محمد تقی خرسندی، مهناز محمدی، مسعود متصدی زرندی، محمد حسین ماندگار، محمد علی یوسف نیا، بردیا ثابت آزاد،
دوره 65، شماره 7 - ( 7-1386 )
شنوایی یکی از مهمترین حسهای بدن است که هرگونه نقصی در آن میتواند تهدیدکننده باشد. میزان بروز کاهش شنوایی شدید بهدنبال عمل بای پس کرونر یک در هر هزار نفر گزارش شده است. کاهش شنوایی حسی عصبی بعد از عمل قلب میتواند ناشی از میکروآمبولی باشد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط این عمل جراحی با کاهش شنوایی میباشد.
روش بررسی: در این مطالعه تمام بیمارانی که سابقه قبلی از مصرف داروهای اتوتوکسیک نداشتند در روز قبل از عمل معاینه شده و سپس تحت اودیومتری قرار میگرفتند، شش روز پس از عمل نیز بیماران مجددا˝ معاینه میشدند و در مورد کاهش شنوایی و وزوز گوش از آنها سؤال میشد و مجددا˝ اودیومتری انجام میشد. در انتها نتایج با هم مورد مقایسه قرار میگرفت.
یافتهها: 100 بیمار بر اساس نتایج شنواییشان در سه گروه قرار داده شدند: بیمارانیکه تغییری در شنوایی نداشتند (47 بیمار)، بیمارانیکه دچار کاهش شنوایی بهمیزان کمتر از db 10 شده بودند (43 بیمار) و بیمارانیکه کاهش شنوایی بهمیزان بیشتر از db 10 داشتند (ده بیمار). هیچکدام از بیماران دچار کاهش شنوایی حسی عصبی از نوع شدید نشدند. همچنین 90% بیمارانی که دچار کاهش شنوایی db 10 شدند بهطور همزمان دچار بیماری دیابت و هیپرلیپیدمی بودند و زمان بیشتری از پمپ قلبی استفاده کرده بودند.
نتیجهگیری: افت شنوایی بعد از عمل جراحی قلب میتواند با بیماریهای همراه (دیابت و هیپرلیپیدمی) و طول مدت عمل تشدید شود. کاهش زمان استفاده از پمپ کاردیوپولمونری در این راستا میتواند موثر باشد.