جستجو در مقالات منتشر شده


53 نتیجه برای نظر

غلامرضا نظری،
دوره 14، شماره 5 - ( 2-1335 )
چکیده

نزد کودکی مبتلا به سرخک عارضه پنوموپاتی بولوز استافیلوککسیک بروز کرد و استافیلوکوکها در مقابل آنتی بیوتیکها مقاوم بودند ناچار تزریق باکتریوفاژ داخل کیسه چرکی مورد آزمایش قرار گرفت و بیمار بسرعت معالجه شد.


عبدالصمد رفعت، بیژن نظری، رستم الهی،
دوره 22، شماره 6 - ( 2-1343 )
چکیده

دیالیز صفاقی را بعنوان یک درمان کمکی در نارسائی حاد کلیه می شناسیم. گذاردن کانتر در شکم خیلی ساده و بدون عفوننت بوده و از طرفی وجود مایع های دیالیز استریل که توسط کارخانه های معتبر ساخته شد سهولت انجام کار را برای ما فراهم ساخته است.
بکار بردن پروتزهای پلاستیکی شبیه به قرقره در جدار شکم ما را از شکاف های مکرر جدار شکم در هر دیالیز و نیز بکار بردن ماشین های خودکار جدید ما را از مراقبت دائم پرستار بی نیاز ساخته بطوریکه دیالیز صفاقی را میتوان در منزل بیماران انجام داد.
اما باید دانست که تاثیر دیالیز صفاقی 20 تا 40 دصد همودیالیز است بطوریکه همودیالیز با کلیه مصنوعی در بسیاری موارد بر دیالیز صفاقی ترجیح دارد آقای مریل (Merrill) که نتیجه آخرین مطالعات خود را در چند ماه قبل در دانشگاه هاروارد وارد امریکا انتشار داده است در یک سری از 14 مریض که تحت درمان با دیالیز صفاقی قرار داده فقط 4 بیمار را با وضع خوب بیش از 6 ماه زنده نگاه داشته است زیرا اشکالات زیادی از قبیل کاهش محسوس پروتئین مایع صفاق و عوارضی از قبیل عفونت ها و درد فیبروزه که بخصوص مجرای پروتز پلاستیکی را مسدود می سازد و نیز عوارض متعددی که در نزد بیماران مبتلا به نارسائی مزمن کلیه که دیالیز صفاقی برای طولانی کردن زندگانی آنها بکار رفته است دیده شده از کوشش زیاد برای انجام این دیالیز کاسته است.


عبدالصمد رفعت، بیژن نظری، رستم الهی،
دوره 23، شماره 2 - ( 2-1344 )
چکیده


بیژن نظری،
دوره 23، شماره 5 - ( 2-1344 )
چکیده

بررسی ارزش بالینی آزمایش های کبدی در 30 بیمار در طی شش ماه اخیر در بخش داخلی بیمارستان کمک شماره 3 انجام گرفته که تشخیص نهائی بیماری آنها بر پایه علائم بالینی- آزمایش های کبدی و بالاخره نسج برداری از کبد استوار بوده است به طور خلاصه آنچه به استناد این بررسی که اساس آن بر پایه تجربیات قبلی ما نیز که در ایالات متحده امریکا صورت گرفته بود استوار بوده به شرح زیر می باشد:
1- احتباس برم سولفوفتالئین دربیشتر موارد ارزش تشخیصی قاطع در امراض دژنراتیو متاستازها در کبد دارد.
2- اندازه گیری فعالیت ترانس آمینازها در کبد همیشه گواه بر ضایعات نکروزی و دژنراتیو کبد خواهد داد.
3- نسج برداری از کبد با رعایت اصول کلی اجرای آن. در تمام بیماری های کبدی توصیه می شود.
4- و بالاخره آزمایش های B.S.P احتباس برم سولفوفتالئین. اندازه گیری فعالیت ترانس- آمینازها و بالاخره بیوپسی کبد برای تعیین نوع- سیر و شدت و هم چنین تعیین درجه ضایعات بعد از درمان در بیماری های کبدی توصیه می شود.


بیژن نظری،
دوره 23، شماره 9 - ( 1-1345 )
چکیده

وجود سندرم دوپویترن را ما در 90 بیماری که به امراض مختلف کبد دچار بودند تحت مطالعه قرار دادیم.
آنچه از مطالعات خود نتیجه گرفتیم این بود که 44 نفرشان دچار این سندرم در مراحل مختلف بوده اند.
در 62 نفر بیمار مبتلی به سیروزالکلیک مورد مطالعه ما 34 نفرشان سندرم دوپویترن را به وضوح دارا بودند.
این تناوب در دسته دیگر از بیماران که دچار بیماریهای کبد بغیر از سیروز الکلیک بودند فقط در 7/35 درصدشان به اثبات رسید.
بدواً ما کوشیدیم تا به وسیله گرفتن یک شرح حال دقیق از وضعیت شغلی - اعتیادات و احتمالاً ضایعاتی که قبلاً در دستهایشان در اثر ضربه شکستگی و کارهای دیگر پدید آمده بود بررسی کرده و این بیماران را از گروه مورد مطالعه خود حذف کنیم تا ظهور سندرم دوپویترن که بعلل دیگر نیز دیده می شود اشکالی در نتیجه مطالعات ما که صرفاً روی بیماران کبدی نوع الکلیک صورت گرفته بود پدید نیاورد. آنچه ما نتیجه گرفتیم این تناوب شیوع سندرم دوپویترن در بیماران الکلیک 54% و در بیماران کبدی دیگر 35% بوده است.


علی اکبر هنجنی، بیژن نظری،
دوره 23، شماره 10 - ( 1-1345 )
چکیده

سندروم هماتوری در شروع بیماری مییلوم مولتیپل با ضایعات کلیوی بسیار نادر و تا کنون مواردی از آن گزارش نشده است بیمار ما از دو نظر جالب توجه است یکی آنکه شروع آن با تظاهر هماتوری متناوب بوده دیگر آنکه مشی بسیار بطنی داشته و قریب 6 سال که از شروع بیماری او میگذرد هیچگونه عوارض مهمی جز کم خونی و تبهای زودگذر قابل مداوا و هماتوری های متناوب نداشته است.


علی اکبر هنجنی، بیژن نظری،
دوره 24، شماره 1 - ( 2-1345 )
چکیده

پریکاردیت همراه با آندوکاردیت تحت حاد اوسلر فوق العاده نادر بوده و فقط تعداد معدودی از آن در دایرﺓ المعارف گزارش شده است. بیماری که در فوق به ذکر آن پرداختیم یک مورد نادر از این بیماری می باشد که در بیمارستان کمک شماره 2 در سرویس بیماریهای داخلی و قلب تحت مطالعه بالینی و آسیب شناسی قرار گرفته بود.


علی اکبر هنجنی، بیژن نظری،
دوره 24، شماره 1 - ( 2-1345 )
چکیده

آنچه که ما از مطالعات خود نتیجه گرفتیم: آریتمی های قلب در جریان اورمی ها بیشتر از نوع اکستراسیستولهای بطنی - دهلیزی و یا از نوع فیبربلاسیون اوریکولر بوده و معمولاً به دنبال و یا در زمینه اختلالات الکترولیتی خون، آنمی ، فشار خون بالا و یا دیژیتالیزاسیون برای اصلاح حالت نارسائی قلبی اتفاق می افتد. صرفنظر از علل فوق آنچه که ما از نمونه های بیوپسی و یا اتوپسی قلب این بیماران نتیجه گرفتیم جز در موارد استثنائی در اکثر اوقات دژنرسانس موضعی و یا منتشر در الیاف عضلانی میوکارد مشاهده گردیده است. بعلاوه در چنین حالاتی اگر استعمال داروهای قلبی جهت درمان آریتمی های قلبی ضرورت پیدا کند ما استعمال اوابائین را به دیژیتال ترجیح می دهیم.


علی اکبر هنجنی، بیژن نظری، الکساندر دریوقوسیان،
دوره 24، شماره 4 - ( 2-1345 )
چکیده

بیماری آنمی پرنیسیوز در ایران نسبتاً نادر می باشد. مورد گزارش شده در فوق یکی از موارد این بیماری نادر است و جالب اینکه در این بیمار، بیماری به فرم نسبتاً نادر خود یعنی آنمی پرنیسیوز با علائم آنمی هیپوکروم توام با ماکروسیت های معدود در خون محیطی تظاهر نموده بود.
از آنجائیکه امکان آزمایش Schilling بعلت فقدان B12 رادیوآکتیو میسر نبوده موفق به انجام آن نشدیم.


علی اکبر هنجنی، بیژن نظری،
دوره 24، شماره 6 - ( 2-1345 )
چکیده


علی اکبر هنجنی، بیژن نظری،
دوره 24، شماره 10 - ( 1-1346 )
چکیده


انوشیروان نظری،
دوره 25، شماره 9 - ( 1-1347 )
چکیده


انوشیروان نظری، استانلی رابنز، لوئیس بنیتس، جان ج. برن،
دوره 26، شماره 3 - ( 2-1347 )
چکیده


نورالدین هادوی، علی اکبر هنجنی، بیژن نیک اختر، منوچهر سهائی، فریدون علوی، محمد علی ناصر قدسی، حسام الدین مبرهن، انوشیروان نظری، قاسم شفیع زاده،
دوره 26، شماره 4 - ( 2-1347 )
چکیده

مطالعه داروهای ایمونوسوپرسیو immuno suppressive و روش های دیگر جلوگیری از پدیده عدم تحمل پیوند کلیه در سالهای اخیر مورد توجه محافل تحقیقاتی پیوند کلیه در ایالات متحده امریکا قرار گرفته است، این مطالعات که خلاصه آن بر روی 110 بیمار مطالعه شده است نشان میدهد که هنوز بهترین داروی ایمونوسوپرسیو در جلوگیری از پدیده عدم تحمل پیوند کلیه asathioprine و کورتیکو استروئیدها در درجه اول، کبالت ترابی در درجه دوم و برداشتن طحال و تخلیه لنف کانال توراسیک و تابانیدن اشعه x به مناطق لنف سازی بدن در درجه سوم اهمیت قرار دارد بنابراین چون پیوند کلیه از مراحل تحقیقاتی خود خارج شده و بمرحله عمل رسیده است لذا جا دارد این طریقه درمانی را تعمیم داد تا شاید بدین وسیله توان نیاز بیماران کلیوی را در آینده اجابت نمود.


امیر اصغر توکل، انوشیروان نظری،
دوره 27، شماره 2 - ( 2-1348 )
چکیده

بررسی اجمالی از وضع آنوریسمهای دیسکانت آئورتی، علائم بالینی و ارزش تشخیصی هر کدام بعمل آمد. شرح حال دو بیمار جالب همراه با آرتریوگرافی یکی از آنها مورد مطالعه قرار گرفت. یادآوری گردید که وجود یا عدم وجود درد تشخیص آنوریسم دیسکانت را تائید یا رد نمیکند و لازم است که از دیگر علائم کلینیکی و وسائل پاراکلینیکی برای تشخیص کمک گرفت.آرتریوگرافی زیر جلدی با سوزن داخل شریان براکیال در تجربه ما از عوامل مؤثر برای تشخیص مرض بشمار رفته است.متذکر گردید که برای معالجه این گونه بیماران باید درمانهای طبی و جراحی هر دو مورد نظر طبیب معالج قرار گیرد.


غلامرضا نظری، شهناز رفیعی تهرانی،
دوره 30، شماره 8 - ( 1-1352 )
چکیده


غلامرضا نظری، بهروز نیک بین،
دوره 33، شماره 2 - ( 8-1354 )
چکیده


احمد مسعود، غلامرضا نظری، فریدون علاء، حسین پاشا عمادی، ناصر علی سیادت،
دوره 33، شماره 10 - ( 1-1355 )
چکیده

بررسی های خود را بر روی خون محیطی 53 بیمار جذامی که 40 نفر مرد و 13 نفر زن بودند انجام دادیم. سن متوسط این بیماران 46 سال یعنی 11-62 سال بوده است. 30 نفر از بیماران مبتلا به شکل لپروئید بیماری و 23 نفر بقیه مبتلا به شکل توبرکولوئیدی بیماری بوده اند. همه بیماران تحت درمان با مواد ضد لپر بوده اند . 10 نفر افراد سالم از میان خون دهندگان سازمان ملی انتقال خون ایران به عنوان شاهد انتخاب شدند.لنفوسیتهای T و B به کمک روشهای In - Vitro روزت طبیعی و ایمون مشخص شده اند.درصد سلولهای T و B در بیماران توبرکولوئیدی به ترتیب 36 و 20 درصد بوده است و حال آنکه در بیماران لپروئیدی 38 و 21 درصد بوده است. این سلولها در افراد طبیعی 60 درصد برای سلولهای T و 25 درصد برای سلولهای B بوده است. نتایج بدست آمده از بررسی لنفوسیتهای T و B با اندکس مهاجرت لوکوسیتی بیماران و افراد طبیعی در حضور PHA مورد مقایسه قرار گرفته است.مقایسه تعداد لنفوسیت های T افراد طبیعی و بیماران نشان دهنده کاهش شدید این لنفوسیت در بیماران است و حال آنکه سلولهای B در این گروه تفاوت قابل توجهی با هم ندارند از طرف دیگر کاهش پاسخ تحریکی سلولها به کمک PHA با تست مهاجرت لوکوسیتی نشان دهنده هماهنگی فرو افتادن تعداد سلولهای T می باشد.بنابراین مطالعات ابتدایی که بدین ترتیب گرفته می تواند تا اندازه ای فقدان ایمنی سلولی را در بیماران فوق بازگو کند.


بهروز نیک بین، غلامرضا نظری، فریدون علاء، ناصرعلی سیادت،
دوره 34، شماره 9 - ( 1-1356 )
چکیده


سعید آل آقا، مرتضی مهین پور، فتحعلی نظری،
دوره 35، شماره 7 - ( 1-1357 )
چکیده



صفحه 1 از 3    
اولین
قبلی
1
 

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb