جستجو در مقالات منتشر شده


1 نتیجه برای پاشایی‌فر

فاطمه نویسی، مرجان یغمایی، حسین پاشایی‌فر، کامران علی‌مقدم، مسعود ایروانی، غلام‌رضا جوادی، اردشیر قوام زاده،
دوره 77، شماره 11 - ( بهمن 1398 )
چکیده

زمینه و هدف: سرطان معده یکی از شایع‌ترین انواع سرطان با پیش‌آگهی بد و درمان محدود در جهان می‌باشد. مطالعات اخیر نشان داده‌اند که ژن‌های HER2، MYC، MDM2، MET و TP53 در ایجاد سرطان معده نقش بسیار مهمی دارند. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی میزان تکثیر و حذف این ژن‌ها در این گروه از بیماران می‌باشد.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی ۳۷ نمونه بافت سرطان معده از بیماران مراجعه‌کننده به مرکز تحقیقات خون و انکولوژی و پیوند سلول‌های بنیادی بیمارستان شریعتی تهران از فروردین ۱۳۹۴ تا بهمن ۱۳۹۶ شامل ۲۳ (۶۲/۲%) مرد و ۱۴ (۳۷/۸%) زن مورد بررسی قرار گرفتند. سن بیماران در هنگام تشخیص بین ۲۳ تا ۸۵ سال بود. الگوی تکثیر ژن‌های HER2، MDM۲، MYC و MET و حذف ژن TP53 توسط روش هیبریدسازی درجای فلورسنت (FISH) بر روی برش‌های بافتی ۳ تا ۵ میکرونی بررسی شد.
یافته‌ها: تومورها به‌طور غالب (۵۴/۰۵%) در ناحیـه دیـستال معـده قـرار داشـتند. سایز تومورها بین ۲ تا cm ۵ متغیر بود. بیماری در ۷ (۱۹%) مورد از بیماران به‌صورت پیشرفته تشخیص داده شده بود. ژن‌های HER2، MDM2 و c-MYC به‌ترتیب در ۲ (۵/۴۱%)، ۱ (۲/۷%) و ۳ (۸/۱۱%) از ۳۷ نمونه بیماران تکثیر نشان دادند. با‌این‌‌حال تکثیر ژن MET و حذف ژن TP53 مشاهده نشد. هم تکثیری ژن‌های HER2، MDM2 و MYC در یک بیمار مشاهده شد و تکثیر همزمان ژن‌های HER2 و MYC در یک بیمار دیگر شناسایی شد.
نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان‌دهنده تکثیر ژن‌های MDM۲ و HER۲  و MYC با فراوانی کم در بیماران مبتلا به سرطان معده بود.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb