11 نتیجه برای مداح
عباس عبدالهی، رضا باقری، قدرت اله مداح، محمد تقی رجبی مشهدی،
دوره 66، شماره 6 - ( 6-1387 )
چکیده
زمینه و هدف: تومورهای استرومال دستگاه گوارش نادر و از سلولهای عضلانی منشأ گرفته، منشأ مزانشیمال داشته و تحت عنوان کلی تومورهای استرومایی دستگاه گوارش Gastrointestinal stromal tumors نامگذاری شدهاند. هدف از این مطالعه معرفی یک بیمار با لیومیوماتوزیس مری است که با ازوفاژکتومی درمان گردید.
معرفی بیمار: مردی 70 ساله بهعلت اختلال در بلع، دیسفاژی، آروغ زدن و حالت تهوع بعد از غذا مراجعه کرد. در بررسیهای بهعمل آمده، در بلع باریوم بهجز اتساع مری و حالت انبارهای (تجمع مواد غذایی و بزاق) در مری نکته خاص دیگری نداشته و در سیتیاسکن اتساع مری توراسیک بهطول 10 سانتیمتر مشهود بود. آندوسکوپی دستگاه گوارش فوقانی نرمال بوده است. بیمار تحت ترانس ازوفاژیال اولتراسوند قرار گرفت که در فاصله 20 تا 30 سانتیمتری از دندان پیشین افزایش ضخامت جداره عضلانی مری مشهود بود. با تشخیص تومور استرومایی دستگاه گوارش جهت جراح ارجاع گردید و تحت عمل جراحی ترانس هیاتال ازوفاژکتومی قرار گرفت و با حال عمومی خوب از بیمارستان مرخص شد و تاکنون (یکسال بعد از عمل) مشکلی نداشته است.
عباس عبدالهی، قدرت ا... مداح، علیرضا توسلی،
دوره 66، شماره 10 - ( 10-1387 )
چکیده
زمینه و هدف: پانکراتیت مزمن یک فیبروز پیشرونده پانکراس است که منجر به نارسایی اگزوکرین و اندوکرین پانکراس میگردد و اغلب بهطور مشخص با درد مداوم اپیگاستر که به درمانهای طبی پاسخ نمیدهد بروز میکند و در این موارد بیماران نیازمند نوعی اقدام جراحیاند، هدف از این مطالعه معرفی سه بیمار با پانکراتیت مزمن است.
معرفی بیمار: در این مطالعه سه بیمار که با تشخیص پانکراتیت مزمن تحت عمل جراحی پانکراتیکو ژژنوستومی puestow (در مرکز پزشکی جراحی عمومی بیمارستان قائم (عج)– دانشگاه علوم پزشکی مشهد) قرار گرفتهاند معرفی میشوند. در هر سه مورد علت اصلی مراجعه آنان درد مقاوم به درمان بوده است. پس از انجام عمل جراحی در سه بیمار فوقالذکر درد بیماران کاملاً برطرف شده و در یک بیمار که عملکرد اگزوکرین پانکراس نیز مختل بوده پس از اقدام جراحی سوء جذب بیمار اصلاح گردید.
نتیجهگیری: هر چند پانکراتیت مزمن در جامعه ما بهعلت کاهش مصرف الکل نادر است لیکن بایستی بهعنوان یکی از علل دردهای مزمن و رنجآور شکم مدنظر قرار گیرد. و در موارد دردهای مداوم و مقاوم به درمان طبی، جراحی میتواند کمککننده باشد و سبب بهبودی بیماران گردد.
رضا باقری، قدرت الله مداح، علیرضا توسلی، فاطمه نقوی ریابی،
دوره 69، شماره 7 - ( 7-1390 )
چکیده
800x600 Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4
زمینه و
هدف: تومورهای مزانشیمال گوارشی جزو تومورهای با منشاء عضلات صاف
طبقهبندی میشدند. Gastrointestinal Stromal Tumors (GIST) شایعترین نوع تومورهای مزانشیمال گوارشی هستند که در سرتاسر لوله گوارش از مری تا
آنوس دیده میشود و اکثر موارد آن در معده اتفاق میافتد. بیشتر بیماران مبتلا به GIST بدون علامت هستند و درمان آن در اکثر موارد
جراحی است. هدف ما در این مطالعه بررسی GIST تومورهای مری و معده بوده است.
روش بررسی: در یک مطالعه گذشتهنگر بیمارانی که بین سالهای 1370 تا
1388 با تشخیص تومور مزانشیمال مری و معده در بیمارستان قائم (عج) و
امید مشهد بستری و تحت درمان قرار گرفته بودند مورد بررسی قرار گرفتند.
یافتهها: 24 بیمار وارد مطالعه شدند (16 نفر
مرد و هشت نفر زن) میانگین سنی 50 سال بود، شایعترین محل تومور در فوندوس معده بود.
تمام بیماران در حین تشخیص علامتدار بوده و شایعترین علامت در بیماران احساس پری
بود که در 50% از بیماران وجود داشت. شایعترین عمل جراحی انجامشده در این
بیماران گاسترکتومی سابتوتال بود. مرگ و میر بیمارستانی ثبت نشده بود. عوارض در پنج
بیمار (5/20%) بعد از عمل دیده شد که شایعترین آن ایلئوس بعد
از عمل بوده است، درمان کمکی بعد از عمل که در هشت بیمار
(1/33%) استفاده گردید، در پیگیری سه ساله تنها سه بیمار فوت نمودند (45/12%).
نتیجهگیری: با
توجه به نتایج مناسب جراحی در این بیماران با عوارض مرگ و میر اندک، جراحی بهعنوان
درمان انتخابی در بیمارانی که توانایی
جراحی را دارند توصیه میگردد.
فرهاد سمیعی، افسانه مداح صفایی، ابراهیم عصمتی، عباس علیبخشی، منیر سادات میرایی آشتیانی، پیمان حداد،
دوره 70، شماره 7 - ( 7-1391 )
چکیده
زمینه و هدف: رژیم اپیروبیسین، اگزالیپلاتین و کپسیتابین (EOX) یکی از رژیمهایی است که برای شیمیدرمانی نئواجوانت مراحل موضعی پیشرفته و غیر قابل جراحی سرطان معده پذیرفته شده است. هدف از این مطالعه، بررسی میزان پاسخ به این رژیم و تحملپذیری نسبت به آن میباشد.
روش بررسی: در این کارآزمایی بالینی فاز ۲، 28 بیمار مبتلا به آدنوکارسینوم مرحلهی موضعی پیشرفتهی معده، یا محل اتصال مری به معده تایید شده با بررسی پاتولوژیک و بررسیهای اولیه برای مرحلهبندی سرطان شامل سیتیاسکن قفسهی سینه و شکم، اندوسکوپی و اندوسونوگرافی مری و معده و بررسی آزمایشگاهی که طی سال ۱۳۹۰ به انستیتو کانسر بیمارستان امام خمینی (ره) مراجعه کرده بودند، تحت سه دوره شیمیدرمانی نئواجوانت با رژیم EOX بهفاصله ۲۱ روز (اپیروبیسین ۲m/mg۵۰ روز اول، اگزالیپلاتین ۲m/mg۱۳۰ روز اول و کپسیتابین ۲m/mg۶۲۵ دو بار در روز برای ۲۱ روز) قرار گرفتند. پاسخ به درمان با استفاده از اندوسونوگرافی مری و معده و سیتیاسکن شکم و قفسهی سینه مورد بررسی قرار گرفت. طی مدت درمان عوارض شیمیدرمانی نیز ارزیابی شد.
یافتهها: قبل از شیمیدرمانی، اکثر بیماران در مرحلهی III (۸/۹۲%) و پس از آن در مرحلهی II (۱۴/۵۷%) قرار داشتند. قبل از انجام شیمیدرمانی، فقط ۵/۲۸% تومورها قابل برداشت با جراحی بودند، اما پس از آن، ۱/۸۲% تومورها قابل برداشت بودند. شایعترین عارضه این رژیم نوتروپنی درجه سه و چهار بود که در ۲۵% بیماران اتفاق افتاد.
نتیجهگیری: این رژیم بهخوبی تحمل و بهطور قابل توجه موجب پاسخ و افت مرحلهی بیماری شد. لذا بهنظر میرسد که بررسی این رژیم در مطالعات بزرگتر و در کارآزماییهای فاز سه منطقی و ضروری است.
قدرتالله مداح، محمد جواد قمری، حسین شباهنگ،
دوره 70، شماره 8 - ( 8-1391 )
چکیده
زمینه و هدف: کیست کلدوک جزو بیماریهای مادرزادی سیستم هپاتوبیلیاری میباشد. بیماران در سنین مختلف و با طیف متنوعی از علایم مراجعه میکنند که ما در این مطالعه به بررسی بیماران مراجعهکننده از نظر علایم کلینیکی، روشهای تشخیصی و درمانی پرداختهایم.
روش بررسی: در این مطالعه گذشتهنگر بیمارانی که بین سالهای 1373 تا 1390 با تشخیص کیست کلدوک در بیمارستان قائم (عج) و امید مشهد تحت درمان قرار گرفته بودند مورد بررسی قرار گرفتند.
یافتهها: 23 بیمار وارد مطالعه شدند (18 نفر زن و پنج نفر مرد). میانگین سنی 6/24 سال بود. شایعترین نوع کیست کلدوک تیپ یک آن بود. شایعترین عمل جراحی انجام گرفته در بیماران رزکسیون مجاری صفراوی و کلهسیستکتومی و بایپس هپاتیکوژژنوستومی Roux-en-Y بود. مرگ و میر بیمارستانی و یا طی دوره پیگیری مشاهده نگردید. افراد دچار عوارض جراحی با درمانهای محافظهکارانه بهبود یافتند.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج مطلوب درمان جراحی کیستهای کلدوک، تشخیص قطعی و به موقع این بیماری و درمان جراحی مناسب آن از اهمیت ویژه برخوردار است.
قدرت الله مداح، حسین شباهنگ، رضا رضایی، بهناز گوهری،
دوره 71، شماره 2 - ( 2-1392 )
چکیده
زمینه: کیست هیداتید در اثر بلع سبزیجات آلوده به مدفوع سگ حاوی تخم کرم اکینوکوکوس گرانولوزوس ایجاد میشود و شایعترین مکان ایجاد آن در کبد است. درگیری ستون فقرات بدون درگیری نسج نرم ورتبرال بسیار نادر است. در این مطالعه یک مورد کیست هیداتید اولیهی نسج نرم پاراورتبرال را گزارش میکنیم.
معرفی بیمار: بیمار آقای 61 ساله کشاورز، ساکن تربت جام که با شکایت توده در پشت از شش سال قبل مراجعه کرده است. در معاینه تودههای متعدد پاراورتبرال راست در مجاورت ستون فقرات وجود داشت. در بررسی MRI تودهای مولتی لوکولار حجیم در پارااسپاینال راست از T1 تا L5 وجود داشت. در جراحی کیستهای متعدد پر از مایع موید کیست هیداتید بود.
نتیجهگیری: کیست هیداتید یکی از بیماریهای عفونی مهم و مشکل عمده بهداشتی در بسیاری از کشورها است. درگیری اولیه نسج نرم پاراورتبرال بسیار نادر است. لازم است در نواحی آندمیک درگیری نواحی دیگر را در مدنظر داشت.
کلمات کلیدی: کیست هیداتید، اکینوکوکوس گرانولوزوس، تومور نسج نرم.
قدرت الله مداح، حسین شباهنگ، رضا شریفی نوقابی،
دوره 71، شماره 8 - ( آبان 1392 )
چکیده
زمینه: بیماری هیداتید از بیماریهای شایع مشترک بین انسان و دام میباشد، شایعترین محل درگیری در این بیماری کبد است. درگیری لگنی و ایجاد علایم عصبی اندام تحتانی از تظاهرات ناشایع این بیماری میباشد.
معرفی بیمار: مرد 46 ساله با شکایت ضعف و اختلال حرکتی اندام تحتانی راست همراه با گزگز، مورمور و درد سوزشی رادیکولار اندام تحتانی راست به مدت دو ماه همراه با آتروفی و کاهش قدرت اندام تحتانی راست مورد بررسی قرار گرفت، که در سیتی اسکن توده کیستیک لگنی در محل حفره سیاتیک مشهود بود. در جراحی انجام شده توده کیستیک در عمق لگن در سمت راست در ناحیه حفره سیاتیک حاوی کیستهای دختر وجود داشت که موید کیست هیداتید بود.
نتیجهگیری: کیست هیداتید میتواند با درگیری لگنی و تحت فشار قراردادن ریشههای اعصاب، علایم عصبی ایجاد نماید، لذا در مناطق آندمیک برای بیماری هیداتید، در بیماران با توده لگنی و تظاهرات عصبی کیست هیداتید لگنی میباید در تشخیصهای افتراقی مورد توجه باشد.
پیمان حداد، افسانه مداح صفائی، ارمغان فرد اصفهانی،
دوره 71، شماره 10 - ( دی ماه 1392 )
چکیده
استخوان شایعترین محل متاستاز در بیماران مبتلا به سرطان است. تعداد زیادی از متاستازهای استخوانی بیعلامتند و اغلب بهطور اتفاقی در بررسیهای اولیه یا پیگیریها کشف میشوند. در موارد علامتدار، درد شایعترین علامت است. کیفیت درد متفاوت و از درد نقطهای تا تیر کشنده متغیر است. درد اغلب شبها و با فعالیت تشدید میشود. با افزایش طول عمر بیماران مبتلا به متاستاز استخوانی بهخصوص در مبتلایان کانسر پستان و پروستات در سالهای اخیر، انتخاب مناسب مجموعهای از روشهای درمانی برای آن اهمیت زیادی پیدا کرده و میتواند منجر به بهبود کیفیت زندگی بیماران، کاهش هزینههای درمانی، جلوگیری از ناتوانی و وابستگی بیمار به اطرافیان، عدم تاخیر در درمانهای ضد سرطان و پیشگیری از عوارض تهدیدکننده حیات گردد. درمان فعلی متاستازهای استخوانی شامل کنترل درد با آنالژزیکها، پرتودرمانی (پرتو درمانی موضعی یا سیستمیک)، بیسفسفوناتها و جراحی میباشد. درمان و کنترل متاستازهای استخوانی کاری پرچالش و نیازمند همکاری گروهی متخصصین رشتههای ذیربط است. رادیوتراپی در میان درمانهای انکولوژی بیشترین کاربرد را برای این منظور دارد. در این نوشتار، به مرور متاستاز استخوانی و درمانهای آن با تکیه بر نقش ویژه پرتودرمانی موضعی و سیستمیک میپردازیم و سعی میکنیم با مرور مقالاتی که در زمینه درمان متاستازهای استخوانی در کشور و بهخصوص توسط نویسنده و سایر همکاران در بخش رادیوتراپی- انکولوژی انستیتو کانسر و مرکز تحقیقات پزشکی هستهای دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شده است بتوانیم به انتخاب بهترین روش درمان در بیماران ایرانی مبتلا به متاستازهای استخوانی کمک کنیم.
قدرتالله مداح، حسین شباهنگ، محمدرضا بربند، عباس عبدالهی، علیرضا توسلی،
دوره 72، شماره 9 - ( آذر 1393 )
چکیده
زمینه و هدف: مداخله جراحی روشی است که باعث کاهش وزن، بهبود بیماریهای مرتبط با چاقی مرضی و افزایش کیفیت زندگی بیماران مبتلا به چاقی مرضی میگردد. این مطالعه با هدف بررسی نتایج و عوارض دیررس جراحی بایپس Roux-en-Y معده بهروش باز در درمان چاقی مرضی انجام گردید.
روش بررسی: مطالعه بهروش توصیفی در 39 بیماری که بهمنظور درمان چاقی مرضی در مدت زمان 15 سال (اردیبهشت 1376 تا اردیبهشت 1391) در بیمارستان قائم (عج) شهر مشهد تحت جراحی بایپس Roux-en-Y معده بهروش باز قرار گرفته بودند انجام شد.
یافتهها: دوره پیگیری بیماران 180-6 ماه (متوسط 100 ماه) پس از جراحی بود. عوارض دیررس شامل یک مورد کوله لیتیاز، دو مورد تنگی گاستروژژنوستومی، سه مورد آنمی فقر آهن و یک مورد بیماری ورنیکه بود. یک مورد فوت بهعلت بیماری ورنیکه 14 ماه پس از عمل جراحی وجود داشت.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج مطالعه، روش باز جراحی بایپس Roux-en-Y معده، روش موثر با عوارض اندک در درمان چاقی مرضی میباشد.
افسانه علیخاصی، منیر سادات میرایی آشتیانی، فرشید فرهان، مهدی عقیلی، محمد صادق فاضلی، محمد بابایی، افسانه مداح صفایی، پیمان حداد،
دوره 73، شماره 10 - ( دی 1394 )
چکیده
زمینه و هدف: هدف از این مطالعه بررسی میزان تطابق یافتههای حاصل از MRI پس از کمورادیاسیون در کانسر موضعی پیشرفته رکتوم با یافتههای حاصل از بررسی بافتشناسی نمونه جراحی است.
روش بررسی: در این بررسی آیندهنگر ۶۳ بیمار مبتلا به کانسر موضعی پیشرفته رکتوم که از مهر 1390 تا مهر 1392به انستیتو کانسر بیمارستان امامخمینی (ره) ارجاع شده بودند، پس از دریافت رضایتنامه کتبی تحت کمورادیاسیون نئواجونت قرار گرفتند. پیش از درمان کمورادیاسیون مرحلهبندی (Staging) تومور (T) و لنفنود (N) توسط یک رادیولوژیست مجرب بر اساس تصاویر MRI انجام شد و پس از کمورادیاسیون به بیماران توصیه شد بار دیگر MRI را انجام دهند. سپس بیماران تحت عمل جراحی قرار گرفتند. یافتههای MRI پس از کمورادیاسیون با یافتههای حاصل از بررسی آسیبشناسی پس از جراحی توسط رادیولوژیست مورد مقایسه قرار گرفت. کاهش مرحله سرطان به شکل حداقل یک مرحله کاهش در T یا N در پاتولوژی پس از عمل نسبت به MRI پیش از عمل به شرط عدم پیشرفت تومور تعریف شد.
یافتهها: در این بررسی ۳۲ نفر از بیماران دچار کاهش مرحله تومور و ۳۶ نفر دچار کاهش مرحله لنفنود شدند.
نتیجهگیری: با مقایسه تصاویر MRI پس از کمورادیاسیون و گزارش پاتولوژی پس از جراحی دقت MRI در مرحلهبندی تومور رکتوم پس از انجام کمورادیاسیون 5/55% بوده است. از مورفولوژی لنفنود برای تشخیص درگیری آن استفاده شده و دقت MRI در تشخیص آن 8/42% بوده است. دقت MRI در هر دو مورد تا حدودی کمتر از مطالعات پیشین بود.
سید حسن سید شریفی، قدرتالله مداح، محمد اعتضادپور،
دوره 79، شماره 6 - ( شهریور 1400 )
چکیده
زمینه و هدف: کولهسیستیت آمفیزماتو یکی از انواع نادر کولهسیستیت حاد با مورتالیتی بالا میباشد. کولهسیستیت آمفیزماتو اکثرا در مردان مسن با بیماریهای مزمن از جمله دیابت و بیماریهای عروقی رخ میدهد. همراهی کولهسیستیت آمفیزماتو با پنوموپریتوئن نادر میباشد. در این مطالعه یک بیمار با تشخیص کولهسیستیت آمفیزماتو با پنوموپریتوئن گزارش میگردد.
معرفی بیمار: بیمار خانم 83 ساله میباشد که با درد ناگهانی شکم در اردیبهشت 1398 به اورژانس بیمارستان قائم مشهد مراجعه کرد. در گرافیهای انجام شده پنوموپریتوئن و هوا در جدار کیسهصفرا گزارش شد. بیمار تحت درمان با آنتیبیوتیک تزریقی و کولهسیستکتومی باز با تشخیص کولهسیستیت آمفیزماتو قرار گرفت. بعد از جراحی حال عمومی بیمار بهبود یافت و با آنتیبیوتیک خوراکی مرخص شد. و در ویزیت مجدد بیمار در کلینیک که یک و سه ماه بعد انجام شد، حال عمومی بیمار خوب بود.
نتیجهگیری: کولهسیستیت آمفیزماتو، عفونت حاد کیسهصفرا با ارگانسیمهای تولید کننده گاز میباشد که مورتالیتی بالایی دارد. بنابراین تشخیص و درمان صحیح توصیه میشود.