جستجو در مقالات منتشر شده


7 نتیجه برای نجم آبادی

پروفسور یحیی عدل و دکتر ابوالقاسم نجم آبادی،
دوره 4، شماره 3 - ( 6-1325 )
چکیده


یحیی عدل، ابوالقاسم نجم آبادی، اسمعیل مکی،
دوره 9، شماره 6 - ( 2-1330 )
چکیده


یحیی عدل، ابوالقاسم نجم آبادی،
دوره 9، شماره 7 - ( 1-1331 )
چکیده


محمد حسین نجم آبادی،
دوره 29، شماره 9 - ( 2-1351 )
چکیده

با روش و استفاده صحیح می توان پروپانیدید را یکی از بهترین داروهای بیهوشی بحساب آورد که امروزه در اختیار آنستزیست قرار دارد.استفاده پروپانیدید در درمانهای سرپائی و عملهای کوچک جراحی بواسطه داشتن صفات اصلی یک داروی بیهوشی یعنی بالا بردن آستانه درد و خواب عمیق لازم و همچنین تجزیه و دفع سریع و بهوش آمدن فوری بدون تمایل بخواب بعدی دارای برتری بسیار به تمام داروهای بیهوشی داخل وریدی که ما تا به حال می شناسیم دارد.بدون شک می توان مصرف پروپانیدید را در عملهای جراحی زایمانی - میآستنی گراو - پورفیرین اوری و همچنین در لوله گذاری تراشه از طریق دماغی (بدون مصرف لارنگوسکوپ بواسطه چسبندگی آرواره تحتانی در فلگمون کف دهان) بعنوان یک داروی بیهوشی ایده آل بحساب آورد.چنانچه اطاق بعد از عمل وجود نداشته باشد یا کمبود پرستار و یا کسانیکه مریض را بعد از پایان عمل جراحی تا بهوش آمدن کامل مراقبت بکنند بقدر کافی در دسترس نباشد می توان برای وارد کردن بیمار به مرحله بیهوشی از داروی پروپانیدید استفاده کرد.در خاتمه باید متذکر شد که داروی بیهوشی پروپانیدید بایستی مثل هر داروی بیهوشی دیگر صرفاً توسط یا تحت نظر متخصص بیهوشی مورد استفاده قرار گیرد.


محمد حسین نجم آبادی،
دوره 31، شماره 6 - ( 1-1353 )
چکیده


الهه کیهانی، ناصر کهن نیا، نرگس ایزدی مود، محمدرضا کیخانی، حسین نجم آبادی،
دوره 64، شماره 3 - ( 2-1385 )
چکیده

زمینه و هدف: سرطان دهانه رحم دومین علت مرگ و میر در اثر سرطان در بین زنان می باشد. در این سرطان بیش از هر نوع بدخیمی دیگری، اثرات پیشگیری ، تشخیص زودرس و درمان به موقع بر کاهش میزان مرگ و میر مشهود است. از اواسط سال 1970 بود که ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) به عنوان اتیولوژی اصلی سرطان دهانه رحم پیشنهاد گردید. مطالعات مختلف که در سراسر جهان صورت گرفته، نشان دهنده ارتباط قوی میان HPV وتغییرات پیش سرطانی و سرطانی در سلول های اپی تلیال می باشد. از آنجا که کشت سلولی و روش های سرولوژیک در شناسایی این ویروس و انواع آن فاقد ارزش هستند، اهمیت روش های ملکولی از جمله واکنش زنجیره ای پلی مراز (PCR) در تشخیص قطعی و زودرس این ویروس آشکار می گردد.
روش بررسی: در این مطالعه پس از انتخاب بیماران مطابق با پروتکل مربوطه و تکمیل فرم پرسشنامه ، 100 نمونه از ضایعات پیش سرطانی و سرطانی دهانه رحم انتخاب شدند. سپس استخراج DNA از بلوک های پارافینی با روش استاندارد انجام گرفت. PCR مولتی پلکس با استفاده از دو جفت پرایمر (یکی به عنوان کنترل داخلی) صورت پذیرفت و محصولات PCR بر روی ژل پلی آکریل آمید 8% برده شد.
یافته ها: در جمعیت مورد مطالعه از میان 100 بیمار مبتلا به سرطان د هانه رحم، 73 مورد از نظر عفونت HPV مثبت و 27 مورد منفی بودند. به عبارت دیگر میزان شیوع عفونت ویروس HPV در این جمعیت 73% بود.
نتیجه گیری: یافته های حاصل از مطالعه ما گزارش های پیشین مبنی بر ارتباط میان HPV و سرطان دهانه رحم را تقویت می کند.


ساغر قاسمی فیروز آبادی، یوسف شفقتی، الهه کیهانی، رکسانا کریمی‌نژاد، زهره علومی، فریده موسوی، فرحناز امینی، حسین نجم آبادی، فرخنده بهجتی،
دوره 65، شماره 9 - ( 9-1386 )
چکیده

آنمی فانکونی یک بیماری اتوزومی مغلوب نادر است. این بیماری از لحاظ بالینی و ژنتیکی هتروژنیتی بسیار گسترده‌ای دارد، به‌طوری‌که تشخیص بیماری را تنها بر پایه علائم بالینی دشوار و غیرقابل اعتماد و بر اساس ویژگی‌های مولکولی، تا به امروز، غیرممکن ساخته است. معهذا حساسیت زیاد از حد لنفوسیت‌ها و فیبروبلاست‌های بیماران مبتلا نسبت به عوامل آلکیله کننده دو عملکردی مثل مایتومایسین C (به‌صورت افزایش در شکست‌های کروموزومی) معیار قابل اعتمادی را برای تشخیص بیماری به‌دست می‌دهد. هدف از این مطالعه ایجاد شرایط مناسب برای آزمون سیتوژنتیک به‌منظور تشخیص قطعی بیماری آنمی فانکونی در بیماران مشکوک به آنمی فانکونی و بررسی علائم بالینی می‌باشد.

روش بررسی: در مدت زمان مطالعه ما موفق به بررسی 20 بیمار مشکوک به آنمی فانکونی شدیم. بررسی بالینی با مطالعه پرونده بیماران انجام گرفت و به‌منظور بررسی سیتوژنتیکی، سه غلظت متفاوت مایتومایسین C (ng/ml 40 و 30، 20) بر لنفوسیت‌های بیماران و کنترل‌های هم‌جنس آنها تاثیر داده شد.

یافته‌ها: در این بیماران تشخیص پنج بیمار مورد تایید قرار گرفت و غلظت‌های ng/ml 40 و 30 مناسب تشخیص داده شد.

نتیجه‌گیری: انجام آزمایش شکست کروموزومی برای تشخیص بیماری آنمی فانکونی اهمیت بسیار دارد. به‌علاوه بیماران مبتلا به آنمی آپلاستیک با اتیولوژی ناشناخته، نوزادانی که در بدو تولد دارای ناهنجاری مادرزادی همراه با آنمی فانکونی هستند و نیز خواهران و برادران بیماران باید مورد آزمایش سیتوژنتیک قرار بگیرند.



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb