جستجو در مقالات منتشر شده


46 نتیجه برای ملکی

محمدعلی ملکی ،
دوره 2، شماره 4 - ( 1-1323 )
چکیده


محمدعلی ملکی ،
دوره 4، شماره 5 - ( 6-1325 )
چکیده


محمدعلی ملکی، حسن محقق، آرامائیس ماردیروس،
دوره 9، شماره 5 - ( 2-1330 )
چکیده


محمد علی ملکی، حسن محقق یزدی، آرامائیس ماردروسیان،
دوره 9، شماره 7 - ( 1-1331 )
چکیده


محمد علی ملکی، حسن محقق، ماردروسیان،
دوره 10، شماره 4 - ( 2-1331 )
چکیده


محمد علی ملکی، حسن محقق، ماردروسیان،
دوره 10، شماره 7 - ( 1-1332 )
چکیده


محمد علی ملکی،
دوره 10، شماره 9 - ( 1-1332 )
چکیده


محمد علی ملکی، ماردروسیان،
دوره 12، شماره 4 - ( 2-1333 )
چکیده


محمد علی ملکی، ماردروسیان،
دوره 12، شماره 5 - ( 2-1333 )
چکیده


محمد علی ملکی، مهرداد رواقی،
دوره 16، شماره 10 - ( 1-1338 )
چکیده


ملکی، محقق یزدی، رواقی،
دوره 17، شماره 5 - ( 2-1338 )
چکیده


محمد علی ملکی، مارتروسیان، رواقی،
دوره 17، شماره 7 - ( 1-1339 )
چکیده


محمد علی ملکی، آرامایس ماردروس پور،
دوره 24، شماره 2 - ( 2-1345 )
چکیده


بشیر زمانی ملکی،
دوره 27، شماره 3 - ( 2-1348 )
چکیده

کاهش مقدار روی در گویچه های سفید چند هسته در لوسمی حاد و مزمن ، پلاسموسیتوم ها و بیماری هوچکین همچنین متوقف شدن سارکوم و تومور بافت نگهبان بیضه با تزریق نمک روی در زیر جلد و نیز افزایش دفع روی از راه ادرار در سرطان های بدخیم الهام کننده این نظر است که در حالات بیماری ارتباط بارز میان نبودن و یا کم بودن روی و بیماری زایی سرطانها موجود است.


حسین ملکی،
دوره 38، شماره 7 - ( 1-1361 )
چکیده

در این مقاله تشخیص افتراقی شیزوفرنی و اختلالات عاطفی از دیدگاه علامت شناسی مورد مطالعه قرار گرفته است. ابتدا با مددگیری از مطالعات محققین مختلف، شیوع علائم مختلف پسیکوتیک در اختلالات عاطفی بررسی گردید. این امر نشان داد که شیوع علائم پسیکوتیک در اختلالات عاطفی بسیار بالاتر از آن است که معمولاً در کتب و نوشته جات کلاسیک به آن اشاره می شود. آنگاه در بازبینی مجدد این تحقیقات روشن گردید که وجود علائم عاطفی و بویژه علائم مانی بیش از علائم مختلف پسیکوتیک ارزش تشخیص افتراقی دارد بقسمی که می توان وجود همزان سه علامت تغییرات خلفی پرحرفی یا فشار کلام و هیپراکتیویتی را علیرغم وجود علائم پسیکوتیک تقریباً دال بر تشخیص مانی فرض کرد علاوه بر این دیده شده که « کندی عواطف» دارای ارزش تشخیصی زیادی برای شیزوفرنی می باشد.


حسین ملکی،
دوره 52، شماره 1 - ( 1-1373 )
چکیده

کلوزاپین اولین داروی ضدپسیکوزی است که قدرت اثر بهتری در مقایسه با سایر داروهای ضدپسیکوز دارد. مطالعات نشان داده اند که حدود 50-30% بیماران شیزوفرنیک مقاوم به درمان با کلوزاپین بهبودی بیشتری بدست می آورند. میزان بهبودی در 25% موارد در حدی است که می تواند منجر به ترخیص بیمار از بیمارستان گردد. دارو بر روی علائم مثبت و منفی هر دو تاثیر می کند. کلوزاپین فاقد اثرات اکستراپیرامیدال است و بویژه ایجاد دیسکینزی دیررس نمی کند، اما احتمال بروز تشنج در مصرف آن بویژه با مقادیر بالاتر از 600 میلی گرم بیش از سایر داروهای ضدپسیکوز است. بروز آگرانولوسیتوزیس که در 2-1% موارد رخ می دهد خطرناکترین عارضه این دارو را تشکیل می دهد، زیرا می تواند منجر به مرگ بیمار گردد. این امر کنترل هفتگی تعداد گلبولهای سفید را بعنوان بخش تفکیک ناپذیر درمان کلوزاپین مطرح کرده است. تجارب نشان داده است که در صورت وجود دقیق چنین کنترلی می توان احتمال مرگ و میر ناشی از مصرف دارو را به صفر رساند.


حسین ملکی، یاسمن متقی پور، مجید صادقی فر،
دوره 55، شماره 6 - ( 5-1376 )
چکیده

در این تحقیق میزان و شدت اضطراب و افسردگی در کل دانشجویان رشته های مختلف دانشگاه علوم پزشکی همدان و ارتباط آن با 32 عامل مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. برای سنجش اضطراب از فرم دوم آزمون کتبی (State-Trait Anxiety Inventory) که برای سنجش میزان اضطراب عمومی و کلی فرد بکار می رود استفاده شده است. در مورد افسردگی نیز آزمون کتبی بک مورد استفاده قرار گرفته است. دو آزمون فوق به همراه سوالات مربوط به بررسی وضعیت فردی، خانوادگی تحصیلی، نقطه نظرها و برداشتهای احساسی دانشجویان در مورد مسائل مختلف، نحوه فعالیت های جنبی و غیردرسی دانشجویان و وجود بیماری یا استرس روانی در یکسال اخیر در اختیار دانشجویان قرار داده شد. در مجموع برگه های 70/26% کل دانشجویان مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. براساس نتایج بدست آمده 27/1% از دانشجویان در آزمون بک نمره ای معادل یا بالاتر از 18 داشتند و در آزمون سنجش اضطراب نیز 33/4% از دانشجویان با نمره ای معادل یا بالاتر از 51 در بیشترین حد اضطراب در مقایسه با سایر دانشجویان قرار گرفتند. آنگاه در ادامه تحقیق ارتباط عوامل گوناگون با کاهش یا افزایش میزان اضطراب و افسردگی تعیین و مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.


شهرام ملکی، حسن نایب‌زاده، فتح‌الله شفیع‌زاده،
دوره 63، شماره 2 - ( 2-1384 )
چکیده

مقدمه: بیماری کریپتوسپویدیوزیس، یک بیماری عفونی روده‌ای است که انگلی به نام کریپتوسپوریدیوم عامل آن می‌باشد. تحقیقات نشان داده که شیوع بیماری در گروه سنی 1 تا 5 سال بیشتر از گروه‌های سنی دیگر می‌باشد. ، از آنجا که از چگونگی شیوع این بیماری و میزان مبتلایان انسانی در شهرستان خرم‌آباد و حومه اطلاعی در دست نبود این تحقیقات پیشنهاد و انجام گرفت.
مواد و روش‌ها: این بررسی به صورت تحقیق موردی در منطقه خرم‌آباد انجام گرفت. نمونه‌های مورد نیاز در این تحقیق نمونه مدفوع بود. نمونه‌های انسانی در چهار مرحله طی فصول پاییز و زمستان 1381 و بهار و تابستان 1382 از بیمارستان کودکان حضرت زینب خرم آباد و ازمایشگاه مرکزی خرم‌آباد اخذ شد. در فاز اول این بررسی، انگل کریپتوسپوریدیوم از مدفوع کودکان مبتلا به اسهال جدا گردید.
یافته‌ها و نتیجه‌گیری: درصد آلودگی در شهرستان خرم‌آباد 75/4% بود که بیشتر از شهرهای: شیراز (5/3%)،‌ بندرعباس (4/2%)، اهواز (23/2%) و رشت (57/1%) و تا اندازه‌ای برابر با میزان آلودگی در شهرهای قزوین (5/4%) و همدان (3/5%) و کمتر از شهرهای: اصفهان (9/16%)، مشهد (6/14%)، ارومیه (10%)،‌ نقده (2/9%) و تبریز (15/6%) می‌باشد. میزان آلودگی در تابستان و پاییز بالاتر از زمستان و بهار و در جنس مذکر 5/1% بیشتر از جنس مؤنث بود، اما تفاوتی در میزان ابتلاء کودکان شهری و روستایی مشاهده نگردید. همچنین در 3 مورد از مجموع 19 موردی که از نظر انگل کریپتوسپوریدیوم مثبت گزارش شدند، میکروب شیگلا مشاهده گردید (78/15%) و نیز یک مورد (26/5%) از کل مبتلایان آلودگی همزمان با انگل ژیراردیا را نشان داد.


بهنوش وثاقی فراملکی، حمیدرضا صادقی پور رودسری، ناصر سلسبیلی، فیروزه اکبری اسبق، شهره جلایی،
دوره 63، شماره 10 - ( 1-1384 )
چکیده

مقدمه: هدف از این مطالعه بررسی اثر کشت همرفت (Co-culture) سلول های گرانولوزا بر تسهیم سلولی جنین های انسانی در محیط های مایع فولیکولی و Ham's F10 و مقایسه آن با رشد جنین در محیط کشت 3S بود.
مواد و روشها: بدین منظور در یک مطالعه تجربی، از میان مراجعین به بخش IVF بیمارستان میرزاکوچک خان تهران 27 نفر بطور تصادفی انتخاب شدند. پس از تحریک تخمدانی با روش بلند مدت، تخمک های بیماران با استفاده از اولتراسوند واژینال جمع آوری و به روش تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم (Intracytoplasmic Sperm Injection ICSI) بارور گردیدند. سپس رشد آنها در محیط های کشت مایع فولیکولی و Ham's F10 ساده و حاوی سلول های گرانولوزا مورد مطالعه قرار گرفت و با محیط سرم ساختنی جایگزین (3S) مقایسه شد (در مجموع 5 محیط).
یافته ها: بر طبق نتایج این تحقیق بیشترین فراوانی جنین های 8 سلولی در محیط همرفت (Co-culture) مایع فولیکولی با سلول های گرانولوزا، و بیشترین جنین های 2 سلولی در محیط همرفت Ham's F10 با سلول های گرانولوزا دیده شد. کمترین فراوانی عدم تقسیم در محیط 3S وجود داشت و کمترین جنین های 8 سلولی در محیط مایع فولیکولی ساده (فاقد سلول های گرانولوزا) مشاهده گردید. از نظر از هم پاشیدگی (Fragmentation) سیتوپلاسمی، محیط مایع فولیکولی همراه با سلول های گرانولوزا و 3S کمترین از هم پاشیدگی را داشت. ولی در محیط های Ham's F10 به تنهائی و یا همراه با سلول های گرانولوزا بیشترین میزان از هم پاشیدگی سیتوپلاسمی مشاهده شد.
نتیجه گیری و توصیه ها: بطور کلی نتایج این تحقیق نشان داد کشت همرفت تخمک های بارور شده در مایع فولیکولی همراه با سلول های گرانولوزا سبب افزایش تعداد سلول های جنین با کمترین فراگمانتاسیون سیتوپلاسمی می شود.


آذر حدادی، مهرناز رسولی نژاد، زهره ملکی، مجتبی مجتهد زاده، مسعود یو نسیان، سید علی احمدی، حمیده باقریان،
دوره 65، شماره 4 - ( 4-1386 )
چکیده

تعیین الگوی مقاومت باسیل‌های گرم منفی شایع عفونت بیمارستانی با روش دیسک و E-Test و مقایسه نتایج این دو.

روش بررسی: مطالعه به صورت توصیفی مقطعی در سال 1384-1383 در بیمارستانهای سینا و امام خمینی تهران بر روی عفونت‌های بیمارستانی با میکروب‌های کلبسیلا، پسودوموناس، آسینتوباکتر و اشریشیا کلی انجام شد و الگوی مقاومت با روش E-Test برای ایمی‌پنم، سفتازیدیم، سیپروفلوکساسین، سفپیم و سفتریاکسون بررسی و نتایج با دیسک دیفیوژن مقایسه شد.

یافته‌ها: فراوانترین میکروبها عبارت بودند از: کلبسیلا (40%)، پسودوموناس (28%)، آسینتوباکتر (20%) و اشریشیا کلی (12%). فعالترین آنتی بیوتیکها به ترتیب، ایمی‌پنم (84%)، سفپیم (26%)، سپیروفلوکساسین (26%)، سفتازیدیم (20%) و سفتریاکسون (10%) بوده است. حساسیت کلبسیلا به ایمی‌پنم 91%، سفپیم 25%، سیپرو فلوکساسین 21%، سفتازیدیم 13% و سفتریاکسون7% بوده است. حساسیت E-coli به ایمی پنم91%، سفتریاکسون 21%، سفتازیدیم 21% ، سفپیم 19% و سیپرو فلوکساسین17% بوده است. برای پسودوموناس حساسیت ایمی‌پنم (75%) و سیپروفلوکساسین (39%) بوده است. حساسیت آسینتوباکتر به ایمی‌پنم 77% و سیپروفلوکساسین 21% بوده است. در مقایسه روش دیسک دیفیوژن با روش E-Test در سوشهای مقاوم نسبتا دو تست هم‌خوانی داشته‌اند.
نتیجه‌گیری: روند مقاومت در میکروبهای گرم منفی در حال افزایش است و لازم است هرچه سریعتر سیاستی برای پیشگیری از ایجاد مقاومت در بیمارستانها انخاذ گردد. گرچه E-test روش بهتری برای ارزیابی مقاومت میکروبی می‌باشد اما مطالعه ما نشان داد که روش دیسک نیز در بیشتر مواقع نتایج مشابه می دهد و همچنان قابل استفاده می‌باشد.



صفحه 1 از 3    
اولین
قبلی
1
 

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb