Postero lateral Rotatory Instability (PLRI) زانو یکی از مشکلات پیچیده تشخیصی درمانی در آسیبهای لیگامانی این ناحیه است. هدف از این مطالعه بررسی نتایج درمان آسیبهای مزمن پوسترولترال زانو با روش تنودز بای سپس بود.
روش بررسی: این پژوهش به شیوه سری موارد انجام شد. بیمارانی با ترومای زانو که بیشتر از سه هفته از آسیب آنها گذشته بود ابتدا تحت تستهای Reverse pivot shift test و rotation test Prone externalقرار گرفتند و در صورت مثبت شدن این دو تست، وارد مطالعه شدند. سپس 13 بیمار با سن متوسط 30 سال و سه ماه مورد عمل جراحی تنودز بای سپس به روش Clancy قرار گرفتند.
یافتهها: بیماران بهطور متوسط 31 ماه تحت پیگیری قرارگرفتند و بهطور متوسط 2/10 ماه از آسیب تا عمل جراحی فاصله داشتند. بعد از عمل جراحی، Reverse pivot shift test در 85% بیماران منفی شد و prone external rotation test در فلکسیون º30 زانو در 92% بیماران بعد از عمل منفی شد. 92% بیماران از خالی کردن زانو شکایت نداشتند و در 77% بیماران درد کاهش یافت. 31% بیماران آسیب PLRI ایزوله و 69% آنها آسیب PLRI همراه با پارگی PCL داشتند.
نتیجهگیری: موارد مزمن PLRI زانو به علت تأخیر در تشخیص و یا عدم مراجعه بیماران بیشتر از موارد حاد آن دیده میشود. تاکنون هیچکدام از عملهای جراحی توصیف شده، موفقیت کاملی نداشتهاند. تنودزبای سپس میتواند یک روش مناسب و مؤثر در آسیبهای مزمن PLRIزانو باشد.