جستجو در مقالات منتشر شده


7 نتیجه برای مبرهن

حسام الدین مبرهن، محمود حق شناس، هوشیدر آگاهی،
دوره 23، شماره 2 - ( 2-1344 )
چکیده


غلامرضا شیخ، حسام الدین مبرهن،
دوره 24، شماره 6 - ( 2-1345 )
چکیده

1- یک مورد تترالوژی آتیپیک با انسداد زیر ناحیه قیفی شکل شرح داده شد.
2- آژیوکاردیوگرافی و کاتاتریسم بخوبی ماهیت ضایعه را نشان می دهند.
3- بحث درباره انواع تنگی های قسمت خروجی بطن راست و مطالعه لیتراتور انجام گرفت.


حسام الدین مبرهن،
دوره 26، شماره 1 - ( 2-1347 )
چکیده


نورالدین هادوی، علی اکبر هنجنی، بیژن نیک اختر، منوچهر سهائی، فریدون علوی، محمد علی ناصر قدسی، حسام الدین مبرهن، انوشیروان نظری، قاسم شفیع زاده،
دوره 26، شماره 4 - ( 2-1347 )
چکیده

مطالعه داروهای ایمونوسوپرسیو immuno suppressive و روش های دیگر جلوگیری از پدیده عدم تحمل پیوند کلیه در سالهای اخیر مورد توجه محافل تحقیقاتی پیوند کلیه در ایالات متحده امریکا قرار گرفته است، این مطالعات که خلاصه آن بر روی 110 بیمار مطالعه شده است نشان میدهد که هنوز بهترین داروی ایمونوسوپرسیو در جلوگیری از پدیده عدم تحمل پیوند کلیه asathioprine و کورتیکو استروئیدها در درجه اول، کبالت ترابی در درجه دوم و برداشتن طحال و تخلیه لنف کانال توراسیک و تابانیدن اشعه x به مناطق لنف سازی بدن در درجه سوم اهمیت قرار دارد بنابراین چون پیوند کلیه از مراحل تحقیقاتی خود خارج شده و بمرحله عمل رسیده است لذا جا دارد این طریقه درمانی را تعمیم داد تا شاید بدین وسیله توان نیاز بیماران کلیوی را در آینده اجابت نمود.


حسام الدین مبرهن، اسمعیل فرهنگی،
دوره 26، شماره 10 - ( 1-1348 )
چکیده

- سیستم Rh در کمال پیشرفت بوده و دانستنیهای زیادی به دست داده است که برخی اصلاح دانسته های کلاسیک را شامل می شود و بعضی دیگر موجب می شوند که با دید تازه ای به آن بنگریم. در این مقاله به شرح دو سیستم توارثی مستقل که به صورت آنتی ژن های Rh و L.w نمایانده شده و به وسیله دو نوع آنتی کور کاملاً متفاوت شناخته می شوند پرداخته شده است:اول - هتروآنتی کورهائیکه بوسیله ایمن ساختن خرگوش و یا خوکچه هندی بر ضد گویچه های   سرخ میمون رزوس بوجود می آیند ( آنتی کورهای ضد  )دوم  - آنتی کورهائیکه که بر اثر ایزوایمونیزاسیون افراد انسانی بدنبال بارداری و یا در نتیجه انتقال خون ، حاصل می شوند (آنتی کورهای ضد Rh ).آنتی ژن های Rh و L.w یکی نبوده بلکه بوسیله دو سیستم توارثی مستقل از یکدیگر که مشترکاً عمل می کنند بوجود آمده و کشف آنها مدیون کارهای لوین و همکارانش می باشد.


حسام الدین مبرهن، پرویز میر هادی،
دوره 29، شماره 4 - ( 2-1350 )
چکیده


محمد مهدی سلطان دلال، سلین تلفیان، مسعود حاجیا، عنایت کلانتر، علیرضا دولت یار دهخوارقانی، عباس رحیمی فروشانی، قمرتاج خان بابایی، ماندانا مبرهن، مرجان فرزامی،
دوره 72، شماره 2 - ( اردیبهشت 1393 )
چکیده

زمینه و هدف: کمپلکس بورخولدریا سپاسیه یکی از عوامل مهم عفونت‌های جدی در بیماران مبتلا به فیبروز سیستیک است. هدف از این مطالعه، ژنوتایپینگ گونه‌های بورخولدریا سپاسیه در بیماران سیستیک فیبروزیس به روش Pulsed-Field Gel Electrophoresis (PFGE) و نسبت تنوع گونه‌های کمپلکس بورخولدریا سپاسیه جدا شده از نمونه‌های بالینی بود. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی، طی 12 ماه در سال 91-1390، 100 نمونه ترشحات ریوی از بیماران سیستیک فیبروزیس مراجعه‌کننده به بیمارستان مسیح دانشوری جمع‌آوری شد. پس از تلقیح نمونه‌ها بر روی محیط کشت Burkholderia Cepacia Selective Agar (BCSA) و انکوباسیون، کلنی‌های مشکوک جدا و با استفاده از تست‌های بیوشیمیایی و فنوتیپی شناسایی شدند. به منظور تایید بیش‌تر با روش لیز قلیایی، DNA باکتری استخراج و با Polymerase Chain Reaction (PCR) و بررسی ژن recA انجام شد. به منظور شناسایی پُلی‌مورفیسم و تنوع تایپی سویه‌های جدا شده بورخولدریا سپاسیه از الکتروفورز ضربان متناوب (PFGE) با استفاده از آنزیم با طیف اثر محدود (XbaI و SpeI) نیز استفاده شد. یافته‌ها: از 100 نمونه مورد بررسی، پنج ایزوله به‌عنوان بورخولدریا سپاسیه شناسایی گردید. اطلاعات به‌دست آمده در الکتروفورز محصولات PCR و مقایسه باندهای ایجاد شده در نمونه‌های بیماران با سوش استاندارد ATCC 25416 بورخولدریا سپاسیه و مقایسه و آنالیز باندهای PFGE با سایز مارکر باکتری Salmonella choleraesuis سروتایپ Braenderup سویۀH9812 ، یکسان بود. نتیجه‌گیری: وجود الگوی پالس تایپ مشابه در طول مطالعه موید این فرضیه است که عامل شناسایی شده در این مطالعه از یک منبع منتشر شده باشد. بنابراین فرضیه انتقال ارگانیسم فرد به فرد رد و ضرورت دارد که در مطالعات بعدی از منابع محیطی نمونه‌برداری شود.

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb