جستجو در مقالات منتشر شده


155 نتیجه برای محمدی

ا . سمیعی، ع . علیمحمدی،
دوره 19، شماره 2 - ( 2-1340 )
چکیده


ا . سمیعی، ع . علیمحمدی،
دوره 19، شماره 5 - ( 2-1340 )
چکیده


بیوک فرور، حسن محمدیها،
دوره 21، شماره 2 - ( 1-1342 )
چکیده

138 مورد سنگهای ادراری در جریان سه سال از مهر ماه 1339 تا شهریور ماه 1342 در تهران مورد مطالعه قرار گرفته است. نسبت ترکیب شیمیایی این سنگها با آمارهای آمریکا و اروپای غربی مقایسه گردیده و نتیجه گرفته شده است که تعداد بیماران مبتلا به سنگهای اوراتی در ایران لااقل دو برابر کشورهای غربی بوده است. سن بیماران در این سری از 7 ماهگی تا 70 سالگی بوده است. مطالعه جالبی روی اطفال بعمل آمده و نشان داده است که غالب کودکان در ایران مبتلا به سنگ مجاری ادراری تحتانی (مثانه و اورتر) بوده و نوع آن اکثراً اورات خالص یا اورات مخلوط با عناصر دیگر بوده است.
آویتا مینوز و کمبود پروتئین نقش اصلی را در تشکیل سنگهای ادراری در اطفال در ایران دارا بوده و عفونت ادراری و موانع و انسدادهای تشریحی در اطفال کمتر مشاهده شده است.
امید نگارندگان این است که در آتیه همکاران دیگر دنباله این کار را گرفته و آمارهای مفصلتر و دقیقتری تهیه نمایند شاید بتوان برای جلوگیری از تشکیل سنگ های ادراری یا عود آنها اقدام مؤثرتری بعمل آورد.


محمدیوسف تکشیان،
دوره 27، شماره 7 - ( 1-1349 )
چکیده

 هیپوفیزکتومی در سرطانهای غدد مترشحه داخلی که از نظر تروفیک به غده هیپوفیز بستگی دارند و علت رجحان آن بر آدرنالکتومی ذکر گردیده است. برتری ها و خطرات عمل از راه بینی و سینوس اسفنوئید برراههای داخل مغزی ذکر شده و همچنین روش عمل از راه تیغه بینی Trans septal sphenoidal ذکر شده است.دومریض مبتلا به متاستاز ستون فقرات، یکی زن مبتلا به سرطان پستان دیگری مرد مبتلا به سرطان پروستات که با وجود درمانهای ممکنه از درد زیاد رنج می بردند شرح داده شد و نتیجه هیپوفیزکتومی در آنها بررسی گردیده است.


محمدیوسف تکشیان،
دوره 27، شماره 8 - ( 1-1349 )
چکیده

 تشریح- بافت شناسی- فیزیولوژی گلوموس شرح داده شده است.سپس مورد استعمال گلومکتومی در آسم برونشیک و تاریخچه آن بررسی گردید و عوارض عمل وچند ملاحظه شخصی ذکر گردیده است .


حسن محمدی ها،
دوره 27، شماره 10 - ( 1-1349 )
چکیده

بیش از 600 نمونه سنگ ادراری آزمایش‌شده که اکثراً به روش کمی و آزمایش در قسمت اصلی سنگ انجام شده است. شکل ظاهری و خواص فیزیکی هر نمونه سنگ بررسی شده بطوری که بتوان از روی شکل تا حدودی از ترکیب سنگ اطلاع حاصل نمود. بیش از 50% سنگها ، سنگهای اکسالات کلسیم و 20% فسفاتهای مختلف، 15% اورات و اسیداوریک و بقیه سنگها شامل مخلوطی از فسفات اکسالات اورات و غیره بودند.

 


قاسم محتاط، حسن محمدی ها،
دوره 29، شماره 6 - ( 2-1350 )
چکیده

منیزیم از نظر کمی چهارمین کاتیون ارگانیسم انسان است که به روش اسپکتروفتومر جذب اتمی مقادیر و تغییرات آن را می توان به سهولت بررسی و اندازه گیری نمود.منیزیم مورد نیاز بدن از راه مواد غذایی بویژه از سبزیجات تامین می گردد. محل جذب این عنصر در دستگاه گوارشی روده کوچک می باشد و مقدار جذب آن بر حسب میزان آن در اغذیه متفاوت است مقدار منیزیم سرم زنان ایرانی به طور متوسط 2694/0 ± 0976/2 میلی گرم درصد و در سرم مردان ایرانی 2022/0 ± 08/2 میلی گرم درصد می باشد و تعداد منیزیم اولترا فیلترابل 65 تا 85 % پلاسما است که بوسیله گلومرولها صاف شده و در لوله های ادراری مجدداً جذب می گردد. واکنشهای هورمونی در تنظیم دفع و جذب منیزیم دخالت دارد. در هیپرکلسمی مقدار منیزیم در خون کاهش یافته و در هیپوکلسمی مقدار آن افزایش پیدا می کند.دخالت منیزیم در واکنش های آنزیمی و بیوسنتز پروتئینها و اکثر پدیده های زیستی شناخته شده است لذا بررسی تغییرات آن حائز ارزش کلینیکی است.


قاسم محتاط، حسن محمدی ها،
دوره 29، شماره 7 - ( 2-1351 )
چکیده

مقدار منیزیم سرم خون نسبت به مقدار آن در بدن بسیار کم است ولی تعیین مقدار منیزیم سرم و اریتروسیت ها سریعترین و ساده ترین طریقه ایست که کمبود منیزیم را مشخص و معلوم می سازد.کمبود منیزیم سبب اختلال عصبی عضلانی همراه با حساسیت زیاد توام با تشنج است. تتانی مشخص ترین علامت کمبود منیزیم است و ممکن است با اسپاسم دردناک در پاها یا قسمت های انتهایی بدن همراه باشد. با استفاده از الکتروکاردیوگرام و اندازه گیری غلظت کلسیم و منیزیم سرم می توان تتانی حاصل از هیپومنیزیمی را تشخیص داد. هیپومنیزیمی بیشتر به علت اختلال جذب یا آسیب روده کوچک و در استفراغهای شدید و در پانکراتیت حاد و در الکلیسم ها بروز می کند همچنین در بیماران کلیوی کاهش منیزیم دیده شده است. تجویز منیزیم به بیماران اورمیک سبب اختلال در کار اعصاب حسی می شود و زمانی که منیزیم سرم به L/mEq 8.0 برسداین علائم ظاهر می شود. در آلرژیهای جلدی منیزیم گلبولی کاهش می یابد دردیابت هیپرمنیزیمی دیده می شود که قبل از درمان غلظت منیزیم سرم بالاتر از L/mEq 9.3 گزارش شده و با تجویز انسولین و مایعات زیاد مقدار آن کاهش می یابد و هر گاه در این حالت منیزیم داده نشود تتانی ایجاد می گردد. منیزیم سرم بیمارانی که با داروهای دیورتیک درمان می شوند باید مرتباً کنترل شود. افراط در شیر دادن در نزد مادران و پرفیری حاد داخلی سبب ایجاد هیپومنیزیمی همراه با کاهش الکترولیت های دیگر سرم می شود.


یوسف محمدی، عنایت الله روحانیان،
دوره 29، شماره 8 - ( 2-1351 )
چکیده

ناحیه ای که در آن جراحی مجاری صفراوی صورت می گیرد از نظر تشریحی یکی از نواحی پیچیده بدن انسان است. تغییرات تشریحی در این ناحیه بسیار شایع و پاره ای از آنها از نظر جراحی بسیار مهم است.راههای صفراوی شامل راه صفراوی اصلی یا مجرای هپاتوکلدوک و راه صفراوی فرعی یا کیسه صقرا و مجرای سیستیک است که مجاورات تشریحی آنها تا حدی که راهنمای اعمال جراحی این ناحیه باشد مورد بررسی دقیق قرار گرفته است.دستگاه اسفنکتری کلدوکودوئودنال که توسط Negri و Boyden تحقیق شده است شامل سه قسمت می باشد:1- اسفنکتر مخصوص پاپی.2- اسفنکتر کلدوک.3- اسفنکتر مجرای لوزالمعده.محل پاپی در کتابهای کلاسیک تشریح در دومین قسمت دوازدهه ذکر گردیده است ولی باید دانست که فقط در 40% موارد می توان پاپی را در این ناحیه یافت. روی هم رفته برای پاپی محل مشخصی را نمی توان بیان نمود. به طوری که در مواردی آن را در معده دیده اند. بهترین وسیله مشخص نمودن کل آنژیوگرافی و یا استفاده از میله راهنما است.نکته قابل توجه در مورد مجرای سیستیک و کیسه صفرا وجود یک ساختمان اسفنکتری در ناحیه گردن کیسه صفرا است که شبیه یک والو می باشد.در مورد عروق مجاری صفراوی اولاً موضوع وجود تغییرات فراوان مورد توجه قرار گرفته است و بررسی شده است و مخصوصاً اهمیت شناختن آنها برای اعمال جراحی این ناحیه خاطر نشان گردیده. ثانیاً نشان داده شده است که بر خلاف تصور ذخیره خونی مجاری صفراوی مخصوصاً کلدوک خیلی غنی نیست و این امر به علت نازکی و شکنندگی عروق آن است از این جهت در موقع تشریح این ناحیه در حین عمل جراحی خطر ایسمکی و نکروز همیشه وجود دارد.


قاسم محتاط، حسن محمدی ها،
دوره 30، شماره 1 - ( 3-1351 )
چکیده


یوسف محمدی،
دوره 35، شماره 9 - ( 1-1357 )
چکیده

در این مقاله یک مورد گرانولومای ائوزینوفیلیک معده معرفی گردیده است. انفلاماسیون گرانولوماتوزی معمولاً در روده کوچک و کولون دیده می شود و جایگزین آن در معده ناحیه آنتر را گرفتار می نماید و بصورت یک ضایعه پولیپ مانند دیده می شود. منظره هیستولژیک آن عبارت از راکسیون بازوفیلیک نسج پیوندی با سلولهای فیبروبلاست همراه انفیلتراسیون گلبولهای آئوزینوفیل می باشد.از نظر اتیولوژی به طور خلاصه آنرا نتیجه راکسیون پاتولژیک نسجی نسبت به یک دسته از عوامل آنتی ژنیک غیر متشابه می دانند.پرونوستیک ضایعه با توجه به گزارشات نسبتاً کمی که در مورد آن وجود دارد خوب است و تا کنون عود یا علائم بدخیمی در آنها ملاحظه نشده است از نظر درمان رزکسیون معده روش انتخابی است.


عباس انصاری، حسن محمدیها، ناصر ملک نیا،
دوره 37، شماره 5 - ( 1-1360 )
چکیده

در پنج گروه افراد سالم و بیمار دیابتی چاق و لاغر ضمن انجام آزمایش تحمل گلوکز میزان انسولین ونوکلئوتیدهای حلقوی پلاسما اندازه گیری گردید. نتیجه مطالعات نشان داد که تغییرات نوکلئتیدها در دیابتی های لاغر- چاق هیپرانسولینمی و چاق هیپوانسولینمی متفاوت است و هر دسته درمان خاصی را اقتضا می کند.


مهدی نصرت آبادی، ناصر ملک نیا، سیاوش گرایش نژاد، حسن محمدیها،
دوره 37، شماره 9 - ( 2-1360 )
چکیده

اختلال در پذیرنده های انسولین موجب پیدایش بسیاری از بیماریهای انسان و حیوان می گردد. برای شناخت بهتر این پذیرنده که نتایج آن پیش گیری و درمان این اختلالات است در این تحقیق با روشهای مختلف کروماتوگرافی بر روی سلولز - DEAE رل فیلتراسیون و کروماتوگرافی بر اساس میل ترکیبی پذیرنده های انسولین خالص گردیدند. مشاهده گردید که 12 بار خلوص در روش کروماتوگرافی با سلولز - DEAE ، با بکار بردن روش کروماتوگرافی بر اساس میل ترکیبی به 1100 بار افزایش یافت - میزان دخول این پذیرنده ها در لیپوزوم با تهیه لیپوزوم از لسیتین - کلسترول و دی ستیل فسفات (10:2: 1) مورد مطالعه قرار گرفت و مشاهده گردید تا میزان 14% انسولین دارای ید رادیواکتیو میتواند وارد در لیپوزوم گردد. در تجربه دیگری که پذیرنده های انسولین بروش کروماتوگرافی سلولز - DEAE تا حدی خالص شده بودند حداکثر دخول انسولین 125I به لیپوزوم به 38% رسید. (غلظت پروتئین پذیرنده در این تحقیق 600 میکروگرم بود) بنابراین میزان دخول این پذیرنده ها 24% نشان داده شد.پذیرنده های انسولین خالص شده با روش کروماتوگرافی بر اساس میل ترکیبی، میزان دخول در لیپوزوم را تا 48% افزایش داد.


حسن محمدی ها، عادل رجبی، ناصر ملک نیا،
دوره 38، شماره 1 - ( 1-1361 )
چکیده

اسیدهای چرب سرم بیماران دیابتی - قلبی و تیروئیدی در مقایسه با افراد سالم به روش کروماتوگرافی گاز - مایع تعیین مقدار گردید و در میزان برخی از این اسیدهای چرب تغییراتی نسبت به گروه کنترل مشاهده شد.


احمدعلی نوربالا، محمدرضا محمدی،
دوره 53، شماره 1 - ( 1-1374 )
چکیده

مطالعه حاضر، تحقیقی روی 91 نفر از آزادگانی است که در نیمه دوم سال 1369، یعنی 6 ماه پس از آزادی، به سه مرکز روانپزشکی تهران مراجعه نموده اند. 34 نفر از آنها (37/4%) که شدت اختلالشان زیادتر بوده، بصورت بستری و 57 نفر از آنها (62/6%) که شدت اختلال آنها ضعیف تر بوده، بصورت سرپایی مورد ارزیابی دقیق روانشناسی و روانپزشکی قرار گرفتند. در این تحقیق، اختلالات شایع، اختلال سازشی (48/3%)، اختلال خلقی (22%)، اسکیزوفرنی (11%)، اختلالات اضطرابی (9/9%) بوده و اختلالات روانی با منشا عضوی (7/7%) بودند. ضمنا با بررسی های آماری، نگرش منفی افراد خانواده در مورد اعزام به جبهه، طول مدت جبهه قبل از اسارت، شکنجه شدن و شاهد شهادت همرزم بودن در حین اسارت با شدت بیماری از نظر سرپایی و بستری رابطه معنی دار وجود داشت و با مواردی از قبیل اعزام غیرداوطلبانه، مدت اسارت، نوع اسارت بصورت فردی یا گروهی، داشتن سابقه زندانی انفرادی و شاهد خیانت همرزم بودن در حین اسارت و شدت بیماری از نظر سرپایی و بستری وابستگی معنی داری مشاهده نگردید.


طوبی مهران نیا، تقی الطریحی، عبدالفتاح صراف نژاد، یوسف محمدی،
دوره 54، شماره 2 - ( 2-1375 )
چکیده

در این تحقیق تاثیر اسکلت سلولی (میکروتوبولها، میکروفیلامنتها و نوروفیلامنتها) در تکامل لوله عصبی در جنین جوجه با استفاده از روش ایمونوپراکسیداز مورد بررسی قرار گرفته است. نتیجه نشان می دهد که میکروتوبولها در ناحیه اطراف هسته می باشند و حول محور طولی سلول کشیده می شوند. همزمان با افزایش سن جنین، کشیدگی در سلولها بیشتر شده و در نتیجه میکروتوبولها به صورت طولی در داخل سلول و در زیر غشا قرار می گیرند و باعث کشیدگی سلولهای نورواپی تلیوم می شوند. میکروفیلامنتها در راس سلولهای اپی تلیوم به صورت دستجاتی تجمع پیدا کرده و باعث انقباض در کنار آزاد آنها می شوند. این عمل سبب بطری شکل (flask shape) شدن سلولها می شوند و آنها به طرف داخل انحنا پیدا می کنند. نوروفیلامنتها نقش عمده ای در تشکیل لوله عصبی ندارند و در مراحل پیشرفته تکامل عصبی موثر بوده و در ارتباط با ریشه های عصبی نورونها هستند.


کیومرث قاضی سعید، مریم محمدی،
دوره 55، شماره 3 - ( 2-1376 )
چکیده

به منظور بررسی میکوباکتریومهای محیطی در استخرهای پرورش ماهی قسمتهای مختلف شمال ایران 307 نمونه از رسوبات این استخرها مورد آزمایش قرار گرفت و پس از انجام مراحل کشت 107 مورد میکوباکتریوم بدست آمد و بوسیله تستهای مختلف بیوشیمیایی 112 مورد میکوباکتریوم شناسایی گردید. از میان میکوباکتریومهای جدا شده بالاترین رتبه مربوط به م.فورتوینوم با فراوانی 13/97 درصد و م.گوردونه با 10/66%، م.زنوپی، م.نان فراوانی کروموژنیکم با فراوانی 8/2% و بالاخره م.مارینوم با فراوانی 5/74 درصد بوده است. م.مارینوم عامل توبرکولوزیس ماهی بوده و در ایجاد گرانولوما اهمیت دارد و بعد از آن مافورتوتیوم، ماکانزاسی، م.گوردونه، م.هموفیلوم، از جمله میکوباکتریومهایی هستند که در ایجاد عفونتهای پوستی دخالت دارند.


شهناز خاقانی، بیژن فرزامی، حسن محمدی ها، لادن حسینی گوهری،
دوره 55، شماره 5 - ( 2-1376 )
چکیده

تعداد 20 نمونه شیر مادر و فراکسیون سرم شیر مادر از نظر لیپوپروتئین ها، کلسترول و تری گلیسرید در 2 تا 8 ماه بعد از زایمان مورد بررسی قرار گرفتند. سرم شیر با استفاده از اولتراسانتریفوژ جدا گردید. خاطره غذایی 24 ساعته مادران نیز ثبت شد. میانگین درصد لیپوپروتئین ها در شیر مادران شامل شیلومیکرون 11.98%±16.19%، بتا لیپوپروتئین 9.33%±36.7%، پره بتا لیپوپروتئین 3.03%±8.61% و آلفا لیپوپروتئین 9.97%±38.49% بود. میانگین درصد لیپوپروتئین ها در سرم شیر مادران شامل شیلومیکرون 1.55%±6.91%، بتا لیپوپروتئین 10.5%±47.32%، پره بتا لیپوپروتئین 4.4%±11.48% و آلفا لیپوپروتئین 7.84%±33.87% بود. میانگین درصد لیپوپروتئینهای کل و آزاد در نمونه های شیر مادران شامل شیلومیکرون 1.43%±6.48%، بتا لیپوپروتئین 13.1%±33.85%، پره بتا لیپوپروتئین 2.78%±12.88% آلفا لیپوپروتئین 10.63%±47.25% بود. میانگین نسبت آلفا لیپوپروتئین به بتا لیپوپروتئین (HDL/LDL) در نمونه های شیر مادران 0.51%±1.10% بود. بنابر نتایج بدست آمده می توان گفت که تغذیه با شیر مادر احتمالا می تواند در آینده عامل پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلب و عروق باشد.


نضال صراف زادگان، نوشین محمدی فرد، مرتضی رفیعی،
دوره 56، شماره 2 - ( 2-1377 )
چکیده

نظر به اهمیت بیماریهای قلبی عروقی در سلامت جوامع امروزی و با توجه به اینکه هیپرلیپیدمی یکی از مهمترین عوامل خطرساز این بیماریها شناخته شده، کنترل و درمان این عارضه در کاهش موارد بیماریهای قلبی عروقی نقش بسزایی دارد. یکی از مواردی که در تغییرات چربی خون به تازگی در محافل علمی مطرح است، اختلال تری گلیسرید (TG) بالا همراه با HDL-C) High Density Lipoprotein Cholesterol) پایین است. اکنون عقیده بر آن است که افزایش TG سرم بدون کاهش HDL-C خطری برای بروز بیماریهای قلبی عروقی نمی باشد. بدین منظور تصمیم بر آن شد تا همچون دیگر عوامل خطرساز، شیوع این اختلال نیز در جامعه شهری اصفهان با انجام یک مطالعه توصیفی-مقطعی تعیین گردد. نمونه ها به روش مرحله ای (خوشه ای-تصادفی) و حجم نمونه جهت حصول سطح اطمینان 95 درصد، حدود 1200 نمونه از افراد سالم بالای 20 سال، از 6 گروه سنی و 2 گروه جنسی انتخاب گردید، که در نهایت مطالعه با 1190 نمونه به انجام رسید. پس از دعوت افراد در حالت ناشتا (14 ساعت)، چک لیستی شامل مشخصات فرد تکمیل شد. همچنین فاکتورهای خونی افراد در حالت ناشتا (14 ساعت)، چک لیستی شامل مشخصات فرد تکمیل شد. همچنین فاکتورهای خونی افراد از جمله میزان کلسترول توتال و LDL-C) Cholesterol) و F.B.S) Fasting Blood Sugar) و TG و Low Density Lipoprotein و HDL-C اندازه گیری گردید. با تجزیه و تحلیل آماری داده های مورد نیاز مقادیر ضرایب همبستگی با P<0.05 در گروههای سنی و جنسی مختلف (بجز گروه سنی بالای 70 سال که معنی دار نشد) بدست آمد و مشخص شد، TG سرم با HDL-C سرم رابطه معکوس داشته و شیوع این اختلال در کل جامعه شهری اصفهان 19/7 درصد محاسبه گردید. همچنین نتایج بدست آمده از بررسی اختلال هیپرتری گلیسریدمی همراه با نسبت HDL-C/ LDL-C بالا (معادل یا بیشتر از 5) نشان داد، شیوع این اختلال در جامعه شهری اصفهان 11/6 درصد بوده و یک عامل خطرساز نسبتا شایعی برای بیماریهای قلبی عروقی در مردم شهر اصفهان به حساب می آید. بنابراین کاهش موارد این اختلالات در جامعه می تواند یکی از راههای پیشگیری اولیه قلمداد شود و توصیه می شود افراد مبتلا به هیپرتری گلیسریدمی از نظر میزان HDL-C و LDL-C نیز بررسی شود تا بتوان اقدامات درمانی لازم بمنظور افزایش HDL-C و کاهش سطح TG را بانجام رساند.


محمودرضا اشرفی، محمود محمدی،
دوره 56، شماره 3 - ( 2-1377 )
چکیده

سندرم شوارتز جمپل یک بیماری نادر و با توارث اتوزومال مغلوب است که یافته های بالینی بارز آن اختلال رشد قدی، بلفاروفیموزیس، قیافه ماسکه، قفسه سینه کبوتری، کاهش قدرت عضلات و محدودیت حرکتی مفاصل است. حتی اگر بیمار در معاینات، میوتونی را نشان ندهد، در الکترومیوگرافی میوتونی بطور واضح قابل مشاهده است. دو بیمار که در اینجا به معرفی آنها می پردازیم، پسرانی بودند 7 و 8 ساله با تابلوی بالینی مشترک، شامل: بلفاروفیموزیس، قیافه ماسکه و غمگین، چانه کوچک، لبهای چین خورده، صدای ضعیف، سینه کبوتری، عضلات با ظاهر هیپرتروفیه، محدودیت حرکتی در مفاصل شانه و علامت گوورس. هر دو بیمار از نظر هوشی طبیعی بنظر می رسیدند. در یک بیمار نزدیک بینی و در بیمار دیگر کدورت خفیف عدسی ملاحظه شد. CPK افزایش یافته و وجود میوتونی در الکترومیوگرافی هر دو بیمار گزارش شد. در یک مورد که بیوپسی عضله انجام شد، تغییرات غیراختصاصی مشابه دیستروفی عضلانی دیده شد. در مطالعات رادیولوژیک انجام شده کاهش سن استخوانی، استئوپروز، platyspondyly و در یک مورد coax valga گزارش شد. هر دو بیمار تحت درمان با کاربامازپین قرار گرفتند.



صفحه 1 از 8    
اولین
قبلی
1
 

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb