جستجو در مقالات منتشر شده


10 نتیجه برای کوثر

آزدیره لماس، سید حسین کوثریان،
دوره 22، شماره 2 - ( 2-1343 )
چکیده


سید حسین کوثریان،
دوره 23، شماره 9 - ( 1-1345 )
چکیده


سیدحسین کوثریان،
دوره 24، شماره 10 - ( 1-1346 )
چکیده


محمد کوثر، جواد مرتضوی،
دوره 25، شماره 5 - ( 2-1346 )
چکیده


سید حسین کوثریان،
دوره 25، شماره 7 - ( 1-1347 )
چکیده


سید حسین کوثریان،
دوره 25، شماره 8 - ( 1-1347 )
چکیده


منوچهر حکیم، سید حسین کوثریان،
دوره 26، شماره 1 - ( 2-1347 )
چکیده


سید حسین کوثریان، بهرام الهی،
دوره 29، شماره 6 - ( 2-1350 )
چکیده

نوارهای وتری ماهیچه مستقیم شکم - محل و تعداد و شکل آنها در 100 کاداور انسانی ( 98 مرد و 2 زن) مورد مطالعه قرار گرفت و نتایج آن به شرح زیر است:1- تعداد نوارهای وتری در اکثر موارد (48%) 2 عدد و در (40%) 3 عدد و در (12%) کمتر از 2 عدد یعنی گاهی یک عدد بوده و گاهی نیز اساساً وجود نداشت.2- محل نوارها از حدود ناف به بالا مشاهده گردید.و با توجه به اینکه حداکثر تعداد نوارهای مشاهده شده سه عدد بودند این مطلب با مطالعات کلاسیک کاملاً تطبیق می نماید چه به نظر کلاسیک ها تنها در مواردی که بیش از سه نوار وتری در ماهیچه مستقیم شکم وجود داشته باشد یکی از آنها پائین تر از ناف خواهد بود.3- در شکل و اندازه و مسیر نوارها عدم تقارن کامل مشاهده گردید به طوری که در بعضی ماهیچه ها نوار وتری در سطح قدامی به چشم می خورد و در سطح خلفی یا اساساً وجود نداشت و یا به ابعاد بسیار کم دیده می شد.مسیر آنها گاهی در یک طرف مستقیم و یا زیگزاگ و یا مایل بودند و در طرف دیگر اصل تقارن به هیچ وجه مشاهده نمی گردید.


فرید کوثری، حمیدرضا یاریگر روش، ملیحه رضوان،
دوره 70، شماره 6 - ( 6-1391 )
چکیده

زمینه و هدف: لنفوم منتشر سلول‌های بزرگ B شایع‌ترین نوع از لنفوم‌های غیرهوچکینی می‌باشد. نقش ویروس ابشتین بار در ایجاد این لنفوم شناخته شده است. این مطالعه قصد دارد تا میزان همراهی ویروس ابشتین بار را با لنفوم منتشر سلول‌های بزرگ B به روش Chromogenic In Situ Hybridization (CISH) در بیماران بخش پاتولوژی بیمارستان‌های شریعتی و سینا در سال‌های ١٣٨6-١٣٨4 مورد بررسی قرار دهد.
روش بررسی: این مطالعه به صورت مورد- شاهدی (Case/ control) بر روی ١۰۰ نمونه پاتولوژی انجام گرفته که ٥۰ مورد از نمونه‌های لنفوم منتشر سلول‌های بزرگ B (DLBCL) در گروه مورد و ٥۰ مورد نمونه‌های غدد لنفاوی واکنشی و لوزه، در گروه کنترل قرار گرفتند. سپس نمونه‌ها آماده و به روش CISH جهت کشف EBV Encoded RNA (EBER) مورد بررسی قرار گرفتند. داده‌های به‌دست آمده با استفاده از آنالیز آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: هشت مورد از ٥۰ نمونه گروه مورد برای EBER مثبت بودند درحالی که تنها دو مورد در گروه کنترل مثبت گردید که از نظر آماری معنی‌دار می‌باشد (046/0P=). بین رخداد گره‌ای و خارج گره‌ای و هم‌چنین جنسیت مرد و زن تفاوت آماری معنی‌داری یافت نشد (736/0P=، 746/0P=).
نتیجه‌گیری: یافته‌ها نشان داد که EBER CISH نسبت به روش ایمونوهیستوشیمی ((Immunohistochemistry, IHC روش موفق‌تری در شناسایی ویروس EBV می‌باشد. ما پیشنهاد می‌نماییم در مطالعات آینده تحلیل‌های آماری مقایسه‌ای بین سه روش Polymerase Chain Reaction (PCR) و IHC و CISH انجام پذیرد.


کوثر سادات اشرفی، ناصر سعیدی، پروین سلطانی، علی صدوق عباسیان، محمد رفیعی، فرشته نجاتی، مهدیه غلامزاده، مجتبی احمدلو،
دوره 80، شماره 12 - ( اسفند 1401 )
چکیده

زمینه و هدف: همودیالیز یکی از راه‌های مهم درمان نارسایی حاد و مزمن کلیه است که با هدف ثبات محیط داخلی بدن و خارج کردن مواد اضافی و سمومی که باعث ضایعات و صدمات دایمی مهلک می‌شود انجام می‌شود. مقایسه مدل‌های آماری کفایت دیالیز در روش‌های مختلف دیالیز بسیار حایز اهمیت است. با توجه به افزایش تعداد بیمارانی که از طریق گروه‌های درمانی فیستول و کاتتر دیالیز می‌شوند و متغیر بودن تعداد وابسته به مراکز درمانی، احتمال کاهش یا افزایش کفایت دیالیز وجود خواهد داشت بنابراین در مرکز حامی اراک این مقایسه‌ها انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه تحلیلی- مقطعی، بیماران دیالیزی مرکز دیالیز حامی اراک از فروردین 1399 تا شهریور 1399 براساس دسترسی عروقی در دو گروه همسان‌سازی شده (گروه اول دارای کاتتر دایم، گروه دوم دارای فیستول شریانی وریدی) قرار گرفتند. مدل‌های آماری کفایت دیالیز بیماران در دو گروه با استفاده از معیار Kt/V سنجیده شد. تجزیه تحلیل داده‌ها با نرم‌افزارهای SPSS software, version 23 (IBM SPSS, Armonk, NY, USA) و AMOS انجام شد.
یافته‌ها: در آنالیز کواریانس BUN پیش از دیالیز اختلاف معنادار آماری در گروه‌های مورد مطالعه وجود دارد (05/0>P). متغیرهای UF و URR، زمان دیالیز و تعداد دفعات دیالیز در سه تکرار متواتر میانگین آنها اختلاف معنادار آماری در گروه‌های مورد مطالعه (فیستول و کاتتر دایم) وجود ندارد (05/0<P).
نتیجه‌گیری: در این مطالعه طی تکرار متواتر میزان کفایت دیالیز در دو گروه به‌طور میانگین 22% از کفایت خوبی برخوردار نبودند و 78% بیماران در دو گروه از کفایت دیالیز مناسب برخوردار بودند.

 

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb