12 نتیجه برای هنجنی
علی اکبر هنجنی،
دوره 10، شماره 2 - ( 2-1331 )
چکیده
علیمحمد هنجنی،
دوره 22، شماره 7 - ( 1-1344 )
چکیده
علی اکبر هنجنی، بیژن نظری،
دوره 23، شماره 10 - ( 1-1345 )
چکیده
سندروم هماتوری در شروع بیماری مییلوم مولتیپل با ضایعات کلیوی بسیار نادر و تا کنون مواردی از آن گزارش نشده است بیمار ما از دو نظر جالب توجه است یکی آنکه شروع آن با تظاهر هماتوری متناوب بوده دیگر آنکه مشی بسیار بطنی داشته و قریب 6 سال که از شروع بیماری او میگذرد هیچگونه عوارض مهمی جز کم خونی و تبهای زودگذر قابل مداوا و هماتوری های متناوب نداشته است.
علی اکبر هنجنی، بیژن نظری،
دوره 24، شماره 1 - ( 2-1345 )
چکیده
پریکاردیت همراه با آندوکاردیت تحت حاد اوسلر فوق العاده نادر بوده و فقط تعداد معدودی از آن در دایرﺓ المعارف گزارش شده است. بیماری که در فوق به ذکر آن پرداختیم یک مورد نادر از این بیماری می باشد که در بیمارستان کمک شماره 2 در سرویس بیماریهای داخلی و قلب تحت مطالعه بالینی و آسیب شناسی قرار گرفته بود.
علی اکبر هنجنی، بیژن نظری،
دوره 24، شماره 1 - ( 2-1345 )
چکیده
آنچه که ما از مطالعات خود نتیجه گرفتیم: آریتمی های قلب در جریان اورمی ها بیشتر از نوع اکستراسیستولهای بطنی - دهلیزی و یا از نوع فیبربلاسیون اوریکولر بوده و معمولاً به دنبال و یا در زمینه اختلالات الکترولیتی خون، آنمی ، فشار خون بالا و یا دیژیتالیزاسیون برای اصلاح حالت نارسائی قلبی اتفاق می افتد. صرفنظر از علل فوق آنچه که ما از نمونه های بیوپسی و یا اتوپسی قلب این بیماران نتیجه گرفتیم جز در موارد استثنائی در اکثر اوقات دژنرسانس موضعی و یا منتشر در الیاف عضلانی میوکارد مشاهده گردیده است. بعلاوه در چنین حالاتی اگر استعمال داروهای قلبی جهت درمان آریتمی های قلبی ضرورت پیدا کند ما استعمال اوابائین را به دیژیتال ترجیح می دهیم.
علی اکبر هنجنی، بیژن نظری، الکساندر دریوقوسیان،
دوره 24، شماره 4 - ( 2-1345 )
چکیده
بیماری آنمی پرنیسیوز در ایران نسبتاً نادر می باشد. مورد گزارش شده در فوق یکی از موارد این بیماری نادر است و جالب اینکه در این بیمار، بیماری به فرم نسبتاً نادر خود یعنی آنمی پرنیسیوز با علائم آنمی هیپوکروم توام با ماکروسیت های معدود در خون محیطی تظاهر نموده بود.
از آنجائیکه امکان آزمایش Schilling بعلت فقدان B12 رادیوآکتیو میسر نبوده موفق به انجام آن نشدیم.
علی اکبر هنجنی، بیژن نظری،
دوره 24، شماره 6 - ( 2-1345 )
چکیده
علی اکبر هنجنی، بیژن نظری،
دوره 24، شماره 10 - ( 1-1346 )
چکیده
علی اکبر هنجنی، بیژن نیک اختر، ناصر کمالیان، علیرضا حلمی،
دوره 26، شماره 2 - ( 2-1347 )
چکیده
نورالدین هادوی، علی اکبر هنجنی، بیژن نیک اختر، منوچهر سهائی، فریدون علوی، محمد علی ناصر قدسی، حسام الدین مبرهن، انوشیروان نظری، قاسم شفیع زاده،
دوره 26، شماره 4 - ( 2-1347 )
چکیده
مطالعه داروهای ایمونوسوپرسیو immuno suppressive و روش های دیگر جلوگیری از پدیده عدم تحمل پیوند کلیه در سالهای اخیر مورد توجه محافل تحقیقاتی پیوند کلیه در ایالات متحده امریکا قرار گرفته است، این مطالعات که خلاصه آن بر روی 110 بیمار مطالعه شده است نشان میدهد که هنوز بهترین داروی ایمونوسوپرسیو در جلوگیری از پدیده عدم تحمل پیوند کلیه asathioprine و کورتیکو استروئیدها در درجه اول، کبالت ترابی در درجه دوم و برداشتن طحال و تخلیه لنف کانال توراسیک و تابانیدن اشعه x به مناطق لنف سازی بدن در درجه سوم اهمیت قرار دارد بنابراین چون پیوند کلیه از مراحل تحقیقاتی خود خارج شده و بمرحله عمل رسیده است لذا جا دارد این طریقه درمانی را تعمیم داد تا شاید بدین وسیله توان نیاز بیماران کلیوی را در آینده اجابت نمود.
علی اکبر هنجنی، ملیحه طبیبی، علیرضا حلمی، بیژن نیک اختر،
دوره 26، شماره 5 - ( 2-1347 )
چکیده
علی اکبر هنجنی، بیژن نیک اختر، ناصر کمالیان، علیرضا حلمی،
دوره 26، شماره 7 - ( 1-1348 )
چکیده
بیماری که در فوق شرح آن گذشت جوان 12 ساله ایست که به علت تب شش ساله درد مفاصل - سندرم نفروتیک و آمیلوئیدوز کلیه به ما مراجعه و پس از بررسی کامل از نتایج آزمایشگاهی به تشخیص تب مدیترانه ای فامیلیال که یک بیماری مزمن پیش رونده با علت نا معلوم و سیر طولانی است که معمولاً به آمیلوز کلیه منجر می شود پی بردیم.این بیماری برای اولین بار در ایران گزارش می شود و چون تا کنون اکثراً در نژاد یهود دیده شده و اخیراً نیز در آمریکای جنوبی تعدادی از بیماران غیر یهودی نیز تشخیص داده شده ، برای اولین بار در دنیا نیز از طرف ما به عنوان اولین بیمار مسلمان مبتلا به تب پریودیک یا تب مدیترانه ای فامیلیال گزارش می شود. عین این شرح حال به تائید محققین انگلیسی و اسرائیلی نیز رسیده جزو 382 گزارش این بیماری در دنیا در دایره المعارف اسرائیل ثبت گردیده است.