جستجو در مقالات منتشر شده


6 نتیجه برای مجاهد

حسین سعیدی نژاد، سیروس سیدالمجاهدین، رضا نعنائیان،
دوره 33، شماره 3 - ( 8-1354 )
چکیده

در این مقاله ضمن بررسی پرونده 500 بیمار مبتلا به کانسر مثانه در بخش رادیو تراپی مرکز پزشکی ثریا دانشگاه اصفهان در مورد اتیولژی- پاتوژنی- طبقه بندی- علائم کلینیکی درمان و بالاخره پیش آگهی این دسته ضایعات بحث شده است. باید در نظر داشت که متاسفانه ضایعات تومورال این دسته بیماران در هنگام مراجعه پیشرفته (76% درجه 3 و4) و با متاستازهای لنفاوی و یا ژنرالیزه همراه بوده است.82% بیماران با علامت هماتوری مراجعه و حداکثر ابتلا در سن 60-51 سال و بیشترین نوع تومور ترانزیشنل سل کار سینوما (66%) و بیشتر در کف مثانه (64%) بوده است.

 


سید محمد میردامادی، سیروس سیدالمجاهدین، حبیب اله ایرانپور، منصور مجاهدزاده،
دوره 33، شماره 5 - ( 8-1354 )
چکیده

ضمن مطالعه 14 ساله بر روی 21752 زایمان که در بیمارستانهای وابسته به داشکده پزشکی دانشگاه اصفهان صورت گرفته جمعا 704 زایمان بانمای سرین وجود داشته که در این مقاله تحت بررسی قرار می گیرد.در مطالعه انجام شده مشاهده گردید که شیوع نمای سرین 23/3% مجموع زایمانها را شامل شده و نوزادان نارس تقریبا 2 برابر بیشتر از نمای سر بوده و میزان مرگ و میر تصحیح نشده* در نوزادان 5 برابر بیشتر از نمای سر و میزان مرگ و میر تصحیح شده برای نوزادان نارس در نمای سرین 28 برابر نمای سر بوده است.میزان مرگ و میر تصحیح شده برای نوزادان رسیده که از راه واژن به دنیا آمده 71/1% بوده و 4/3% نوزادان ضایعات تروماتیک داشته و بطور کلی مرگ و میر زایمانی در نوزادانی که به وسیله سزارین به دنیا آمده اند کمترین ضریب را دارا بوده است.


منوچهر دانشگر، سیروس سیدالمجاهدین، سعید صفوی، شهزاد طوری،
دوره 33، شماره 6 - ( 8-1354 )
چکیده

در این مقاله ضمن یکسال مطالعه و بررسی 175 مورد تومور پلک و چشم که از مجموع پرونده هائی که طی 12 سال اخیر در مراکز چشم پزشکی ، پاتولوژی و رادیوتراپی دانشکده پزشکی دانشگاه اصفهان جمع آوری شده است ، در مورد تقسیم بندی پاتولوژی ، تظاهرات بالینی ، امکانات تشخیصی ، درمان و پیش آگهی تومور های بدخیم چشم بحث میشود .در این مطالعه ابتلاء قسمتهای خارجی کره چشم 5/73% بوده که شیوع بیشتری در پلک تحتانی داشته است . از تومورهای داخل چشمی (5/26% بقیه) 52% را رتینوبلاستوم تشکیل میدادند که حداکثر ابتلا در سن 5-3 سالگی بوده است .از آنجا که گروهی از بیماران هنگام مراجعه به مراکز درمانی ضایعه تومورال چشمی آنها پیشرفت زیاد داشته و همراه متاساز بوده و از طرفی در آن دسته بیماران که پی گیری بعلت عدم مراجعه امکان پذیر نبوده ، پیش آگهی مساعدی نداشته اند ،بطوریکه در مورد ریتنوپلاستوم سوروایوال 6 ماه تا 2 سال و در مورد ملانوم حداکثر 3 سال پس از تشخیص بوده است . اما در آن دسته از بیمارانی که با ضایعات تومرال پلک مراجعه و پس از درمان پیگیری و معالجه را دنبال کرده اند پیش آگهی خوب بوده بطوریکه 85% بهبودی دیده شده است .


رضا حکمت، محمد جواد مجاهدی، هابیل گریوانی،
دوره 65، شماره 13 - ( دوره 65، ویژه نامه شماره 1 1386 )
چکیده

اثر نوع بافر بر کیفیت و عوارض همودیالیز از مباحث مورد بحث در پزشکی می‌باشد. در این مطالعه تاثیر نوع بافر محلول همودیالیز، استات یا بی‌کربنات در کنترل فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و همچنین کفایت دیالیز بررسی شد.

روش بررسی: 26 نفر بیمار همودیالیزی مزمن در مرکز همودیالیز در دو ماه متوالی دی و بهمن 1382 به‌ترتیب با بافر بی‌کربنات و سپس استات دیالیز شدند و این افراد از نظر تاثیر نوع بافر در کنترل فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و کفایت دیالیز مقایسه گردیدند. نوع صافی و دستگاه دیالیز به‌کار رفته در هر دو ماه یکسان بود.

یافته‌ها: هر دو نوع بافر در کاهش فشار خون سیستولیک و دیستولیک موثر بودند، ولی میزان کاهش در فشار خون سیستولیک از نظر آماری با محلول بافر استات قابل ملاحظه‌تر بود (04/0p=). میزان نسبت کاهش اوره به‌عنوان شاخصی از کفایت همودیالیز، با هر دو نوع بافر به لحاظ آماری معنی‌دار بود، ولی تفاوتی در میزان نسبت کاهش اوره با مقایسه اثر نوع بافر، به‌دست نیامد.

نتیجه‌گیری: هر دو نوع بافر استات و بی‌کربنات در کاهش میزان فشار خون سیستولیک و دیاستولیک بیماران همودیالیزی مزمن موثر می‌باشند ولی میزان کاهش در فشار خون سیستولی با بافر استات چشمگیرتر و کفایت دیالیز با هر دو روش با یکدیگر قابل قیاس بوده و تفاوت آماری بارزی ندارند.


رضا حکمت، محمد جواد مجاهدی، حسن احمد نیا،
دوره 66، شماره 7 - ( 7-1387 )
چکیده

زمینه و هدف: ارجحیت نوع دیالیز خونی یا صفاقی یکی از موضوعات مهم مورد بحث در نفرولوژی است. در این تحقیق ما بعضی خصوصیات اپیدمیولوژیک بیماران همودیالیزی را با بیماران دیالیز صفاقی مقایسه کرده‌ایم.

روش بررسی: نتایج پروتکول تحقیقاتی پژوهشی "بررسی مشخصات اپیدمیولوژییک بیماران نارسایی مزمن کلیه منجر به دیالیز در استان خراسان" برای دستیابی به هر تفاوت آماری مشخص و معنی‌دار بین بیماران دیالیز صفاقی و همودیالیزها، استفاده شد.

یافته‌ها: تعداد بیماران تحت دیالیز مزمن در این تحقیق 836 نفر بوده است که 802 بیمار (9/95%) تحت همودیالیز مزمن و 34 نفر (1/4%) تحت دیالیز‌صفاقی قرار داشتند. در بررسی علل نارسایی‌کلیه منجر‌به دیالیز از 757 مورد بیمار همودیالیزی که شایع‌ترین علت فشارخون 244 مورد (2/32%) بوده و پس‌از آن دیابت‌قندی 169 مورد (3/22%)، علل ‌ناشناخته 148 مورد (6/19%‌)) بوده است. شایع‌ترین علت دیالیز در مورد دیالیز صفاقی گلومرولونفریت مزمن 11 مورد (4/32%) و پس‌از آن دیابت 9 مورد (5/26%) و در مرتبه سوم پس‌از آن علل ناشناخته چهار مورد (8/11%) می‌باشد. مقادیر متوسط هموگلوبین، کراتینین، کلسیم و فسفر برای بیماران همودیالیزی به‌ترتیب mg/dl 42/11، mg/dl 5/8، mg/dl 93/8، mg/dl 03/6 بود. در حالی‌که متوسط هموگلوبین، کراتینین، کلسیم و فسفر در بیماران دیالیز صفاقی به‌ترتیب برابر بود با mg/dl 2/11، mg/dl 52/8، mg/dl 41/9، mg/dl 40/5. در مقایسه متوسط سن، توزیع جنس، بیماران دیالیز صفاقی و همودیالیزی‌ها تفاوت آماری مشاهده نشد (05/0‍>p)

نتیجه‌گیری: تفاوت مشخص و معنی‌دار آماری بین میزان متوسط هموگلوبین، کراتینین، ‌کلسیم و فسفر بیماران، ‌همچنین متوسط سن و توزیع از نظر جنس و میزان شیوع HCV آنتی‌بادی و HbsAg در بین بیماران همودیالیزی و دیالیز صفاقی مشاهده نشد.


محمد مهدی مجاهد، مهدی عقیلی، علی کاظمیان، فرشید فرهان، شهرزاد ایزدی،
دوره 66، شماره 11 - ( 11-1387 )
چکیده

800x600 Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4 زمینه و هدف: موکوزیت و عوارض حاد دیگر ناشی‌از درمان کمورادیاسیون یکی‌از عوامل ناراحت‌کننده در بیماران با تومورهای سر و گردن می‌باشد. سیکلواکسیژناز- 2 (COX-2) به‌عنوان آنزیمی که در بافت‌های نرمال التهابی و تومورال فعالیت بیش از حدی دارد شناخته می‌شود. این مطالعه جهت ارزیابی یک مهارکنندۀ COX-2 در کاهش عوارض حاد درمان در بیماران مبتلا به سرطان‌های پیشرفته سر و گردن که تحت درمان با کمورادیاسیون قرار می‌گرفتند طراحی شده است.

روش بررسی: این مطالعه که به‌صورت یک کارآزمایی بالینی فاز III و به‌صورت دوسوکور در بیماران با موارد پیشرفته موضعی سرطان‌های سر و گردن انجام شده است به صورتی‌که درمان رادیوتراپی Gy70-60 و شیمی‌درمانی همزمان با سیس پلاتین هر سه هفته یا هفتگی برای آنها انجام شد. کپسول سلکوکسیب به‌صورت mg100 چهار بار در روز که از روز اول درمان به‌مدت هشت هفته برای گروه مورد و پلاسبو برای گروه شاهد ادامه می‌یافت.

یافته‌ها: در این مطالعه در کل 122 نفر (61 نفر در هر گروه) مورد بررسی قرار گرفته‌اند که 81 نفر مرد و 41 نفر زن بودند. در آزمون تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر مشاهده شد که هر دو گروه در طی زمان درمان دچار عوارض موکوزیت، ازوفاژیت و درماتیت و درد شده‌اند ولی به‌طور کاملاً معنی‌داری میزان افزایش درجه (Grade) هر یک از این عوارض در گروه پلاسبو بالاتر از گروه دارو بوده است (001/0p<). وزن در هر دو گروه در طی زمان به‌طور مشابهی کاهش یافته بود که البته در گروه پلاسبو میزان کاهش وزن به‌طور معنی‌داری بیشتر از گروه دارو بوده است (004/0p=). شاخص‌های خونی از قبیل فرمول شمارش خون و کراتینین خون در هر دو گروه کاهش یافته بود که تغییرات معنی‌داری نداشت.

نتیجه‌گیری: به‌نظر می‌رسد استفاده از یک مهارکننده انتخابی COX-2 که دارویی ارزان و کم‌خطر می‌باشد سبب کاهش عوارض حاد درمانی در بیمارانی مبتلا به سرطان پیشرفته سر و گردن که تحت کمورادیاسیون قرار می‌گیرند، خواهد شد.



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb