جستجو در مقالات منتشر شده


2 نتیجه برای نورشفیعی

رضا باقری، سجاد نورشفیعی،
دوره 68، شماره 5 - ( 5-1389 )
چکیده

زمینه و هدف: کاتتر ورید مرکزی از مفیدترین ابزارهای پایش بیماران بدحال و مسیر عمدۀ تغذیه وریدی است و در بیمارستان‌های عمومی و بخش مراقبت‌های ویژه به‌طور شایع مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده از این وسیله با عوارض شایع و نادر همراه است.

معرفی بیمار: خانمی 24 ساله به‌علت ترومای نافذ قفسه سینه و هموتوراکس حجیم که به اورژانس جراحی بیمارستان قائم (عج)، دانشگاه علوم پزشکی مشهد مراجعه نموده و تحت عمل جراحی اورژانس توراکوتومی قرار گرفته و جهت احیای بیمار قبل از جراحی کاتتر ورید مرکزی    (از طریق ورید ژگولر داخلی) گذاشته شد. حین کارگذاری کاتتر، ورید اجوف فوقانی دچار آسیب شد که به صورت یک هماتوم حجیم و تاخیری در مدیاستن خود را نمایان ساخت.

نتیجه‌گیری: هدف از ارایه این گزارش، آگاه شدن بر این عارضه نادر و نحوۀ برخورد با آن است که می‌تواند بسته به‌شدت آسیب به صورت محافظه‌کارانه و یا مداخله جراحی باشد.


علیرضا توسلی، سجاد نورشفیعی، احمدرضا توسلی، سعیده حاجبی خانیکی،
دوره 75، شماره 12 - ( اسفند 1396 )
چکیده

زمینه و هدف: فواید آسپیرین طی بررسی‌های مکرر به‌ویژه در پیشگیری ثانویه در انفارکتوس قلبی، سکته مغزی و پس از انجام آنژیوگرافی مداخله‌ای و تعبیه استنت ثابت شده است.
روش بررسی: این مطالعه گذشته‌نگر روی تمام بیمارانی صورت گرفت که از مرداد ماه ۱۳۸۴ تا اسفند ۱۳۹۱ تحت عمل جراحی غیرقلبی در بیمارستان قائم (عج) مشهد قرار گرفتند و به هر علتی آسپیرین در آن‌ها قطع نشد. عمده این جراحی‌ها شامل کوله‌سیستکتومی لاپاراسکوپی و آپاندکتومی بودند. داده‌ها شامل حجم خونریزی حین عمل، خونریزی و هماتوم پس از عمل، نیاز به عمل دوباره به‌علت خونریزی، وقوع حوادث قلبی-عروقی حین بستری و یا پس از یک‌ماه، کبودی در ناحیه پوست و خونریزی پس از ترخیص ثبت و تحلیل شد.
یافته‌ها: ۱۹۷ نفر وارد مطالعه شدند و تمام این بیماران تحت بیهوشی عمومی قرار گرفتند. میانگین میزان خونریزی حین عمل ml ۱۱۰ بود. ۱۳ نفر (۴/۰۶%) از بیماران در گروه کوله‌سیستکتومی لاپاراسکوپی و یک نفر در گروه آپاندکتومی به علت عدم کنترل اولیه شریان خونرسانی دچار خونریزی بیش از ml ۱۱۰ شدند که عمل به جراحی باز تبدیل یافته و کنترل موفقیت‌آمیز خونریزی صورت گرفت. هشت نفر دیگر (۶/۵۹%) بدون نیاز به جراحی باز تحت درمان قرار گرفتند. هیچ حادثه قلبی-عروقی در دوره یک ماهه پس از اعمال جراحی رخ نداد.
نتیجه‌گیری: ادامه مصرف آسپیرین در دوره پیش از جراحی نه تنها با افزایش ریسک خونریزی همراه نبوده بلکه با کاهش حوادث قلبی-عروقی نیز همراه بود. 


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb