرفته اند، گزارش می گردند:در هر دو بیمار تومور هیپوفیز ایجاد شده بود و در هر دو بیمار هورمون تیروتروپ (TSH) خون افزایش فوق العاده ائی داشت. یکی از بیماران در اغمای میکزدمی فوت کرد و تومور بزرگی بوزن 20 گرم هنگام اتوپسی در هیپوفیز بیمار یافت شد، با متدایمونوپراکسید از مقادیر زیاد TSH در سلول های تومورال یافت شد، بیمار دیگر با علائم ازدیاد فشار داخل جمجمه تحت عمل هیپوفیزکتومی قرار گرفت و آدنوم هیپوفیز مشابهی خارج گردید، تومور هیپوفیز این دو بیمار گزارشات قبلی ایجاد آدنوم هیپوفیز در اثر تحریک مداوم سلولهای مولد TSH در هیپوتیروئیدیسم را تائید می کند.


منصور جمالی، فریبا شاه نظری،
دوره 44، شماره 2 - ( 1-1369 )
چکیده

مرد 66 ساله ای به دلیل احساس پری در ناحیه رکتوم با خروج ترشحات چرکی از اطراف مقعد به بخش جراحی مراجعه نموده و با تشخیص فیستول آنال بستری و تحت عمل جراحی قرار می گیرد. توده ارسالی به بخش آسیب شناسی مورد بررسی قرار گرفته تشخیص( TAILGUT CYST) داده شد. کیستهای رترورکتال بسیار نادر بوده تا کنون 81 مورد در لیتراتور گزارش شده است به همین دلیل در مورد تعریف و نامگذاری این کیستهای هنوز اشکالاتی وجود دارد ، ممکن است برخی از این ضایعات تحت عنوان تراتوما ، کیست درموئید و غیره معرفی شده با شند ، منشا این ضایعه از بقایای جنینی روده اولیه است که باقی مانده و تشکیل کیست میدهد.
محمود معتمدی، منصور جمالی زواره ای،
دوره 51، شماره 2 - ( 2-1372 )
چکیده

سابق بر این، درمان سارکومهای استخوانی رادیوتراپی به میزان 4000-2000 راد (rad) اشعه بود که این روش درمان بخاطر عوارضی که دربرداشت از طرفداران آن کاسته شد. بعد از اینکه درمان را با رادیوتراپی شروع می کردند حدود 5/5-2/5 سانتی متر بالای محل ابتلا عضو را قطع می کردند و سپس رادیوتراپی را ادامه می دادند. با این روش درمانی شانس زنده ماندن بعضی از سارکومها مانند استئوسارکوم بعد از دو سال به میزان کمتر از 20% بوده است (ولی در بعضی از تومورهای استخوانی مدت زنده ماندن بیشتر می باشد). با پیشرفت علم پزشکی درمان جدیدی برای سارکومهای استخوانی پیشنهاد گردید و آن عبارت بود از شیمی درمانی بطوریکه در ابتدا بیمار را بمدت حداقل 4-2 هفته شیمی درمانی کرده و سپس عضو را قطع می کردند که با این شیوه درمانی شانس زنده ماندن را از 77-52% بمدت پنج سال رسانیده اند و امروزه در بسیاری از کشورهای جهان بویژه آمریکا، اروپا و ژاپن از این روش درمانی پیروی می کنند. در حال حاضر درمان جدیدتری برای سارکومهای استخوانی ارائه شده است و آن عمل limb salvage می باشد. شانس زنده ماندن بیمارانی که مورد مطالعه و درمان مذکور قرار گرفتند در کندروسارکوم چهار سال می باشد که با مقایسه با شانس زنده ماندن گزارش شده از مراکز دیگر تقریبا برابری می کند، ولی عود آن کمی بیشتر از آن مراکز می باشد؛ شانس زنده ماندن بیماران مبتلا به استئوسارکوم بیشتر از دو سال است و در ضمن معلوم شده که از نظر سنی دخترها دو سال زودتر از پسرها به استئوسارکوم مبتلا می شوند و در افراد بلند قد نیز استئوسارکوم شایعتر است. در giant cell tumor (غده با سلولهای غول آسا) شانس زنده ماندن بیشتر از استئوسارکوم بوده است بطوریکه برای بیماری که دچار این عارضه در ناحیه زانو بود عمل فیوژن (Fusion) بعد از برداشتن کامل تومور انجام شد و اکنون که پنج سال از عمل او می گذرد هنوز عود و متاستاز ریوی در وی مشاهده نشده است.


منصور جمالی زواره ای، سیدحسین احمدی،
دوره 52، شماره 1 - ( 1-1373 )
چکیده

خانم 30 ساله ای بعلت تنگی نفس، تاکیکاردی و احساس درد مبهم در پشت جناغ با سابقه یکساله مراجعه نموده است. در الکتروکاردیوگرافی و اکوکاردیوگرافی تشخیص پریکاردیال افیوژن داده شد و با این تشخیص بیمار تحت عمل جراحی قرار گرفت. در هنگام عمل توده بزرگی در محل تیموس وجود داشت که به نسوج اطراف چسبندگی و یا تهاجم نداشت که در پاتولوژی تیمولیپوما گزارش گردید.


باقر مینائی زنگی، منصور جمالی زواره ای، مجتبی رضازاده، شمس شریعت تربقان،
دوره 52، شماره 3 - ( 2-1373 )
چکیده

یکی از سلولهای تشکیل دهنده دیواره سینوزوئید کبد سلول Ito می باشد. این سلول به دنبال افزایش چربی پلاسما، حاصل از رژیم غذایی توام با روغن ذرت 10% و روغن ماهی 10% آسیب می بیند. این آسیب که به صورت تجمع داخل سلولی چربی است، می تواند نشان دهنده آزار در بافت کبد باشد.



صفحه 1 از 3    
اولین
قبلی
1
 

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb