جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای کاظم محمد

حمیدرضا خلخالی، ابراهیم حاجی زاده، کاظم محمد،
دوره ۵۹، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۸۰ )
چکیده

مسایل مربوط به مدل بندی و طبقه بندی چندگانه در آمار به خوبی مطالعه شده است. در این نوع مسایل Y متغیر تصادفی کیفی با T حالت ممکن به عنوان طبقات در نظر گرفته می شود. هدف پیش بینی Y براساس بردار تصادفی X? R^m می باشد. روش های زیادی برای بررسی این نوع مسایل در نظر گرفته شده است. یکی از روش های عمومی و پیشرفته تکنیک های طبقه بندی چندگانه، طبقه بندی و درخت های رگرسیونی (Classification and Regression Trees (CART می باشد. روش دیگر تکنیکهای تقسیم بندی بازگشتی Recursive Partitioning Techniques است که با رگرسیون ناپارامتری پیوند قوی دارد. روش های آنالیز تشخیص کلاسیک Classical Discriminant Analysis یک روش استاندارد برای آنالیز این نوع اطلاعات هستند. روش آنالیز تشخیص تغییرپذیر Flexible discriminant analysis که روش آنالیز تشخیصی است و طبقه بندی با استفاده از Splines که شامل رگرسیون حداقل مربعات Least squares regression و Additive cubic splines است و روش شبکه های عصبی Neural networks از روش های بسیار پیشرفته برای آنالیز این نوع داده ها است. در این مقاله ویژگی های مدل رگرسیون لجستیک چند حالته بررسی شده و از این روش برای مدل بندی عوامل موثر در انتخاب روش های پیشگیری از باروری برای زنان ۴۹-۱۵ ساله همسردار استان قم استفاده شده است. متغیر پاسخ دارای توزیع چهار جمله می باشد. سطوح این متغیر عبارت است از: هیچ روشی، روش قرص، روشهای سنتی و مجموعه سایر روشهایی که زنان برای جلوگیری از بارداری استفاده نموده اند. مجموعه ای از متغیرهای مستقل که بر این انتخاب موثرند نیز در نظر گرفته شده اند. از بین متغیرهای فوق الذکر، عواملی چون منطقه سکونت، سن فعلی زن، سواد زن، داشتن یا نداشتن سابقه حاملگی و بعد خانوار بر روی انتخاب ها موثر بوده اند. متغیرهایی مانند سن شروع قاعدگی و سن اولین ازدواج از نظر آماری معنی دار نگردیدند.س


امیرحسین کاشی، اکبر فتوحی، حسن هاشمی،  کاظم محمد،
دوره ۶۳، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۸۴ )
چکیده

مقدمه: هدف این مطالعه تعیین توزیع فشار داخل چشمی جمعیت تهران و عوامل مؤثر بر آن است.
مواد و روشها: : در مطالعه شاخص‌های چشم‌پزشکی مردم تهران از طریق یک مطالعه مقطعی، ۴۵۶۵ شهروند تهرانی وارد مطالعه شدند. در این مقاله یافته‌های مربوط به فشار داخل چشم شرکت‌کنندگان با سن ۱۰ سال یا بیشتر که دارای گلوکوم نبوده و یا مشکوک به آن نبودند ارائه می‌گردد. تمام شرکت‌کنندگان تحت آزمایشات مشخصی در قالب یک پروتکل معاینه شامل اندازه‌گیری فشار داخل چشم، معاینه ته چشم و اندازه‌گیری بعضی از اندکس‌های چشمی قرار گرفتند. همچنین از تمامی آنها اطلاعات دموگرافیک جمع‌آوری گردید و مورد مصاحبه نیز قرار گرفتند. توزیع فشار داخل چشمی شرکت‌کنندگان بر حسب سن، جنس و تعدادی از پارامترهای چشمی بررسی گردید.
یافته‌ها: میانگین و انحراف معیار فشار داخل چشم در کل شرکت‌کنندگان برابر با ۶/۲±۵/۱۴ میلی‌متر جیوه بود و در زن‌ها و مردها به تفکیک برابر با ۵/۲±۵/۱۴ و ۷/۲±۴/۱۴ بود. مقدار فشار داخل چشم با افزایش سن و نسبت کاپ به دیسک افزایش می‌یابد و تنها در سنین بالا مقدار آن اندکی افت می‌کند. همچنین مقدار آن از وضعیت انکساری نرمال به سمت نزدیک‌بینی نیز به صورت غیرخطی افزایش می‌یابد.
نتیجه گیری و توصیه ها: میانگین و دامنه طبیعی فشار داخل چشم و رابطه آن با متغیرهای گوناگون بررسی شد که با مطالعات دیگر تفاوت‌هایی مشاهده گردید. با توجه به یافته‌های این مطالعه، منطقی است که توزیع فشار داخل چشم در افراد طبیعی و افراد مبتلا به گلوکوم جداگانه بررسی گردد و شیوع عوامل خطر آن نیز جداگانه گزارش گردد تا نتایج مطالعات به‌طور منطقی‌تری قابل مقایسه باشند.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb