جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای نسرین نیرومند

نسرین نیرومند، فاطمه داوری تنها، مهبد کاوه،
دوره ۶۵، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۸۶ )
چکیده

هدف از این مطالعه ارزیابی شیوع برخی عوارض پری‌ناتال در دوقلوئی با ناهمگونی وزن بود.

روش بررسی: در این مطالعه توصیفی تحلیلی ۴۹۰ نوزاد دوقلوئی معادل ۲۴۵ بارداری دوقلو که در فاصله سالهای ۱۳۸۲-۱۳۷۸ در بیمارستان میرزاکوچک‌خان زایمان کردند، وارد مطالعه شدند. اطلاعات مادری و نوزادی برای هر زایمان جمع‌آوری شد که شامل ناهمگونی وزن، سن بارداری، سن مادر، پاریتی مادر، جنسیت نوزاد، مرگ نوزادی، سپتی‌سمی نوزادی، روش زایمان، هیپربیلیروبینمی، تعویض خون و مدت بستری در بیمارستان بود.

یافته‌ها: متوسط سن مادر ۷۸/۴±۲۶ سال بود و ۸/۵۱% از مادران نولی‌پار بودند. متوسط سن بارداری ۷۳/۲±۰۲/۳۵ هفته بود که ۹/۱۵% از این زایمان‌ها قبل از ۳۲ هفته بودند. میزان مرگ نوزادی ۸/۷% بود و بیشتر در نوزادان پسر و مادران چندزا رخ داده بود. متوسط زمان بستری در بیمارستان ۴۵/۴±۰۷/۶ روز بود، که در ناهمگونی وزن≥۲۰% معادل ۵/۸ روز بود و در نوزادان مادرانی که کمتر از۲۰ سال بودند به ۱۴/۹ روز رسید. در اختلاف وزن بین ۳۴-۳۰% سپتی‌سمی بیش از همه شیوع داشت (۳/۳۱%) و هیپربیلیروبینمی در این گروه شیوع ۲۵% داشت که منجر به تعویض خون گردید. در سن مادر کمتر از ۲۰ سال و بالای ۳۵ سال میزان هیپربیلی روبینمی بیشتر بود.

نتیجه‌گیری: با افزایش ناهمگونی وزن در دوقلوها میزان عوارض پری‌ناتال افزایش می‌یابد.


فاطمه رحیمی شعرباف، فاطمه داوری تنها، شیرین نیرومنش، نسترن صالح، مهرناز ولدان، نسرین نیرومند، مرضیه غفارنژاد،
دوره ۶۶، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۸۷ )
چکیده

این مطالعه جهت بررسی رابطه مایع آمنیوتیک مکونیومی با تب و عفونت پس از زایمان انجام شده است. روش بررسی: مطالعه کوهورت و آینده‌نگر روی ۵۷۳ خانم حامله ترم انجام شد؛ ۲۸۰ نفر با مایع آمنیوتیک آغشته به مکونیوم با ۲۹۳ نفر با مایع آمنیوتیک شفاف با شرایط یکسان که تحت عمل سزارین قرار گرفتند از نظر بروز تب و عفونت پس از زایمان با هم مقایسه شدند. خانم‌هایی که دارای بیماری مدیکال، زایمان طولانی، پاره شدن طولانی پرده‌های جنینی، عمل سزارین عارضه‌دار و عفونت قبل از عمل بودند از مطالعه حذف شدند.

یافته‌ها: در میان ۵۷۳ خانم حامله ترم ۸۲ نفر (۱۴%) تب داشتند؛ که ۴۲ نفر در گروه مکونیوم و ۴۰ نفر در گروه شفاف قرار داشت (۳/۰p=). تب طولانی‌تر از ۲۴ ساعت در (۳۳ نفر) گروه مکونیوم ۵/۶% در مقابل ۷/۲% در گروه شفاف ایجاد شد (۰۵/۰p<) و ۱/۳-۳/۱ CI: ۹۵% ۹۸/۱ RR:. آندومتریت در ۲۲ مورد (۴%) دیده شد که ۱۴ نفر (۵%) در گروه مکونیوم و هشت نفر (۲%) در گروه شفاف وجود داشت ۰۵/۰p و ۴/۳-۳/۱ CI: ۹۵% ۳/۲ RR: و عفونت زخم ۷/۱% در گروه مکونیوم در مقابل ۶۸/۰% در گروه شفاف وجود داشت (۷/۰p=).

نتیجه‌گیری: آغشته بودن مایع آمنیوتیک به مکونیوم یک عامل خطر مستقل برای آندومتریت بعد از زایمان می‌باشد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb