1 نتیجه برای خودکشی.
فاطمه پارسا، فریبرز باقری، حسین مهدیان،
دوره 82، شماره 3 - ( 10-1403 )
چکیده
زمینه و هدف: باتوجه به اینکه شـیوع گرایـش و اقـدام بـه خودکشـی در دوران بلـوغ بـه شـدت افزایـش مییابد. لذا پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی درمان متمرکز بر شفقت و درمان هیجانمدار بر تابآوری دانش آموزان دختر با اقدام به خودکشی انجام گردید.
روش بررسی: این مطالعه از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیشآزمون-پسآزمون بود. جامعه آماری این پژوهش شامل دانش آموزان دختر با اقدام به خودکشی مقاطع اول و دوم متوسطه ارجاع داده شده به مرکز مشاوره اداره آموزش و پرروش شهر بجنورد بودند که به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب و بهصورت تصادفی در سه گروه آزمایش (15 نفر) و کنترل (15 نفر) قرار گرفتند. شروع پژوهش تا جمعآوری دادهها، از اردیبهشت ۱۴۰۱ تا خرداد 1402 در مرکز مشاوره واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران به طول انجامید. ابتدا پرسشنامه تابآوری کانر و دیویدسون (2003) از هر سه گروه گرفته شد. سپس گروه آزمایش به مدت هشت جلسه 90 دقیقهای تحت آموزش درمان شفقت و هیجانمدار قرار گرفت و گروه کنترل آموزشی دریافت نکرد. دادهها با استفاده از تحلیل کوواریانس چند متغیری و آنالیز واریانس برای اندازههای تکراری مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفت.
یافتهها: نتایج حاصل از تحلیل دادهها نشان داد که بین میانگین پیشآزمون، پسآزمون و پیگیری مولفههای تابآوری در سه گروه آزمایشی تفاوت معناداری وجود دارد.
نتیجهگیری: نتایــج تایید کننده تاثیر دو روش درمان متمرکز بر شفقت و درمان هیجانمدار بــر تابآوری دانش آموزان دختر با سابقه اقدام به خودکشی میباشد و درمان متمرکز بر شفقت اثربخشـی بیشـتری را نشــان داد.