۳۹ نتیجه برای نوربخش
جواد نوربخش، سیروس هزارخوانی،
دوره ۱۶، شماره ۹ - ( ۱-۱۳۳۸ )
چکیده
محمد گیلانی، جواد نوربخش،
دوره ۱۷، شماره ۱۰ - ( ۱-۱۳۳۹ )
چکیده
جواد نوربخش،
دوره ۱۹، شماره ۷ - ( ۱-۱۳۴۱ )
چکیده
جواد نوربخش، عزالدین معنوی الله، فیروز نقش تبریزی،
دوره ۲۲، شماره ۵ - ( ۲-۱۳۴۳ )
چکیده
جواد نوربخش، سیروس ایزدی،
دوره ۲۵، شماره ۵ - ( ۲-۱۳۴۶ )
چکیده
غلامرضا بهرامی، جواد نوربخش، عزالدین معنوی،
دوره ۲۵، شماره ۱۰ - ( ۱-۱۳۴۷ )
چکیده
محمد گیلانی، جواد نوربخش، سیروس ایزدی،
دوره ۲۶، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۴۷ )
چکیده
جواد نوربخش، سیروس ایزدی،
دوره ۲۶، شماره ۱۰ - ( ۱-۱۳۴۸ )
چکیده
نشانی های بالینی اسکیزوفرونی اطفال به سن شروع بیماری بستگی کامل دارد، چه هر اندازه سن کودک بیشتر باشد علائم بیماری با آنچه در بزرگسالان مشاهده می شود شبیه تر است . در سنین پائین محتوی و تنوع نشانه ها محدودتر است.توسعه ارتباطهای لفظی یکی از نتایج بلوغ و تکامل هوش است و بی شک کودکان برای بیان احساس های خود آمادگی کافی ندارند.تظاهرات بالینی اسکیزوفرنی اطفال زودگذر، غیر ثابت و بندرت آشکار است. اخیراً عده ای از مؤلفین روسی و آمریکائی برای این بیماری دو شکل بالینی یکی شروع حاد و دیگری با شروع پنهانی عنوان کرده اند.خانم « بندر» که مدتها است در زمینه اسکیزوفرنی اطفال کار می کند عقیده دارد که اسکیزوفرنی اطفال همیشه به معنی پسکیوز نمی باشد. نامبرده برای این بیماری سه شکل بالینی گزارش داده است.
ثمیله نوربخش، سیداحمد سیادتی، شهناز ریماز، ستاره ممیشی، تقی حقیآشتیانی، آذردخت طباطبایی،
دوره ۶۳، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۸۴ )
چکیده
مقدمه: مننژیت باکتریال در کودکان ۲ ماه تا ۱۲ سال اغلب ناشی از ۳ ارگانیسم استرپتوکک پنومونیه و هموفیلوس آنفلونزا ونیسریا مننژیتیدیس است. E-Test یک روش نسبتاً جدید برایتعیین MIX بعضی از داروهای ضدمیکروبی در محیط آگار میباشد. این روش برای بعضیارگانیسمها مثل: استرپتوکک پنومونیه، هموفیلوس آنفلونزا، نیسریاگونوره، استرپتوککهای حساسبه شرایط و بیهوازیها،گرم منفیهای هوازی مفید است.
مواد و روشها: در ۵۷ بیمار با تشخیص مننژیت چرکی کشت مثبت از خون مایع نخاع و یا سایر نواحی استریل جداشد. بعد از انجام آزمایشات باکتریولوژیک مناسب وآنتیبیوگرام حساسیت آنتیبیوتیکی هر ارگانیسم با روش E-Test مشخص گردید.
یافته ها: دو نوع هموفیلوس جدا شده به آمپیسیلین ویا کلرامفنیکل حساس و هر دو به سفتریاکسون حساس بودند استرپتوکک گروه ب حساس به پنیسیلین و آمپیسیلین بود و Strep.nonAnonBnon: ( Cotrimoxazol>۳۲mic/ml /PNC >۲۵۶mic/ml/ Vanco>۲۵۶mic/ml) Strep.D:(Cotrimoxazol>۰,۰۶۲mg/ml/ /PNC >۰.۰۱۶mic/ml/Imipenem>۰.۰۳۲mic/ml) Strep Pneumonia: به جز ۳ مورد ذیل بقیه حساس بودند. Cotrimoxazol>۲ic/ml /PNC = ۰.۰۱mic/ml/Vanco>۰.۱۲۵mic/ m Vanco>۰. ۲۵mic/ ml/.Cotrimoxazol>۲ic/ml / PNC =۰.۰۱mg/ml Vanco>۰.۱۲۵mic/ ml / Cotrimoxazol>۲mic/ml /MIC-PNC >۰.۰۱۶mic/ml تمامی ۳ مننگوکک جدا شده حساس به پنی سیلین و کلرامفنیکل وسفتریاکسون و وانکومایسین بودند. اما E coli مقاوم به تمام داروها مانند سفوتاکسیم وسیپرو داشت (CIPRO>۳۲mic/ml)Pseudomona Aerogenosa:(Ceftriaxon>۲۵۶mic/ml/ /Genta>۰.۰۳۸mg/ml)-(Imipenem>۳۲mic/ml(کلبسیلا فقط حساس به Cipro-Staph .Aureous: فقط حساس به ClindaCiproChlora و مقاوم به CeftPNCand Cotri
نتیجه گیری و توصیه ها: بنابراین مننگوکک وهموفیلوس و استرپتوکک پنومونیه جدا شده غالبا به تمامی داروها حساس بودند. فقط تعداد معدودی مقاوم به آمپیسیلین اما به کلرامفنیکل حساس بودند و بالعکس. با توجه به مقاومت تعداد محدود پنوموکک به پنیسیلین که از نوع بینابینی ( MIC:۰,۱-۱mic/ml) بوده وبا افزایش دوز دارو میتوان درمان نمود. سایر موارد پنوموکک هم به تمام داروها حساس بوده ا ست. بنابراین استفاده از آمپیسیلین و کلرامفنیکل داروی انتخابی در درمان تجربی مننژیت های باکتریال بعد از دوران نوزادی است.
حمید رحیمی، ایرج صدیقی، ستاره ممیشی، ثمیله نوربخش، آرزو کدخدائی، احمد سیادتی،
دوره ۶۳، شماره ۱۲ - ( ۱-۱۳۸۴ )
چکیده
مقدمه: تشخیص مننژیت باکتریال مشکل است بخصوص در کودکان کوچکتر که علائم و نشانه ها اغلب غیر اختصاصی هستند و به علت عارضه و مرگ و میر بالائی که دارد تشخیص زودرس آن حائز اهمیت است. اخیراً از پروکلسیتونین بعنوان یک مارکر عفونتهای شدید برای افتراق مننژیت باکتریال استفاده شده است. هدف از این مطالعه تعیین ارزش تشخیصی سطح پروکلسیتونین در CSF در افتراق مننژیت باکتریال از غیر باکتریال در افراد زیر ۱۹ سال است.
مواد و روشها: در یک مطالعه از نوع بررسی تست تشخیصی در سال ۸۳-۱۳۸۲ ، سطح پروکلسیتونین CSF در ۴۳ کودک بزرگتر از دو ماه مراجعه کننده به مرکز طبی کودکان سنجیده شد. بیماران بر اساس نتیجه Universal bacterial PCR به دو گروه مننژیت باکتریال (۱۱ نفر) و غیر باکتریال (۳۲ نفر) دسته بندی شدند. سپس سطح پروکلسیتونین بین دو گروه با تست آماری Mann- Whitney test مقایسه گردید.
یافته ها: سطح پروکلسیتونین در گروه مننژیت باکتریال نسبت مننژیت غیر باکتریال به طور معنی دار بالاتر بود (به ترتیب ۹/۰۷۲/۱ و ۷۱۶/۰۰۴/۰ P<۰,۰۰۱). با در نظر گرفتن غلظت >۰.۵ng/ml بعنوان مارکر عفونت باکتریال حساسیت و ویژگی به ترتیب ۱/۹۰% و ۱/۹۷% بودند.
نتیجه گیری و توصیه ها: بر اساس نتایج به دست آمده می توان از سنجش پروکلسیتونین در CSF برای افتراق مننژیت باکتریال از غیر باکتریال استفاده کرد.
قاسم محمدخانی، ابوالفضل ملاصادقی رکن آبادی، هاله مجیدی، زهرا جعفری، سعید اسد ملایری، شهره جلایی، نعمت الله نوربخش،
دوره ۶۴، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۸۵ )
چکیده
زمینه و هدف: تحریکات شنوایی و بینایی مهمترین عواملی هستند که امکان ارتباط با محیط بیرون را فراهم میکند. بنظر میرسد در جریان رشد و تکامل مغزی، کاهش ورودی بینایی موجب تقویت پاسخهای کورتیکال شنوایی وحسی- بدنی میشود. در این پژوهش زمان نهفتگی و دامنه پتانسیلهای بر انگیخته شنوایی میان رس در نابینایان مادرزادی و افراد دارای بینایی هنجار مورد بررسی قرار گرفته است.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی تحلیلی روی ۴۰ دانش آموز نابینای مادرزاد و ۴۰ دانشآموز دارای بینایی هنجار در محدوده سنی ۱۴ تا ۲۰ ساله که از حساسیت شنوایی و همچنین رفلکس عضله رکابی طبیعی برخوردار بودند و هیچگونه مشکل گوش میانی نداشتند انجام شد. دلیل انتخاب این گروه سنی، تکامل پتانسیلهای برانگیخته شنوایی میان رس میباشد. نمونهگیری بصورت تصادفی انجام شد.
یافتهها: در این بررسی دامنه امواج Na ، Pa و Nb و همچنین زمان نهفتگی موج Na در دو گروه نابینایان و افراد دارای بینایی هنجار تفاوت معنیداری نداشتند. در حالیکه بین زمان نهفتگی امواج Pa و Nb در دو گروه تفاوت معنیداری مشاهده شد.
نتیجهگیری: کاهش زمان نهفتگی امواج Pa و Nb در افراد نابینا نسبت به افراد دارای بینایی هنجار احتمالاً نشان دهنده نوعی پدیده جبران حسی در افراد نابینا است. بنظر میرسد بدلیل نوروپلاستیسیتی سرعت پردازش و درک شنوایی در افراد نابینا بیشتر است.
میترا براتی، ثمیله نوربخش، هادی باقری حسینی، حمید رضا مرتضوی،
دوره ۶۶، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۸۷ )
چکیده
زمینه و هدف: بیماریهای عفونی از معضلات بهداشتی در تمام دنیا بهویژه جوامع در حال رشد بوده و تشخیص سریع عفونت و میکروارگانیسم عامل آن نقش عمدهای در درمان بیماران دارد. سیستم باکتِک یک روش کشت سریع است.
روش بررسی: در این مطالعه مشاهدهای- توصیفی با روش نمونهگیری مستمر و آسان ۲۶۲ نمونه تهیهشده از مایعات استریل بیماران بستری در بخشهای داخلی و اطفال بیمارستان رسول اکرم (ص) مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها:کشت ۷۲ نمونه (۵/۲۷%) مثبت بود که ۳۲ مورد (۲/۱۲%) فقط بهروش باکتِک و چهار مورد (۵/۱%) فقط بهروش معمولی و ۳۶ نمونه (۷/۱۳%) با هر دو روش مثبت بود کهاین اختلاف از نظر آماری معنیدار بود (۰۰۳/۰p=). مقایسه دو محیط بر حسب محل مثبت شدن نمونه در خون معنیدار بوده (۰۲/۰p=) ولی در مایعات دیگر معنیدار نبود. میزان کشت مثبت در مواردی که مصرف همزمان آنتیبیوتیک وجود داشته است در دو روش باکتِک و معمولی متفاوت نشان داده شد (۰۰۱/۰p<). میانگین زمان مثبت شدن کشت در روش باکتِک ۸۸/۵+۵/۱۷ ساعت و در روش معمول ۹۸/۱۳+۳۶/۶۲ ساعت بود. آلودگی در روش باکتِک چهار مورد و در روش معمول دو مورد بود که اختلاف آماری بین آنها معنیدار نبود.
نتیجهگیری: محیط کشت باکتِک در جدا کردن میکروارگانیسمها از مایعات استریل بدن بهخصوص از خون موفقتر از روش معمولی بوده و در هنگام مصرف همزمان آنتیبیوتیک روش مناسبتری محسوب میشود همچنین قادر است در زمان کوتاهتری جداسازی ارگانیسمها را انجام دهد. استفاده از این روش امکان تشخیص سریع و درست عامل عفونت را مقدور میسازد و زمان بستری در بیمارستان را کوتاهتر میکند.
ثمیله نوربخش، آذردخت طباطبایی، منصور پرورش، حسن تنکابنی،
دوره ۶۶، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۸۷ )
چکیده
Normal
۰
false
false
false
EN-US
X-NONE
AR-SA
MicrosoftInternetExplorer۴
زمینه و هدف: در سالهای اخیر مواردی از فعال شدن
مجدد سایتومگالو ویروس در بیماران بدحال بدون سابقه نقص ایمنی گزارش شده است. هدف
اصلی تعیین فراوانی عفونت CMV
(به روش PCR) در مایع نخاع مبتلا به مننگوآنسفالیت بستری در بخشهای کودکان بود.
روش بررسی: مطالعه
مقطعی، روش نمونهگیری آسان در طی دو سال بود. ۱۳۲ بیمار مننگوآنسفالیت بستری در بخشهای کودکان رسول
اکرم و مفید انتخاب شدند. جستجوی دیانای سایتومگالو ویروس با روش PCR کیفی در مایع نخاع انجام شد.
یافتهها: سن
بیماران: پنج ماه تا ۱۳ سال، میانه سنی دو سال انحرافمعیار ±۷/۳ سال بود. (۹/۶۵%)۸۷
پسر، (۱/۳۴%)۴۵ دختر. تشنج ۴/۹۴%(۷۷ نفر)، ۴/۷۰%(۷۶ نفر)، مننژیت ۸/۱۸%(۲۵ نفر)، کاهش
سطح هوشیاری ۳۷%(۴۷ نفر)، ضایعات عصبی ۹/۱۵% از مایع نخاع ۱۱ بیمار دیانای
استخراج گردید. دو مورد مایکو پلاسما، از ۹ موردDNA-CMV در ۵/۱%(۱۳۲/۲ نفر) و DNA-HSV در ۳/۵%(۱۳۲/۷ نفر) کودکان
مثبت بود. شیرخوار پنج ماهه با اختلال
تکاملی، میکروسفالی، تشنجهای مکرر، دختر یک ساله با آتروفی مغزی، هیدروسفالی
پیشرونده و شانت مغزی
نتیجهگیری:
افتراق مننگوآنسفالیت ناشی از هرپس ویروسها از سایر آنسفالوپاتیها بر اساس علایم
بالینی مشکل است. سایتومگالو ویروس با ۵/۱% از هرپس سیمپلکس تیپ یک با ۳/۵% شیوع
کمتری دارد. چون سایر هرپس ویروسها (مانند واریسلا و هرپس انسانی تیپ دو، هرپس
زوستر، ابشتاین ویروس، هرپس ۶ و۷ و۸) در مننگوآنسفالیتهای کودکان نقش دارند استفاده
از روش جدید سریع، حساس و مطمئن PCR
مولتی پلکس تکلولهای توصیه میشود. تشخیص سریع و درمان زودرس
برای کاهش مرگ و میر در مننگوآنسفالیت لازم است.
ثمیله نوربخش، مهدی شکرابی، زهره کلباسی، آذردخت طباطبایی، حسن تنکابنی، لادن افشار خاص، محمد وفایی شاهی،
دوره ۶۸، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۸۹ )
چکیده
زمینه و هدف: عفونت مایکوپلاسمایی در کودکان شایع بوده و شناخت
علایم عصبی ناشیاز آن ازنظر شروع درمان سریع اهمیت ویژهای دارد. هدف
مطالعه مقایسه میزان آنتیبادی
اختصاصی مایکوپلاسما پنومونیه در مایع مغزی نخاعی کودکان تبدار با درگیری حاد
سیستم عصبی مرکزی (مننگوآنسفالیت، گیلن باره، میلیت عرضی، آتاکسی) با کودکان بدون
علایمعصبی بود.
روش بررسی: در یک بررسی مقطعی- مورد شاهدی (۸۸-۱۳۸۶) در بخش کودکان
بیمارستانهای رسولاکرم و مفید تهران با روش الیزا، IgG اختصاصی مایکوپلاسما
پنومونیه در مایع مغزی نخاعی ۵۵ مورد و ۱۰ شاهد اندازهگیری شد. بعد از مقایسه متغیرها،
حساسیت و ویژگی تست با تعیین سطح زیر منحنی راک مشخص شد.
یافتهها: بیماران بین پنج ماه
تا ۱۳سال (میانگین ۸۴/۳±۴۳/۳ سال) بودند. آنتیبادی
بیماران بالاتر از گروه شاهد بود و همخوانی ضعیفی بین بیماران و شاهد وجود داشت (۲۶/۰±۰۸/۰ در
برابر ۰۰۱/۰±۰۰۱/۰،
۰۲/۰p=). در منطقه زیر منحنی ROC
معادل ۸۷/۰ (۹۶/۰-۷۸/۰، %۹۵
CI) (۰۰۰۱/۰p<) و Cut off آنتیبادی
۰۰۲۵/۰ با حساسیت ۷۳%، ویژگی ۹۰%، ارزش اخباریمثبت ۱۰۰% و ارزش اخباریمنفی ۸/۲۸%
بود. کمترین سطح آنتیبادی در مننژیت آسپتیک و بالاترین در گیلن باره
و علایم نورولوژیک فکال بود.
نتیجهگیری: مقادیر اندک (۰۰۲۵/۰) آنتیبادی
اختصاصی مایکوپلاسما در مایع مغزی نخاعی کودکان تشخیصی است. این تست در کودکان تبدار
با علایم عصبیحساسیت ۷۳% و ویژگی ۹۰% و ارزش اخباریمثبت بالا (۱۰۰%) اما ارزش
اخباریمنفی پایین (۸/۲۸%) دارد. مایکوپلاسما یکی از
موارد نادر مننژیت آسپتیک کودکان است. وجود DNA مایکوپلاسما در مایع نخاع شایع نبوده (۲%)، اما در موارد مشکوک
افزودن این تست به اندازهگیری آنتیبادی در مایع نخاع کمککننده است.
ثمیله نوربخش، محمد فرهادی، فریده ابراهیمی تاج، زهرا حججی، آذردخت طباطبایی،
دوره ۶۸، شماره ۸ - ( آبان ۱۳۸۹ )
چکیده
زمینه و هدف : استرپتوکک پنومونیه از علل شایع عفونت تنفسی است. عفونتهای تنفسی فوقانی در کودکان به ندرت توام با باکتریمی است. هدف این مطالعه جستجوی عفونت پنوموککی در کودکان مبتلا به عفونت تنفسی فوقانی با روش تعیین آنتیژن ادراری پنوموکک و آنتیبادی سرمی پنومولیزین (علاوه بر روش معمول کشت) است. روش بررسی: در مطالعه مقطعی/ مورد- شاهدی ۱۳۳ بیمار مبتلا به عفونتهای تنفسی فوقانی(اوتیت، سینوزیت، آدنوییدیت، تراکییت) در درمانگاه و بخشهای کودکان و گوش و حلق و بینی بیمارستان رسولاکرم (۱۳۸۸-۱۳۸۶) مطالعه شدند. بیماران مبتلا به عفونتهای بیمارستانی حذف گردیدند. ۶۰ بیمار با روش کشت و آنتیژن ادراری پنوموکک (بیناکس) پیگیری شدند. میزان آنتیبادی بر علیه پنومولیزین در سرم ۴۵ بیمار و ۶۶ کنترل سالم با روش الیزا اندازهگیری و مقایسه شد. یافتهها: از ۶۰ بیمار چهار نفر (۶/۶%) کشت مثبت پنوموکک و یا هموفیلوس داشتند. آنتیژن ادراری پنوموکک مثبت در (۶۰/۳۰)۵۰% در مقایسه با (۴/۶۶ نفر)۶% در گروه کنترل بود (۰۱/۰ p= ) . سطح کاتآف برای پنومولیزین، pg/ml ۵۲۵ سطح زیر منحنی برای آنتیبادی پنومولیزین سرمی (۹۷/۰-۸۶/۰=۹۵% CI ، ۹۲۳/۰) (۰۰۰۱/۰ p< ). میانگین سطح پنومولیزین بین بیماران (۹۸۰) ۴۴۱ + ۹۸۲ و گروه کنترل سالم (۵۲۵) ۴۲ + ۵۲۵ متفاوت بود (۰۰۰۱/۰ p< ) ، سطح پنومولیزین pg/ml ۵۲۵ حساسیت ۸۷% و ویژگی ۸۲% در افتراق دو گروه داشت. نتیجهگیری: سطح آنتیبادی اختصاصی پنومولیزین در بیماران مبتلا به عفونتهای تنفسی غیر بیمارستانی با مقادیر ناچیز pg/ml ۵۲۵ حساسیت (۸۷%) و ویژگی (۸۲%) مناسبی جهت تشخیص و افتراق عفونت پنوموککی بین بیماران و گروه کنترل سالم داشته و قویا به نفع عفونت پنوموککی است. مشروط به اینکه به روش استاندارد طلایی (کشت) و نیز تعیین آنتیژن پنوموککی در ادرار افزوده گردد.
ثمیله نوربخش، بهروز جلیلی، احمدرضا شمشیری، الهام شیرازی، آذردخت طباطبائی، رضا تقیپور، احمد مدرس فتحی،
دوره ۶۸، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۸۹ )
چکیده
۸۰۰x۶۰۰ زمینه و
هدف: اخیراً
بهعوارض سایکولوژیک و نورولوژیک متعاقب ابتلا بهعفونت استرپتوکوک گروه A (PANDAS) بهواسطه
تولید آنتیبادیهای اتوایمیون اشاره میشود. هدف این مطالعه مقایسه تیتر آنتیبادیهای
برعلیه استرپتوکوک بتا همولیتیک گروه A (GABHS) در کودکان مبتلا به
اختلالات حرکتی تیک و توره (PANDAS) با گروه سالم (شاهد) بود.
روش بررسی: بررسی مقطعی- تحلیلی طی دو سال (۸۹-۱۳۸۷)
در ۵۲ بیمار با اختلالات حرکتی تیک و یا توره مراجعهکننده به درمانگاه اعصاب و روانپزشکی
کودکان در دو بیمارستان رسولاکرم و علیاصغر دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شد. میزان
آنتی هیالورونیداز، آنتی استرپتولیزین و آنتی دیانآز با روش الیزا در سرم ۵۳ بیمار
و ۷۶ شاهد مقایسه گردید. با معیار ۲c و ضریب اطمینان CI=۹۵%، (۰۵/۰p<) مقایسه انجام
شد. سطح زیر منحنی راک تعیین و حساسیت و ویژگی، ارزش اخباری مثبت تستها مشخص
گردید.
یافتهها: سن بیماران بین ۱۶-۴
سال، ۷/۷۱% (۳۸ نفر) مذکر بودند. تیتر هر سه آنتیبادی در بیماران بیشتر از گروه
شاهد بود (۰۰۱/۰p<). تیتر
Anti-DNase (۱۷۰>Cut off) حساسیت ۷۰%،
ویژگی ۹۹%، ارزش اخباری مثبت ۹۰، برای تیتر آنتیبادی ASOT (۲۰۰>Cut
off) حساسیت ۷۵%، ویژگی ۸۴%، ارزش اخباری مثبت ۸۰% تعیین شد. تیتر آنتی
استرپتوکیناز (IU/ml۳۳۲>Cut off) حساسیت ۳۴%، ویژگی
۸۵% داشت.
نتیجهگیری: در مبتلایان اختلالات حرکتی مثل تیک و توره هر سه نوع آنتیبادی بر
علیه استرپتوکوک بهطور معنیداری بالاتر از گروه کنترل است. احتمالاً عفونت استرپتوکوک
نقش واضحی در سندرم پانداس کودکان دارد. درمان عفونتهای استرپتوکوکی با پنیسیلین
درازمدت امکانپذیر است. تصمیمگیری برای استفادهاز درمانهای تهاجمیتر برای
پانداس (تعویض پلاسما و غیره) نیاز بهمطالعه بالینی تصادفی شاهددار میباشد.
Normal
۰
false
false
false
EN-GB
X-NONE
AR-SA
MicrosoftInternetExplorer۴
ویدا ضرابی، ثمیله نوربخش، ناهید رحیمزاده، کاوه صمیمی، مهیار غفوری، علی جعفریان، آذردخت طباطبائی،
دوره ۶۹، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۰ )
چکیده
زمینه و هدف: عفونت ادراری کودکان منجر به اسکار و صدمه دایمی کلیه میشود. تعیین ارزش تشخیصی ام- آر اوروگرافی دینامیک در آنومالیهای ادراری کودکان مبتلا به عفونت ادراری در مقایسه با روشهای تشخیصی متداول (روتین) هدف مطالعه بود.
روش بررسی: این مطالعه مورد- شاهدی به روی ۱۹۰ بیمار مبتلا به عفونت ادراری بستری در بخش کودکان بیمارستان رسول اکرم (۱۳۸۸ -۱۳۸۶) انجام شد. مقایسه بیماران مبتلا به عفونت ادراری با دو روش تشخیصی تصویربرداری شامل گروه ام- آر (بیمار) و روشهای تصویربرداری متداول (شاهد) انجام شد.
یافتهها: موارد غیرطبیعی به ترتیب برای اولتراسونوگرافی ۳۲%، عکس ساده ۹%، اوروگرافی داخل وریدی ۲۶%، ویسی یوجی ۵۴%، اسکن ۷۶%، ام- آر ۴۳% بود. موارد غیرطبیعی اوروگرافی داخل وریدی بین دو روش اسکن و ام- آر همخوانی و ارتباط قوی داشت. (کاپا=۷۵/۰). عکس ساده و سونوگرافی در موارد غیرطبیعی اسکن و ام- آر نتایج یکسان داشت. (۱۲۱/۰P=) ام- آر با نتایج ویسییوجی و اوروگرافی داخل وریدی ارتباط زیاد اما بدون ارتباط با نتایج سونوگرافی بود.
نتیجهگیری: اسکن غیرطبیعی در ۷۶% (۵/۳ سال) کودکان مبتلا به عفونت ادراری ناشی از موارد غیر انسدادی (ریفلاکس) ام- آر در ۴۳% بیماران کم سنتر و همخوانی قوی با اوروگرافی داخل وریدی و ویسییوجی، که انسداد و اسکار ناشی از آنومالیهای دستگاه ادراری را مطرح میکرد. ضعف تکنیک سونوگرافی در تشخیص آنومالیها در مقایسه با ام- آر محتمل است. استفاده وسیع ام- آر در تشخیص آنومالیهای کلیوی به ویژه در سنین پایین کمک کننده است. هزینه بالا و نیاز به استفاده از داروهای خوابآور هنوز از مشکلات ام- آر است.
زهرا ملکپور دهکردی، ابراهیم جوادی، محمود دوستی، ملیحه پاکنژاد، میترا نوربخش، نرگس یاسا، سیاوش گرایش نژاد، رامین حشمت،
دوره ۶۹، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۰ )
چکیده
به عنوان یک واسط ATP Binding Cassette transporter A۱ (ABC A زمینه و هدف: پروتیین انتقال دهنده غشایی ( ۱
که اولین مرحله در انتقال معکوس A کلیدی در تحویل کلسترول از ماکروفاژهای غنی از لیپید به آپو لیپوپروتیین ۱
ATP binding cassette کلسترول در بدن و مرحله قطعی در جلوگیری از آترواسکلروز است، می باشد. افزایش بیان
ممکن است مانع از تشکیل ماکروفاژهای غنی از لیپید شود و ب هدنبال آن خطر بروز آترواسکلروز transporter A۱
کاهش یابد. با توجه به خاصیت ضد آترواسکلروزی و ضد آتروژنیکی سیر در دیواره عروق، هدف از این مطالعه
انسانی THP- در ماکروفاژهای ۱ ATP binding cassette transporter A بررسی اثر عصاره الکلی سیر بر بیان ژن ۱
می باشد. روش بررسی: با استفاده از آزمایش تعیین دوز توکسیک، دوز توکسیک عصاره الکلی سیر بر ماکروفاژهای
RNA . تعیین شد. سلول های ماکروفاژ با غلظ تهای مختلف عصاره الکلی سیر ب همدت ۴۸ ساعت تیمار شدند THP-۱
بررسی شد. پروتیین از سلول های ماکروفاژ تیمار Real-time PCR از ماکروفاژهای تیمارشده استخراج و به وسیله
شده استخراج و با آزمایش وسترن بلات مورد بررسی قرار گرفت. یافت هها: غلظت های مختلف عصاره الکلی سیر،
۱۸ % در - ۲۰ % و بیان پروتیین آن را به میزان ۳۷ - را ب همیزان ۲۳ ATP binding cassette transporter A۱ mRNA بیان
افزایش داد. نتیج هگیری: عصاره الکلی (P<۰/ مقایسه با گروه کنترل (سلول های تیمار نشده) به طور معن یداری ( ۰۵
در سلول های ماکروفاژ است و احتمالاً با ATP binding cassette transporter A سیر دارای اثرات مثبتی بر بیان ژن ۱
افزایش انتقال معکوس کلسترول در ماکروفاژ از ایجاد آترواسکلروز جلوگیری می کند.
سید جمال هاشمی، ساسان رضایی، سهام انصاری، روشنک داعی، فاطمه نوربخش،
دوره ۶۹، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۰ )
چکیده
۸۰۰x۶۰۰ Normal
۰
false
false
false
EN-US
X-NONE
AR-SA
MicrosoftInternetExplorer۴
زمینه
و هدف: با
توجه به حساسیت کم آزمایش مستقیم با مرکب چین و کشت برای تشخیص مننژیت کریپتوکوکی
بهکار بردن تکنیکهای حساس لازم میباشد. در این مطالعه از روش PCR Polymerase Chain Reaction برای تشخیص کریپتوکوکوس نئوفورمنس بهطور
مستقیم از نمونه مایع مغزی نخاعی Cerebrospinal fluid استفاده گردید که بتوان توان تشخیصی را در مواردی که
روشهای قارچشناسی ناتوان است افزایش داد.
روش بررسی: مطالعه
از نوع توصیفی- مقطعی بوده و تعداد ۲۵ نمونه CSF بیماران دارای علایم مغزی مشکوک به مننژیت کریپتوکوکی که در طول سال ۱۳۸۸به
آزمایشگاه قارچشناسی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران فرستاده شده بودند
تحت آزمایش مستقیم با مرکب چین، کشت و PCR قرار
گرفتند. مرحله دوم کار تهیه دو رقت ۱۰۲ و ۱۰۶ از کریپتوکوکوس نئوفورمنس در
یک میلیلیتر CSF و مقایسه سه روش آزمایش مستقیم، کشت و PCR بوده
است.
یافتهها: در
بررسی میکروسکوپی نمونهها با مرکب چین تنها یک مورد مثبت شد و همچنین آزمایش
مستقیم هر دو رقت ۱۰۲ و ۱۰۶ مثبت گردید. نمونهای که آزمایش مستقیم آن مثبت شده
بود، کشت آن نیز رشد نمود. کشت هر دو رقت ۱۰۲ و ۱۰۶ نیز مثبت گردید. در بررسی با PCR تنها
همان نمونهای که آزمایش مستقیم و کشت آن مثبت شده بود از لحاظ مولکولی مثبت شد. PCR هر دو
رقت ۱۰۲ و ۱۰۶ نیز مثبت گردید.
نتیجهگیری: روش راهاندازی شده (PCR) توانست نمونههای
کنترل و نمونه مثبت را به خوبی شناسایی نماید.
محمد فرهادی، آذردخت طباطبایی، مهدی شکرابی، ثمیله نوربخش، محمود خطیب، شیما جوادی نیا،
دوره ۶۹، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۰ )
چکیده
۸۰۰x۶۰۰ Normal ۰ false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer۴
زمینه و هدف: مطالعات زیادی در مورد
نقش سیستم ایمنی بهعنوان زمینهساز ایجاد پولیپ بینی در دست اجرا است. بهمنظور
بررسی عملکرد احتمالی سلولهای Th۱ (T-Helper ۱) و Th۲ (T-Helper ۲) در تشدید
بیماری و یا القا با زمینه آلرژی و بیماران پولیپوز در این مطالعه ژنهای سایتوکینی
دخیل در دو گروه مبتلا به پولیپ بینی آلرژیک و غیر آلرژیک بررسی شد.
روش بررسی: ۷۵ بیمار مبتلا به پولیپ بینی با
میانگین سنی بیماران ۳۸ سال (از ۱۸ تا ۸۱ سال) مورد مطالعه قرار گرفتهاند. از این
بیماران تست غلظت تام IgE (Immunoglobin E) سرم و IgE اختصاصی سرم و تست جلدی جهت تایید دو گروه آلرژیک (۳۸ نفر) و غیر
آلرژیک (۳۷ نفر) انجام شد. بهمنظور ارزیابی همبستگی احتمالی واکنشهای آلرژیک در
مجاری تنفسی فوفانی و پولیپ بینی بروز این ژنها با روش Reverse
Transcriptase-Polymerase Chain Reaction (RT-PCR) بررسی گردید.
یافتهها: فراوانی بروز ژنهای سایتوکینهای اینترفرون گاما (۵/۳۹%
در مقابل ۲/۱۶%، ۳۰/۰P=) و اینترلوکین ۴ (۷/۴۴% در مقابل ۹/۱۸%، ۰۲/۰P=) در بیماران
آلرژیک بیشتر از غیر آلرژیک مشاهده گردید. بروز ژن سایتوکینهای اینترلوکین-۱۰،
اینترلوکین-۱۲ فراکسیونهای P۴۰ و P۳۵ بین دو گروه اختلاف معنیدار آماری نداشت.
نتیجهگیری: این تحقیق نشان میدهد که عدم
تعادل بین سلولهای Th۱ و Th۲ نقش مهمی در پاتوفیزیولوژی پولیپ بینی دارد.
بنابراین اگرچه پولیپ بینی یک بیماری با اتیولوژیهای مختلف است ولی التهاب مزمن
مداوم عامل اصلی در ایجاد آن محسوب میشود.