جستجو در مقالات منتشر شده


35 نتیجه برای معتمد

منوچهر معتمد،
دوره 1، شماره 3 - ( 1-1322 )
چکیده


عدل ، محمدرضا معتمدی ،
دوره 3، شماره 4 - ( 2-1324 )
چکیده


منوچهر معتمد،
دوره 9، شماره 1 - ( 2-1330 )
چکیده


منوچهر معتمد،
دوره 9، شماره 8 - ( 1-1331 )
چکیده


منوچهر معتمد،
دوره 12، شماره 4 - ( 2-1333 )
چکیده


کریم معتمد، عطاء الله متین،
دوره 14، شماره 10 - ( 1-1336 )
چکیده


کریم معتمد، ایرج شیبانی،
دوره 18، شماره 3 - ( 2-1339 )
چکیده

بیماریهای فشار خون کلیوی نسبتاً زیاد و با روشهای آزمایشگاهی که در دست می باشد قابل تشخیص است و همانطوری که ذکر شد در صورتی که تشخیص بیماری به موقع داده شود اکثراً بوسیله عملیات جراحی می توان این بیماری را به کلی درمان نمود.


کریم معتمد، داود پور،
دوره 21، شماره 4 - ( 1-1342 )
چکیده


کریم معتمد، روح الله اقراری،
دوره 21، شماره 8 - ( 1-1343 )
چکیده


کریم معتمد، داودپور، روح الله اقراری،
دوره 24، شماره 2 - ( 2-1345 )
چکیده

اگر سنگ کلیه و حالب توام در بیماری وجود داشت می شود سنگ کلیه را عمل کرد و از همان شکاف سنگ حالب را خارج نمود و دیگر احتیاجی به عمل دوم نمی باشد. و چنانچه به فرض سند نگذشت یا گذشت و با سنگ گیر کرد و موفق به خارج کردن سنگ نشدیم چون بیمار در روی تخت عمل بوده، و وسایل کار آماده است می توان به عمل جراحی دوم برای خارج کردن سنگ حالب اقدام نمود. ولی در مواردیکه ما این عمل را انجام دادیم به قدری آسان سنگها خارج گردید که باعث تعجب ما شد و لازم دانستیم به همکاران گرافی اطلاع دهیم تا از این روش نوین استفاده فرمایند.


کریم معتمد، فضل الله داود پور، روح الله اقراری،
دوره 25، شماره 8 - ( 1-1347 )
چکیده


پزشکمر، معتمد، مرتضوی، برال،
دوره 25، شماره 9 - ( 1-1347 )
چکیده

آکرونوزیس یا آلکاپتون اوری یک بیماری است مادرزادی و نادر که از اختلال متابولیسم در بعضی از اسیدهای آمینه و کاتابولیسم ناکامل آنها با مرحله Acide homogentisique حاصل می شود. بیماری از بدو تولد وجود داشته و امتحانات آزمایشگاهی او مثبت می باشد. اکرونوز در پوست و اسکلروتیک و بخصوص غضروفها رسوب نموده تولید پیگمانتاسیون پوست و اسکلروتیک و ایجاد درد و ناراحتی و همچنین سبب تغییرات مفصلی می گردد و تظاهرات مفصلی معمولاً در سن 50-60 سالگی ظاهر می شود. سیفوز سرویکودور سال شدید شده و ناحیه کمر پهن می شود.اسکلروز و ابورناسیون در سطوح جسم مهره ها پیدا می شود. کالسیفیکاسیون در نوکلئوس پولپوزوس Nucleus Pulposus و آنولوس فیبروزوز Annulus fibrosus ظاهر می شود.فاصله مفصلی نقصان یافته بطوریکه قد بیمار محسوساً کوتاه می گردد . تغییرات ناشی از آتروفی و هیپرتروفی در استخوانها مشهود است. کیستهای استخوانی و استئوفیت در زوایای سطوح مفصلی دیده می شود.پیشاب بعلت وجود ترکیب از ته آلکاپتون رنگ قرمز مایل به قهوه ای داشته و با آمونیاک ترکیب شده پر رنگ می شود و یا در مقابل نور آفتاب سیاه می گردد.تشخیص افتراقی بیماری با آرتریت روماتوئید و نقرس و سل ستون فقرات و بیماری Raynaud مطرح می شود که تمایل بیشتر عارضه بسر تا سر ستون فقرات و تغییرات دیسک ها و آزمایش خون و پیشاب مشخص آن است.


محمود معتمدی،
دوره 40، شماره 1 - ( 1-1366 )
چکیده


محمود معتمدی، منصور جمالی زواره ای،
دوره 51، شماره 2 - ( 2-1372 )
چکیده

سابق بر این، درمان سارکومهای استخوانی رادیوتراپی به میزان 4000-2000 راد (rad) اشعه بود که این روش درمان بخاطر عوارضی که دربرداشت از طرفداران آن کاسته شد. بعد از اینکه درمان را با رادیوتراپی شروع می کردند حدود 5/5-2/5 سانتی متر بالای محل ابتلا عضو را قطع می کردند و سپس رادیوتراپی را ادامه می دادند. با این روش درمانی شانس زنده ماندن بعضی از سارکومها مانند استئوسارکوم بعد از دو سال به میزان کمتر از 20% بوده است (ولی در بعضی از تومورهای استخوانی مدت زنده ماندن بیشتر می باشد). با پیشرفت علم پزشکی درمان جدیدی برای سارکومهای استخوانی پیشنهاد گردید و آن عبارت بود از شیمی درمانی بطوریکه در ابتدا بیمار را بمدت حداقل 4-2 هفته شیمی درمانی کرده و سپس عضو را قطع می کردند که با این شیوه درمانی شانس زنده ماندن را از 77-52% بمدت پنج سال رسانیده اند و امروزه در بسیاری از کشورهای جهان بویژه آمریکا، اروپا و ژاپن از این روش درمانی پیروی می کنند. در حال حاضر درمان جدیدتری برای سارکومهای استخوانی ارائه شده است و آن عمل limb salvage می باشد. شانس زنده ماندن بیمارانی که مورد مطالعه و درمان مذکور قرار گرفتند در کندروسارکوم چهار سال می باشد که با مقایسه با شانس زنده ماندن گزارش شده از مراکز دیگر تقریبا برابری می کند، ولی عود آن کمی بیشتر از آن مراکز می باشد؛ شانس زنده ماندن بیماران مبتلا به استئوسارکوم بیشتر از دو سال است و در ضمن معلوم شده که از نظر سنی دخترها دو سال زودتر از پسرها به استئوسارکوم مبتلا می شوند و در افراد بلند قد نیز استئوسارکوم شایعتر است. در giant cell tumor (غده با سلولهای غول آسا) شانس زنده ماندن بیشتر از استئوسارکوم بوده است بطوریکه برای بیماری که دچار این عارضه در ناحیه زانو بود عمل فیوژن (Fusion) بعد از برداشتن کامل تومور انجام شد و اکنون که پنج سال از عمل او می گذرد هنوز عود و متاستاز ریوی در وی مشاهده نشده است.


محمود معتمدی،
دوره 53، شماره 1 - ( 1-1374 )
چکیده

استخوان کشکک که در سطح قدامی، عضله چهار سر و تاندون مربوطه آن را پوشانیده و سطح خلفی آن از غضروف مفصلی مفروش شده است، دارای اعمال زیادی می باشد که عبارتند از: 1) باعث افزایش قدرت عضله چهار سر تا میزان 40% می شود؛ 2) باعث محافظت غضروف مفصلی زانو شده و از ایجاد آرتروز جلوگیری می کند؛ 3) میزان خم شدن زانو را زیاد می کند؛ 4) Gliding زانو بهتر می شود؛ 5) از نظر زیبایی به بیمار کمک می کند. سابقا برای بیمارانی که دچار بیماریهای استخوان کشکک و مفصل زانو می شدند، استخوان کشکک را بطریقه patellectomy بر می داشتند، مانند: 1) آرتروز مفصل (patello-femoral joint) پاتلو-فمورال، 2) کندرومالاسیای درجه 4، 3) بیماری آرتریت روماتوئید، 4) آرتروفیبروزیس، 5) چسبندگیهای ناحیه کشکک به داخل زانو، 6) سندرم پاتلای تحتانی، 7) شکستگیهای چند قطعه ای. امروزه با شناختن اعمال مختلف زانو سعی می شود که استخوان کشکک به جز در شکستگیهای چند قطعه ای (که استخوان کشکک برداشته می شود)، باقی بماند و از عمل مفروش کردن بیولوژیک استخوان کشکک استفاده می شود.


محمود معتمدی،
دوره 54، شماره 2 - ( 2-1375 )
چکیده

اساس این مقاله در مورد بررسی عملکرد و وظایف منیسکهای زانو است. از آنجائیکه یکی از اعمال مهم منیسک جلوگیری از استئوآرتریت می باشد. فقدان کامل یا نسبی آنها سبب بروز آرتروز زانو خواهد شد. با در نظر گرفتن این موضوع، منطقی بنظر می رسد که منیسکهای پاره شده را به جای خارج نمودن، ترمیم نمائیم. به خصوص اگر پارگی در قسمت محیطی آن باشد. اینکار هم از طریق جراحی باز و هم با آرتروسکوپی صورت می گیرد ولی از طریق آرتروسکوپی عوارض کمتر و نتایج بهتر است. امروزه در مواردیکه منیسک غیرقابل ترمیم بوده و یا قبلا خارج شده باشد از پیوند منیسک و یا پروتز نیز استفاده می شود. در این مطالعه 20 بیمار - 18 مرد و 2 زن، که دچار پارگی منیسک بودند مورد بررسی قرار گرفتند. در 18 مورد که پارگی محیطی وجود داشت ترمیم انجام شد و دو مورد که پارگی مرکزی داشتند قسمت پاره شده منیسک خارج گردید. در آرتروسکوپی مجدد مشاهده گردید که محل ترمیم شده بطور کامل با بافت همبندی پر شده است و از لحاظ بالینی نیز علائم برطرف شده بودند. بنابراین قویا توصیه می شود که درمان پارگی های منیسک، بخصوص در قسمتهای محیطی از طریق ترمیم پارگی انجام شود.


محمود معتمدی، امیرمحمد نوالی،
دوره 55، شماره 5 - ( 2-1376 )
چکیده

مقاله ارائه شده گزارش یک مورد از بیماری Dysplasia Epiphysealis Hemimelica می باشد. این بیماری بسیار نادر است و انسیدانس دقیق آن مشخص نشده است. شیوع این بیماری یک در میلیون می باشد. در این بیماری رشد غیرطبیعی غضروفی همراه با استخوانی شدن داخل غضروفی در اپی فیز استخوانهای بلند، استخوانهای مچ پا، مچ دست و استخوانهای پهن دیده می شود. فاکتور ارثی یا فامیلی برای آن مشخص نشده است. در جنس مذکر 3 برابر جنس مونث دیده می شود. در نوشته های پزشکی موارد گزارش شده به صورت Case Report می باشند. این بیماری نامهای متعددی دارد که عبارتند از: Tarsoepiphyseal Aclasis؛ Tarsomegalie؛ Benign Epiphyseal Osteochondroma؛ Trevor's Disease و مصطلحترین آنها Dysplasia Epiphysealis Hemimelica می باشد. مورد گزارش شده دختر بچه ای است که از سن 7 ماهگی تا زمان گزارش که 5 سال داشته، تحت نظر بوده است. وی دو بار تحت عمل جراحی قرار گرفته است. در این گزارش سیر بیماری و علائم بالینی بیمار در طی 4 سال همراه با تصاویر رادیولوژیک ارائه شده است.


محمود معتمدی، علیرضا مفید، مهردخت مزده،
دوره 56، شماره 4 - ( 4-1377 )
چکیده

بیماران مبتلا به پرکاری تیروئید ممکن است با عوارض روانی یا عوارض عصبی یا مجموعه ای از این اختلالات به پزشک مراجعه نمایند. در این مقاله 500 بیمار مبتلا به پرکاری تیروئید که مبتلا به عوارض روانی عصبی این بیماری شده بودند مورد بررسی قرار گرفتند، سایر بیماریهایی که می توانست این گونه اختلالات را در آنها ایجاد نماید به دقت بررسی و رد شد. اکثر بیماران در گروههای سنی 29-20 سال و 39-30 سال قرار داشتند. 83/4 درصد آنها زن و 16/6% آنها مرد بودند (نسبت زن به مرد 5 به 1 بود). شایعترین عوارض روانی، عصبی بودن، بدخلقی تنشی، بی خوابی و اضطراب بود و شایعترین عوارض عصبی، لرزش، تشدید شدن رفلکس های وتری، میوپاتی تیروتوکسیک وفلج هیپوکالمیک دوره ای تیروتوکسیک بودند. کلیه عوارض روانی و غالب عوارض عضلانی و لرزش و سندرم تونل کارپ همزمان با تشخیص پرکاری تیروئید در بیماران ایجاد شده بودند، در حالی که سکته مغزی متعاقب پرکاری تیروئید و بقیه عوارض پیش از پرکاری تیروئید در بیماران ایجاد شده بود. بنابراین هر پزشک عمومی و متخصص باید از عوارض گوناگون پرکاری تیروئید آگاه باشد چون این گونه عوارض عصبی و روانی نه تنها کلید تشخیص پرکاری تیروئید می باشد بلکه با درمان پرکاری تیروئید معمولا برطرف خواهند شد.


محمود معتمدی، هژیر سیگارودی، رضا وثوقی، سیدجلال حسینی، محمدعلی صحرائیان،
دوره 58، شماره 4 - ( 4-1379 )
چکیده

صرع یا اپی لپسی بیماریی است که شیوع بالایی دارد و با رانندگی تداخل نموده و ممکن است منجر به تصادف در حین رانندگی شود. این مطالعه یک بررسی مورد-شاهدی بر روی 100 نفر بیماران صرعی و 100 نفر گروه شاهد است که رانندگی می کرده اند. نمونه گیری بصورت مصاحبه حضوری و با تکمیل پرسشنامه بوده است. میانگین تصادف در گروه مورد به ازای ساعات رانندگی حدودا سه برابر گروه کنترل بوده است، که این تفاوت آماری در مردها و افراد گروه سنی کمتر از 30 سال قابل توجه می باشد. بیش از 60% تصادفات در افراد صرعی بعلت حملات صرعی نبوده است؛ تصادفات معمولی نیز در افراد صرعی از گروه شاهد بیشتر است. کمپلیانس دارویی در افراد صرعی تصادف کرده بدتر از افراد صرعی تصادف نکرده بوده است و کمپلیانس بدتر دارویی می تواند یک پیش گویی کننده احتمال بیشتری برای بروز تصادف باشد. در افراد صرعی که حمله حین رانندگی داشته اند نیز کمپلیانس دارویی نسبت به افراد صرعی که حین رانندگی حمله نداشته اند بدتر بوده است. 58% بیماران صرعی راجع به رانندگی با پزشک معالج صحبتی نکرده بودند. 43.3% حملات صرعی اتفاق افتاده در حین رانندگی از نوع فراگیر بوده است. هیچیک از بیماران مصروع موضوع بیماری خود را به اداره راهنمایی و رانندگی اطلاع نداده بودند.


محمود معتمدی، رامین اسپندار،
دوره 59، شماره 2 - ( 2-1380 )
چکیده

استخوان کشکک محل شایعی برای تومورهای اولیه استخوان نمی باشد و غالب این تومورها به صورت موردی گزارش شده اند ولی Giant cell tumor یکی از تومورهای شایع استخوان کشکک محسوب می شود. در مقاله حاضر ضمن بررسی یک بیمار مبتلا به Giant cell tumor این استخوان که همراه با متاستازهای متعدد ریوی بوده، راجع به این مقوله بررسی بیشتری صورت گرفته است.



صفحه 1 از 2    
اولین
قبلی
1
 

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb