جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای کرامتی

مسیح جلوه، نعمت الله کرامتی،
دوره 13، شماره 9 - ( 1-1335 )
چکیده

با مشاهده چنین بیمار وجود یک جسم خارجی در قلب مسلم می نمود و پیش بینی بیماری وخیم بود زیرا این جسم که با سرعت زیاد دائماً در قلب در حرکت است بالاخره آزاد شده و در محل دیگری یک آمبولی یا آسیب خطرناکی به وجود می آید زیرا یک راه نجات برای بیمار متصور بود و آن توسل به عمل برای خروج جسم خارجی بود لذا این نظریه برای کسان بیمار تشریح گردید و چون خانواده بیمار از اهل فارس بودند عمل جراحی در مرکز بهداشتی شیراز ترجیح دادند.
بیمار به بیمارستان نمازی معرفی گردید و طبق گزارش اولیه که از آن بیمارستان رسیده است وجود جسم خارجی را تائید و تصمیم به عمل جراحی گرفته می شود.
در تاریخ 25 اسفند 1334 عمل جراحی انجام گردید ولی متاسفانه در حین عمل طفل فوت کرده است و تا کنون نظریه کتبی جراحان بیمارستان نمازی را درباره نحوه عمل - طرز بیهوشی و غیره دریافت نداشته ایم فقط اطلاعاتی که توسط یکی از دانشجویان پزشکی که با جراح بیمار تماس گرفته حاکی است که هنگام باز کردن سینه در ناحیه دنده چهارم چپ قلب دچار فیبریلاسیون شده و یک نوبت بر اثر ماساژ قلب بحرکت در آمده است سپس قلب را شکافته که از جهت سوزن و چگونگی آن مطلع گردند متاسفانه باز قلب بحالت فیبریلاسیون درآمده و از کار می افتد در ماساژ ثانوی سوزن از شکاف بطن چپ سر درآورده که آنرا خارج می سازند ولی قلب دیگر بکار نمی افتد . این جسم شباهت تامی به سوزن خیاطی داشته - قابل ارتجاع و بدون چشمه بوده و خوردگیهای زیادی پیدا نموده است.
در باز کردن قلب هنگام اتوپسی ثلث بالای سپتوم با مجرای متوسطی باز بوده و بطن راست و مخصوصاً شریان ریوی فوق العاده متسع بوده ولی ضیق یا ضایعه دیگری مخصوصاً انحراف آئورت به راست وجود نداشته است.


مریم عبیری، سعید صادقیان، الهام حکی، محمدعلی برومند، پروین مهدی‌پور، منیژه ایزدی، محمد کرامتی‌پور،
دوره 67، شماره 2 - ( 2-1388 )
چکیده

Normal 0 false false false EN-GB X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4 زمینه و هدف: بیماری عروق کرونر Coronary Artery Disease CAD از شایع‌ترین علل مرگ و میر در همه کشورها از جمله ایران می‌باشد. از عوامل مستعدکننده بیماری، سابقه خانوادگی مثبت است که اشاره به ماهیت ژنتیکی CAD دارد. شناخت فاکتورهای ژنتیکی مستعدکننده به CAD، برای شناسایی افراد در معرض خطر بسیار مهم است. تغییر در فاکتورهای محیطی مستعدکننده و احیانا تداخلات دارویی در این افراد، می‌تواند نقش اساسی در پیشگیری از بیماری داشته باشد. بررسی‌های ژنتیکی تاکنون نقش بیش از 100 ژن را در ابتلا به CAD نشان داده‌اند. ژن  Matrix Gla Protein (MGP) از جمله ژن‌هایی می‌باشد که نقش چندشکلی‌‌های آن در جایگاه‌های 7- و 138- در پرموتور ژن، در ایجاد خطر ابتلا به CAD در بعضی از جمعیت‌ها گزارش شده است. مطالعه حاضر به بررسی نقش چندشکلی‌های مذکور در ایجاد خطر ابتلا به CAD، در جمعیت ایرانی پرداخته است.

روش بررسی: 150 فرد مبتلا و 150 شاهد مناسب بر اساس علائم کلینکی و نتایج آنژیوگرافی انتخاب و از نمونه‌های خون DNA استخراج گردید و ژنوتیپ نمونه‌ها در هر دو چندشکلی با روش Polymerase Chain Reaction-Restriction Fragment Length Polymorphism PCR-RFLP و راندن محصولات روی ژل پلی‌آکریل آمید مشخص گردید.

یافته‌ها: مقایسه فراوانی ژنوتیپی و آللی بین گروه بیماران و شاهد نشان داد که آلل A در جایگاه 7- و آلل T در جایگاه 138- در بین بیماران بیشتر از گروه شاهد می‌باشد. هر چند این اختلاف از لحاظ آماری معنی‌دار نمی‌باشد.

نتیجه‌گیری: نتایج حاصل پیشنهادکننده عدم همبستگی چند شکلی‌های مذکور با CAD در جمعیت ایرانی می‌باشد. تایید قطعی این امر نیازمند تکرار مطالعات مشابه می‌باشد.


امیررضا محمدی‌نیا، خدیجه بخت‌آور، ناصر ابراهیمی دریانی، پیمان حبیب‌الهی، محمدرضا کرامتی، سیدمحمد فرشته نژاد،
دوره 67، شماره 2 - ( 2-1388 )
چکیده

Normal 0 false false false EN-GB X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4 زمینه و هدف: سونوگرافی داپلر اخیرا به عنوان یک روش تشخیصی مهم برای بررسی غیرتهاجمی عروق کبدی و برخی بیماری‌های پارانشیم کبد مطرح شده است. یافته‌های جدید نشان داده است که انفیلتراسیون چربی می‌تواند نمایه‌های داپلر شریان و ورید کبدی را تحت تاثیر قرار دهد. مطالعه زیر جهت ارزیابی اثر انفیلتراسیون چربی بر اندکس مقاومت شریان کبدی و فرم امواج ورید کبدی طراحی شده است.

روش بررسی: تعداد 60 بیمار با درجات مختلف کبد چرب در بیوپسی کبد و تعداد 20 نفر بدون آثار انفیلتراسیون چربی در سونوگرافی در این مطالعه تحت بررسی توسط سونوگرافی داپلر استاندارد قرار گرفتند. امواج ورید کبدی به سه گروه تقسیم شدند: امواج تری‌فازیک طبیعی، امواج بای‌فازیک بدون جریان بازگشتی و امواج مونوفازیک. اندکس مقاومت شریان کبدی به صورت متوسط سه اندازه‌گیری متوالی محاسبه شد.

یافته‌ها: میانگین شاخص توده بدنی (Body mass index) در افراد نرمال و مبتلا به کبد چرب  در محدوده 2kg/m44- 20 قرار داشت. امواج غیرطبیعی ورید کبدی (بای‌فازیک و مونوفازیک) در بیماران مبتلا به NAFLD 12 نفر بای‌فازیک و 17 نفر مونوفازیک در مقایسه با افراد نرمال شیوع بیشتری دارد. اندکس مقاومت شریان کبدی نیز در بیماران مبتلا به NAFLD به طور معنی‌داری پایین تر از افراد نرمال است.

نتیجه‌گیری: شیوع امواج غیرطبیعی ورید کبدی در بیماران مبتلا به NAFLD در مقایسه با افراد طبیعی بالاتر است و این افراد اندکس مقاومت شریان کبدی پایین‌تری دارند.



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb