جستجو در مقالات منتشر شده


170 نتیجه برای مسعود

مسعود ضرابی ،
دوره 1، شماره 3 - ( 1-1322 )
چکیده


مسعود ضرابی ،
دوره 4، شماره 1 - ( 5-1325 )
چکیده


مسعود ضرابی،
دوره 4، شماره 10 - ( 6-1326 )
چکیده


محمد مسعود،
دوره 14، شماره 2 - ( 2-1335 )
چکیده

1- در شکستگیهای توام با در رفتگی قوزک بایستی با وسایل عکس برداری مطمئن شد که قطعه فوقانی نازک نی در پشت درشت نی ثابت نشده است.
2- اگر این تشخیص به عللی میسر نشد در موقع جا انداختن بایستی دقت کرد که اگر در دفعه اول نتیجه مطلوب حاصل نشد بعمل جراحی متوسل شد و از درستکاری مجدد حتی المقدور خودداری کرده چه ممکنست سبب فشار روی عروق و ضایعات آنها بشود.
3- عمل جراحی این شکستگی ساده بوده و در ضمن عمل می توان قطعات شکسته را به بکار بردن میخها ویتالیون (1) بهم متصل کرده با این عمل از تغییر محل بعدی آنها در گچ هم بدین وسیله جلوگیری می شود.


محمد مسعود،
دوره 14، شماره 3 - ( 2-1335 )
چکیده


محمد قریب، مسعود عزیزی، یحیی پویا، اسکندر اخوان،
دوره 17، شماره 8 - ( 1-1339 )
چکیده


مسعود میربهاء،
دوره 19، شماره 7 - ( 1-1341 )
چکیده


مسعود عزیزی،
دوره 21، شماره 6 - ( 1-1342 )
چکیده


مسعود بابائی،
دوره 26، شماره 1 - ( 2-1347 )
چکیده


فروغ السادات ابطحی، مسعود همتی،
دوره 29، شماره 7 - ( 2-1351 )
چکیده

کلسی تونین هورمونی است پلی پپتیدی مرکب از 32 اسید آمینه که از سلولهای پارافولیکولر "C" غدد تیموس و تیروئید پستانداران و از جسم اولتیموبرانیکال حیوانات غیر پستاندار ترشح می شود.چگونگی فعالیت این هورمون در سال 1961 کشف و شرح داده شده است. کلسی تونین از طریق فیدبک منفی باعث کاهش کلسیم خون شده و بدین وسیله نقش عمده ای در تنظیم غلظت کلسیم ایفا می کند.این هورمون نفوذپذیری سلولها را نسبت به کلسیم کاهش داده فعالیت استئوکلاست ها را متوقف کرده از طریق وقفه در برداشت کلسیم از استخوانها و تشدید فعالیت استئوبلاست ها عمل استخوان سازی را تسهیل و تشدید می کند. در نتیجه کلسیم و فسفات خون کاهش یافته باعث کاهش هیدروکسی پرولین خون و ادرار نیز می شود. کلسی تونین غلظت منیزیم خون را به طور متغیر کم می کند.گلوکاگن و ایمیدازول اثرات هیپوفسفاتمیک شبیه کلسیتونین دارند و تئوفیلین ایزوپروترنول و کورتیزون اثرات کلسی تونین را متوقف می کنند.به سبب اثرات هیپوکلسمیک کلسیتونین از این هورمون در درمان بیماریهائی که با اختلال تعادل کلسیم همراه هستند استفاده شده است که از آن جمله بیماری پاژه استخوانی، استئودیستروفی و هیپرپاراتیروئیدیسم را می توان نام برد.


مسعود حسن وطن خواه،
دوره 30، شماره 3 - ( 3-1351 )
چکیده

با وجود پیشرفت فوق العاده در زمینه روان درمانی و کشف و تکامل روشهای مؤثر و دقیق بسیار زیاد و متنوع در این زمینه ، متاسفانه بعلت عوامل « مهار کننده » معتنابهی هنوز روان درمانی - حتی در سطح جهانی - قادر نیست بهترین و مطلوب ترین روشهای معالجه را در اختیار تمام بیماران قرار دهد. پس از تعیین مشخصات بارز اختلالات روانی که باید بوسیله روشهای مختلفه درمانی معالجه شود سعی نموده ایم موارد استفاده و دامنه اثر روشهای مشخص روان درمانی را در اختلالات و ناراحتی های روانی مراجعین ایراین مورد بررسی قرار دهیم.علاوه بر آن نتایج روشهای مختلف روان درمانی - در مورد آن دسته از بیماریها و حالات روانی که تا کنون اغلب از روان درمانی آنها صرفنظر کرده و با بدبینی به چنین درمانی می نگریستند - مورد غور و تفحص قرار گرفته است.


احمد مسعود،
دوره 32، شماره 5 - ( 2-1353 )
چکیده


احمد مسعود،
دوره 32، شماره 9 - ( 7-1354 )
چکیده


اکبر بردبار، حجت اله مالکی، مسعود منصوری،
دوره 33، شماره 2 - ( 8-1354 )
چکیده


احمد مسعود، غلامرضا نظری، فریدون علاء، حسین پاشا عمادی، ناصر علی سیادت،
دوره 33، شماره 10 - ( 1-1355 )
چکیده

بررسی های خود را بر روی خون محیطی 53 بیمار جذامی که 40 نفر مرد و 13 نفر زن بودند انجام دادیم. سن متوسط این بیماران 46 سال یعنی 11-62 سال بوده است. 30 نفر از بیماران مبتلا به شکل لپروئید بیماری و 23 نفر بقیه مبتلا به شکل توبرکولوئیدی بیماری بوده اند. همه بیماران تحت درمان با مواد ضد لپر بوده اند . 10 نفر افراد سالم از میان خون دهندگان سازمان ملی انتقال خون ایران به عنوان شاهد انتخاب شدند.لنفوسیتهای T و B به کمک روشهای In - Vitro روزت طبیعی و ایمون مشخص شده اند.درصد سلولهای T و B در بیماران توبرکولوئیدی به ترتیب 36 و 20 درصد بوده است و حال آنکه در بیماران لپروئیدی 38 و 21 درصد بوده است. این سلولها در افراد طبیعی 60 درصد برای سلولهای T و 25 درصد برای سلولهای B بوده است. نتایج بدست آمده از بررسی لنفوسیتهای T و B با اندکس مهاجرت لوکوسیتی بیماران و افراد طبیعی در حضور PHA مورد مقایسه قرار گرفته است.مقایسه تعداد لنفوسیت های T افراد طبیعی و بیماران نشان دهنده کاهش شدید این لنفوسیت در بیماران است و حال آنکه سلولهای B در این گروه تفاوت قابل توجهی با هم ندارند از طرف دیگر کاهش پاسخ تحریکی سلولها به کمک PHA با تست مهاجرت لوکوسیتی نشان دهنده هماهنگی فرو افتادن تعداد سلولهای T می باشد.بنابراین مطالعات ابتدایی که بدین ترتیب گرفته می تواند تا اندازه ای فقدان ایمنی سلولی را در بیماران فوق بازگو کند.


سیمین غازانشاهی، احمد مسعود،
دوره 34، شماره 9 - ( 1-1356 )
چکیده

اندازه گیری تعداد لنفوسیتهای T و B در خون محیطی به روش تست روزت یکی از راه های بررسی سیستم ایمنی می باشد. تعداد روزت های T بر حسب مدت نگهداری نمونه ها در 4 درجه سانتیگراد متغیر می باشد. تعداد آنها بعد از نگهداری نمونه ها به مدت 24 ساعت در شرایط فوق الذکر به حد نهایی خود می رسد سپس بعد از 72 ساعت به تدریج از تعدادشان کاسته شده در 6-7 به صفر می رسد. روزت های B مخصوصاً روزت های T نسبت به عوامل مکانیکی بسیار حساس بوده و حرکات شدید لوله آزمایش جهت حل کردن رسوب روزت ها در محلول فوقانی در هنگام تهیه نمونه برای شمردن آنها باعث جدا شدن گلبولهای گوسفند چسبیده به لنفوسیتها و در نتیجه سبب کاهش روزت های تشکیل شده می گردد. بدین جهت تمام مراحل تهیه نمونه جهت شمارش روزت ها مخصوصاً روزت های T باید به ملایمت و آرامی انجام گیرد.


مسعود کیهانی،
دوره 35، شماره 3 - ( 2-1356 )
چکیده


احمد مسعود، سیمین غازانشاهی،
دوره 35، شماره 3 - ( 2-1356 )
چکیده

واضح است که لنفوسیتها نقش اساسی در تمام واکنش های ایمنی بدن دارند، لنفوسیتها در دو نوع عمده به اسم لنفوسیتهای T و B تشکیل شده اند. لنفوسیتهای T منشاء تیموسی دارند و مسئول مقاومت بدن در مقابل بعضی از عوامل بیماری زا مثل قارچ ها، ویروسها، باکتریهای داخل سلول و همچنین حساسیت های دیر رس می باشند و بعلاوه نوع مخصوصی از لنفوسیتهای T به اسم Killer T cells در از بین بردن سلولهای سرطانی و واکنش پیوند بر علیه میزبان GVH نقش مهمی را ایفا می نمایند. لنفوسیتهای B مستقیماً از مغز استخوان مشتق می شوند و عهده دار ایمنی هومورال می باشند.لنفوسیت های T و B هر کدام دارای پذیرنده هایی در سطح خود می باشند.لنفوسیت های B را بوسیله وجود ایمونوگلوبین های متصل شده به سطح آنها، پذیرنده های مخصوص قسمت سوم C3 وچهارم C4 سیستم کمپلمان ، پذیرنده های مخصوص قطعه FC ایمونوگلوبین G ، ویروس Epstein Barr و گلبولهای قرمز موش می توان مشخص نمود. لنفوسیتهای T دارای پذیرنده های طبیعی برای گلبولهای قرمز گوسفند می باشند و با گلبولهای قرمز گوسفند روزت های Rosettes غیر ایمون none immune ایجاد می نمایند. همچنین لنفوسیتهای B دارای آنتی ژن های مخصوص و اختصاصی می باشند که بوسیله آنتی کر اختصاصی به روش سیتوتوکسیسیتی Cytotoxicity و یا به طریق ایمونوفلورسان می توان آنها را مشخص نمود.


سیمین غازانشاهی، پروانه وثوق، احمد مسعود،
دوره 36، شماره 7 - ( 1-1359 )
چکیده

در بررسی پذیرنده های سطحی در خون محیطی کودکان مبتلا به لوسمی لنفوستیک حاد ما مشاهده نمودیم که این Acute lymphocytic leukemia بیماری غیر متجانس heteroqenous بوده بعضی از انواع آن از نوع سلولهای غیر T و B و یا سلولهای نل Null cells می باشند و در کودکان نوع سلولهای نل شایع تر بوده و پیش آگهی بهتری دارد بنابراین با بررسی اولیه پذیرنده های سطحی در لوسمی لنفوستیک حاد می توان نوع و پیش آگهی آن را تخمین زد.



صفحه 1 از 9    
اولین
قبلی
1
 

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb