جستجو در مقالات منتشر شده


7 نتیجه برای نواب

نواب، راسخ، مهین خلیلی،
دوره 13، شماره 10 - ( 1-1335 )
چکیده


منوچهر نواب،
دوره 27، شماره 3 - ( 2-1348 )
چکیده

در این مقاله پس از یادآوری ناتوانی علم پزشکی در درمان این بیماری و اهمیت واکسیناسیون در آن، عناصر مختلف درمان نوتوانی که به صور مختلف حرارت درمان، حرکت درمانی که اهمیت آن در پیشگیری از بروز تغییرات شکلی اندامها غیر قابل انکار است ، و به طریقه فیزیوتراپی « کابات» انجام می شود شرح داده شده و لزوم نوتوانی جسمانی و اجتماعی و حرفه ای تاکید می گردد. تغییرات ستون فقرات که در کودکان مبتلا به پولیومیلیت در ایران فراوان دیده می شود مفصلاً مورد بررسی قرار گرفته و ما بین علل گوناگون یکی را هم نویسنده عادت مادران به بغل گرفتن و به پشت خود بستن کودکان می داند . انواع کرست و عملهای جراحی ترمیمی نیز یادآوری شده و بالاخص موضوع کمک به نوتوانی حرفه ای بخصوص بالا بردن سطح معلومات این معلولین ظلم دیده اجتماع جداً توصیه می گردد.


منوچهر نواب،
دوره 27، شماره 4 - ( 2-1348 )
چکیده

در قسمت اول مقاله نویسنده با ذکر داستانهایی از زمان روم باستان سابقه بسیار قدیمی این رشته پزشکی را خاطر نشان ساخته و با گفتگو از پزشکان بزرگ قدیمی مانند ارسطو، فو، رازی تا به متخصصین امروزی نظیر گوتمن، راسک، گروسیور اهمیت آن را یادآوری می نماید.قسمت های دوم و سوم این بحث درباره تعریف های انواع نوتوانی ، نوتوانی پزشکی، نوتوانی حرفه ای و اهمیت آنها در زندگی اجتماعی بوده و در قسمت چهارم عناصرفیزیکی طبیعی و مصنوعی مورد استفاده در پزشکی فیزیکی که بصورت آب درمانی ، خورشید درمانی، حرارت درمانی، گل درمانی، آب و هوا درمانی، برق درمانی، دریا درمانی، نور درمانی ، ارتعاش درمانی و غیره به کار می رود شرح داده شده است.آخرین قسمت این بحث به موارد استعمال پزشکی فیزیکی و نوتوانی در بیماریها اختصاص داده شده است.


بهادر اعلمی هرندی، عیسی نواب، مسعود نوروزی،
دوره 58، شماره 3 - ( 3-1379 )
چکیده


غلامرضا صفر پور، محمد علی نوابی شیرازی، حسن رادمهر، مهرداد صالحی، علی اکبر سلیمانی، علی پاشا میثمی، مهدی صنعت کارفر،
دوره 65، شماره 3 - ( 3-1386 )
چکیده

در این مطالعه نتایج عمل فونتان به روش بدون استفاده از ماشین قلب و ریه مصنوعی (off pump)‌ مورد بررسی قرار گرفته و به مقایسه عوارض و نتایج این روش با روش "on pump" پرداخته‌ایم.
روش بررسی: در طی سه سال (83-1380) تعداد 41 بیمار در سنین مختلف که با این روش تحت عمل جراحی فونتان با کاندوئی خارج قلبی قرار گرفتند بررسی شدند. اطلاعات از ICU sheet و پرونده بیماران و سپس طی ویزیت‌های سرپایی جمع‌آوری شدند. در اتاق عمل بعد از بیهوشی و اقدامات اولیه استرنوتومی مدیان انجام شده و با برقراری دو شنت موقت آناستوموز SVC به RPA و سپس آناستوموزهای کاندوئی خارج قلبی به شریان پولمونر و IVC انجام می‌شد. فنستریشن در تقریباً همه بیماران انجام شد. در صورت وجود شنت کار گذاشته شده قبلی در این مرحله شنت بسته می‌شد.
یافته‌ها: در 4/24% بیماران ما عمل فونتان به‌عنوان اولین عمل تسکینی انجام شد و در سایر موارد بیماران قبلاً یک یا دو مرحله عمل تسکینی در گذشته داشته بودند. در شش مورد (6/14%) ماشین قلب و ریه استفاده شد که در حدود 50% این موارد استفاده از ماشین قلب و ریه قابل انتظار و یا لازم بود. هیچ بیماری بعد از عمل فونتان نیازمند عمل مجدد به‌علت خونریزی نشد. پلورال افوزیون مداوم در دو مورد مشاهده گردید. مرگ و میر بیمارستانی 8/9% بود و در طی مدت پیگیری 24-2 ماه دو بیمار در کلاس عملکردی NYHAII و سایر بیماران در کلاس یک بودند.
نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که این روش را می‌توان به‌صورت بی‌خطر و با نتایجی حداقل در حد روش سنتی و در مواردی بهتر از روش سنتی به‌کار برد.


علیرضا احمدی، محمد رضا صبری، زهره سادات نوابی، مهدی قادریان، بهار دهقان،
دوره 80، شماره 5 - ( مرداد 1401 )
چکیده

زمینه و هدف: بیماریهای قلبی مادرزادی، از شایع‌ترین ناهنجاریهای مادرزادی می‌باشند. مهم‌ترین تستهای تشخیصی جهت شناسایی نوزادان با بیماریهای قلبی مادرزادی شامل اکوکاردیوگرافی جنین در دوران بارداری و انجام معاینات فیزیکی پس از تولد می‌باشند. غربالگری پالس اکسیمتری به‌طور بالقوه می‌تواند در تشخیص زودرس بیماریهای قلبی مادرزادی  شدید موثر باشد.
روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه تکاملی چند مرحله‌ای است که به‌مدت 12 ماه از اسفند سال 1399 تا اسفند سال1400 در مرکز تحقیقات قلب کودکان واقع در پژوهشکده قلب و عروق اصفهان انجام شد. پس از شناسایی موضوع و اهداف مطالعه، سوالات پژوهشی به‌روش PICO طراحی شد. پس از انجام جست‌وجوهای نظام‌مند،کیفیت راهنماهای بالینی با استفاده از ابزار AGREE و توسط کمیته‌ای متشکل از صاحب‌نظران و متخصصین قلب کودکان و نوزادان مورد بررسی قرار گرفت. براساس نظر متخصصان از تعداد شش راهنمای بالینی تشخیص زودرس بیماری‌های قلبی مادرزادی شدید در نوزادان بدو تولد به‌وسیله پالس اکسیمتری، کیفیت یک راهنمای بالینی مطلوب ارزیابی شد. سرانجام پیش‌نویس راهنما با استفاده از روش دلفی و پنل متخصصین مورد بررسی قرار گرفت و پس از برگزاری جلسات پنل متخصصین و توافق بین اعضای نسخه نهایی راهنما تدوین گردید.
یافته‌ها: معیارهای عملکرد بالینی مربوط به غربالگری نوزادان به‌وسیله پالس اکسیمتری در بدو تولد براساس شواهد موجود و شرایط بهداشتی تعیین و در قالب 28 توصیه در شش بخش تدوین شد.
نتیجه‌گیری: پزشکان، پرستاران و ماماها می‌توانند از توصیههای این راهنمای بالینی جهت تشخیص زودرس و ارجاع نوزادان با بیماری‌های قلبی مادرزادی شدید استفاده کنند.

 

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb