3 نتیجه برای محمدیها
بیوک فرور، حسن محمدیها،
دوره 21، شماره 2 - ( 1-1342 )
چکیده
138 مورد سنگهای ادراری در جریان سه سال از مهر ماه 1339 تا شهریور ماه 1342 در تهران مورد مطالعه قرار گرفته است. نسبت ترکیب شیمیایی این سنگها با آمارهای آمریکا و اروپای غربی مقایسه گردیده و نتیجه گرفته شده است که تعداد بیماران مبتلا به سنگهای اوراتی در ایران لااقل دو برابر کشورهای غربی بوده است. سن بیماران در این سری از 7 ماهگی تا 70 سالگی بوده است. مطالعه جالبی روی اطفال بعمل آمده و نشان داده است که غالب کودکان در ایران مبتلا به سنگ مجاری ادراری تحتانی (مثانه و اورتر) بوده و نوع آن اکثراً اورات خالص یا اورات مخلوط با عناصر دیگر بوده است.
آویتا مینوز و کمبود پروتئین نقش اصلی را در تشکیل سنگهای ادراری در اطفال در ایران دارا بوده و عفونت ادراری و موانع و انسدادهای تشریحی در اطفال کمتر مشاهده شده است.
امید نگارندگان این است که در آتیه همکاران دیگر دنباله این کار را گرفته و آمارهای مفصلتر و دقیقتری تهیه نمایند شاید بتوان برای جلوگیری از تشکیل سنگ های ادراری یا عود آنها اقدام مؤثرتری بعمل آورد.
عباس انصاری، حسن محمدیها، ناصر ملک نیا،
دوره 37، شماره 5 - ( 1-1360 )
چکیده
در پنج گروه افراد سالم و بیمار دیابتی چاق و لاغر ضمن انجام آزمایش تحمل گلوکز میزان انسولین ونوکلئوتیدهای حلقوی پلاسما اندازه گیری گردید. نتیجه مطالعات نشان داد که تغییرات نوکلئتیدها در دیابتی های لاغر- چاق هیپرانسولینمی و چاق هیپوانسولینمی متفاوت است و هر دسته درمان خاصی را اقتضا می کند.
مهدی نصرت آبادی، ناصر ملک نیا، سیاوش گرایش نژاد، حسن محمدیها،
دوره 37، شماره 9 - ( 2-1360 )
چکیده
اختلال در پذیرنده های انسولین موجب پیدایش بسیاری از بیماریهای انسان و حیوان می گردد. برای شناخت بهتر این پذیرنده که نتایج آن پیش گیری و درمان این اختلالات است در این تحقیق با روشهای مختلف کروماتوگرافی بر روی سلولز - DEAE رل فیلتراسیون و کروماتوگرافی بر اساس میل ترکیبی پذیرنده های انسولین خالص گردیدند. مشاهده گردید که 12 بار خلوص در روش کروماتوگرافی با سلولز - DEAE ، با بکار بردن روش کروماتوگرافی بر اساس میل ترکیبی به 1100 بار افزایش یافت - میزان دخول این پذیرنده ها در لیپوزوم با تهیه لیپوزوم از لسیتین - کلسترول و دی ستیل فسفات (10:2: 1) مورد مطالعه قرار گرفت و مشاهده گردید تا میزان 14% انسولین دارای ید رادیواکتیو میتواند وارد در لیپوزوم گردد. در تجربه دیگری که پذیرنده های انسولین بروش کروماتوگرافی سلولز - DEAE تا حدی خالص شده بودند حداکثر دخول انسولین 125I به لیپوزوم به 38% رسید. (غلظت پروتئین پذیرنده در این تحقیق 600 میکروگرم بود) بنابراین میزان دخول این پذیرنده ها 24% نشان داده شد.پذیرنده های انسولین خالص شده با روش کروماتوگرافی بر اساس میل ترکیبی، میزان دخول در لیپوزوم را تا 48% افزایش داد.