3 نتیجه برای حاملگی.
سهیلا امینی مقدم، سارا نوروزی، عارفه فیاضی،
دوره 75، شماره 4 - ( 4-1396 )
چکیده
زمینه و هدف: حاملگی مولار، بهویژه بیماری تروفوبلاستیک پایدار حاملگی یکی از مسائل مهم و نگرانکننده در طب مامایی و زنان است. اما آنچه بیش از بروز بیماری تروفوبلاستیک پایدار حاملگی و درمان آن اهمیت دارد، پیامدهای بارداری بعدی است. از آنجا که این بیماری بیشتر زنان در سنین باروری را درگیر میکند، از نکات مهم در موفقیت درمان پیامدهای باروری میباشد. هدف از این مطالعه، یافتن پیامدهای بارداری پس از انجام شیمیدرمانی با اکتینومایسین-دی در بیماران تروفوبلاستیک پایدار کم خطر میباشد.
روش بررسی: این مطالعه کوهورت گذشتهنگر بر روی ۷۴ بیمار که بین سالهای ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۳ با تشخیص نئوپلازی تروفوبلاستیک حاملگی بارداری کمخطر به بیمارستانهای فیروزگر و بیمارستان میرزا کوچکخان مراجعه کرده و یا ارجاع شده بودند، انجام شد. بیمارانی که پس از ساکشن کورتاژ مول (و یا هر حاملگی دیگری) بهدلیل افزایش بیش از ۱۰% سطح Beta-hCG برای سه هفته و یا در حد تغییر ۱۰% (پلاتو) برای چهار هفته، تحت شیمیدرمانی با اکتینومایسین-دی قرار گرفته بودند، وارد مطالعه شدند. نتایج باروری بعدی این بیماران با استفاده از دادههای مندرج در پرونده شان گردآوری و مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافتهها: از ۷۴ بیمار که وارد مطالعه شدند ۸۴% زایمان موفق و بدون عارضه، ۴% سقط، ۴% تکرار مول، ۲/۷% پرهاکلامپسی، ۵/۴% زایمان زودرس مشاهده شد. همچنین در بررسی کنونی هیچگونه مردهزایی و ناهنجاری جنینی نیز مشاهده نگردید.
نتیجهگیری: پیامدهای باروری پس از شیمیدرمانی با اکتینومایسین، تفاوتی با افرادی که شیمیدرمانی نمیشوند، ندارد.
صدیقه آیتی، لیلا پورعلی، غزل قاسمی، زینب ثابتی بایگی،
دوره 78، شماره 9 - ( 9-1399 )
چکیده
زمینه و هدف: سندرم نفروتیک با پروتیینوری، هایپوآلبومینمی و ادم مشخص میشود. علل این بیماری شامل بیماریهای اولیه کلیوی و یا بیماریهای سیستمیک مثل دیابت، آمیلوییدوز و یا لوپوس اریتماتوز سیستمیک میباشد. هدف از این مطالعه گزارش یک مورد درمان موفقیت آمیز سندرم نفروتیک در بارداری دوقلو میباشد.
معرفی بیمار: بیمار خانم 30 ساله با حاملگی دوقلویی 31 هفته، حاصل باروری آزمایشگاهی بود که با شکایت ادم اندام تحتانی و آزمایش ادرار مبنی بر پروتیین 3+ در مهر 1395 به بیمارستان قائم مشهد مراجعه کرد. با توجه به آزمایشات مختل بیمار با تشخیص احتمالی سندرم نفروتیک تحت درمان با پردنیزولون و هیدروکلروتیازید و فنوفیبرات قرار گرفت. در نهایت در سن بارداری 36 هفته تحت سزارین قرار گرفت و دو نوزاد با آپگار مطلوب متولد شدند.
نتیجهگیری: تشخیص زودرس سندرم نفروتیک و مراقبتهای دقیق بارداری در این بیماران اگر همراه با فشارخون بالا و اختلال عملکرد کلیوی نباشد میتواند با نتایج مطلوب بارداری همراه باشد.
لیلا پورعلی، عطیه وطنچی، آرزو صداقتی، فرناز هادوی، محمدتقی رجبی مشهدی،
دوره 79، شماره 12 - ( 12-1400 )
چکیده
زمینه و هدف: ولولوس سیگمویید در حاملگی یک عارضه نادر بهشمار میآید و تشخیص و درمان آن در بارداری باتوجه به بزرگی شکم و تغییرات فیزیولوژیک بارداری میتواند باچالش و تاخیر همراه باشد. تاخیر در تشخیص و بهدنبال آن تاخیر در درمان میتواند منجر به عوارض نامطلوب و جبرانناپذیر مادری و جنینی شود.
معرفیبیمار: بیمار گزارش شده خانم باردار 29 ساله پرایمی گراوید 31 هفته میباشد که در آذر 1398 با شکایت درد و دیستانسیون شکمی به مرکزدرمانی سطح سه دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعزام شد. حال عمومی بیمار در بدو مراجعه خوب بود و از اینرو با تشخیص احتمالی ایلئوس تحت درمان قرارگرفت. باتوجه به پیشرفت علایم و تشدید دیستانسیون شکمی رکتوسیگموییدوسکوپی برای بیمارانجام شد که شواهد انسداد و نکروز روئیت شد. از اینرو بیمار لاپاروتومی اورژانس شد و با تشخیص ولولوس سیگمویید برای بیمارکولستومی انجام گرفت. بعد چهار روز بیمار باحال عمومی خوب مرخص شد و کاندید رزکسیون کولون سیگمویید بعد زایمان شد.
نتیجهگیری: مهمترین موارد در مدیریت صحیح ولولوس سیگمویید در بارداری تسریع در تشخیص و درمان، مایع درمانی و آنتیبیوتیکتراپی میباشد.